Keresés

Részletes keresés

kvzooli Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3884
Hello mindenkinek.

Nos en csak a vam dologhoz szolnek hozza.

Ahogy en tervezem leendo Breitling-em beszerzeset, az a kovetkezo:

Szerzek egy kocsit es kimegyek Svajcba. (Itt erdekes modon ugyanaz a tipus, az orszag kulonbozo teruletein Frank-ra ugyanannyiba kerul) Ahogy kideritettem ugyanis, az AFA miatt (6.5%), meg valoszinuleg a szallitas miatt, itt lehet a legolcsobban hozzajutni.

Megveszem az orat meg igy is egy vagon penzert, es kerek rola szla-t az AFA visszaigenyleshez. Kocsival atmegyek a legkozelebbi nem EU orszag hataran es lepecseteltetem a szla-t (Celszeru nem Mo hataran megtenni ezt, mert infoim szerint elofordulhat, hogy lejelentik a visszaigenylest, es az APEH ill VPOP siman ramveri a balhet).

Visszamegyek Svajcba, es visszaigenylem az AFAt. (Itt lehet egyebkent asszem ket evet varni, ha nem akarok visszamenni egybol.)

Termeszetesen hazajovetelkor nem jelentem le...

Igy meg a benzinkoltseget beszamitva (vagy vonatjegyet, biciklit, stb + KAJA, SöR) , - söt még ha nem szarakodok az áfa visszaigénylésével, akkor - is messze olcsobban uszom meg mintha itt vennem meg.
(Ismeros mondta azt is, hogy Ö már óraügyben alkudott is Svájcban.)

Mi a véleményetek?

Z

alexandrosz Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3883
Szép csendben, a sarokban meghúzódva bejelentem, hogy új órával gyarapodott gyüjteménynek nem nevezhető készletem. A választott egy Oris alapszerkezetes, alapkinzézetű alapóra :o)
Típus szerint Oris Classic (de nem XXL) bőrszíjjal, zafírüveggel és ásványi üveg hátlappal.
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3882
oyster:
A Cal.11-rol ugyan nem tudok semmit, de azt elmondhatom, a TAG-Heuer ugy jott letre, hogy a nemetek, akik a 'Guten tag'-ot 'tag-ra szoktak roviditeni, mindig igy koszontek a Heuer tulajdonosanak: 'tag, Heuer!
Na, enyhult kicsit a kivancsisagod?
Előzmény: Törölt nick (3881)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3881
És 1985 előtt az önálló HEUER-nél meddig funkcionált a Cal.11 ? Végig ???
(Tán a TAG fúzió vette le a porondról ? Vagy másért megváltak tőle már korábban is ? Miért ?)

Szerencsére kíváncsiságom meglehetősen visszafogott mérvű.

Előzmény: Törölt nick (3878)
kab Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3880
Én nekem van személyes tapasztalatom:

1. 100 dolláros árat feltüntettetve (ezt elég nehéz megértetni velük!) amerikából normál szállítással problémamentesen ideér az óra, csak kb. 2 hónap, s a végén a postás megpróbálja a levélnél kissé nagyobb méretű feladványt a levélszekrénybe tuszkolni, s neki nem gond ha kilóg egy kicsit. (majd égnek állt a hajam, amikor hazaérve ilyen kép fogadott!)

2. értékesebb cuccot (1db CD lemez) biztosított szállítással(ugye sérülékeny) rendeltem Németországból, interneten keresztül. Az áru feladása viszont tudtom nélkül mégis Angliából történt. A biztosítás, mely 500 Font értékig volt kifizetve(ez jól látható matricán lett a csomagra ragasztva!) viszont a helyzet magaslatán lévő vámszerveket - komoly angol nyelvtudás révén - arra ösztönözte, hogy sürgönyöztek nekem, hogy részemre 500 Font értékű áru érkezett, s azonnal mutassam be a proforma számlát, a deviza igazolást(???) és fáradjak már be személyesen! A posta kicserélő központjában számlát nem tudván felmutatni(magánembertől vettem a cuccot), fél napos procedúra kezdődött. A 60 DEM értékű vámárunál vámkezelési díj 4500,- Ft, vámárunyilatkozat kitöltése 1.500,- Ft(magánszemélynek, cégnek drágább), vám 0%, áfa 25%. Végül egy 7800,- Ft értékű CD lemez a banki átutaláskor 30 DEM jutalékkal (Postabanknál, ez a legolcsóbb, de fél nap ügyintézés...) megspékelve, a CD ára és a vámkezelési díj után is áfát fizetve 0%-os vámteherrel együtt (7800 Ft CD + 3900 Ft átutalási díj + 1500 Ft vámárunyilatkozat + 4500 Ft vámkezelési díj + 3075 Ft áfa esetén) 20775 Ft-omba került. Azt tudom, ha sima postai úton adják fel, akkor rizikóval bár, de 11.700 Ft-ba került volna az egész.

