Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4004
oyster nézz körül itt:www.ca.sakura.ne.jp/~chronos/dada/tokei74.htm amúgy egy omega marine chrono nekem is kéne!
Előzmény: Törölt nick (4000)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4003
APT !

Köszi a Cal.12 infót. Ez kellemes meglepetés volt.
Tehát egyrészt egyenesági leszármazottja az úttörő aut.kronónak, sőt kissé még használatra is alkalmasabbá tett példány.

Jó.

Nagyon joooóóó !

APT Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4002
OYSTER: A Heuer Cal12 a híres Cal11 javított változata. A Cal11-nek ugyanis van egy nem túl szerencsés - általam is megtapasztalt - hiányossága, nevezetesen a mikrorotor nem túl szorgos az óra felhúzásában. Ha nem hordom intenzíven az órát, akkor 3-4 nap alatt egyszerűen lejár. Átlagos hordás mellett sajnos úgy kétnaponként illik kicsit utánahúzni. Ezen javítottak valamelyest. Amúgy gynítom, hogy ez a hiányosság hozzájárult a kaliber sikertelenségéhez, mire ezen teljesen úrrá lettek, jött a nagy órapiaci vész, és ekkor már semmi sem segíthetett...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (4000)
APT Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4001
MESSERSCHMITT: Ha meg tudod tenni, hogy modnjuk internetes vásárlással, tisztességes vámkezelés, stb... mellett ennyivel olcsóbban tudsz órához jutni, akkor ezzel nincs is semmi baj. Én is ezt tenném, hülye lennék, ha nem! Az a baj, ha a "tisztességes" része elmarad, és marad az "olcsóbb" beszerzés. Ez egyfelől nem igazságos - pl: az OREX-el szemben, bár ők biza megérik a pénzüket - hisz az általad felvetett 1.3M kontra 2M arány nagyjából pont kijön a legális járulékok, adók "elspórolásából", másrészt megöli az amúgy is szerény hazai piacot. Akkor már tisztesebb dolog amit ajánlottam: alapíts órakereskedelemmel (is) foglalkozó kis vállalkozást. Ez nem drága, és már egy értékes óránál is megéri. Simlisnek simlis, de nem illegális. Az adók felháborító mértékéről meg nincs mit vitatkozni, aki erre panaszkodik, annak igaza van!
- A PANERAI által említett lista eredetijében kiegészítésként bizony ott az FP Journe, és még mások is, csak ezek nem igazán tekinthetők gyáraknak. Hisz műveik egyedi darabok, művészi kivitelben, csillagászati árakon.
- A kvarcszerkezetek miért ne fejlődtek volna? Sőt, az a helyzet, hogy olyan gyorsan fejlődtek, hogy majdnem agyonnyomták a mechanikusokat. A kvarcwerk akkor is sokkal olcsóbban állítható elő, ha nem rosszabb minőségű a mechanikusnál, mivel sokkal egyszerűbb, de a technológiai igény miatt (elektronika stb..) kizárólag nagy tömegben gazdaságos gyártani. Ezek után a minőségi kvarcwerk is tömegáru. Amikor a Teáltalad belinkelt Omega készült, akkor az az óra bizony drága, "delikát" darabnak számított, az IWC is büszke volt kvarcóráira, akkor az még nem számított "másodosztályú" árunak. És a kisszériás gyártás miatt drágább volt mint a mechanikus, és megbízhatatlanabb, mint a mai kvarcwerkek. Aztán fordult a kocka... A 32kHz meg bevált érték, minek változtatni rajta. A kvarckristály frekvenciastabilitása relatív érték, nem lesz pontosabb-stabilabb a magasabb frekvenciától. Voltak-vannak nagyobb frekvenciás (általában 2MHz) alapórajelű werkek is. Ezeknél arra építenek, hogy elektronikus korrekcióval - vagyis a kvarc tényleges frekvenciájának megmérése után a számlálóban programozottan végrehajtott utólagos korrekcióval - pontosabb (de nem stabilabb!) időalap hozható létre. De a nagy gonddal kivitelezett 32kHz-es kvarc is bőségesen megfelelően pontos. Egyáltalában , a legjobban beszabályozott kvarcwerkek évi 5-20mp pontosságot minden gond nélkül, és olcsón hoznak. Lehet kívánni pontosabbat, de minek? Már igény sincs rá igazán!

OYSTER: Bár már sokat beszéltünk róla, de még mindig nem igazán tisztáztuk, ki mit is ért manufaktúra alatt. Vajh manufaktúra csak az, aki kizárólag saját gyártású és fejlesztésű szerkezetet épít be? Mert akkor a Patek Philippe kivételével nincs is igazán ilyen! Szerintem manufaktúra az, akinek egyáltalában van saját szerkezete, és ebbe már sokan beleférnek, az Omega mellett a Longines és sokan mások is. Legfeljebb azon konkrét óráik, amelyekben katalóguswerk van, azok nem tekinthetőek manufaktúragyártmányoknak. De hát a Ford Galaxy az egy VW Sharan, mégis autógyár a FORD...

