Keresés

Részletes keresés

szucsr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3732
MAJTee

találtam Szegeden egy üzletet, ahol árulnak Poljot karórákat.

Hol???

Robi

Előzmény: MAJTee (3731)
MAJTee Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3731
APT!

Érdekes dolgot vetettél fel pár nappal ezelőtt a 7001-es ETA szerkezet beszabályzásával kapcsolatban. Én éppen egy Tissot Porto karóra vásárlása előtt állok, és ebből a típusból létezik kronométeres és "normál" változat is. A kettőjük közti árkülönbség pedig kb. 100 ezer Ft (120 ezer <-> 230 ezer). Gondolom a kérdésemre már rájöttél: megéri-e 100 ezer Ft-tal többet fizetni a kronométeres változatért, vagy utólag a másik is beszabályozható precízebben? Vagy esetleg a kettőjük közti 7001-es szerkezetben is felfedezhető némi eltérés?

Más:
találtam Szegeden egy üzletet, ahol árulnak Poljot karórákat. Eddig csak az interneten láttam ezekről az orosz "csodákról" fotókat, és ott nem igazán tetszettek. De így "szemtől-szembe" némelyik típus nagyon megfogott. Egyszerűen gyönyörűek! 18 ezer Ft-ért már nagyon szép "szappantokos" karórát lehet kapni. Tetszik!

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3730
APT:
Kosz az infot. A Tangon hol? Eletemben nem voltam meg ott...
Előzmény: APT (3729)
APT Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3729
MESSERSCHMITT: A Tangón most régi, 50-60-70-es évekbeli Omegákból egy kupaccal láttam 40 eFt-től. Nézz szét, ha fáj ilyenre a fogad!
Előzmény: Törölt nick (3728)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3728
APT:
A JLC-t en se gondoltam komolyan (habar USA-ban ujan, papirokkal 20-30-40%-okat engednek a dragabb orak listaarabol, a hivatalos forgalmazok is), viszont az Omega realisabb nem?
Előzmény: APT (3726)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3727
Nem ezt lattad?

Előzmény: Törölt nick (3722)
APT Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3726
MESSERSCHMITT: Bármelyik régi órával foglalkozó boltba bemész (Körút, Fő utca, Walther) jellemzően ilyen árakat találsz. Öreg órásoknál vagy a Tangón még alacsonyabbat. De persze a választék olyan amilyen. A JLC Reverso esélyeit igen sötéten látom...
Előzmény: Törölt nick (3724)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3725
oyster:
Ugy tudom, az SA Saxoniat jelent, tehat a GUB is hasznalhatta ezt, vegulis Szaszorszag a komcsik alatt is Szaszorszag volt... Egyebkent valahol olvastam, hogy '45 utan egy darabig a regi szerkezeteket hasznaltak, aztan "szocializalodtak".
Előzmény: Törölt nick (3722)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3724
APT:
En ugy ertettem hogy uj a Marvin. Persze ha nincs papir, akkor nincs garancia se... Vegul is en semennyiert se vennek Marvint, de ez mas kerdes. De ha mar igy felmerult, hol lehet felaron hasznalt svajci mech. orakat venni? Mondjuk Omegakat, Longineseket? Egy JLC Reverso Duot is megvennek felaron :)
Előzmény: APT (3721)
öccse Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3723
Helló! Kösz a jótanácsokért,én tulajdonképpen nem ragaszkodom a kronográfhoz,megteszi a "sima" hárommutatós is.A lényeg az,hogy megbízható legyen a szerkezet,meg nézzen ki valahogy.Néztem a Sinn-ket,tulajdonképpen a 244 Ti I tetszett a legjobban,bár azt hiszem ez nem fér bele a keretembe (titán,COSC).Mit jelent az,hogy "nem igazi" Omega?Aztán néztem még a NIVREL 110.001 AAABL-t,szintén ETA 2892-vel,szintén pofás.Az igazság az,hogy több mint két évig volt egy kvarc kronográfom,egyszer sem használtam ki ezt a tulajdonságát.Persze ami késik,nem múlik.
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3722
Hát a Marvin a net-en nem igazán lelhető fel, mint gyári típusválaszték.
A 90 pedig amolyan nopapper példányért még sok is. Sőt ennyiért - újszerűen - érdemesebb darabokat is fel lehet lelni. Esetleg papírokkal...