Ez azt jelenti, hogy bizonyos esetekben nagyon meg lehet szívni, mert ha már a vámszerveknél fennakad, akkor a 2. számú procedúra elkerülhetetlen. Az 1. számú esetében a fizetés is egyszerűbb volt, mert ott Visa kártyával fizetve nem volt átutalási költség. (Ott mondjuk csak fotót kellett készíteni a kártya mindkét oldaláról, s előzetes vizsgálat céljából megküldeni - Citibank arany Visa!!!)

Na Üdv, és vigyázzatok, nagyon körültekintőnek kell lenni, mielőtt bármit külföldről vesztek!

kab

Előzmény: sukosdg (3877)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3879
Azt tudom hogy 100USD alatt nincs vam, de felette akkor 0% vagy 15%? Es AFA-t mindenkepp kell fizetni, akkor is ha mondjuk ajandekkent kuldik a vekkert?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3878
helló

A Heuer 1985-ben "lépett be" a TAG csoportba. Ettől kezdve lett TAG-Heuer

Előzmény: Törölt nick (3874)
sukosdg Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3877
Órára 0% a vám.

www.ora.ini.hu

j b Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3876
SPEEDWAGON: Akkor az itthoni számlából is vissza tudod igényelni.
SÜKÖSDG: OK, de az általam felsorolt futárszolgálatok vámkezeltetik az általuk szállított árukat s jelenleg 29500 Ft a vámmentes határ. Ha igaz acélra jelenleg(?) 15 % vám + a vámmal növelt vámérték 25 %-a ÁFA! Persze, ha nem irnak rá 90 USD-nél többet?! Ha pozitív tapasztalatod van akkor persze nincs miről elmélkednem.
BTS: Ha már brutális és búvár és Breitling, akkor Headwind! 48mm!!!
Előzmény: speedwagon (3864)
te_o Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3875
Hali!

oyster!
A kerdesed masodik felere: az ElPrimero-t csak bemutattak, tehat akkor meg nem kerult piacra, az meg kb. fel ev lehetett ( sajna nincsen konkret infom), mig a cal.11-et marciusban piacra dobtak. Szoval eros a holtverseny az elso helyert, valszeg senki nem fogja a dolgot eldonteni.Mindenesetre az ElPrimero a 36.000-es kronok kozott tenyleg az elso.
Amugy az infomat innen szedtem:
ozdoba

te_o
www.teora.inf.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3874
És visszatérve magamra (illetve a mérhetetlen kíváncsiságomra) :

Nagyon érdekelne, hogy a HEUER cég meddig volt önállóan HEUER ? Azaz TAG nélküli ?
És ezen az időszakon belül meddig gyártották a Cal.11-es szerkezetükkel az óráikat ?
(Lehet, hogy benne volt a sajtóban is, de most nem lelem.)

.

Erről jut eszembe, hogy szóba került itt a korai automata Seiko krono, ami épp lemaradt a világelsőségről májusi mivolta lévén '69-ben. Fel is vetődött a Cal.11 márciusi piaci megjelenése, amit már korábban is holtversenynek tekintettünk az El Primero-val. Azonban nekem olyan olvasmányemlékeim vannak, hogy az El Primero ezt a márciusi piaci bevezetést is megelőzte, legalábbis a januári sajtóbemutatója módján.

Tényleg így van, vagy csak hallucinálok ???
Mert, ha igen, úgy valóban "El Primero" (De azért egy Cal.11 is jó lenne :)

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3873
Harpoon !

Múltkorában érdeklődtél a Poljot Aviator beszerzési lehetősége felől.

