A Chronosviss is csinal hasonlo "kiforditom-beforditom" orat. Viszont a Rotary kollekcioja szinte kizarolag neves markak utanerzesei. (lasd. OM ). AP, Jaeger jutnak az ember eszebe, ha latja oket. Nekem sem szimpatikus. Nem kinai gagyi, de azert dicseretet sem erdemel.
MESSERSCHMITT: Ezt a "kifordítom-megfordítom" stílusú órát nem a Jaeger találta ki, sőt, például a Cartiernek sokkal korában volt efféle órája, de már a zsebórakorban feltűntek ilyen órák, ékszerekben, medálokban pedig már római kori!!! kámeákban ismert volt a dolog. Nem is igen lehet megmondani ki volt az első ebben, végülis - bár nagyon jópofa dolog - nem akkora ötlet, hogy egymástól függetlenül többen ne találhatták volna ki. Ergo - egy ilyen óra nem tekinthető a Jaeger Reverso családja utánzatának (mint ahogy a billegőt kis kivágásban mutató "heartbeat", "open-heart" órák sem mondjuk az FC újkori találmányai, XIX. századi zsebórákban már találkozhatunk ilyennel, és azóta folyamatosan több cég készít(ett) ilyen órákat)!
roxul:
Szerintem a Tissot, de PRS 200, ez kb. 84000 FTt.
j b:
Köszi ! A kronográfos nekem is jobban tetszik, de az gondolom sokkal drágább.A Sectorom is tritiumos és nagyon tud világítani, hajnalban a zseblámpa fénye sehol sincs hozzá képest.
APT:
Ragaszkodom a 'gagyi' terminushoz :) A Reversohoz kepest minden gagyi, ha utanozni akarja (na jo, a Cartier Tank Basculante nem annyira :). En az ashford.com-on karcszerkezetes rotary-t lattam, ha mechanikus, egy fokkal jobb, de akkor is GAGYI!!!
Sziasztok!
Kicsit korabban elokerult a Seiko kronografja. Most raakadtam nemi adatra, hatha meg erdekel, vagy erdekelni fog valakit:
1969 elejen (majus) kerult forgalomba, az elso cal.6139-re hallgatott, 12'''-s, 21 koves, ket regiszteres volt. Ra egy evre a cal. 6138 mar 12 ora gyujtoszamlapot is kapott.
(A Buren-Breitling-Hamilton fele cal11 marciusi volt).
SUSKOSD: A Rotary Reversible Aut. ETA werkes, (nem tudom pontosan, "pofázatra" 2824 vagy 2671), és - szerintem - egyáltalán nem gagyi, tisztességes anyagból korrekt módon kivitelezett óra. Semmi különös, az kétségtelen, de nem gagyi (úgy ahogy semmi érdekes, izgalmas nincs egy WV Golfban, vagy Opel Astrában, de egyik sem gagyi).
ÖCCSE: A NOMOS az én szememben sokkal kifinomultabb darab, mint a FORTIS. Viszont a FORTIS olcsóbb, és ráadásul automata, masszívabb, sportosabb. Vedd meg mind a kettőt.... ;-)))))))
- Ha az automata órát leveszed, akkor kétségtelen, hogy nem egyenletes az óra felhúzottsága. DE: az automata óra csúszófékes rugóházú, és a mai werkek legalább 35-40 óra járástartalékúak, ami azt jelenti, hogy ha felhúzott állapotban tetted le, akkor reggelig a rugó biztosan lineáris tartományban fog dolgozni (legalább 30 órát a teljes felhúzottságtól ebben a tartományban jár), így ennek nem lesz nagy hatása a járásra (éjszaka - ha nyugodtan alszol - amúgy sem húzódna az óra). A hőmérsékletváltozásnak már inkább lehet hatása, ugyanakkor az meg jót tesz az órának, hogy nem mozog, hisz ez is befolyásolja a billegő lengését. De ezek a hatások nem jelentősek, egy rendes werknél elhanyagolhatóak, tedd le, és aludj nyugodtan!
BT1234: A két óra hasonló színvonal, ráadásul egyformán izgalmasak is. És egyformán rémisztő drágák... (Amúgy - bár német óra - a Lange exkluzívabb.) Az Eszerin pedig a régi neves darabok jellemzően nem hamisak, a törzseladók zöme nem akarja átverni a vevőket. De sokszor maguk sem tudják, mit árulnak (nem is értenek valami fene módon a dologhoz), ezért mindenképpen bele illik kukkantani a tokba, mert fordulnak elő vadhajtások (IWC Pobeda szerkezettel - nekem már kínáltak ilyet, jót is mulattam a dolgon...) Ha bizonytalan vagy keress inkább közülünk segítséget!
bt1234!
