Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2000.04.05 0 0 204
Jól összejöttünk itt VII. kerületiek. Nálam az MTV (Music) is sztereóban jön, minhárom – a már említettekkel együtt – A2 formátumban.
Előzmény: Dr_Hengelhoffer (203)
Dr_Hengelhoffer Creative Commons License 2000.04.04 0 0 203
Én is ott lakom. Ez van sajnos. :-((
Előzmény: jbt (201)
jbt Creative Commons License 2000.04.04 0 0 202
Ha jól tudom a szalaghossz felismerésben is a Grundig volt az első.
Előzmény: kroll (177)
jbt Creative Commons License 2000.04.04 0 0 201
Nekem a VII ker-ben van kábeltv-m, helyi szolgáltató, senki nagy, és csak az HBO és Z+ jön be sztereóban a Nicam videón (Sony SLV-SX70EN). Gagyi lenne a szolgáltató?
Dr_Hengelhoffer Creative Commons License 2000.04.04 0 0 200
Egy nagyon fontos dolog! Ha Sony Tv-t Pana videóval kötök össze, működik a videó Q-link opciója? Valaki próbálta már? Mert most ha nem? akkor vegyek Sony videót?
Tracy Mills Creative Commons License 2000.03.29 0 0 199
Nekem is lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Nemrégiben hozzájutottam egy Grundig 100Hz-es TV-hez. Az a problémám, hogy van egy nem túl régi, kétfejes TOSHIBA videóm, ami most lejátszáskor úgy csinál, mintha ráznák szegényt. Remeg a képe. De csak lejátszáskor és csak ezzel a TV-vel. Az nem megoldás, hogy kidobom, mivel olyan penge felvételeket csinál, hogy még a két másik négyfejesem sem tudja utána csinálni. (Ez a funkciója most is működik.)
A hangolás nem segített. Szerintetek mi lehet az oka?
oz Creative Commons License 2000.03.27 0 0 198
Pl. a Thomson 6950g videóm.
Előzmény: Törölt nick (196)
Macimedve Creative Commons License 2000.03.27 0 0 197
Nagyon sokan. Pl. a legolcsóbb Philipsek is. Manapság ez már szinte természetes. Az újab gépek szinte mind tudják.
Egyébként a Teletext adástól veszik a jelet.
Előzmény: Törölt nick (196)
Axelg Creative Commons License 2000.03.26 0 0 195
Sziasztok!
Szeretnék venni egy PANASONIC NV-F65 tip. videót.
Ha tud valaki egy eladót azt megkérném ,hogy írjon mailt.
Azt is megköszönném ha valaki megmondaná vagy íná,
hogy mennyiért és hol kapok egy ilyen gépet.

Köszönettel: Ádám

fefefe Creative Commons License 2000.02.26 0 0 194
bocs, kicsit felreertheto voltam. arra gondoltam, hogy mivel hbo stereo, de a2, es ekkor a led vilagit, ezert a video tudja az a2-t. rtlklub is stereo, de nicam, ennel nem jelzi a video hogy stereo, ezert nem tud nicamot.
Előzmény: Macika (193)
Macika Creative Commons License 2000.02.25 0 0 193
Ja, és Nicam-ben ad az RTL-klub (sima antennával is), valamint – ha jól tudom – AM-mikrón az MTV2 is.

A Z+ és a Music TV viszont német (a2) stereoban.

Előzmény: fefefe (188)
Macika Creative Commons License 2000.02.25 0 0 192
Csak az HBO-nal vilagit a stereot jelzo led (talan nem tud nicamot, csak a2-t?)

Az HBO nem ad Nicam-ben, csak a2-ben.

fefefe Creative Commons License 2000.02.25 0 0 191
a ledes dolog csak azert jutott eszembe, mert - mint korabban irtam - az en kabelesem csak az hbo-t, az mtv1-et es az rtlklubut nyomja stereoban. (a tv legalabbis csak ezeknel jelzi, a tobbire monot mond)
kozben talaltam a kezelesi konyvben egy nagyon apro betus reszt a specifikaciokrol, sokkal okosabb nem lettem, de:

recording system: rotary two-head helical scan system with slant double-azimouth combination video heads

HI-FI Recording system: Deep-layer recording system conforming to stereo HI-FI VHS standard.

a gep uj, de garancia nelkul adjak (kb fel evet allt a bizo raktaraban)