Így teljesüljön minden vágyad !
Amennyiben ellátogatsz a magyar timedesign oldalra , ott ennek a típusnak a behozatala megoldhatónak látszik.

BTS Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3872
speedwagon:
e-mailben elküldtem az árlistát.
j b:
A Breitling jobban csillog, de kronométer és kézben tartva nagyon brutális ( 1524 méterig vízálló )
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3871
Szerintem oramutol fugg, azt hallottam, hogy a Seikok nehezen huzodnak fel. Sajat tapasztalatom nincs, es nem is lesz, csak kezi felhuzasuakat veszek.
Előzmény: te_o (3870)
te_o Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3870
Hali!

Van vkinek. konkret, akar tapasztalati infoja, hogy a kulonfele automata kalibereknek kb. mennyi hordasi ido kell a teljes felhuzodasig? (nem tudom, van-e erre egyaltalan vmi szabvany, ahogyan ezt merik, vagy csak mindenki kamazik nagyokat?) Ugye allitolag ebben "a Rolex peldaszeru" - idezet OM.

te_o
www.teora.inf.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3869
Bizony, bizony... Tenyleg, hany % a vam orakra?
Előzmény: szucsr (3868)
szucsr Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3868
Es a vam? AFA?

Robi

Előzmény: sukosdg (3866)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3867
A Fortis Spacematic minden modellje 200 méterig vízálló, még az üveghátlappal is.
Előzmény: speedwagon (3865)
sukosdg Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3866
j b

Nem macerás, nagyon korrektek ha elolvasod az ár tartalmazza az eljuttatás költségét is. Ráadásul minden papírt és garanciát is küldenek. Eddig nekem semmi gondom nem volt....

www.ora.ini.hu

speedwagon Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3865
Lehet hogy a Fortis Spacematic sorozat nem vizálló? Erröl tud valaki valamit?
speedwagon Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3864
Hello
Irtam a Poennak de sajna nekem nemküldték le az árlistát. Ha volnál olyan kedves BTS hogy amit leküldtek Neked elküldöd nekem nagyon megköszönném.(Sinn & Fortis)Elöre is köszi.
Egy kis segítséget kérnék. Ha interneten keresztül veszem az új órát olcsóbban jövök ki mint ha boltból venném? Már csak azért kérdem mert valoszínüleg vissza tudom igényelni az AFA-t

spEEdwagon

APT Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3863
ÖCCSE: A 2836 megbízható, pontosan beszabályozható szerkezet. Nincs vele semmi baj. A kézifelhúzós órát meg reggel célszerű felhúzni, azon egyszerű okból, hogy utána kezded hordani, így átveszi a kezed melegét, és a hőtágulástól a hajtórugó picit nyúlik, tehát "lazább" lesz. Ellenben ha levétel előtt, este húzod fel, akkor a feszesre húzott rugó hűl, és tovább feszül. Elvileg a kilincs utánenged valamennyit, és ma már nem szokott emiatti túlhúzástól elpattanni a rugó, de terheli a szerkezetet, nem tesz jót az órának. Ha viszont mindig hordod az órát, akkor mindegy, mikor húzod fel.

