Edzőkérdésben az a véleményem, hogy nem kellene megvárni, amíg ezzel(a nem oly gyenge) kerettel még beszedünk 2-3 vereséget, hanem most kéne váltani, úgy mint tették ezt Madridban egy győzelem után, mert nem megfelelő a csapat teljesítménye. Hát kb. nálunk is ez van!
Hallottam már én is erről a szerződés pontról. Mindazonáltal, szerintem Roncának a két legutóbbi (na meg a pécsi) bajnoki alapján helye is van a kezdőben. Egerszeg ellen teljesen megérdemelten lett a mezőny legjobbja, míg Pakson is Gráczer mellett még ő volt dicsérhető (meg talán Maxey). A legerősebb kezdőnk most szerintem a köv.:
Marciulionis-Maxey-Green-Hendlein-Sanders
Bazz, ha hozzávesszük ezt a cseresort: Varga-Gráczer-Szőke-Trepák-nemkonare
akkor ez tényleg jóval erősebb csapat annál, hogy szerencse legyen a nyolc. Csak egy okés edző kéne, pl. Miljkovics. :-)
Most hirtelen nem tudnék semmit sem mondani, mi szól Farek mellett. Ha már a fiatalokat szóba hoztad: kényszerből játszatja hendleint, ui. van a szerződésében egy pont, ha nem kap meccsenként átlag 15 percet, az év végén elmehet. Farek a szíve szerint ültetné, csak föntről rászóltak.
Épp ezt a gondolatot firtattam az Olaj topicban is. Érdekes meccsnek ígérkezik a szombati.
Holnap egyébként MK meccs Bonyhádon. Kötelező győzelemnek kell lennie. Remélem valamennyire ad némi felkészülési lehetőséget a csapatnak és tudunk gyakorolni 1-2 dolgot. Talán Bobó is visszarázódik szép lassan a játékba.
Marcoról és Szikóról tud vki valamit, hogy tudnak-e játszani szombaton?
Hát igen, minden bizonnyal. Farek mellett számomra csak az szól, hogy ő bátran nyúl a fiatalokhoz (Roncához szerencsére különösen), ismeri őket, tudja őket kezelni stb. Egy új edzőnél ismét imádkozhatunk majd, hogy játszassa őket. Ezenkívűl most már minden ellene van, nem tudok mást mellette felhozni, sajnos.
Szolnok ellen azért látok valami halvány esélyt, mert mi bőven 80 pont felett dobunk átlagban, míg ők kb 65-t... Persze ez nem több, mint kincstári optimizmus. Kecsó ellen megesznek minket a centereik, esélyünk csak akkor lesz, ha valami olyasmi történik, mint a Pécs ellen.
A felét már megírtam otthon, de ez a szaros xp, nem olvassa a lemezemet... De ez az én gondom. Max nem írok annyit. :-)
Szóval Ase-KKK. Kis technikai probléma miatt csak éppen a feldobásra értünk a helyünkre. Nem érdemes szerintem külön venni a meccset negyedekre szinte egyforma volt az egész. Ez a meccs nem a két csapat közti meglévő játékerő különbségen ment el, hanem sajnos a taktikán. Hogyan zónázhatunk szinte egész meccsen, ha kapjuk a hármasokat? Végig ez volt... Támadásban abszolút ötletjáték, ami nem is lenne akkora, baj, ha kőkemény védekezés lenne mellette. Ez a meccs sajnos 90%-ban Farekon ment el, kis mentsége, hogy nagyon de nagyon hiányzott Szikó védekezése valamint Sanders lepattanói. Mert ezt a Paksot én most nem éreztem verhetetlennek, hazai pélyán se. Nem volt "nemzetisportos" szakadék-különbség a két csapat között, inkább az edzők között. Ha bukjuk a következő két idei meccsünket (talán Szolnokon van esélyünk győzni), akkor januárban szinte biztos szerintem az edzőváltás. Ha nem bukjuk, akkor sincs megoldva semmi, max elódázva. Ilyen elképzelés nélkül nem lehet. A csapaton látszott, hogy iszonyúan bántja őket a dolog... Ez az állomány sokra hivatott, annál biztosan, hogy szerencse legyen a 8. Egy igazán jó edzővel akármi is lehetne, tényleg.