Előzmény: Werner Zsolt (190)
fefefe Creative Commons License 2000.02.25 0 0 189
elosre=elore
fefefe Creative Commons License 2000.02.25 0 0 188
Lenne nehany kerdesem a hozzaertokhoz:
kaptam egy videot, a tipusa JVC HR-D880EG
Van errol valakinek bovebb infoja? En mar sok helyet vegigneztem a neten, de sehol nem emlitik.
Esetleg valami regebbi jvc katalogusban benne van.
Lehajthato az elolap, lcd-s taviranyitoja van
Amit a kezikonyv alapjan kideritettem:
Hifi stereo, PAL, NICAM, VPS, VISS, a szokasos idoprogramozasok, gyorsitas, lassitas.
Van rajta bemeneti jelszint es balansz szabalyozas, 1 scart csatija van, nincs jog&shuttle.
Amiket kiprobaltam: eleg bonyolult a tuner hangolasa, nehany ado nem jon be (tv1, orosz, rtl2, minimax, helyi hirdetocsatorna)
Csak az HBO-nal vilagit a stereot jelzo led (talan nem tud nicamot, csak a2-t?)
kerdesek: Lehet, hogy nem 6 hanem csak 4 fejes?
34 ezret adhatok-e erte?
Ha nem tud nicamot, akkor ez milyen hatrannyal jar?
Eloszor arra gondoltam, nemet piacra keszult, de van hozza magyar nyelvu hasznalati utasitas. A menuben viszont nincs magyar nyelv.

elosre is kosz.

SebDani Creative Commons License 2000.02.23 0 0 187
Ez SZVSZ csak parasztvakítás: ha igazán precízek akarunk lenni és minden fejet összeszámolunk, talán még több is kijöhet, mint 9... :-)
HiFi, sztereó videónál normál esetben repülőből van 4 videó-, 2 HiFi hang-, 2 törlőfej, továbbá ott van még a (z álló) mono hangfej és ahhoz is egy törlőfej. Ez pl. 10...
Előzmény: kroll (186)
kroll Creative Commons License 2000.02.23 0 0 186
Úgy tíz(!!) éve olvastam a Videotechnikában egy sharp csúcsvideóról, ami 9 fejes volt, ezek vajon mire jók. Videószerelő ismerősöm szerint ebből 4 vidó 2 hangfej a maradék 3 pedig a forgó(repülő) törlőfej lenne.
Előzmény: Werner Zsolt (148)
kroll Creative Commons License 2000.02.23 0 0 185
Valóban igazad volt, nekem meg abban, hogy a Grundig-ot illeti az elsőbbség (tehát az állás döntetlen)
Előzmény: Törölt nick (178)
oz Creative Commons License 2000.02.21 0 0 184
A Thomson 6 fejes készülékei is tudnak általában műholdvevőt vezérelni.
Előzmény: Werner Zsolt (183)
kroll Creative Commons License 2000.02.19 0 0 177
Na most pontosítok egy kicsit , mert végre megtaláltam azt a videótechnikát amiben olvastam(1991/7-8-as szám 86. oldal) Szóval: az említett Grundig videó is memóriában tárolja a felsorolt adatokat. És most idéznék a cikkből: " A Grundig VS 960 típusú videó 700 műsor legfontosabb jellemzőit tudja tárolni és szükség esetén a képernyőn meg is tudja jeleníteni a tartalomjegyzéket. Az emlékező áramkör lelkét egy memóriachip alkotja, ami a felvétel készítése során elraktározza a VPS rendszerben kisugárzott információkat (cím,műsoridő, dátum), továbbá a magnó által 40 ms-os időközönként a szalagra rögzített háromjegyű azonosítókódot a szalag későbbi azonosításához Ezenkívül megjegyzi az adott szalag hosszát, és a csoport kategóriát. Ha behelyezzük a magnóba egy olyan kazettát amely csak ugyanezzel a magnóval rögzített felvételeket tartalmaz, autómatikusan megjelenik a képernyőn a kazetta tartalomjegyzéke. A 2000 DM-be kerülő hifi videó archiváló rendszere pillanatnyilag még egyedülálló a képmagnópiacon"
Előzmény: Törölt nick (157)
morpet Creative Commons License 2000.02.18 0 0 176
Nem tudom, másnak feltűnt-e de a Hitachi készülékek teljes palettája eltűnt a magyar piacról, sajnos. Kb egy hónapja a hivatalos márkaképviseleten egy kellemes női hang japán akcentussal közölte, hogy a Hitachi felszámolta az értékesítését Európában, bár elképzelhető, hogy 1-2 leleményes cég mégis importál japánból.
Előzmény: grayrace (158)
Laslow Creative Commons License 2000.02.18 0 0 171
Nem emlékszem sajnos. Meg nem is nagyon tudom megnézni belátható időn belül:(

Laslow,
aki csöndre vágyik

Előzmény: Törölt nick (170)
Laslow Creative Commons License 2000.02.17 0 0 167
Egy újabb téma, amihez nem értek, de azért persze hozzászólok. Van nekünk egy videónk, ősrégi Grundig(?). Meg vett keresztapám egy hiper-szuper modern videót. És bizony nem cserélném el a mienket rá. Indok: az új video kb duplaannyi idő alatt adja ki a kazettát, lassabban indítja el a lejátszást, lassabban áll meg, lassabban kezd el tekerni. Az lehet, hogy teszi ezt azért, mert tisztítja közben a kazettát meg az olvasófejet meg mittudomén, de akkoris, én csak annyit látok belőle, hogy bizony lassú.