BT1234: Így nehéz egy órát azonosítani. Valószínű, hogy nem volt hamis a Jaeger, de az elmondottak alapján úgy tűnik, nincs még nagy tapasztalatod az "iparágban". Ha komolyan kinézel egy darabot, inkább tetesd félre, és kérj - akár közülünk is - segítséget. Nem olyan nagy dolog egy Pobeda werkbe belegravírozni azt hogy IWC, vagy Jaeger, és van is példa rá, hogy megtették...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: öccse (3862)
öccse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3862
jb,APT,te_o!Kösz a tanácsokért!
Volna még két kérdésem:
1.a 2836-os szerkezet mennyire megbízható(már ETA mércével mérve),mennyire pontos ,mennyire szabályozható be?
2.igaz-e,hogy a kézifelhúzós órákat mindig a nap ugyanazon órájában kell felhúzni?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3861
sukosdg:
A Reverso teljes hossza 42mm, te csak az atforgo resz meretet irtad. Szerintem nem noies, inkabb az ilyen kifinomult uriembereknek valo, mint en :)
Előzmény: sukosdg (3859)
j b Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3860
BTS: De a Breitling pont a Fortis kronónak az árában van! A simának meg a háromszorosa és még csak nem is day-date. Az viszont igaz, hogy jobban csillog. Egy Breitling Chronomatra egyébként nekem is régóta fáj a fogam, a matt Fortis mellett egy polírozottra, viszont a GT nincs fekete számlappal (a segédszámlapok fehérek), a Vitesse-en nem tetszenek a dőlt számok az új Blackbird-ön szép álló arab számok vannak de az meg mattírozott mint a Fortis, úgy hogy valószínüleg Sinn lesz belőle (a már emlegetett 103 StSa) negyedáron semmivel sem rosszabb és ez a típus legalább tényleg szép is.
SÜKÖSDG: Azért az SKW-tól vásárolni innen elég macerás bizonyos adók megfizetése nélkül. Legalábbis nem mehetsz biztosra. Sima postán elkeveredhet TNT, UPS, Express stb. meg drágább mint az árelőny maga. Akkora különbség meg nincs az árak között. Viszont tudok egy csomó helyet ahol az itthoni duplájába kerül, sőt az Auguste Reymond zászlóshajója nekem itthon 2 éve kevesebb mint 300-ba került az Ashfordon meg 1,2 millió Ft, 4000 USD! Ezeket a címeket biztos nem fogjátok megrohanni.
Előzmény: BTS (3858)
sukosdg Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3859
A reversoval az a baj, hogy szerintem nagyon kicsi, bocsi de egy picit nőies méret 36,6 x 26,1 mm.
A Rotary ára 98 e.ft, szerintem szépen kivitelezett darab.

Én most egy 24-órás Fortist-szeretnék, aki Fortist akar venni az nézze meg a www.skw.net -en.(érdemes!!!)

www.ora.ini.hu

BTS Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3858
j b:
Kaptam árlistát a POEN-tól ( Fortis, Sinn), hát nem olcsó a Fortis.Inkább a Breitling Colt Superocen Professional-t választanám, az jobban tetszik.
j b Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3857
ÖCCSE: A második legolcsóbb. A Flieger-sorozat hasonló szerkezetes darabja valamivel olcsóbb de annak nincs lünettája viszont ennél fogva nagyobb az üvegfelülete így nagyobbnak tünik az óra viszont a Cosmo szerintem plasztikusabb, sportosabb kinézetü. Nézd meg mindkettőt.
Az éjszakai viseléssel kapcsolatban TE O és APT már válaszolt, valóban elsősorban a hőmérsékleti eltérés van hatással a járáspontosságra. Kicsit visszaolvasva megnézheted hogyan lehet durván megállapítani egy mechanikus szerkezet hőkompenzációs eltérését. Van viszont még egy fontos dolog ez pedig a pozicionális eltérés. Mielőtt beszabályoztatnál egy órát nem árt megtapasztalni, hogy milyen helyzetben mennyit siet vagy késik, ugyanis ha ezeket figyelembe veszed tudni fogod, hogy éjszakára milyen pozicióba kell az órát letenni. Ha folyamatosan hordod akkor elég a hőkompenzációs eltérés figyelembe vétele. Persze nem mindenki ilyen "kukacos" mint én, de az én automatáim között több is van amelyik előbbiek szem előtt tartásával és kitartó pepecselés után akár egy hét után is képes 1 mp körüli eltérést produkálni!!! (Ennyit a mechanikus órák sokak által elviselhetetlennek tartott pontatlanságáról!)
BTS: Hát igen, a kronográf pont háromszorosába kerül.
Előzmény: öccse (3843)
bt1234 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3856
Hali
jb, te o, APT, köszi.

1. Az Ecserin néztem egy kb 60 éves Jaegert, belül nem quartz volt, voltak benne kis piros kövek, egyes alkatrészeken ott volt a cég neve, ill. gyári számok, szintúgy a tokon is. Nem volt benne ciril betűs alkatrész. A koronán viszont nem volt embléma. Tehát egy ilyen óra vélhetően igazi? Ha ott vásároltok, a szerkezet állapota mennyire ítélhető meg?

2. Nekem is a Lange tetszik jobban, bár tényleg elképesztően drága, nem is készül acélból, csak arany (esetleg platina, ha a sárga szín nem tetszik)

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3855
APT:
NEM NYITOK VITAT! A REVERSO AZ IGAZI!!! :))))
Előzmény: APT (3853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!