Nem a keresztény kultúrával van a baj. Nálunk is van karácsony, karácsonyfa, nem is kicsi, a családban mindenki megkeresztelt, hol református, hol katólikus, hol görög katólikus gyökerekkel. A keresztény nyomulással van a baj. Az erőltetett hitoktatással. (ne akarj azzal hasbaakasztani, hogy dehát lehet erkölcstant is választani, blablabla) Meg azzal, hogy rajtakapják a kdnp fejét a sumákságon, aztán az igazság felderítése=keresztényüldözés. Az eltitkolt pedofil ügyekkel, a történelemmelvaló nem-szembenézéssél, az ügynökkérdéssel, aminek a tisztázásában az egyházak is ellenérdekeltek...
Nagyon elkanyarodtunk a klubrádiótól. Hagyju ezeket a témákat.
Átsiklottam a hszen. Hiába,mobillal előfordul.
Én hívő vagyok,nem vallásos. Remélem nem kell magyarázni.
Viszont ragaszkodom az európai ketesztény kultúra védelméhez. Karácsony van,nnem genyőünnep meg húsvét,meg pünkösd. Karácsonyfát kell állítani és akiknek ez nem tetszik mejetnek,ahova akarnak. Ez nem vallási kérdés,ez hagyomány és ebböl nem engedek.
Ami a JOBBIK-os kijelentését illeti mentegesse a hóhér! Én elfogadhatatlannak tartom náci,fasiszta eszmerendszert,viszont!
Vicces,hogy egyesek előnyt akarnak kovácsolni abbol,hogy egy kissebbséghez tartoznak. Nem ismétlem magam!
Én ezt teljesen másként látom. Nagy tévedés,hogy Erdélyben mindenki a FIDESZ tábort erősíti. A városokban jelentős liberális értelmiség van,ők uralják az RMDSZ-t is és kb. annyira magyar érzelműek,mint az SZDSZ volt. Székelyföldön a JOBBIK-nak erős a támogatottsága. Mikola egy idióta,lövése sincs semmiről. Ami az árokásást illeti abban Tőkésnek volt hatalmas szerepe. Erdély pont annyira tagolt és megosztott politikailag mint Magyarország.
És például azt minek nevezed, mikor egy gyépés politikus a nemzetközi sajtónak hülyéket beszélve megnyekkenti a forintot, sok devizahitelesnek, sőt az ország költségvetésének komoly problémát okozva ezzel?
A kettős állampolgárság megadására CSAK azért volt szüksége a fidesznek, mert mint már említettem mikola doktort: onnan várják hatalmuk bebetonozását. Hidd el, a fiúk szarnak a dédapádra, meg minden kintrekedt magyarra! Ők csak matekoznak. Ha tényleg érdekelné őket a magyarság sorsa, nem kreálnának a saját nemzetüknek ellenzéki pártokat a magyarlakta vidékeken! Az ottani magyarság sorsa legeredményesebben kitűnő külpolitikával menedzselhető, de abban meg igen gyengék a srácok. Marad az árokásás a magyarok között... szigorúan a saját érdekeik szerint. Ne ámítsd magad, nem attól lesz jobb egy székelynek, hogy magyarul is ki lesz írva a faluja neve a határban...
Én ezt nem így látom. Nem azon mérem az embereket,hogy melyik politikai táborhoz tartoznak. A ballib egyes politikusait tartom hazaárulónak,nem a szavazóikat. Emberekről beszélek,mert nincs kollektív bűnösség.
Tudod ha felelősséggel tartozunk a határon belül élő Magyarokért,akkor felelősséggel tartozunk azokért is,akik önhibájukon kívül idegen megszállás alatt élnek. Persze 45 óta módszeresen hangolják ellenük a közvéleményt,ennek tetőpontja a dec.5-i népszavazás volt és itt visszakanyarodunk a KR-hoz. Mégpedig azért,mert a.Gyurcsányi propaganda szócsöveként bizony része volt a szégyenben.