Az Ecserin ne bizz senkiben, csak a sajat szemedben. Viszont tenyleg van ott minden, hamistol az eredetiig. Lattam en is nem egy IWC-t, lattam mar Chronoswisst, Corumot, szoval barmi lehet. Ha ismered az adott tipust, komoly vevonel ugyis megmutatjak belulrol is, regi oranal max. ugy szokas hamisitani, hogy 2-bol egyet modszer. De ez ritka.
roxul!
Ha ez a ketto, akkor szerintem a Certina. De nagyon egy kategoria manapsag ez a ket marka. A szerkezetrol perpill. nincsen infom, hatha vki. masnak.
occse!
Szerintem olyan szempontbol befolyasolja leginkabb, hogy olyankor lehul egy kicsit. De hacsak nem "kaszalsz" remalmodban, nem sokat huzodik ejjel az ora. :) Szoval sem nem jobb, sem nem rosszabb, ha leteszed. De ha alszik meg melletted vki., inkabb vesd le! :))
Jb:úgy néz ki a héten meg tudom oldani a szkennelést,majd írok,ha kész vagyok.Ennek a költsége remélem elenyésző lesz.Hát igen,az ideális az lenne,ha mindkét órát megvehetném,de a legolcsóbb Fortis azt hiszem ez a Cosmonauts D/D.Így a kettő együtt min.320-330 e HUF.Persze ha hétvégén megnyerem az ötöst!Akkor meg a bőség zavara jönne el!
Automata óra járáspontosságát mennyiben befolyásolja,ha éjszaka levetem?Ugye ilyenkor a rotor nem húzza fel a rugót,csökken az előfeszítettsége ,reggel felveszem,napközben "feltöltődik".Nem lenne jobb,ha folyamatosan használva lenne?Vagy hülyeség, amit kérdek?
Azért itt nem a kopás lehetősége a kérdés, egy sportóránál a patinás kopás vagy pl. a matt Fortis esetében egy kis patinás fényesedés nem értékcsökkentő tényező. Viszont az általad említett két klasszikust nyilván nem viselnéd "olyan" körülmények között, a vízállóság pedig például egyértelmüen meghatározza a használhatóság körét.
Én úgy gondolom, hogy egy csukló-karóra konstrukció leggyengébb láncszeme azért a rugósfül, ott kell engednie a kötésnek, (ezért nem szokták pl. a nyakláncok kapocsmenti kis karikáját sem összeforrasztani az ékszerészek). De igazad van, lehetnek olyan körülmények amikor tényleg nem árt előbb levenni és biztonságba helyezni csak erről előre kell tudni!
A Lange és a Jaeger azonos kategóriájú remekei között szakmai szemmel minőségi különbség nem hiszem, hogy felállítható volna de elképesztő árakkal találkozhatsz.
Az Ecserin pedig szerintem jobb ha nem bízol meg senkiben.
JAMES: Üdv, régen jártál erre!
hello jb és öccse: sportóra és mindennapi viselet: egy rendesebb óra alig kopik. Kb 5 éve nem vettem le az enyémet, de "as new". Egy dologra viszont érdemes figyelni komolyabb sport esetén: egyszer egy balesetnél csupán hajszállal bizonyult gyengébbnek a fémszíj csuklómnál (szerencsére a csat engedett, de a kezemen így is maradandó a kár). Lehet, hogy jobb mindnképp levenni?
Két kérdés a szakértőkhöz: elegánsabb, nem sport órát nézek, kettő tetszik: a Lange Langematik (tudom, nem svejci) és a JLC Grand Reveil (ébresztős, nekem bejön). Szakmai szempontból melyik a komolyabb?
2. Az Ecserin láttam nagyon komoly Patek, JLC, IWC órákat, háború körüli idők, első ránézésre redeti is lehet. Ezeket hamisítják? Mennyire lehet az ottani ürgékben bízni?
Köszi
BTS: Jól emlékszel, de ha csak képen láttad eddig és tetszett akkor élőben még nagyobb sikere lesz Nálad. Ha a POEN környékén jársz ne hagyd ki, bár tavaly óta már más is forgalmazza (Orex, Timebox). Nekem fekete számlapos van (és kronográf) mert az jobban tetszett. Egyébként sportóráknál a szubjektivitáson túl is van indokoltsága a fekete számlap+nagy fehér világító festésü mutatók kontrasztjának a sötétben ill. rossz látási körülmények közötti kiváló és gyors leolvashatóság érdekében. A viszonylag ritka tritiumos festést pedig csak az tudja értékelni (de az nagyon) aki nézett már hajnalban ilyen órára. Szóval Te se hagyd ki a személyes megtapasztalást egy esetleges vásárlás előtt.
j b:
A Fortis Cosmonauts Day/Date nekem is nagyon tetszik (ha jól emlékszem ez az, amelyiken nincs segédszámlap és kb. 150000 Ft), de sajnos még nem volt alkalmam látni élőben.
