Én minden javításnal örülők, tévedni emberi dolog.
A Rolex-en T 25 jelzés nincs csak T>25! Mennyivel nagyobb mint 25!!
No, ha ennyire agilis, pontos infókat tudó van köztünk, ismét felteszem a kérdést:
BTS! nincs a lünettán semmi festés, legalábbis az enyémen csak saját anyagából a tizes számok és 0-nál egy háromszög. a poennál most 226 pénz. a pólusban láttam egy hozzá kicsit hasonló/lünetta ua./ Swiss Army aut. 200m WR. órát 90-ért. nagyon tetszik. ez is jó masszívnak tűnik.
APT:
Az "Ez baromsag" kizarolag a "Pl. a Rolex-re ráírják a T>25 jelzést ami a 25 év felezési időre utal" mondatra vonatkozott. Minden egyeb ertelmezes _teves_.
Az ORIS pedig - legalabbis a BC3 sorozatnal - a rotorra utott feliraton kivul mas utanmunkat nem vegez - es jol teszi. Egy cotes de Geneve diszitestol semmivel nem lesz jobb egy "pilota" ora, csak dragabb.
FERCI: Mint ALEXANDROSZ rámutatott, kvarcszerkezetes órát használtan nagyon nehéz eladni. Olyan nehéz, hogy emiatt sajnos nincs is igazán ára. Ha mechanikus lenne, sokkal jobbak lennének az esélyei. Én azt javasolnám, hogy félár körül (úgy 60-70eFt) próbáljátok meg elkezdeni ajánlani, aztán ahogy sikerül...
A Longines honlapján találtam egy hasonlót (nem lehet, hogy a típus első számát elírtad és a szám: L3.117.4.72.6?). Kvarc szerkezet, dátumos, acél házzal. Az ára nálunk valahol 150-200e között(?) lehet. Mivel nem mechanikus, itt nem lesz könnyű jó áron eladni:o)
A trícium, mint tudjuk, a hidrogén 3-as tömegszámú izotópja. Ennek bomlási ideje - mint azt MESSERSCHMITT pontosan megadta - 12.3 év. A trícium béta bomló, tehát elektronsugárzást bocsájt ki. Ez nem túl veszélyes, hátrafelé az óratokon és szerkezeten nem nagyon tud áthatolni. Olyan festékreagenssel keverve, amely az elektrolumineszcens tulajdonságú, folyamatosan, tehát éjjel-nappal világító, de 25-30 év alatt gyakorlatilag kimerülő festéket kapunk. A foszforbázisú és hasonló elven működő (Superluminova stb.) festékek megvilágítás után fénylenek, az idővel exponenciálisan lecsökkenő fényerővel. A jól méretezett festék hajnalban még világít - egy kicsit. De idővel ezek is kimerülnek, 20-30 év után már a legjobb festékek sem világítanak, erős megvilágítás tán is csak néhány percig észlelhető már a fényük.
Én ennyit tudok a témáról, és arról, hogy a Rolexeken mit jelent a T>25 felirat fogalmam sem volt. Ezért köszönöm Neked MESSERSCHMITT, hogy megosztottad velünk, de kérlek, tapintatosabban! Nem kellene ennyire ledorongolni valakit egy tévedésért, hisz nap mint nap valamennyien tévedünk ebben-abban. Ráadásul e topic nekünk oly kedves témájáról nagyon kevés az információ. Sokszor kifejezetten ezzel foglalkozó szakemberek sem tudnak triviálisnak tűnő kérdésekre válaszolni, mivel a gyártók sok információt nem közölnek, vagy egyenesen eltitkolnak. Örüljünk, ha választ tudunk adni egymás kérdéseire - hisz így kölcsönösen gyarapíthatjuk tudásunkat - s ha valamelyikünk téved, ne szóljuk le, hanem tapintatosan igazítsuk ki egymást, biztos, hogy a kiigazított örül, hogy pontosíthatta ismereteit (legalábbis SÜKÖSDG-t ismerve állíthatom, hogy Ő ilyen ember)!
