Ennek a megoldásnak talán van egy kicsi üa.megtakarítása is.Alap helyzetben/mikor vísza esik a ford/ fel kapcsolás után egy pici motorfék adodik - hogy ez minél kisebb legyen nyomsz egy gázt ami szerintem felér egy gáz fröccsel.Ebben az esetben talán ez nem annyira éles. Nem jól gondolom?
Szia Péter!
Isten bizony vártam hogy jösz.De gondolom a nagyszülőktől mozdulni sem lehetett különösen a kis csemetéd miatt.Örültek hogy látnak benneteket,nagyon sürün gondolom nem tudtok jönni.Ugy hogy "Bocsánatos bűnt követtél el".Te melyik számú huzatot kérted?
Üdv.Négyesi
Ennyire pontosan nem is tudtam volna leírni ugyanis nekem a leírtak miatt talán nem volt új a dolog.Próbálj öreg urasan járni mint mi 50-esek.
szia Négyesi
Szia Topik gazda!
Az enyém is hasonlóan müködik.Az előző fiat regatánál is hasonló volt.Az még sima karb-os volt de volt egy szelep ami vissza fogta és nem esett azonnal alapra.Nekem nincs vele gondom.A véleményem hasonló mint a Sárkányé.
Szombaton jön valaki Kecskemétre?
Sárkány szia neked nincs nagyon messze.Én megyek a fiammal,nem jösz.
Üdv.Négyesi
16 szelepesnél lehet, hogy úgy marad (1300-1500)de a simánál ott marad a fordulat ahol hagytad. Mész 3-ban 4500-öt kuplung benyom , jön a "felbőgés" (üresen jár a motor 4500-on) majd berakod 4-esbe. csakhogy 4esben nehogy már 4500-ön folytassa ?!!
Amúgy az esetek 85 százalékában (normál vezetési stílus, nevvezük mindennaposnak) ez jó, hiszen ha egy icipicit lassaban váltassz akkor már megy le a fordulat és tutira jó ponton kapja el a következő sebességet...
A maradék 15 % amikor kihuzatod és gyorsan váltassz .... :o))
Mindenesetre ez érdekes, 16-osnál nem marad ott picit sem mondjuk amikor 4000-en váltassz?
Tapasztaltam már én is, hogy a sebességváltások között nem esik vissza alapjárati fordulatra a motor, hanem 1300-1500 közötti fordulaton marad. Szerintem szándékosan van így! Egyrészt nincs "lyuk" a váltás utáni gázadáskor, másrészt a befecskendező rendszer hirtelen zárását így kerülik el.
Abszolúte nem zavaró, sőt jótékonyan hat a váltás utáni gyorsulásra.
Látom sok új Kalos tulaj csatlakozott hozzánk, gratulálok Nekik az új autóikhoz ! :o))
Azt hiszem egyszer már szóba került de ugye nektek is marad a forulatszám amikor benyomjátok a kuplungot ? Sportos vezetésnél előfodulhatnak ebből "felbőgések", normál vezetésnél persze egyenletes haladást eredményez. Mi a véleményetek erről. Más autóban is láttatok már ilyet.
Idáig minden OK, de csak a hétvégén "huzatozok".
Köszönöm szépen a fáradozásod.
Négyési,
Bocsánat, hogy nem kerestelek a hétvégén. Ott voltam a közeledben, de a család lefoglalt.
Az M7 pesti bevezetô szakaszán óvatosan autózzatok: 130... 80....60..40..klick :-)
Szerencsére figyeltem így nem volt gáz.
Jó reggelt!
Kocsi mosás befejezve,kezdődik a porszívó.Látod én takarítom az asszony autózik.Ilyen a férfi sors.Vagy lekéne cserélni az ilyen aszonyt.Na ez csak vicc.
üdv.Négyesi
Én követtem el az üléshuzat beszerzését. Elég kedvező árat sikerült elérni, de ez nem biztos, hogy tartható. Vettem magamnak még a télen, aztán a munkatársamnak, ma négyesinek és Péternek. A kedvező árak alakulása 6000, 8000, 7500-7500. Nincs nagy szin és anyag variáció variáció nála, de elfogadható. Ma nézetem a kettőnek a csomagolását Siófokon készíti vlami maszek.
2500 km van a 16V-ben. Köszöni jól van. :))
A belső tükörrel nincs semmi gondom. Elég nagy és van rajta éjszakai állítási lehetőség is. Valószínű, hogy ez a SX felszereltségnek köszönhető.
Hello!
3 napig nem volt netem,már a fene majd meg evett.
Holnap valószínüleg találkozok Péterrel innen a topikból.Hétfőn meglesz a huzatom a kalosba.
Dicséretes topikos hozzá állás.Hogy van a 16V-s.
Belső tükröt te nem vettél?
Látom, nagy a vita a ford. számok és a sebességek körül...Nos, nekem most 8100 km van az autóban, és általában országúton 3500-4000 körül járok vele (ahogy írtam, az M3-ason húzattam ki egyszer lejtőn kb. 185-190-ig, a ford. szám 5500 körül volt, de majdnem féltem, annyira instabil érzésű volt a kocsi), de nem érzem, hogy nagyon erőlködne vagy bömbölne a motor. Aműgy is az ilyen kis hengerűrtartalmú mototrokat húzatni kell ahhoz, hogy némi teljesítményt leadjon. (Sajnos) ez a típus a nagy magassága miatt nem száguldozásra lett kitalálva, de hát csinálnak már a briteknek egy kicsit tuningosabb autót is :-).
Kiválóan nekiugrottál :-)) De nem egészen erről volt szó. Valóben nem szerepel 150km/h-ás sebeséggel történő haladás az általad írt tiltásokban, de nem hinném, hogy 4500-as fordulat tartósan jó lenne a motornak, bár elképzehető, hogy semmi baja nem lesz. Én azért óvatosságra intenék mindenit, hogy bírja ki azt a pár ezer km-t, ha már kiadott ennyipénzt egy autóért.
Ugy gondolod hogy a bejáratás alatt 110km/h fölött tartósan ne haladjunk?
A kézikönyv ezt írja:
1,Kerüljük a padlógázzal való indulást.
2,Indulás előtt rövid ideig melegítsük a motort.
3,Hosszantartó végsebesség közeli haladást kerüljük.
4,Ne gyorsítsunk padlógázzal alacsony seb.fok.ban.
5,Ne vontassunk más jármüvet.
Szerintem ezek a pontok nem tiltják akár 140 km/h haladást sem ugyanis ennél a sebességnél még nincs csúcs közelben a motor.Szerény tudomásom szerint a bejáratáskor hosszú egyenletes sebességel valo haladásnagyon jó.
Neki ugrottam rendesen?
üdv.
Amire ott reagáltál: hamvasat (Golf III 1.9TD) úgy értette, h. a bejáratásnál nem javasolják a tarós 3000-et..utána már mehetsz 150-el amilyen fordulaton csak akarsz:)))