Személyenként:
KKK
Marciulionis: sajnos ez volt az eddigi leggyengébb meccse, meggyőződésem, hogy ennél sokkal többet tud. Gráczer: szép és fontos triplák, ő volt a legjobbunk, bár akadt néhány rossz passza, azért hozza,amiért leigazoltuk: 10 pont 2,14 triplával meccsenként. Nem kellett volna kezdetni szvsz, de csere kettesnek nagyon jó. Halimics óta nem volt ilyen biztos kezű tripladobónk! Green: pontban hozta magát, de én nem emeltem volna ki. Hendlein: inkább a második félidőben mutatta meg magát, volt egy szép 3+1-e, maradt még benne potenciál. Konare: kezet foghat C.L.-val, "levették" egymást a pályáról... Labdát nem tudja megfogni, lepattanót nem szed. Én két ilyen játékos úgy rúgnék ki a csapattól, hogy eszükbe se jusson a többé a kosárlabda.
Maxey: kezdenie kellett volna, azért nem sokan tudják megfogni, ha labdával lefordul a védőjéről... Trepák: 0 Filipovics: bizonytalannak tünt, pedig az ő korában... A duplázáskor kellett volna visszavonulnia, de az a röhej, hogy még mindig óriási szükségünk van arra a pár lepattanóra, amit leszed... Varga: a végén játszott egy keveset, a dalával köszönttük :-) Tömös: ő is, de ő azt hiszem soha nem fog dalt kapni tőlünk. Persze azért 1000x inkább őt nézném, mint az ilyen konarékat...
Ellen:
Mészáros: még nem az igazi, de két szép távoli tripla. Azért a végén, amikor már régesrégen eldőlt minden, képes volt egy elen befújt teljesen egyértelmű védő faultot percekig rekalmálni. Szeretjük ezért, na! Monroe: a nyerőember, számára ziccer volt a mi zónánk, számolatlanul dobta a hármasokat. Szépeket zsákolt még. Kiss: ez nem az ő napja volt, pedig a "zónánk" miatt lehett volna. Igaz nem is játszott sokat. Djogo: nyerőember 2. Lepattanók, és alapot adott a Paks játékának. Czigler: megkötötte 3 éves szerződését, ő már szarik az egészbe.
Pavlik: szerintem nem villogot. Legalábbis nem emlékszem. Horváth: pontjai nagy részét visszapöcizett támadólepattanóból szerezte, azért nem hiszem, hogy egyiknél se alukált több mint 3 secet a palánk alatt... Gizzard: csillogott-villogott, de engem nem győzött meg, persze nem is engem kell. Nem az a nehéz helyzetben megoldom feladatot típusú lehet, bár ki tudja? Lörinc: játszott Panta: legalább röhögtünk egy jót, ennyi nekünk is járt. Válogatott, na persze... :-))
Bírók
Meg volt a hazai pálya, ez kétségtelen, de nem ezen múlt. Ami hiba volt nálunk az odaát nem mindig, büntinél belépni csak nekünk nem szabadott, és a szokásos: büntinél Czigler belekap a gyűrűn pattogó labda, az beesik, de mégiscsak 1 pont... Azonkívűl Horváth 3 mp-s dolgai is minimum véleményesek voltak.
Szurkolók
Odaát: Kicsit többen szoktak lenni az A.B-ben, nem? Akik voltak szurkoltak, de kevesen voltak. Persze ez nem azok hibája akik ott voltak, ezt mi tudjuk a legjobban Kaposváron, sajnos.
Mi: A vendég szektorban heringparty meglepetésemre. Bár Pakson nem szoktunk kevesen, mégse számítottam ennyi emberre. Plussz mintha még lettek volna máshol is kaposváriak. Karcolhattuk alúlról a 100-t kb. Mondjuk hangunk az nem nagyon volt, néha a jólismert HHK, akkor az betöltötte a csarnokot, de az előbb írtak miatt az nem volt nehéz. Csak a vendég szektor felett ázik be a csarnok? :-)
U.I.: Télapó, hozz nekünk egy jó edzőt, kérlek! Remélem olvasol minket! :-)
Pár mondat a tegnapi ASE-KKK-ról. Sheeni, Kioto, Dopic és Norris társaságában utaztunk el az atomvárosba, és 17:59 perckor meg is érkeztünk, úgyhogy sok idő nem maradt az elhelyezkedésre, főleg mivel ezúttal is szép számú kaposvári szurkoló jelent meg. Szinte triplazuhataggal indult a meccs, a paksiak közül többen is betaláltak kivülről, így elég hamar el is húztak és lassan 10 pont főlé is nőtt a különbség, ami nagyjából el is döntötte a meccset már ekkor... Nálunk az elején Green és Maxey volt jó, a második negyedben Gráczer parádézott, amikor végre 2-es poszton játszhatott (azt hiszem 14/12-t szórt ebben a negyedben...). A második félidőben pedig Hendlein Roli volt jó. Az számomra érthetetlen, hogy miért védekeztünk szinte végig zónát, mikor a Paks rendere átdobta azt... :-/ Magával a vereséggel nincs gond, mert ez simán bekalkuált vereség volt, a mértéke sem aaaaaaanyira (...) vészes, de maga a játék ismét pocsék volt. Összeségében egy elég gyenge meccsen volt, a paksiak egyértelműen azzal nyertek, hogy klasszissal jobban szedték a lepattanókat (43-27 asszem), de főleg a támadólepattanónak (20-5....). Amúgy hajszálnyival minden dobószázalékunk jobb volt (dupla, tripla, büntető), de a hazaiak annyival többször próbálkozhattak a sok támadópattanó miatt, hogy az eldöntötte a meccset. Persze normális magasember nélkül nem is lehet nyerni... (Az egyetlen jó lepattanózónk Sanders hiányzott, mivel a keddi ZTE elleni meccsen, amikor Patton csúnyán lekönyökölte, kishíján kitörte a fogát, és így nem tudott játszani...) Trepák és Konare pedig katasztrófa. Gordan pedig egyedül semmire sem mehetett Horváthékkal. Szikó sem játszhatott, ő, ha jól tudom betegség miatt. A védőjátéka sajnos hiányzott.
