Sziasztok!
BTS!
Nekem is van egy Oris BC Diverem, nagyon meg vagyok vele elégedve, de a lünettáján nincs világító jelzés, így, ha a búvárkodást komolyabban veszed, inkább használd a Sectort, de ha nagyon szigorúan vesszük, azon meg a másodperc mutató nem világít, így nem tudod, hogy jár-e az óra vagy sem!
Hobbi szinten ennek nincs jelentősége.
A Sectorok sportolásra nagyon megfelelnek.
Ha profi búvár vagy, használj Omega Seamastert, Breitling Colt Superoceant (ezek hélium-szeleppel vannak ellátva) vagy Sinn Hydrot, EZM-sorozatot...
micsike:
En nem tudok segiteni a dontesedben, mindenesetre elmondhatom, hogy en mar ketszer is hozzajarultam a Nomos fennmaradasahoz, egyszer egy Tangente Expoval, legutobb meg hogy ezzel setaltam ki a Poen-bol:
Egyebkent mivel egyelore mindegyik Nomosban ETA/Peseux 7001 van, a javitasa nem okozhat gondot egy jobb orasnak (akibol persze keves van).
öccse: Titán órát sohase vegyél. Csak acélt vagy platinát. És a zafír üveghez ragaszkodj, akármivel kábít a kereskedő, hogy a hardlex kristály ilyen jó meg olyan jó.
Kösz Messerschmitt, elfogadom tényként.
Amikor megnéztem a Lange-mat, sajnos csak a számlap felől tettem, ezért akadtam el az "I/SA"-nál ...
:-)
Micsike !
Nem olyan gyökértelen ez a Nomos. Egyszer ugyan már eltűnt a XX. század első felében, de most szinte ugyanolyan módon alakult újjá, mint régen a létrejötte volt. És, hát úgy látszik, hogy Glashütte-ben újrateremtődött a hosszútávú tradíció lehetősége.
Harpoon !
Ez az Aviator egyáltalán nem beszerezhetetlen itt sem. Nekem is volt...
Sziasztok! Én is óramániás vagyok, nagyon megtetszett a Nomos új sport-dátumos órája. Csak egy bajom van vele, szerintetek megér kb 280-at, itthon annyiért adnák, de kint sem sokkal jobb a helyzet 1080 Euro. Továbbá felmerült bennem az is, hogy meddig maradhat fenn egy ilyen kis cég, gondolok itt a megszünt óragyártók igencsak népes listájára, mig viszont egy O+A ma is fut, a többiről nem is beszélve. Segítsetek dönteni. Köszi
ÖCCSE: A SINN 244 Ti katalógusára - odakinn - 1033 Euró. Ez Elvileg 250 ezer forint körüli nettó árat jelentene, valószínűleg idehaza csak 300 felett fogod megkapni. Én ezt - az óra képeségeihez, kiviteléhez mérten - bizony sokallom...
köszönöm glasshuette és jb.Mi az ára a 244 Ti modellnek ?Küldtem egy e-mailt a POEN-nek,remélem válaszolni fognak rá.Mennyivel lehet olcsóbb egy Sinn,ha egyenesen Frankfurtban veszem meg a saját kiállítótermükben?
Továbbra is feszít a kíváncsiság, hogy az ősöreg GUB órán az "SA" rövidítés csak a Saxonia-ra utal, vagy esetleg mást is takar (pld. "Rt") ?
Persze érdekel maiak esetén is, azaz "A. LANGE & Söhne" folytatásaként az "I/SA" is csak-csak jelent valamit...?
MIT !!!???!!!
OFF!
Ja, "I/SA"...
Észrevettétek a mikromechanikai csúcstechnikával megáldott Glashütte településről készült Ó.M. képen a szocreál házak előtt posztoló makromechanikai csodákat ?
ON!
GLASHUETTE és ÖCCSE: A kronográf kerül annyiba, ez szerintem bőven 200 alatt van, inkább a százhoz közelebb mivel a Fortis hasonló darabja kerül 150-be!
Megneztem a Poljotokat. A tonneau nekem is megnyerte a tetszesemet, ez egy 1000-es szeria 556-odik darabja. Kivancsi leszek a jaraspontossagara.
Ugy tunik, minden Poljotot be tudnak szerezni. Bar katalogusuk meg nincs, de ha kinezem a weben, megrendelik akarmelyiket. Az arak is eleg jok, gyakorlatilag ugyanannyi, mintha megrendelnem kintrol. Csak akkor esetleg meg vamot es AFAt is kellene fizetnem ra pluszban.
Köszike a felvilágosítást! Lehet, hogy akkor mégiscsak az olcsóbb változat mellett döntök...
