Nekem a VII ker-ben van kábeltv-m, helyi szolgáltató, senki nagy, és csak az HBO és Z+ jön be sztereóban a Nicam videón (Sony SLV-SX70EN). Gagyi lenne a szolgáltató?
Egy nagyon fontos dolog! Ha Sony Tv-t Pana videóval kötök össze, működik a videó Q-link opciója? Valaki próbálta már? Mert most ha nem? akkor vegyek Sony videót?
Nekem is lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Nemrégiben hozzájutottam egy Grundig 100Hz-es TV-hez. Az a problémám, hogy van egy nem túl régi, kétfejes TOSHIBA videóm, ami most lejátszáskor úgy csinál, mintha ráznák szegényt. Remeg a képe. De csak lejátszáskor és csak ezzel a TV-vel. Az nem megoldás, hogy kidobom, mivel olyan penge felvételeket csinál, hogy még a két másik négyfejesem sem tudja utána csinálni. (Ez a funkciója most is működik.)
A hangolás nem segített. Szerintetek mi lehet az oka?
Nagyon sokan. Pl. a legolcsóbb Philipsek is. Manapság ez már szinte természetes. Az újab gépek szinte mind tudják.
Egyébként a Teletext adástól veszik a jelet.
Sziasztok!
Szeretnék venni egy PANASONIC NV-F65 tip. videót.
Ha tud valaki egy eladót azt megkérném ,hogy írjon mailt.
Azt is megköszönném ha valaki megmondaná vagy íná,
hogy mennyiért és hol kapok egy ilyen gépet.
bocs, kicsit felreertheto voltam. arra gondoltam, hogy mivel hbo stereo, de a2, es ekkor a led vilagit, ezert a video tudja az a2-t. rtlklub is stereo, de nicam, ennel nem jelzi a video hogy stereo, ezert nem tud nicamot.
a ledes dolog csak azert jutott eszembe, mert - mint korabban irtam - az en kabelesem csak az hbo-t, az mtv1-et es az rtlklubut nyomja stereoban. (a tv legalabbis csak ezeknel jelzi, a tobbire monot mond)
kozben talaltam a kezelesi konyvben egy nagyon apro betus reszt a specifikaciokrol, sokkal okosabb nem lettem, de:
recording system: rotary two-head helical scan system with slant double-azimouth combination video heads
HI-FI Recording system: Deep-layer recording system conforming to stereo HI-FI VHS standard.
a gep uj, de garancia nelkul adjak (kb fel evet allt a bizo raktaraban)
Lenne nehany kerdesem a hozzaertokhoz:
kaptam egy videot, a tipusa JVC HR-D880EG
Van errol valakinek bovebb infoja? En mar sok helyet vegigneztem a neten, de sehol nem emlitik.
Esetleg valami regebbi jvc katalogusban benne van.
Lehajthato az elolap, lcd-s taviranyitoja van
Amit a kezikonyv alapjan kideritettem:
Hifi stereo, PAL, NICAM, VPS, VISS, a szokasos idoprogramozasok, gyorsitas, lassitas.
Van rajta bemeneti jelszint es balansz szabalyozas, 1 scart csatija van, nincs jog&shuttle.
Amiket kiprobaltam: eleg bonyolult a tuner hangolasa, nehany ado nem jon be (tv1, orosz, rtl2, minimax, helyi hirdetocsatorna)
Csak az HBO-nal vilagit a stereot jelzo led (talan nem tud nicamot, csak a2-t?)
kerdesek: Lehet, hogy nem 6 hanem csak 4 fejes?
34 ezret adhatok-e erte?
Ha nem tud nicamot, akkor ez milyen hatrannyal jar?
Eloszor arra gondoltam, nemet piacra keszult, de van hozza magyar nyelvu hasznalati utasitas. A menuben viszont nincs magyar nyelv.
Ez SZVSZ csak parasztvakítás: ha igazán precízek akarunk lenni és minden fejet összeszámolunk, talán még több is kijöhet, mint 9... :-)
HiFi, sztereó videónál normál esetben repülőből van 4 videó-, 2 HiFi hang-, 2 törlőfej, továbbá ott van még a (z álló) mono hangfej és ahhoz is egy törlőfej. Ez pl. 10...
Úgy tíz(!!) éve olvastam a Videotechnikában egy sharp csúcsvideóról, ami 9 fejes volt, ezek vajon mire jók. Videószerelő ismerősöm szerint ebből 4 vidó 2 hangfej a maradék 3 pedig a forgó(repülő) törlőfej lenne.