Perszonal:
ASE: Mészáros: jól összefogta a Paksot, tényleg hasznosan irányított és 2 triplája is ült. Az utolsó másodpercekben azért nem hazudtolta meg magát, amilyen jelenetet levágott +20nál a bírókkal... :-/ Monore: A "szokásos". Ami nála egy 26/15-öt jelent. Úgyhogy róla asszem ennyit. Aztaqrva: kezdett, de a hatás ugyanaz volt, mintha csere lenne. Nem sok időt kapott. Djogo: távolról zéró, palánk alól jó volt, hasznos játékot nyújott. Czigler: katasztrófa, szégyen. Cserék: Cece: szvsz a legjobb hazai volt. 10 lepattanó, ebből 7 támadó, amivel gyakorlatilag megnyerte a meccset az ASÉ-nak. Grizzard: jól dobálgatott, és látványosan játszott. De én még mindig azt mondom, hogy a hazaiak találhatnálak nála jobb 3-ast is. (Nem a tegnapi meccs alapján elsősorban!) Pavlik: na kivételesen gyenge volt szerencsére. Talán az egyetlen kisember volt hazai oldalon, akinek nem sült a keze. Lőrincz: semmi. Panta: akárcsak Monroe, ő is hozta a szokásost. Na most ki-ki vérmérséklete alapján ossza be ezt magának :-)
Kaposvár yo-yo-yo-yoo: Marciulionis: Gyenge volt nagyon. Pedig én sokat vártam tőle, rosszul is dobott és gyengén is irányított. Gráczer: Irányítónak továbbra sem megoldás, de ha 2-es poszton volt, akkor kiválóan dobott, remélem Bobó visszatérésével végleg a "saját" posztjára kerül és mégjobb lesz. Green: 23 pontja ellenére szerintem egyáltalán nem volt valami nagy meccse. Sokszor eltűnt és sokat hibázott. Persze az ő klasszisát jelzi, hogy így is eljutott ennyi pontig. Hendlein: remélem továbbra is legalább ennyi lehetőséget kap, jól, ponterősen, látványosan játszott. Védekezésben még mindig sok butasága van, de akkor is benne minden reményünk a jövőt illetően. Konare: egy vicc. Cserék: Maxey: mármegintmiértnemvoltkezdő?!?!?! Érthetetlen. Bár "csak" 16 pontot dobott, de talán a leghasznosabb kaposvári volt. Sok-sok betörés, távolról talán többet próbálkozhatna. Trepák: katasztrófa. Gordan: öreg már, nem kellene neki már itt ezt csinálnia. Az a csapat magasembereinek kritkája, hogy szükség van rá. 20 percet játszott, de ezalatt szinte végig 5-ös poszton kellett nyomnia... :-((( Bobó: játéka szimbolikus volt, de végre visszatért. "Szervusz Bobó!". Nagyon-nagy szükségünk van rá... Tömös: 1 perc.
Bírók: A meccshez hasonlóan gyengék voltak. Semmi extra: a szokásos idegtépő baromságok.
Szurkolás: Na, az mindkét oldalról gyenge volt. Főleg az ASE-KKK, KKK-ASE hagyományaihoz mérve. Evvan.