Más :
Ma láttam egy olyan téglalap alakú órát, ami a formájából és szűken szabott férfiméretéből ítélve amolyan negyvenes évek végi stílusú volt. Hihetetlenül ép állapoban volt.
Német óra.
A következő számlapfelirattal : "GUB Glashutte/SA"

És ez a végződés tette érdekessé. Ahhoz, hogy a Glashütte Uhren Betrieb egyben még SA is legyen, még nem volt szerencsém. Lehet, hogy ez még a GUB első napjaiból származik ???
Ha igen, akkor még esetleg az eredeti cégek szerkezeteit használták fel ? (Így mégiscsak érdekesebb lenne egy GUB óra :-)

APT Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3721
SZAKALYA: Bár megbeszéltük személyesen, de itt is inkább leírom: bár MESSERSCHMITTnek teljesen igaza van az új árakat illetően, de egy átlagos svájci óra használtan már legfeljebb féláron szokott gazdát cserélni (innen viszont sokszor igen értéktartó). Különleges, egyedi darabok lehetnek sokkal - akár az új áruknál is - drágábbak, de egy 10 éves körüli, széria Marvin nem ez az eset. Tehát a 90 sok egy ilyen óráért, talán ha 40 éves és aranytokos lenne... A félár körüli a reális összeg. Marvin hamisításáról ugyanakkor még nem hallottam.

ATYESZ: Az arany rendkívül vékonyan is fed (régi ékszerész tanmese: 1 g arannyal szépen le lehet egy életnagyságú bronz lovasszobrot - lovastól! - aranyozni), tehát elvileg esztétikusan lehet 1 mikronnal learanyozni valamit. De ez még az oroszoktól is szokatlan "szűkmarkúság" lenne, én a helyükben mindenesetre nem is dicsekednék vele... Nem lehet hogy ez 10 mikron?

GLASHUETTE: Nálam amúgy most a GP Opera One lenne a nyerő... De ehhez egyszerre több bankot is ki kellene rabolni... :(((((((((

TE_O: Miféle ötleteid? Ne kímélj!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: szakalya (3718)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3720
Mivel a legolcsobb svajci mech. orak kb. 100k-nal kezdodnek, nagyot nem bukhatsz vele. Hamisitott Marvin-ra nagyon kicsi az esely, elobb fogjak a Poljotot hamisitani... :)))
Előzmény: szakalya (3718)
te_o Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3719
Hali!
szakalya!
Szerintem 90 sok erte, de sajna nem vagyok kepben uj Marvinokkal. A szerkezet nyilvan ETA 28xx ( xx=36, 46 szerintem). Lebeszelni nem akarlak. Amugy nem volt lesajnalas, csak ezt a kategoriat meg nem igazan eri meg hamisitani. A Marvin anno jo kozepes minosegu orakat gyartott altalaban, szvsz. jobbat mint a DOXA, de mara kb. egy kategoria. Nezz korul, h. hasonlo, aut. Marvinok uzletben mennyi, felar meg realis lehet.
Amugy ha van egy kinezett almod, akkor meg inkabb gyujts!

atyesz!
Nem 10? Mikori az a Poljot?

