persze, persze, értettem, de azért talán máshogy hat...
Ez egy picit régebbi dalunk, amit a gitáros gyerek énekelt fel, most csináljuk ennek a dalnak a házilagos felvételét, a mostani énekessel, de zeneileg valami ilyesmi lesz:
Nekem elsőre az Asia ugrott be példaképként. Effektből jócskán rá van pakolva mindenre az biztos. Örülök hogy a dob nincs túlforszírozva, jut hely a többi hanxernek. Orgona esetében valami 8888 félét vélek kihallani és XB-XK-ra gyanaxom vonalból. Jók a glisszandók, akkordfordítások, ízléses lezlikezelés.
Az I-VI-IV-V harmóniaváz egy slágerben szinte követelmény :-)
Egy nemrég alakult csapat, 30-asok (kivéve jómagam..:( , ...dob, bőgő, gitár, bill., fuvósok is lesznek -trombita, pozan-) Rubycon a csapat neve.
egyenlőre ennyi, a dalok készülgetnek, ha nem veszitek tolakodásnak, mindig felrakosgatom, mert a véleményezésekből sokat lehet tanulni és persze a konzekvenciát levonni.
Kicsit off, de inkább on: Volt egy magyar gitáros aki szintén külföldön lett valaki. Bacsik Elek, aki Django Reinhardnak volt a rokona. Az 1963-as Guitar Conceptions lemezén Maurice Vander játszik Hammond orgonán.
Igen, volt a Soft Machine-ban egy Jenkins nevű úr, Karl Jenkins fúvós hangszeren (szaxofonok, oboa), billentyűkön (zongora, cseleszta, elektromos piano, stb.) valamint csellón játszott, komponált. A Six című albumnál csatlakozott a zenekarhoz. A dobos John Marshall lett az eredeti dobos Robert Wyatt súlyos balesete után a Fifth című albumtól.
A Nashville Teens-ben, majd az Animals-ben, ill. az Eric Burdon & the New Animals együttesben pedig bizonyos Barry Jenkins volt a dobos.
Több Jenkins nevű muzsikus után nem kutatnék most...
Lehet,hogy marhaság,de a Jenkins név nekem a Soft Machine-al kötődik....Á ! Azt hiszem,ott egy Marshall nevű úriember dobolt...Ha tévedek,légyszi,ne nagyon ba...atok le...:-)))
A 17. Gastroblues Fesztiválra (www.gastroblues.hu) Angliából érkezik Matt Schofield (http://www.mattschofield.com ) gitáros, aki játéka alapján a "Dynamite" elnevezést kapta. Az együttesben Jonny Henderson (Hammond orgona) és a dobosok dobosának hívott Evan Jenkins játszik. Paksra egy hónapos amerikai turnéjuk után érkeznek.
Köszi ! De most is akkora basszus van,hogy visza illik belőle venni egy cseppet.... Mondjuk,az M 110 -en,a pedálok amúgy is jól odab...nak ! Csinálom majd a képeket,bár nektek biztosan nem okoz majd túl nagy meglepit... De büszke vagyok rá,tehát szívesen küldöm majd.
Ha kevesled a basszust, vedd le a kerekekről a Leslie-t, sokat dob rajta. A Leslie lehet zajtalan, de én még zajtalan Hammondot nem láttam. Nem is akarok :) Mielőtt nagyon megtéped, gondolj kicsit arra, h a Jensen V21 magasnyomó szinte pótolhatatlan, de legalábbis nagyon drága. Sok boldogságot hozzá, egy igazi Leslie tényleg más élmény, én is végig jártam a Solton, Dynacord, Leslie utat....
Köszönöm a biztatást,ma már rendszerbe is állítottuk a műértékű darabot. Háát, a Solton Leslie "csarnok hangzásához" képest , ez tényleg csodálatos ! Üdv. Mindenkinek .
A technológia már megvan (másfél éve ezzel küzködök...), van ember is, aki megcsinálja, de hogy teljes egészében mennyibe is kerülne, azt még nem tudom.
(lehet, hogy nem is akarom tudni..:-)
még egy nagyon komoly dilemma, hogy a front oldalon, a rések közötti kifutás fölött legyen-e kis arany Leslie logo a poiltúr lakk alatt, vagy sem.
A gyermeknek itthon -a Hammond elött- már volt egy Roland HP-1-e. Jól is játszik, és mégjobb lenne, ha még naponta 10percet gyakorolna. Aztán lehet, hogy csak azért nem érdekli a dolog, mert én szeretném, ha játszana rajta. Mindegy.... fejlesztésnek/befektetésnek jó:-) Kicsit nagy a helyigénye...
Lesz a hétvégén a Régi Zeneakadémián fellépésük. Ha érdekel valakit, írom a pontos időt, helyet. Nagyon jó szokott lenni!!!:-)
Lassan két éve van itthon egy B3 Hammond+142-es átalakított Leslie. Vastagon "nem érdekli" a gyermekem:-) Azért nem beszéllek le a projektről! Légy körültekintő, és vállald a feleősséget.....