( de sürgős.de sürgős :-) viszem majd a dvd kecsó meccsre, jó lesz? Az NS-ben volt egy írás Best temetéséről, a végén egy igazán jó mondattal: Maradona good, Pelé better, Georghe Best!)
Maxeyvel kapcsolatban kivételesen nem értek veled egyet. Szerintem tegnap ő volt a leghasznosabb játékosunk. Farek tényleg más tészta... sajnos tényleg nagy a gond vele.
"A jobbára egyéni megoldásokat választó vendégek csak kevés helyzetet váltottak pontra, így egyre nagyobb hátrányba kerültek... "
Kedves Télapó!
Mivel egész évben becsületesen jártam a meccsekre,kérlek tegyél nekem egy szívességet: Távolítsd el a csapat éléről az edzőt és vigye magával a Maxey-t!
Sokkal több csapatjáték kellett volna a sikerhez Atomerőmű SE-Kaposvári KK 97-80 (25-16, 23-22, 20-14, 29-28) Paks
Negyedik vereségét szenvedte el a férfi kosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK, amely az Atomerőmű SE otthonában maradt alul ellenfelével szemben.
A bajnoki cím és a Magyar Kupa-védőjéhez látogatott az NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 7. fordulójában a Kaposvári KK. A somogyiak a héten a Zalaegerszeg legyőzésével hangoltak, míg a tolnaiak a körmendi vereséget szerették volna feledtetni szurkolóikkal. A hazaiak komplett kerettel készülődtek, míg a vendégeknél két hiányzó is akadt. A ZTE-meccsen megsérülő Sanders mellett Szőke sem állhatott Farkas edző rendelkezésére. Utóbbi betegsége miatt maradt távol. Helyüket Varga Roland és Tömösváry Máté foglalta el. Előbbi térdsérülését követően első alkalommal került a csapatba. Mindkét edző változtatott kezdőcsapatán, az első találatokat pedig Monroe és Mészáros Z. szerezte a egy-egy tripla formájában. Hamar jött Maxey a Kaposvárba, de a pontosabban dobó ASE 11-2-es vezetését ő sem tudta megakadályozni. Később aztán aktivizálta magát az amerikai és Greennel karöltve megkezdték a felzárkózást. Ez a szakasz nem tartott sokáig, mert a külső emberekről rendre lemaradtak a vendégvédők. A félidő zárásáig nyolc hármast célba juttató paksiak megérdemelten álltak jobban. A nagyszünet után ismét több védelmi hiba következett, a kínálkozó lehetőségekkel pedig Monroe és Horváth Z. révén élt is az ASE. A jobbára egyéni megoldásokat választó vendégek csak kevés helyzetet váltottak pontra, így egyre nagyobb hátrányba kerültek a Mészáros Z. vezette hazaiakkal szemben. A negyedben mindössze 14 pontot szerző kaposváriak már ekkor igen hátrányos helyzetbe hozták magukat. A végjátékban küzdöttek ugyan a somogyiak, ám a hátrányt már nem tudták ledolgozni. Paks, Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Földházi, Cziffra, Gorka. Atomerőmű SE: Mészáros Z. (10/6), Monroe (26/15), Kiss Zs. (5/3), Djogo (14), Czigler (2). Csere: Horváth Z. (11), Grizzard (21/6), Pavlík (8), Lőrincz (-), Panta (-). Vezetőedző: Zsoldos András. Edző: . Kaposvári Kosárlabda Klub: Marciulionis (7/3), Gráczer (15/12), Green (23/3), Hendlein (11/3), Konare (2). Csere: Maxey (16/3), Trepák (-), Filipovics (6), Tömösváry (-), Varga R. (-). Vezetőedző: Farkas László. Edző: Puska Zoltán. Az eredmény alakulása: 5. p.: 11-2, 9. p.: 21-16, 12. p.: 36-21, 17. p.: 42-27, 21. p.: 52-38, 26. p.: 64-41, 32. p.: 71-56 Kipontozódott: Maxey (36. p.). Jók: Monroe, Grizzard, Mészáros Z., Horváth Z., ill. nem akadt kiemelkedő teljesítmény. Zsoldos András: - Szerencsére jól tudtunk reagálni arra, hogy a Kaposvár szokatlan szerkezetben játszott, így is eredményesek tudtunk lenni. Farkas László: - Két kulcsemberünket nélkülöztük, nagyon hiányoztak a jó cserékhez. Statisztika
A junior mérkőzésen: Atomerőmű SE-Kaposvári KK 78-83 (21-27, 16-9, 19-31, 22-16) Legjobb kaposvári dobók: Fodor (24/3), Márkus (21/6), Kasza (20/9), Horváth N. (13/6).