A keresett óra száma, ha jól tudom 649 7502 41 64. Mivel ez egy fórum és érdekem sem fűződik a reklámhoz, az áráról csak annyit, hogy 200e felett helyezkedik el. Nekem az Oris-nál inkább a klasszikus vonal tetszik, ennek ellenére azt javaslom, hogy élőben nézd meg.
Köszi alexandrosz!
A POEN honlapját már sokszor néztem, de az Oris búvárórájával kapcsolatban semmit nem találtam (ár, méretek, szerkezet etc.). A svájci honlapot fel fogom keresni.
Ha valaki ismeri ezt a típust, írjon róla valamit.
Egy ismerosom nyert egy Longines orat.
Szeretne megtudni mennyi az aktualis bolti ara, es mennyiert lehetne eladni (mennyi a beszerzesi ara? 50%, 60%?) Sajna, mivel a Longines markat nem nagyon ismerem, azt sem tudom, milyen szerkezet van benne. A neten 500$ert vesztegetik.
Tud valaki bovebett errol a tipusrol? Es hogy mennyiert erdemes megvenni?
ATYESZ: Itt viszont tényleg megállt a tudományom. Exacto márkanévről nem találtam infót. De talán más okosabb lesz... A hátlap felirata pedig a szokásos, rozsdamentes acél hátlapra utal.
En is valami hasonloban kernek segitseget!
Valaki tudna nekem iformaciot adni "Exacto" oraval kapcsolatban.
17 koves, anti-magnetic, a hatlapon fonte injectee, fond acier felitaok talalhatoak.
Elore is koszonom.
HEHOZO: No, kicsit gyorsan leírtam az órádat... Ami információt véletlenül találtam, az annyi, hogy a TITUS nevezetű órákat gyártó céget 1892-ben alapítota egy Paul Disitheim nevű úriember, és az órái futottak a saját nevén, a SOLVIL, a DITIS és a TITUS neveken. A cég állítólag a mai napig termel, olyasmi relációban, mint a DOXA, tehát már teljesen más tulajdonosi szerkezettel. Nem ismert és nem jelentős név. Ami órájukat láttam, abban ETA ketyegett. Ennyi...
HEHOZO: Az életben nem hallottam a márkáról. De szerintem más sem... Látni kellene legalább egy képet róla - kívűl-belül. Ha a mutatója - ahogy írtad - tényleg folyamatosan "kúszik", akkor feltehetően hangvillás. Füleld meg, milyen a hangja! Ha nem ketyeg, hanem visít, mint egy szúnyog, akkor hangvillás, és feltehetően valami Bulova/ESA szerkezet dolgozik benne. Ha nem, akkor ki tudja... (Svájcban a 70-es évekig volt úgy 1500 óragyár, és ennél is több márkanév. Volt sok, aki egyetlen óratípust adott ki, és hamar el is tűnt. A gyárak hiánytalan listájával még nem találkoztam.)
Hello! Köszi a spektrumos tippet, nagyon klassz film volt. Végre találtam egy órás topic-ot. Órakedvelő lévén érdeklődéssel olvastam végig az utolsó pár hozzászólást. Nekem egy Fortis cosmonauts chronograph-om van, immár két éve és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Valaki korábban írta, hogy az Ecserin nemrég még hozzá lehetett jutni régi Raketa és Poljot órákhoz. Ez még mindig lehetséges?