Ismételten volt szerencsém látni a Törpöket, és az elsődleges meglátásom, hogy a Törpök bizony kicsik.
Ne tessenek nevetni, mert ez bizony így van. :-)
Példának okáért itt van Gasparotto, aki a sajtóban-tévében komoly harmincas fiatalembernek tűnik, élőben ellenben úgy fest, mint aki épp most készül az érettségire. Amúgy nagyon laza is, ő volt az egyetlen, aki nem bújt el a meleg elől a buszba, hanem egy gurulós bőröndön (!) ücsörögve trécselt a szerelőjével.
„Fürtöske” szerelő egyébként jó fej volt, mert egyrészt kulacsokat osztott az egyébként nem túl nagy számú érdeklődőknek, másrészt kipakolt az egyik Passat motorháztetőjére pár csomag autogramkártyát, vigye aki akarja alapon.
A csapatot Alex Shefer vezette, akit nem tudom miért, de elválasztottak Vinotól. (amióta Szása visszatért, az összes versenyén ott volt vele) Alex mester státusza komolyságát maximálisan megőrizve ücsörgött emberei körében.
Stangelj már érdekesebb volt ő megmutatta magát felülsemmiben is. Ez számomra csak annyiban volt érdekes, hogy ad. 1. elég jó formában van még, ad. 2. láttam a kulcscsontjait, amikről simán lehetne írni egy komplett PhD értekezést. Konkrétan szerintem több kulcscsonttörése volt, mint egy köepes magyar falunak összesen.
Láttam még Gavazzit, Guarnierit és Nepomuki Jevgenyijt, akik nem nagyon vettelk tudomást a környezetükről, jobbára csak egymással váltottak pár szót. Vélhetőleg olaszul, mert a „csapatzónában” amúgy is mindenki olaszul beszélt mindenkivel. :-)
Aztán láttam Zeits-t, aki azért már rutinosabb játékos, ha fotózták mosolygott, meg úgy általában tartotta a nagyérdeművel a szemkontaktust.
No de a fő attrakció Bazajev volt.
Vanda minden áron akart tőle autogramot, viszont elég sokat kellett rá várni, mert egy jól szervezett szökésnek köszönhetően viszonylag elöl, valahol a 30. hely környékén várta a rajtot.
Emiatt aztán elég gyanakodva méregettek minket, mert kaptunk már kulacsot, kaptunk autogramkártyát, mi a frászt keresünk még ott. Mert arra a csapat egyetlen tagja sem számított hogy a közepesen lökött magyarok Assanra képesek egy órát várni a kánikulába.
Márpedig képesek. :-) Emiatt aztán Assan is kissé megilletődött (vagy inkább rémült?) volt. Viszont lehet hogy ezért ment olyan jó TT-t. :-)
Abba viszont biztos vagyon hogy a Bazajev-vadász magyarok téma lesznek a csapatsörözésen. :-)
1 Marco Pinotti (Ita) BMC Racing Team 0:27:42.95
2 Kristof Vandewalle (Bel) Omega Pharma-Quickstep 0:00:32.36
3 Frantisek Rabon (Cze) Omega Pharma-Quickstep 0:00:52.68
…
13 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana Pro Team 0:01:15.62
37 Andrey Zeits (Kaz) Astana Pro Team 0:02:13.70
70 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team 0:03:06.93
71 Assan Bazayev (Kaz) Astana Pro Team 0:03:09.52
79 Yevgeniy Nepomnyachshiy (Kaz) Astana Pro Team 0:03:24.79
106 Jacopo Guarnieri (Ita) Astana Pro Team 0:04:03.54
131 Francesco Gavazzi (Ita) Astana Pro Team 0:05:53.41
Fran Gavazzi konkrétan utolsó lett, de oda se neki. :-)
Az összetett:
1 Jakob Fuglsang (Den) RadioShack-Nissan 25:43:15
2 Steve Morabito (Swi) BMC Racing Team 0:01:24
3 Robert Vrecer (Slo) Team Vorarlberg 0:01:52
4 Danilo Di Luca (Ita) Acqua & Sapone 0:02:15
5 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana Pro Team 0:02:16
6 Marco Pinotti (Ita) BMC Racing Team 0:02:41
…
34 Assan Bazayev (Kaz) Astana Pro Team 0:42:13
40 Andrey Zeits (Kaz) Astana Pro Team 0:45:06
78 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team 0:58:04
84 Francesco Gavazzi (Ita) Astana Pro Team 0:59:39
95 Yevgeniy Nepomnyachshiy (Kaz) Astana Pro Team 1:06:38
105 Jacopo Guarnieri (Ita) Astana Pro Team 1:08:49
Szása egy másodperccel van lemaradva Di Lucatól, de ez talán nem olyan nagy szégyen.