Keresés

Részletes keresés

Gozo Creative Commons License 2022.03.10 0 0 6089

Ez a kézilabda megcsúfolása amit művel a két játékvezető.

Előzmény: Gozo (6087)
birka_zoli Creative Commons License 2022.03.10 0 0 6088

Yahiával mi van? Az egyiptomi vb óta nem találja magát, a védekezése javult, de a támadójátéka katasztrófa.

Gozo Creative Commons License 2022.03.10 0 0 6087

Kabaré ez a két portugál 

birka_zoli Creative Commons License 2022.03.10 0 0 6086

Érdekes gálameccs

travisgold Creative Commons License 2022.03.10 -1 0 6085

Máté segítségével felzárkóztak a franciák.

Gozo Creative Commons License 2022.03.10 0 1 6084

Érdekes játékvezetői felfogás Párizsban.

Nem csodálkozom hogy mindkét csapat ki van akadva

rasmus82 Creative Commons License 2022.03.10 0 0 6083

Ha szkopjéban nem nyerünk akkor itthon nem forditjui meg a parharcot…

Előzmény: videkiman (6079)
rasmus82 Creative Commons License 2022.03.10 -1 0 6082

Nehogy meglepi legyen?

sima kiesés lesz.

Előzmény: Zso_Re (6081)
Zso_Re Creative Commons License 2022.03.10 0 1 6081

Este minden tét nélkül játszhatunk, remélem ennek pozitív hatása lesz a csapatra.

Ilic is kipróbálhat esetleg valami újítást, most lehet élesben gyakorolni.

Utána pedig 100% koncentráció Vardarra, nehogy meglepi legyen.

videkiman Creative Commons License 2022.03.09 -3 4 6080

Szerintem meg abszolút van benne ráció. Mindenképpen több, mint az itt megszokott minden szar kommentekben.

Előzmény: Bembi86 (6073)
videkiman Creative Commons License 2022.03.09 0 1 6079

Egyetértek, olyan 45%-ot én is adnék az Aalborg ellen. A Vardar ellen kiesni kb. akkora blama lenne, mint anno a Skjern volt. 

Előzmény: szabopalesz (6077)
Sulic Creative Commons License 2022.03.09 0 1 6078

Most végre nincs nyomás ,hogy be kell jutni a final 4 be (mondjuk az Vardarnak és az  Alborgnak sincs ).Kíváncsi vagyok ,hogy ebből milyen irányba tudunk majd építkezni! Játékos keret egyébként most is úgy tartom alkalmas lenne a feladatra .Ha esetleg meg becsúsznánk  valahogy ott meg esélytelenség nyugalmával mint anno a Vardar ,Flens ,Montpellier... és tovább nem folytatom...:)

szabopalesz Creative Commons License 2022.03.09 0 1 6077

Nem leszünk esélyesek, de a Szeged nagyon sok hibával is simán tartotta az Aalborgot, egymás elleniben alig maradtak el tőlük. Ha választani kell a Barca, PSG, Kiel, Aalborg, Kielce 5-ösből, egyértelműen a dánokat választanám ellenfélnek. Egyértelműen kell 2 jó meccs és a legjobb teljesítmények. Persze először Vardar.

Előzmény: Bembi86 (6061)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.03.09 0 0 6076

A 80-as évek vége óta majdnem mindig volt egy szervező gondolat a csapatépítésünket, játékospolitikánkat illetően. Legtöbbször egy magyar válogatott mag, kiegészülve hol orosz légiósokkal, hol horvát sztárokkal, kubaiakkal, regionális tehetségekkel, aztán legutóbb a spanyol iskola. Általában az edzővel összhangban. Perpill mindenből van egy kicsi, ha van is alapkoncepció, nem annyira érezhető jelenleg. 

Előzmény: Bembi86 (6073)
Kyra** Creative Commons License 2022.03.09 0 0 6075

Most olvastam, a SEHA ligának az idén annyi.

kovi1123 Creative Commons License 2022.03.09 0 0 6074

Szerintem is erős lenne a Pechmalbec - Bokhan páros.Az viszont igaz, hogy már így is sokan vannak arra a pozícióra. 

A két szélső a Bresztből jöhet párban. Yurynok kettesben védekezik, ami erre a pár hónapra is jó lenne. 2023-tól meg átvehetné Strlek helyét. 26 éves, ideális korban van.