BTS: Én jónak tartom az ORIS óráit, de nekem egyértelműen a klasszikus vonal tetszik (főleg a DATE-Pointeres darabok, arany lünettával). De a legjobb, ha meglátogatod a POEN-t, ott rengeteget láthatsz élőben, és a teljes aktuális ORIS gyári katalógust is megnézheted, kiválasztani a Neked leginkább szimpatikus darabot. És bár kétségtelenül ETA szerkezet van a legtöbb ORIS-ban, de ezek korántsem olcsó vagy igénytelen órák, és a werkek sem alapkivitelűek, az ORIS szépen utánmunkálja őket.
oyster:
A trícium sugárzó anyag. A felezési ideje kb. 15-25 év. Ezután a fényereje négyzetesen csökken. Pl. a Rolex-re ráírját a T>25 jelzést ami a 25 év felezési időre utal.
potyoro!
Köszi az adatokat.Ha elégedett vagy vele, biztosan megbízható szerkezet.Szerintem is nagyszerű, ha nem túl könnyű az óra.
Még egy kérdés: a lünettáján van világító jelzés?
Üdv a topiclakóknak !
Én is nagyon szeretem az órákat azonban teljesen laikus vagyok szemben az itt írók többségével.
Sokat járok Oroszorországba és decemberben kiváncsiságból elmentem a Poljot gyár mintaboltjába. Mivel még nincsen orosz órám szeretnék vásárolni valamilyen különlegességet. Kérem adjatok tanácsot, tippet, hogy melyik karórájukat érdemes megvenni ? /szeretem a breitling, fortis stb. formákat/
Előre is köszönöm tanácsotokat
kedves bts! nekem egy oris big crown diverem van, a 7502-es. erről nincs kép sem a poennál, sem a svájci honlapon. hagyományos elrendezésű 3 mutatós óra, zafír üveg, rozsdamentes acél tok+csat, grafitszürke számlap. 200m vízállóság a hátlap felirata szerint ütésálló. bár nincs kronométerbizonylata, az enyém napi +1, +2 másodpercet tér el. elég nehéz óra de én ezt szeretem. ha jól tudom eta szerkezet van benne. meg vagyok elégedve vele,nem biztos hogy lesz másik órám, ilyen volt az álmom régóta. szerezz egyet!
Szucsr !
Kérdezted a 3408 alatt a triciumos festés lehetőségét.
Én is csak egyvalakit tudok, aki már átalakított régi DOXA zsebórát olyan módon, hogy fénykibocsátó festékfelületekkel tette éjjel is leolvashatóvá. (Azt sajnos nem tudom, hogy ez fluoreszcens felület, vagy tríciumos volt-e ?)
Szóval Ő megtalálható a net-e itt (meg a Chronometrie lev.listán), a valóságban pediglen Érd városában.
Ha tud akár Ő, akár másvalaki tríciumos festést, úgy persze nekem is kéne, mert a régi felület az enyémben kimerült. Siker esetén tehát kérnék egy visszajelzést !
(Urak ! Tényleg, ez lehetséges, hogy egy idő után megszűnjön fényt kibocsátani ???)
Más :
Ha már órás vállalkozásokról van szó...
Kezembe akadt egy országos szaknévsor. Azt böngészve alig akadtam általunk is megbecsülten emlegetett órásokra. Jórészt a gagyi órakereskedők lelhetőek fel. Miért ???
A kedveltebbjeink közül mindössze P. Kiss István volt benne. (Ő az a bizonyos Népszínház utca béli iparos. Itt is hirdette számlapfelújító tevékenységét is.)
Mások miért nem tartják fontosnak vajon az ezirányú elérhetőségüket ???
A keresett óra száma, ha jól tudom 649 7502 41 64. Mivel ez egy fórum és érdekem sem fűződik a reklámhoz, az áráról csak annyit, hogy 200e felett helyezkedik el. Nekem az Oris-nál inkább a klasszikus vonal tetszik, ennek ellenére azt javaslom, hogy élőben nézd meg.
Köszi alexandrosz!
A POEN honlapját már sokszor néztem, de az Oris búvárórájával kapcsolatban semmit nem találtam (ár, méretek, szerkezet etc.). A svájci honlapot fel fogom keresni.
Ha valaki ismeri ezt a típust, írjon róla valamit.
Egy ismerosom nyert egy Longines orat.
Szeretne megtudni mennyi az aktualis bolti ara, es mennyiert lehetne eladni (mennyi a beszerzesi ara? 50%, 60%?) Sajna, mivel a Longines markat nem nagyon ismerem, azt sem tudom, milyen szerkezet van benne. A neten 500$ert vesztegetik.
Tud valaki bovebett errol a tipusrol? Es hogy mennyiert erdemes megvenni?