Pedig nekem most kellene egy rugóösszehúzó szerszám, s persze az István utcai bolt elköltözött/megszűnt. Tud valaki segíteni, hogy hol lehet olcsón ilyet venni?
Üdv emberek!
Még új vagyok, bocs hogy nem olvastam végig az eddigieket!
Lenne 1 kérdésem:
A Meister-Werkzeuge GMBH D-.. Wuppertal Germany c. cégnek milyen híre van a palettán (pl.crowa)
Helló !
Meguntam sokat költeni karosszériásra, ezért elhatároztam, hogy szert teszek egy CO2 heggesztőre. Kérdésem : Hol lehetne alkatrészeket beszerezni hozzá ? Ugyanis igen sokféle ívheggesztő trafóval rendelkezek, mert a faterom hobbiból évente mindig csinál egy új trafót. Arra gondoltam, hogy a nyelet meg kéne venni, a többit pedig szépen összerakni. Így olcsón ki lehetne hozni egy viszonylag jó gépet.
Elindulsz kifelé a Nagykőrösi úton. Nem az autópálya felé mész, hanem az autópiac felé. Elmész az autópiac előtt, majd végig egyenesen, míg a szem ellát... Mikor már úgy érzed, hogy nagyon sokat mentél, akkor még mész egy kicsit, átmész Gyálon, és Gyál vége felé lesz egy olyan marha nagy zöld tábla, hogy arra van az M5-ös. Ott elmész jobbra, és cirka 1 kilométer után lesz egy piac tábla, ami jobbra mutat. Szombat és vasárnap délelőtt nagyon sok ember jön arról. Van fizetős de nem őrzött parkoló is.
Hülyeséget írtam igazad volt.
Ma voltam a szerelőnél, és ők úgy csinálják ahogy mondtad. Hidegen húzott varratnélküli csövet hajlítanak.
Megtöltik homokkal, megmelegítik, és kézzel hajlítgatják.
Vallaszleg az a Tiptronikos 100ezres cucc már profi pl 15-30Volt az üresjárati feszültsége ami kevesebb mint a számítógépé és a 32kg is mond valamit. :) Gondolom egy hivatásosnak egy iylen már megfelelő.
Azt megköszönném, valójában arra szeretném használni hogy az esedékes kisebb-nagyobb kasztni hibákat én magam meg tudjam javítani. Mondjuk bele is kellene tanulgatni. Esetleg azt is megtudnád kérdezni hogy egy ilyen heggesztő tanfolyam kb mennyi idő és pénz? Vagy anélkül is meglehet tanulni rendesen?
Nekem van egy CO-m, másfél éve vettem néha varrok vele ezt-azt, olyan 50 kHUF volt. Te mire szeretnéd használni, ha gondolod kikérdezem a szomszédomat, Ő vizsgázott hegesztő.
Én sem vágom annyira a heggesztő témát, de nem adnék 100ezret érte. Az Einhell nem nagy márka, de szvsz célnak megfelel. Amíg garanciális addig nincsen gond, utána meg el kell adni. Addigra csak készen leszel a C-vel, nem ? :)
De tudnál véleményt mondani a védőgázos heggesztőkről, egy kicsivel lejjebb írtam.
Nem nagyon, mert nem nagyon értek hozzá...
Pontosítok a szórenden, nagyon nem értek hozzá... :)
Valahogy szoktak hajlitgatni, talan homokkal toltik fel vagy ilyesmi, es persze nem kezzel, jo nagy erovel, hiszen a ketrecnek az auto sulyanak tobbszoroset is el kell viselni deformalas nelkul.
A homologlapon tanulmanyozgattam a csovet es ugytunik mintha az A oszlopnal hajlitgatva lenne, nem pedig egyenes darabokbol hegesztve.
Én ugyan nem vagyok nagy szakember, de emlékszem a 4x4 magazin bukócsövekről szóló cikkére, és abban az volt hogy a csöveket tilos hajlítgatni mert úgy nem tart.
A bukókeretnek egyenes csövekből kell állna, amik ha összefutnak, a tengelyüknek egy pontban kell metszeniük egymást.
Nos telleg ne sullyedjen el...
Rolam annyit, hogy trabantozok, ezert en nem a Beta cuccok beszerzesen torom az agyamat, hanem csak siman jo minosegu szerszamokon.
Amirol irtatok nyomatek kulcs(az az osztrak), olyanom van nekem is, hengerfej meghuzasahoz vettem, olyan ket eve a Homasitaban. Sot haverom a Bmw 318asahoz is hasznalta, es nem volt semmi problema vele.
Ami miatt irok, az pedig, hogy mi is pontosan az a hidraulikus csohajlito? Elvileg viz illetve gazszerelok hasznaljak, nekem bukocso hajlitgatashoz kene, de fogalmam sincsen hol merre kaphato megilyenek ...
VÉdőgázos hegesztő készülékről.
Márka: TIPTRONIC 32kg. max180A 95ezer-ft
vagy EINHELL ?kg max 150A 50ezerFT sokkal egyszerűbbnek néz ki az Einhell mint a Tiptronic.
A 31. hozzászólásomban raktam be egy képet az én rugóösszehúzómról. Az a gyáli piacon volt vagy 2500 vagy 3500 Ft. Talán valamennyivel igényesebb...
Kinek melyik tetszik, csak a választás lehetőségéért mondtam...