Horiha is jó igazolás lenne, de ő hadköteles, ezért, ha akarna se jöhetne. 

Előzmény: Thor. (6070)
Bembi86 Creative Commons License 2022.03.08 -1 1 6073

szerintem ez már az a komment, amivel megpróbálunk minden egyes, nehézséget jelenthető dologba belekapaszkodni és magyarázatként feltüntetni :D 

Előzmény: Sinnerman17 (6072)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.03.08 -1 2 6072

Az elmúlt hetekben sok szó esett arról, ki mindenki jelenthetne erősítést a csapatnak, kiben lehet potenciál. Sok oka lehet annak, hogy miért nem teljesítenek jól azok a játékosok, akik hozzánk kerülnek, miért teljesítenek kiválóan a válogatottban, és nálunk miért nem. A közvetlen kommunikáció nagyon fontos, hogy meccshelyzetben gyors, helyes döntések szülessenek. Hiába van közös szakmai tudás, közösen használt nyelv, egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy pl. a Momo (meg valószínűleg a játékosok nagy része) által beszélt angol a sarkos utasításokon felül alkalmas árnyaltabb kérések, kérdések megfogalmazására, és ezáltal finomhangolásra. Arra gondolok, hogy a csapat képességeinek a kiaknázását vajon mennyire gátolja a bábeli öltöző.

Az idei keretünkben 10 ország 18 játékosa van, és csak a magyarokból van kettőnél több egy nemzetből. Regionális alapon: 1-1 észak-macedón és horvát, 2-2 szerb és szlovén, tehát hatan a Balkánról (3 szélső, 1 kapus, 1 beálló, 1 irányító); szintén hatan Magyarországról, de javarészt az öltöző perifériáján; ketten Skandináviából (irányító-átlövő, beálló); 2 spanyol (kapus, átlövő); 1 egyiptomi átlövő; 1 francia irányító. Az azért látszik, hogy nehezen tudnánk egy identitás, kultúra és kommunikáció szempontjából egységes sort kiállítani. Az évekig mantrázott spanyol vonal nem hiszem hogy markánsan jelen lenne még, mivel Maquedán kívül spanyol (de jelentős spanyolországi múlttal rendelkező egyéb) mezőnyjátékosunk nincsen. De akkor mi a (kézilabda)kulturális gerincünk, ami tartást adhatna nekünk? Bundesliga tapasztalat rengeteg van egy sor játékosunknál, kezdve mindjárt Momo karakterével, aki mindig is inkább egy harcos oroszlán volt, nem egy kék törpéket csapdába csaló varázsló. Egyébként Nenadic hosszabbítását is annak tudom be, hogy rá Ilicnek nagy szüksége van a pályán, ők talán szavak nélkül is meg tudják érteni egymást. Már amennyire meg lehet érteni, mi zajlik Petar fejében úgy általában. Egyébként ha elfogadjuk hogy már nem vagyunk "spanyol" csapat, Omar gyengélkedését is sokkal könnyebb megérteni. Ő az európai kézilabdából Momo előtt csak a spanyol vonalat ismerte az egyiptomi válogatottnál, és nálunk is. Talán ami most van, nagyon új neki.

Az új igazolások közül a fenti szempontból El-Deraa és Pechmalbec extra bizalommal tölt el. A magányos franciánk (kézilabdanémetünk), és a magányos egyiptomink honfitársat kapnak. A bennem élő Skaliczki azt susogja, ez a közérzetjavításon kívül talán a pályán mutatott páros kapcsolatoknak is jót tehet. Az izlandi egyel növeli a skandináv kontingenst (és a bundás játékperceket), talán ez is jól sül majd el. Vajlupov viszont kicsit magányos lehet majd. Ő eddig nem mozdult ki keletről, nincs is más játékosunk a szovjet iskolából, rá egy kicsit jobban oda kell majd figyelni szerintem, nyelvtudással sem tudom hogyan áll.

Amikor azt a sok nevet olvastam itt a fórumon, bevallom magamban már olyan alapon szelektáltam, hogy melyik kézilabdakultúrába tudnám besorolni, a pályán kivel érthetné meg magát jól, mert úgy érzem nem kellene tovább osztódnunk, éppen ellenkezőleg.

