Mindig elolvasom a témanyitót, és lehetőség szerint az összes hozzászólást. Az általad említett probléma hátterében inkább felfogásbeli nehézségeim állhatnak!
Továbbiakban megpróbálom jobban magamévá tenni a szabályokat. :)
Nem kellett volna a western hősök kedvenc kiáltását hallatnod egy ázsiai lakóhajón, emiatt most a felbőszült helybeli muzulmánok szent bosszújától kell tartanunk
Visszhangzik a dzsunka „jí-há”-dtól
Mostantól szorongjunk a dzsihádtól.
Köszi, azonban ez nem csak "egyszerű rím", ugyanis az "Aphrodite rése" és az "apróhirdetése" egy ékezethibától eltekintve ugyanazokból a betűkből áll. Egyébként egy kissé kevésbé elrugaszkodott ebből a fajtából (és most má télleg befejezem!):
Az ügyvéd imígyen fenyegeti meg ellenfelét:
Játékom nem fer pléj:-)
Lesz még ebből per, félj!
Asszem a két olasz város vitájáról szóló, most már valódi kecskét még nem írtam:
Hogyan hangzott Róma szitka?
Nos hát, ez a szó ma ritka!
OFF
ses-sel váltottunk szót múltkoriban a monolit ás mozaik kecskék közötti stiláris és ízlésbeli különbségekről annak kapcsán, hogy ő mindig a kaján halász / haján kalász típusú (monolit, Amerigo Tot style) rímeket dicsérte (bár szerinte nem ez volt a szempont), én meg szeretek elszórakozni a több szóból összerakott, szóhatárokat sem tisztelő (mozaik, Miguel Berrocal style) rímekkel (nem is minden önérdek nélkül, mert nagyobb a mozgástér és kisebb a plágiumveszély). Szóval tetszett a csángó lokál.
A mozaik rímekkel kapcsolatos autentikus véleményt ld. mág Arany János Báró Kemény Zsigmondhoz c. versében.
ON
A következő rím talán nem igazán fér bele a topiknyitóba, de szerintem elég jó lett, talán ez a mozaik?
Egy görög szexlap apróhirdetése
Nincsen jobb mint Aphrodite rése
A rímeid nagyon is bíztatóak! Az uccsók még sajna nem tökéletes kecskék, de, ha a 0-st átolvasod, nagy slágvortokban kiderülnek a kecskék műfaji sajátosságai :)))
Kancellár, mint csomagmegőrző Az ország királya nyaral ma,
Ezért van nálam az aranyalma.
A kemény zene nem filozófusoknak való... Nem nagy hatással van a rock Kantra,
Tuti nem pogozza magát rokkantra!
Higgadt fejjel élj! Hogyha az ember szenvedélyes,
Akkor szinte minden veszélyes.
Sok kicsi sokra megy... Nem hiába rakott Teri félre:
Ebből vesz bundát a Feri télre!
Munkanélküli csatakiáltása társainak a metrón, egy munkahirdetést megpillantva Leszállás:
Lesz állás!!!
A népszerű magyar dalnok tudat alatt nem tart sokra Cseh belül
Lebecsül...
Rendes dolog, hogy a kelet-Erdélyi kocsma közönsége csak szóban fejezi ki nemtetszését a hazai vereség és az edzői melléfogásokkal tarkított román-dán meccs után Bár feltüzelték a dán gólok, álcserék,
Mégsem lázad a csángó lokál. Derék!
Bár többen kötélnek álltak, mikor a cukorgyár megtámadásához kerestem embereket, kiderült: csak a szájuk volt nagy... Hiába mondtak a bátrak ahát,
Most futva hagyják hátra Kabát...
Új rész a Vészhelyzetben: Carter doki végbélműtétre tanítja az újoncot: először is végy egy nagy levegőt... Na, most egy nagy légbevétel,
Majd gyorsan nyesd a végbelét el!
Ebemnek hányingere volt a makramézott nyakörve láttán, s a bevált módszerrel akart könnyíteni magán. Hiába... Három hétig köpött tulipánt:
Nem jött be a kötött pulipánt...