te_o
www.teora.inf.hu

szakalya Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3718
TE_O!
Az oldaladon a Marvin560.jpg mutatottra hasonlít, de új. A SWISS MADE felirat elhelyezkedése ugzanott. A számok helyett mindenütt aranyszínű ékek mutatnak a középpont felé. Másodpercmutató ua. mint fent, folyamatos, nem mp-ként lép. Tokozás aranyszínű, esetleg aranyozott. Hátlap középső része átlátszó, látható az automata mech. A "lengőkaron" - már ha így hívják - felirat szerint 25 kő, + még1x a SWISS MADE felirat. A hátlap peremén körben a felirat a már említett számmal ill. + még1x SW... + Water....+ Automatic.
Sajnos az eladó sem tud többet, no paper. Hagyatékból szakadt rá, Neki nem kell. Vmi helyi órás ismerőse mondta Neki a már említett irányárat. HELP, THX
Előzmény: te_o (3715)
atyesz Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3717
Udv! Letezik olyan, hogy 1 mikronos bevonat? Egy poljot oramon van, de szamomra kicsit furcsan hangzik.
szakalya Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3716
TE_O :
Arról, hogy haamisításra érdemes-e - ebben absz. "láma" vagyok, bevallom férfiasan. Egyébként köszi gyors válasz.
Az óra nagyon új, a hátlapján körben a bejegyzés szerint 80026, automataa dátumkijelzés 3 óránál, csak szám, a fedlap ennél a résznél "nagyítós".
A hiv. Mo.-i forgalmazó lapján nem találtam ilyen tip. ill. számot. Egyábkánt az óra nagyon szép, tipikus szolid elegancia. Kicsit lesajnálónak éreztem az előző írásod - már ami az órára vaonatkozott. Én nem értek hozzá, csak tettszik. 90e amit kérnek érte, tettszik, sosem szerettem a kvarcokat, de most nincs annyim - Ft - amit igazán kinéztem. Ez hirtelen jött > help me!
thx!!
Előzmény: te_o (3715)
te_o Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3715
Haliho!

occse!
Longines? Bar ha sportosabb erdekel, 200 nem takarja be... Szoval ennyiert kronot tenyleg nem nagyon, legfeljebb hasznalt. Amugy akkor mar szerintem a Fortis, bar szvsz. a 2892 jobb verk.

APT!
Jok a frissitesek, nem kis munka lehetett benne. A kalapacsos automata szerkezetet hianyolom, meg azert lenne meg otletem masra is... :)

szakalya!
Milyen, regi vagy uj? Egyebkent nem hiszem hogy tulzottan hamisitani valo orakat gyartana a Marvin, sem ma, sem regebben.

te_o
www.teora.inf.hu

szakalya Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3714
APT-nek!!
Telcsiztem 1-2 helyre - már amit felleltem a hálón. Többen is Téged javasoltak!!
Lécci add meg az elérhetőséged, engem szorít az idő!!
Engem : 30-914-67-07-en érsz el. Előre is thx, visszahívlak!!
szakalya Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3713
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Megvételre kínáltak egz Marvin tip. órát, használt ránézésre cc.90%-os, nagyon megkímélt áll. Viszont nemtom, hogy eredeti-e?! Van ennek a cégnek honlapja??
Sürgős lenne, du. választ kell adjak.
Egyéb segítségért is max. köszönet!!!
glashuette Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3712
öccse: 200ért én is szeretnék egy jó órát venni :)

Ebben a kategóriában a Sinn-t választanám.

Előzmény: öccse (3697)
glashuette Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3711
Messerschmitt: Nem is rossz ötlet.

APT: Ezért találták fel az üveget, hogy ne kelljen nyitogatni.

HALIHO MINDENKI. Árengedmény az Orexnél 30-50%! A komolyabb darabokra is adnak 20%-ot, persze arra nem ami az elmúlt héten érkezett. Nagyon nem mehet a bolt. Ugyebár az 50% engedmény (a hulladék kategóriában több, mint 100%-os haszonkulcsot feltételez). Azért eddig ilyen nem volt, hogy egy millás órán spórolhatunk 200 darab ezrest.