Ui: Kíváncsiságból megnéztem a Kielce keretét is. Ott 8 ország 19 játékosa játszik. 7 lengyel, 3 spanyol, 2-2 fehérorosz, izlandi és francia, 1-1 horvát és montenegrói a Balkánról, és a német kapus, Wolff. Ott is sokfélék a játékosok, de a hazaiak után a legnagyobb kontingens az edző nációjáé, és a többiek is jellemzően párosan vannak.      

Sulic Creative Commons License 2022.03.08 0 0 6071

igen elég nagy túlkínálat van most /pill de szerintem Nilssonal jövőre nem fog hosszabítani a klub és Sipi és Blagó közül is menni fog valaki vagy mindkettő meglátásom szerintem .Szerintem is jó döntés lenne egyébként az említett két játékosnak  megszerzése .

Előzmény: Thor. (6070)
Thor. Creative Commons License 2022.03.08 0 0 6070

Én azt hallottam, hogy a Brest játékosai szabadon távozhatnak. Vailupov nem lenne rossz, ha egy fél évvel korábban érkezne. Az viszont nem tudom, hogy szabály szerint a BL-be beregisztrálhatnánk-e.
Bokhan nagy erősítés lenne, de beállóban már így is túlkínálat van, ráadásul szerkezetileg nem jó felosztásban. Pechmalbec-Bokhan páros erős lenne :) 

Előzmény: Tomek 87 (6069)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.03.05 0 1 6069

Viachaslau Bokhan és Dmytro Horiha is simán beférne Veszprémbe fiatalok és nagyon tehetséges játékosok elöl és hátul is. Remélem Laciék lecsapnak rájuk mert jövőre szerintem  biztos más csapatban szerepelnek majd ...!

Előzmény: kovi1123 (6067)
PotterHarry Creative Commons License 2022.03.05 0 0 6068

Gratulálok a mai győzelemhez, meg összességében a mai meccshez! A végén elég sokat játszott egy komplett magyar sor, Pergel - Ligetvári - Lukács - Ilic - Sipos - Dörnyei... Igaz, nem is akkor ment a legjobban a támadás, de jó volt látni. És azért a Veszprém II-ben is  voltak szuper teljesítmények, pl. Fazekas egészen pazar dolgokat csinált. 

kovi1123 Creative Commons License 2022.03.05 0 1 6067

A csoportkör után a férfi BL - ben lehet ugyanúgy igazolni, mint a nőknél? Vailapau jöhetne pár hónappal hamarabb is, ha már így alakult a helyzet.

Bokhan, Horiha jelentene erősítést a Bresztből és a Motorból erre a félévre. Bár Horiha (18-60év) közötti, úgyhogy kétlem, hogy  jöhetne. 

dapro Creative Commons License 2022.03.04 0 1 6066

Lehet, nem lesz egyszerű. De bízzunk benne. Viszont a 3 itthoni meccs (Barca, Psg, Kielce) élményét már nem lehet elvenni. Nem vagyok szakértő, "csak" szurkoló, nagyon bízom Momóban és a csapatban. Ha idén nem sikerül a hektikusság miatt, jövőre erősebben jobb lesz.

Előzmény: Gozo (6064)
Bembi86 Creative Commons License 2022.03.04 0 1 6065

Szegednek meg Flensi vagy Porto

Gozo Creative Commons License 2022.03.04 0 1 6064

Oda a Veszprémnek is be kell jutnia. Vardar sem lesz egyszerű...

Előzmény: Kyra** (6062)
lincoln osiris Creative Commons License 2022.03.04 0 0 6063

Borzasztó nehéz lesz. Mi leszünk az outsider egyértelműen. 

Előzmény: Bembi86 (6061)
Kyra** Creative Commons License 2022.03.04 0 0 6062

Szegedet sem irigylem, talán a Párizzsal járnának a legjobban, már ha bejutnak a 8 közé.

Bembi86 Creative Commons License 2022.03.04 0 1 6061

ha Aalborg a 8 között Kölnért, hosszú idő után először megtudjuk, milyen az, amikor nincs rajtunk az esélyesség terhe

rasmus82 Creative Commons License 2022.03.04 0 0 6060

1% esély

Előzmény: Thor. (6059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!