A Poljot DeLuxe karórádra én is irigykedem! ;-)
---szucsr!
A Somogyi utcában (a Kárász és Kelemen utca közti szakaszon), egy Fuji szaküzletben leltem a Poljotokra. Már régóta járok hozzájuk negatívokat előhívatni, de a karóráikat nem igazán nézegettem. Főleg alsó kategóriás darabokat árulnak (Romanson, Timestar stb), talán éppen ezért nem is szenteltem különösebb figyelmet eddig rájuk.
Nekem sorrendben a következő Poljot modellek tetszenek a legjobban (kizárólag formai szempontokat tekintve):
1. Cosmos 2 chronograph
2. MIR chronograph
3. Aviator automatic (3-as modell)
4. Aviator automatic (2-es modell)
5. Tonneau (fehér számlapos változat, római számokkal)
6. Streamline B
Ezek közül a Tonneau kapható ebben a bizonyos szegedi üzletben, nagyon szép bőrszíjjal. A többire holnap fogok rákérdezni, hogy beszerezhető-e.
APT!
Nehany szerkezetet meg szivesen megneznek. Az otletek erre vonatkoznanak.
Mas: Szedlacsek urnal tenyleg elegge erdekes darabokat lattam ma, sajna amit oyster emlitett, arrol en lecsusztam. Helyette vettem mast. Most azon filozom eppen, h. megbantam-e, vagy nem.
Messerschmitt!
Az Ecserin is, a bolhan is, es nehany uzletben is szep regi orakat lehet kapni, nem tulzottan dragan. De mielott vetelre szanja magat az ember, erdemes korulnezni. Jaeger Reverso viszont elofordul a Walthernel, hogy mennyiert, azt a kirakatbol nem tudom. :)
Udv! A Poljotom egy Baikonur (Azia-Tv), voros csillag, benne Gagarin, fekete szamlap, szamok helyett is csillagok, illetve datum 3 oranal. A datum felett van kicsi betukkel a Poljot felirat.
Az ora teljesen uj, es a fenti jellemzok ellenere nagyon reprezentativ, elegans darab.
Viszont alul tenyleg csak 1 mikronos bejegyzes talalhato. Erdemes lenne belul is megnezni? Szokott belul is jelzes lenni?
Elore is koszonom.
Messercshmitt !
Nem ezzel hozott össze a sorsom, hanem egy ehhez fazonjában hasonlóval. Tokozása igencsak ilyeténforma, azonban a számlapja érdekesebb, rátett indexű volt. És mindez szinte új állapotban. (Meglehet, hogy az eltelt időben hordatlan volt.)
Az "SA" biztos, hogy csak a Sachsen rövidítése ??? Merthogy svájci óráknál is mintha fellelhető lett volna az emlékeimben...
(Nem lehet, hogy cégforma jelölés ? Abban az esetben viszont biztos, hogy egy GUB esetében igencsak korai lenne. Mert később náluk minden a VEB besorolásban leledzett. "Népi Tulajdonú Üzem")
És most ugrik a majom a vízbe :
Szedlacsek !
Azaz ezt a bizonyos órát is pont nála láttam.
(Sőt egy másikat is, amiről emilben Te_O-nak tettem említést.)
MESSERSCHMITT: A bejárattól balra a pultoknál a második-harmadik sorban szinte minden délelőtt kinn szokott lenni egy erősen télapókinézetű úriember, gyökérpipával felszerelkezve, ő a Szedlacsek. Nála volt néhány napja még szép készlet Omegákból. A zöme persze szorul némi felújításra, kitisztításra, optikai tuningra, de amelynek jó a számlapja és szerkezete, azt nyugodtan megveheted, nem lesz vele utána nagy költség. Nem árul hamisítványt, vagy ha igen, azt megmondja (nekem legalábbis ez a tapasztalatom eddig vele).
MAJTee: NEm hiszem, hogy a két óra szerkezete között számottevő különbség lenne, de valószínűleg a kivitelben azért van eltérés, de konkrétumot nem tudok mondani. De önmagában a COSC minősítés is sokat drágít ám egy órán, hiszen maga a vizsgálat is drága! Így nem véletlen, hogy nagyon jó, elvileg a kronométertanusítványnak is megfelelő - de lagalábbis arra beszabályozható - órák aránylag olcsón is vannak, míg a COSC tanusítványos órák mindig drágák.
A Poljotok között pedig tényleg vannak szép darabok. Az ínyencek figyelmébe ajánlom a lapomon az orosz órák között a DeLuxe szerkezeti képét! Egy Omegának is becsületére válna, 23 köves kézifelhúzós werk, aranyozva, csavaros billegő, finomszabályozó, extralapos kivitel. Ha nagyon akarnak, azért ők is tudnak!