Előzmény: Törölt nick (3706)
j b Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3710
A két említett közül én is a Fortist ajánlom jobban, az ezért az árért telitalálat, a szóbanforgó Omega designja nekem nem jön be, egyébként korábban e típusról feltételeztünk is érdekes dolgokat bár valószínüleg nem igazak, ez is Omega csak nem az "igazi". Viszont nem sokkal drágábban kaphatsz (megrendelhetsz) Sinn kronográfot, én a 103 és 203 sorozatot ajánlanám megtekintésre Neked! A stopperes szerkezet a többi gyártónál min. két-háromszoros szorzóval számolandó árban!
icewolf Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3709
Nekem pont ez a Fortis van amit említettél már két éve és szerintem a szerkezet jól beszabályozható, bár az tény, hogy havonta 1-2 perces eltérés előfurdul de szerintem ez még belefér.
APT Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3708
MESSERSCHMITT: Lehet, bár nem gyakori. Az ár változatos, függ az állapottól, típustól, de már 5000-ért is fordul elő ilyen, a leggyakoribb az egykori DOXA aranytokos zsebórából konvertált ilyen óra, azok 10-15 körül már megkaphatóak.

GLASHUETTE: Leül az ember este az órái közé nyitókéssel és nagyítóval, és kedvére kiélvezheti magát a szerkezeten. Én amúgy az óráim zömét felújításkor személyesen szétszedem-kitisztítom, ezek után már "él bennem" a képe, nem szükséges az "élvezethez", hogy mindig szem előtt legyenek. De azért én is jobban szeretem az ilyen tokot, de megjegyezném, hogy üveghátlapos órá már az 50-es években is szép számmal készültek!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (3703)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3707
Messerschmitt !
Köszi a tájékoztatást a '42-es óra felől. Ezt eddig nem tudtam, így a mai irányzatok közül próbáltam először hasonlókat lelni. Ez pedig manapság tipikus Fortis fazon. (Eszerint tán Ők is innen eredeztetik az általános formatervüket ???)

A zsebórából karórává fejlettek közül én eddig mindössze eggyel találkoztam. Az egy korai, úgy kb. I. vh. orosz óra volt. Cirill számlapfeliratokkal, nyomógombos mutatóállítással, böhöm mérettel. Hátlapját felpattintva pedig "Swiss" gravírozással, lévén akkor még nem volt saját óragyártásuk, de valamiféle ötvöst csak-csak találtak ahhoz, hogy szíjrögzítőt kreáljanak rá.
Egyébként épp eladó volt, a gazdája - emlékeim szerint - 25-re tartotta.

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.30 0 0 3706
glashuette: Akkor mar egyszerubb ha egybol az orauzleteket rablod ki, nem? Minek a penzt atcipelni a bankbol?
Előzmény: glashuette (3704)
glashuette Creative Commons License 2002.01.30 0 0 3705
APT: Nem izgatnak. Érdekes módon mostanság azon gondolkodom, hogyha mindenkinek a kezén El Primero lenne, akkor már az se kötne le annyira? Lehet. Mindenesetre okos ember volt aki kitalálta, hogy a karóra hátlapját is zafírüveggel kell szerelni. Mit lehet élvezni egy olyan órán, amelynek nem látod a szerkezetét?
Előzmény: APT (3702)
glashuette Creative Commons License 2002.01.30 0 0 3704
Messerschmitt: Maximum a Reverso Platinum Number One jön be a szögletesek közül, na de ez 31.800 Euro, ebből az árból két jó órát is lehet venni. Ami tetszik a Jaegertől úgy igazán, az a Master Grande Memovox 41.500-ért. Tetszik a Parmigiani 331-es werk nagyon, a köré épített tok már nem. Esetleg jöhetne egy UN Tellurium 83.800-ért. Vasárnaponként pedig kizárólag a Glashütte Original Alfred Helvig 2-est hordanám munkába 78.000-ért. A GP Opera One-ról nem is beszélve. Ha mindennap bankot rabolnék, az is kevés lenne.
Előzmény: Törölt nick (3701)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.30 0 0 3703
Ilyen '10-es, '20-as evekbeli, zseborabol karorava konvertalt orakat lehet kapni Magyarorszagon? Mennyit erhet egy ilyen (nem markas)?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!