Nem nehéz megérteni, pláne, hogy te a családod révén érintett vagy, csupán arról van szó, hogy számomra fontosabb dolgok is vannak, mint a határon túl rekedt nemzettársaink komfortérzete. Semmi kifogásom az ellen, hogy aki úgy gondolja, tetszőleges összeget adományozzon neki. Az ellen már van kifogásom, hogy számolatlanul adják nekik az állam lóvéját. Lenne annak jobb helye itt, az országon belül, de ezt súlyos demagógiai eltévelyedések nélkül nem lehet megvitatani, tegyünk is le róla.
Itt van alapvető nézetkülömbség közöttünk. A dédapám úgy lett Magyarból román,aztán Magyar majd ismét román állampolgár,hogy ugyanabban a házban lakott. Kicsit sem akarta ezt,élere végéig Magyar ember volt. Mivel a határon túli közösségeknek a léte múlik az anyaországi politikán bizony van közük az itteni dolgokhoz. Persze ezt nehéz megérteni.....
Én soha nem kérdőjeleztem meg, hogy a határon túliak is magyarok. Az az érdekes, hogy az itt élő honfitársaink kérdőjelezik meg a mi magyarságunkat, a határon belül élő magyarokét, csupán azért, mert nem oda szavazunk, ahová ők.
A többire: szélsőségesen vallásellenes ateista vagyok, számomra ugyanúgy semmitmondó a zsidó, keresztény, hindu, muszlim vallás, de nem basztatok ezügyben másokat, ne akarják rám, a családomra erőletni a hitüket. Én az ominózus jobbikos kijelentést nem hit szerinti megkülönböztetésnek értékelem, az egy népcsoport elleni kirekesztő hozzászólás volt, a képviselő szart a vallásra/hitre. Te se próbáld úgy értelmezni. Ne akard a problémát azzal tompítani, hogy eljátsszuk itt a hülyegyerekeket, akik nem látnak át a szitán.
Válsszuk szét a két dolgot. A határon túli Magyarok azért lettek más állam polgárai,mert a fejük fölött áthelyezték a határokat,de ők Magyarok. Egyikük sem önként lett egy másik ország polgára. Az ő szempontjukból létkérdés az anyaország támogatása,tehát kicsit sem mindegy,hogy ki van kormányon itthon.
Ami a kettős állampolgárok hivatalba lépését,közhivatal betöltését illeti:
Kettős állampolgár az én nézeteim szerint nem tölthetne be közhivatalt. Ennek oka az,hogy egy közhivatalnoknak Magyarországhoz kell hűségesnek lenni,de egy kettős állampolgárnál ez nem megoldható. Tudom,hogy szeretik ezt kihegyezni az Izraeli állampolgárságra,mert akkor lehet antiszemitázni,de ez nem erröl szól. De ha már szóba került: szerintem akkor lehetne egy Zsidó,Muszlim vagy Hindu országgyűlési képviselő,miniszter vagy közhivatalnok,ha lehetnék én keresztényként Israel,Jordánia miniszterelnöke,stb. Igen,ha innen nézed én biztos szélsőséges vagyok. De szerinted a Zsidók engednék,hogy az országukat egy keresztény vezesse?
Egy országgyűlési választáson (erősen leegyszerűsítve) arról döntessz, hogy az általad befizetett összegeket/adókat/járulékokathogyan, és milyen ideológia szerint ossza vissza az aktuális hatalom.
Pipa vagyok, mikor hülyének akarsz nézni: mi a büdös-kotroncos megveszekedett lófasz köze van a nemzeti összetartozáshoz annak, hogy ide szavaznak azok, akiknek semmi dolguk a magyar költségvetéssel? Egy országgyűlési választáson (erősen leegyszerűsítve) arról döntessz, hogy az általad befizetett összegeket/adókat/járulékokathogyan, és milyen ideológia szerint ossza vissza az aktuális hatalom. Na ehhez nincs köze egy nem itt élő embernek.