A kék változat nagyon király.
HELP! Óra Magazin 2.sz. szkennelésben tud valaki segíteni???
ÖCCSE: Köszi, jó lenne ha sikerülne a scann, de ne csinálj belőle gondot magadnak, a költségeidet pedig természetesen megtérítem.
A Nomos Sport picit 200 felett van a kiszemelt FORTIS jó 50-nel olcsóbb. Az utóbbi 20 bar vízálló, antireflex zafírüveg (mintha nem is lenne), -tényleg láttad már élőben?- tritiumos számok, indexek és mutatók (hajnalban fényesebb mint este!UV-fényközelben pedig egyszerüen lebilincselő látvány), forgatható lünetta, nagyon masszív tokozás, szóval kiváló sportórának. A NOMOS azon kívül, hogy a nevében szerepel a sport szerintem köze nincs hozzá, viszont Glashütte! Tehát nem árt eldönteni először, hogy alapvetően milyen célt szolgálna az óra! A legjobb megoldás egyébként két óra, de akkor is el kell döntened melyik legyen előbb, a tüzön-vízen át amiben bármit csinálhatsz bárhol vagy a klasszikus, amit legfeljebb leveszel ha vízbe mész vagy hegyet mászol de biciklizni sem ilyen órában szokás. Minden esetre bármelyiket is csak akkor vedd meg ha minden ízében tetszik is!!! Ja, és nem árt felpróbálni! Képen nem minden annak és olyannak látszik ami és amilyen!
MARSELLUS: Szerintem Vector ha jól rémlik de mostanában nem láttam és nem vagyok benne biztos. Ha csak egygombos és vannak rajta segédszámlapok akkor nagyon valószínü.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Kovács Lázárnak (RTL Klub Receptklub) milyen órája van? Ha valaki látta már, és tud róla valamilyen infót, leírhatná. Szerintem jól néz ki-mármint az óra:)
occse!
Nyugi, rajtam talan meg egy 38-as is lotyogne... Bar ki tudja, a Zwacknak is van IWC-je. :)
Egyebkent szerintem is a Nomos. :) Orok klasszikus, szep, egyedi, elegans es kulonleges. Es persze az acel az igazi - olyan szep, ha a hatlap felol szepen elut a szerkezet szine... :) Egyszer... majd... nekem is lesz. :)
APT!
Koszi az infokat! Ez az azonos billego-horgony dolog hasznos, erdekes ujdonsagnak hangzik nekem. Persze logikus a dolog. Amugy van meg egy elonye a nagyobb verknek: laposabb lehet. Nem kell a szukseges kettonel tobb kereknek fednie egymast. (Ilyet alkalmaznak is a gyartok, ha jol tudom; nem lehetett nehez rajonniuk.)
Messerschmitt!
A Tangente Sport szerintem sem az a tipikus sportora. :) Fabol vaskarika. De azert erdekes.
En is a Nomost vennem (vettem...) csak nem a Sportot hanem a sima Tangentet. Plusz vennek hozza egy Oris BC3-at vagy egy olcso Fortist strapalni. Hiaba erositettek meg a Tangente Sportot (amitol szerintem vesztett az eleganciajabol), hamar osszekarcolodik a polirozott acel es ronda lesz, ha sport oranak hasznalod.
Speedwagon:én egyszerűen küldtem egy mailt a Poen-nek és ők visszaküldték az aktuális árlistát.Úgyhogy köszönöm,a Sinn árlistája már megvan.Sok sikert az óravásárláshoz.Nekem most a két favorit a Nomos Tangente Sport és a Fortis Cosmonauts Day/Date.
Már régebben rátaláltam erre a topicra de 1x azzal kezdtem hogy átolvastam egy pár hozzászólást nehogy már az elején hülyeséggel kezdjem . Asszem 1 cipöben járok Öccsével mert én is óravásárlás és nösülés elött állok és én sem merem elmondani a mennyasszonyomnak mennyibe is fog kerülni az óra.
Volna egy kérésem ! Hátha valaki tud segíteni. A Poén órásbolt árait hol lehetne beszerezni? Mert a sitejukon én nem találtam (lehet hogy csak én?) Asszem Öccse kérdezett a Sinn órák árairól. Nos ez a sitejukon megtalálható. Ha esetleg nem tudod letölteni akkor én elküldhetem
Az én kedvenceim a Sinn 144Cargo
Mühle sportorák
de sajna nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Maradok tisztelettel
speedwagon