Na most pontosítok egy kicsit , mert végre megtaláltam azt a videótechnikát amiben olvastam(1991/7-8-as szám 86. oldal) Szóval: az említett Grundig videó is memóriában tárolja a felsorolt adatokat. És most idéznék a cikkből: " A Grundig VS 960 típusú videó 700 műsor legfontosabb jellemzőit tudja tárolni és szükség esetén a képernyőn meg is tudja jeleníteni a tartalomjegyzéket. Az emlékező áramkör lelkét egy memóriachip alkotja, ami a felvétel készítése során elraktározza a VPS rendszerben kisugárzott információkat (cím,műsoridő, dátum), továbbá a magnó által 40 ms-os időközönként a szalagra rögzített háromjegyű azonosítókódot a szalag későbbi azonosításához Ezenkívül megjegyzi az adott szalag hosszát, és a csoport kategóriát. Ha behelyezzük a magnóba egy olyan kazettát amely csak ugyanezzel a magnóval rögzített felvételeket tartalmaz, autómatikusan megjelenik a képernyőn a kazetta tartalomjegyzéke. A 2000 DM-be kerülő hifi videó archiváló rendszere pillanatnyilag még egyedülálló a képmagnópiacon"
Nem tudom, másnak feltűnt-e de a Hitachi készülékek teljes palettája eltűnt a magyar piacról, sajnos. Kb egy hónapja a hivatalos márkaképviseleten egy kellemes női hang japán akcentussal közölte, hogy a Hitachi felszámolta az értékesítését Európában, bár elképzelhető, hogy 1-2 leleményes cég mégis importál japánból.
Egy újabb téma, amihez nem értek, de azért persze hozzászólok. Van nekünk egy videónk, ősrégi Grundig(?). Meg vett keresztapám egy hiper-szuper modern videót. És bizony nem cserélném el a mienket rá. Indok: az új video kb duplaannyi idő alatt adja ki a kazettát, lassabban indítja el a lejátszást, lassabban áll meg, lassabban kezd el tekerni. Az lehet, hogy teszi ezt azért, mert tisztítja közben a kazettát meg az olvasófejet meg mittudomén, de akkoris, én csak annyit látok belőle, hogy bizony lassú.
Van valakinek tapasztalata a Hitachi videokkal kapcsolatban? Egy regi tipust ismertem es hasznaltam keveset a melohelyemen, Hitachi VT-S80E, ami jo es elpusztithatatlan volt. Most lenne alkalmam befektetni egy ujabbra, de nem tudom mire szamithatok. Hitachi VE-775 a tipus. Semmit sem talaltam rola a neten. Keveset hasznalt, kulsore jol nez ki, nem lestrapalt, jo kepe es hangja van, igaz nincs nagy osszehasonlitasi alapom. Kerdeseim: Mennyit erhet meg? Mijen idos lehet ez a tipus maximum? Mijen minoseget kepvisel, es mennyire megbizhato?
Sajnos a butulás az ITT videókat is elérte. Az ősrégiek még valóban sokáig bírták áram nélkül, az én ITT-NOKIA videóm már csak 3-4 percig van meg áram nélkül. Ez is csak az elméletünket igazolja.
Megint egyet kell, hogy értsek Macikával, bár szerintem inkább arról van szó, hogy a gyártók inkább kevesebb funkcióju gépekkel jönnek ki azért, hogy olcsóbban adhassák. Nekem egy ITT-NOKIA SVHS-em van (90-es modell) amiben még kép a képben, és multi kép megjelenitő modult építettek. Ez ma vajon hány gépben van. Az ITT 87-es mono csúcsvideójában még ilyen szolgáltatások voltak mint: stroboszkop szolarizáció mozaik effektus, kilenc képet tudott egyidejűleg megjeleníteni a keresési lehetőségek a VISS és a GO TO mellett szerepelt a VASS (video adress keresés) is. Ezek a funkciók a 3 évvel később megjelenő S videómból már hiányoznak (kivéve hogy a három keresési funkcióból csak kettő van beépítve). A JVC nemrég megjelent egy olyan SVHS-C videókamerával, aminek monó hangja van és szinte nulla szolgáltatása, bár az tény hogy az ára csak 130 ezer ft volt
Egyetértek veled. Szerény pályafutásom sorrán eddig én is csak olyan Nicam Stereo videóval/tv-vel találkoztam ami kivétel nélkül tudta az A2-t is. Kicsit hülye hasonlattal élve az S-VHS videó is lejátssza a VHS felvételt, de a VHS nem tud lejátszani S-VHS felvételt (persze kivételek vannak)
Nem akarok ünneprontó lenni, de amit a Pana. Tape Library meg a Sony smart engine néven
feltalált ahhoz hasonlóval már a Grundig 1991-ben kijött archiv system néven. A dolog kábé
úgy működik, hogy a videó rövid időközönként (asszem 40 másodpercenként egy speciális
indexjelet tesz a szalagra ami tartalmazza az adott film hosszát, kezdési befejezési idejét, a felvétel dátumát, a kazettán még hátralevő müsoridőt és a film kategóriáját ami 5-féle lehet
a videó kinálata szerint (pl: kaland,erotika, stb). Amikor beteszed a kazit kiírja annak tartalmát
mintha egy floppyt kilistáznál. A német adókon egy időben a VPS jellel együtt, kisugároztak egy
olyan jelet is ami tartalmazta ezeket az infókat (felvétel dátuma film címe stb).Igy felvételkor automatice a szalagra kerültek, mert különben neked kellett manuálisan beadni
a gépbe ezeket.
Egyébként én nem szeretem a Grundig videókat (nehogy mán az elfogultság beszéljen belőlem), de az archiv system nagy innováció volt akkortájt (szerintem)