Azért ez nagyon gáz, süt a szemléletedből a rákosista eszmerendszer hozadéka. Nekem konkrétan semmi bajom azzal, hogy a kormány az általa kedvelt szócsősajtóba irányítja az állami megrendeléseket, bár az azért minden értelmes ember szerint röhejes, mikor egy kisebb példányszámú lapban van állami hírdetés, a legolvasottabban meg nincs:)
"Csak azt ne várjátok,hogy a FIDESZ ne próbáljon ellene tenni."
Én csak ezt várom.
97' -óta hallgatom a Tilost, támogatom is anyagilag így-úgy. Nem várom el, hogy az állam pénzt tegyen bele, de azt elvárom, hogy ne gáncsoskodjon.
A klubbal az a helyzet, hogy TUDOM, hogy nem ingyen dolgoznak az ott dolgozók (ellentétben a tilossal) és hogy ha kevés is, de mégiscsak van reklámbevétele. Tehát a klubot anyagilagnem támogatom, tegyék azok, akik megtehetik. De ebben az esetben is elvárom, hogy az állam takarodjék a közeléből. Nekik ott van a közszolgálati homokozó, abban már úgyis kirá"j"ok:)))
Ezek szerint leesett az oroszországi demokráciás példa. Kezdetnek nem rossz... Namost: ugyanilyen "vicces" a magyarországi helyzetet köztársaságnak hívni. Menjünk tovább: a neked tetsző alaptörvény arra volt jó, hogy mikola doktor dédelgetett álma válhasson valóra, melyet az előbb úgy kifogásoltam, hogy jeleztem: ez nem az itthoniak érdeke.Tisztábban: ne szóljanak bele a határon túl rekedt nemzettársaink az itt folyó politikába. Én sem szavazok az ottani választásokon! (ha esetleg nektek az izraeli, amerikai töttöröttö kettősállampolgárok szavazati joga fáj, akkor inkább azt kellett volna korlátozni, és nem egy ilyen köztársaságelleneskilógalólábalaptörvényt kreálni)
Nem haragszom,kicsit sem. Csak mindkettőnknek más a demagóg duma. Ami az én olvasatomban a nemzeti összetartozást erősíti az neked demagog,ami szerinted a nagy igazság az az én szememben agit-prop hazúgság. De így szép a világ.
Ez így van. De mi is a baj ezzel? Minden kurzus a maga szekerét tolja. Ha maradt volna a ballib,akkor most virulnának a hozzájuk kötődő médiumok. Szerencsére nem így lett. Nyuljatok zsebbe,támogassátok a rádiót,hallgassátok Bolgárt és társait. Csak azt ne várjátok,hogy a FIDESZ ne próbáljon ellene tenni.
Nem akarok külföldi példákat hozni. Az alaptörvényt többször elolvastam,nekem tetszik. Mondjuk azt értem,hogy sokaknak miért csípi a szemét...
Szerintem elég gyatra próbálkozás volt a ballib ellenzék részéről a "védjük meg a köztársaságot" üzenet,nem sikerült tömegeket állítani mögé. A saját gazdasági kudarcukat már.lényegesen jobban sikerült azonnal a FIDESZ nyakába varrni,ezzel sokkal több embert bepaliztak. Nem tudom,hogy jártál-e Oroszországban? Az ottani viszonyokat elég vicces demokráciának nevezni,de ha szerinted összehasonlítható a hazai állapottal nagyot tévedsz. Egy KR ott nem működhetne. Jó esetben bezárnák,de inkább bomba robbanna,stb. Ami meg a Lánchid rádiót illeti hasonlóan elfogult,demagóg adónak tartom mint a KR-t. Azért sem ejtenék egy könnyet sem,ha megszünne. Ugyanígy nem tetszik sok minden a.mostani kormányzásban,annak komunikációjában sem. De ez nem változtat a véleményemen a KR-ról.