Laslow,
aki csöndre vágyik

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.17 0 0 160
Hell o *.*,

Valaki keresett itt olyan videot, ami tudja rögzíteni a teletext szöveget (praktikusan a feliratozást, nem?), ezt találtam:
Panasonic UK

Gandalf (Dublin)
Írországról magyarul"

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.17 0 0 159
Hell o *.*,

Valaki keresett itt olyan videot, ami tudja rögzíteni a teletext szöveget (praktikusan a feliratozást, nem?), ezt találtam:
Panasonic UK

Gandalf (Dublin)
Írországról magyarul"

grayrace Creative Commons License 2000.02.17 0 0 158
Hali!

Van valakinek tapasztalata a Hitachi videokkal kapcsolatban? Egy regi tipust ismertem es hasznaltam keveset a melohelyemen, Hitachi VT-S80E, ami jo es elpusztithatatlan volt. Most lenne alkalmam befektetni egy ujabbra, de nem tudom mire szamithatok. Hitachi VE-775 a tipus. Semmit sem talaltam rola a neten. Keveset hasznalt, kulsore jol nez ki, nem lestrapalt, jo kepe es hangja van, igaz nincs nagy osszehasonlitasi alapom. Kerdeseim: Mennyit erhet meg? Mijen idos lehet ez a tipus maximum? Mijen minoseget kepvisel, es mennyire megbizhato?

kroll Creative Commons License 2000.02.17 0 0 156
Sajnos a butulás az ITT videókat is elérte. Az ősrégiek még valóban sokáig bírták áram nélkül, az én ITT-NOKIA videóm már csak 3-4 percig van meg áram nélkül. Ez is csak az elméletünket igazolja.
Előzmény: morpet (98)
kroll Creative Commons License 2000.02.17 0 0 155
Megint egyet kell, hogy értsek Macikával, bár szerintem inkább arról van szó, hogy a gyártók inkább kevesebb funkcióju gépekkel jönnek ki azért, hogy olcsóbban adhassák. Nekem egy ITT-NOKIA SVHS-em van (90-es modell) amiben még kép a képben, és multi kép megjelenitő modult építettek. Ez ma vajon hány gépben van. Az ITT 87-es mono csúcsvideójában még ilyen szolgáltatások voltak mint: stroboszkop szolarizáció mozaik effektus, kilenc képet tudott egyidejűleg megjeleníteni a keresési lehetőségek a VISS és a GO TO mellett szerepelt a VASS (video adress keresés) is. Ezek a funkciók a 3 évvel később megjelenő S videómból már hiányoznak (kivéve hogy a három keresési funkcióból csak kettő van beépítve). A JVC nemrég megjelent egy olyan SVHS-C videókamerával, aminek monó hangja van és szinte nulla szolgáltatása, bár az tény hogy az ára csak 130 ezer ft volt
Előzmény: Macika (101)
kroll Creative Commons License 2000.02.17 0 0 154
Egyetértek veled. Szerény pályafutásom sorrán eddig én is csak olyan Nicam Stereo videóval/tv-vel találkoztam ami kivétel nélkül tudta az A2-t is. Kicsit hülye hasonlattal élve az S-VHS videó is lejátssza a VHS felvételt, de a VHS nem tud lejátszani S-VHS felvételt (persze kivételek vannak)
Előzmény: Macika (132)
kroll Creative Commons License 2000.02.17 0 0 153
Nem akarok ünneprontó lenni, de amit a Pana. Tape Library meg a Sony smart engine néven
feltalált ahhoz hasonlóval már a Grundig 1991-ben kijött archiv system néven. A dolog kábé
úgy működik, hogy a videó rövid időközönként (asszem 40 másodpercenként egy speciális
indexjelet tesz a szalagra ami tartalmazza az adott film hosszát, kezdési befejezési idejét, a felvétel dátumát, a kazettán még hátralevő müsoridőt és a film kategóriáját ami 5-féle lehet
a videó kinálata szerint (pl: kaland,erotika, stb). Amikor beteszed a kazit kiírja annak tartalmát
mintha egy floppyt kilistáznál. A német adókon egy időben a VPS jellel együtt, kisugároztak egy
olyan jelet is ami tartalmazta ezeket az infókat (felvétel dátuma film címe stb).Igy felvételkor automatice a szalagra kerültek, mert különben neked kellett manuálisan beadni
a gépbe ezeket.
Egyébként én nem szeretem a Grundig videókat (nehogy mán az elfogultság beszéljen belőlem), de az archiv system nagy innováció volt akkortájt (szerintem)
Előzmény: Fec (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!