GLASHUETTE: Ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a Swatch Group minden márkája manufaktúra. Hiszen a Ház tulajdona az ETA, így pont olyan a helyzet, mint mondjuk a VW-en belül, ahol az összes AUDI, VW, Skoda, Seat 1.8-as motorja Győrben készül. De mivel ez a gyár is a cég tulajdona, és a motorok belső fejlesztésűek, ezért ez egyértelműen az ő saját termékük. Hogy uniformizálni igyekeznek a gazdaságosság érdekében, ez természetes! Ugyanígy - kézenfekvő, hogy a saját márkákat az ETA házon belül látja el. Persze izgalmasabb egy egyedi werk, de szerintem a jelenlegi helyzet természetes állapot, és az egyedi werkeket nem igazán kényszerből, csak a márka presztízsének ápolására készítik mind az Omegánál, mind a Longinesnél. Vannak márkák, akik kifejezetten egyedi werkekre építenek - ilyen pl: a Lange. Ha a Lange megpróbálna egy ETA werkes órával előállni, ma még rögtön belebukna. De tíz év múlva már lesz olyan neve és ereje, hogy megpróbálhat "VolksLange" órákat is csinálni, és szerintem fog is, és ezek is sikeresek lesznek, ha nem is a mi körünkben, de gondolj arra, hogy az IWC is gond nélkül el tudja adni az ETA werkes óráit - nem is olcsón! - de persze van emellett nem egy saját szerkezete is. A 70-es évekig egy IWC órában csak IWC szerkezet volt!

ORAGYUJTEMENY

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4000
Mély meghajlással kérem segítségeteket.

Tehát, kérem, aki tud valamit a HEUER Leonidas féle Cal.12-ről, írjon le róla némi kis ismertetőanyagot !

Előre is köszönettel :

Oyster
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3999
Kedves Glashuette !
(Késhegyre menő vitát élvező lényed megérdemelt bárgyú virtuális buksisimogatást vált ki megszólításom közepette...)

Ismereteim szerint a Zenith - mindannak ellenére, hogy rendelkezik kellően diszkréten lapos saját automatával is - a közelmúltig biza alkalmazta a Peseux 7001-es kézifelhúzós szerkezetet is. Habár nem a Nomos megjelenésű kismásodperces fazonban, hanem még egyszerűbb megjelenéssel, azaz mindössze két mutató alkalmazásával.
Javaslom a nagykőrúti boltbéli példány megtekintését. Arról el tudom képzelni, hogy szintén ezzel építkezett.

És persze ott vannak az átlagosabb árfekvésű kvarcórái is a cégnek, mint Te_O is említette volt. Alighanem ETA alapokon.

Mindezek alapján magam is úgy gondolom, hogy azok a cégek kerültek bele a listába, amelyikek rendelkeznek saját werkkel IS(!) .
(O+A ugye javarészt átépítés, persze az új kronó és a Co-axial mégis ide sorolja őket. Poljot ugye támaszkodik a meglévő orosz cuccaira, de mára már ő is Etázik, és a Citizen is Miyotázik, stb.)

Előzmény: glashuette (3993)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3998
te_o:
Ezzel azt akarod mondani, hogy az igenytelenek vesznek quartzorat? Lam, lam... :)
Előzmény: te_o (3997)
te_o Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3997
Hali!

Glashütte!
A Zenith-nek tenyleg sajat mechanikus verkjei vannak, de a kvarcok nem sajat hazon beluliek, az biztos... Ha mar kvarc, ugye, Messerschmitt?
Az Omeganak sajatnak lehet tekinteni a Co-axialt, meg ha ETA bazis is, meg ugye ott van a FP kronojuk... IGAZI sajat persze tovabbra sincsen, de hat a Chopard LUC is kulso tervezes, ugye, mint mar irtam.
Messerschmitt!
Ugyebar az ETA kvarcok is tudjak a kielegito pontossagot, olcsok ( ezt a legkonnyebb osztani, ti. a 32k-t), ahova ennel pontosabb kell, oda nem sorozatgyartanak. Igenyesnek meg ott a mechanikus, Svajcnak ugyis ey ay erdeke.

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3996
glashuette:
A biztos recept mar megvan az alloviz felkavarasara: nehany cinikus megjegyzes a Breitlingekre vagy Casio Databankokra ;), illetve vamcsalasi modozatok ismertetese... :))))))))) De komolyra forditva a szot, tenyleg jobb, ha szakmai vitak folynak, mint pl. engem az foglalkoztat, hogy vajh miert rekedt meg a quartz szerkezetek fejlodese a 2. generacios, 70-es evekbeli szinten? Mindenki orult, hogy vegre szarer'-hugyer', nagy tomegben gyarthat orat, oszt annyi? Keves kiveteltol eltekintve (pl. Breitling(!) Superquartz vagy Omega 2,4MHz Marine Chronometer), mindenki az alapgagyi 32KHz ETA, ISA, meg mittudomen milyen szerkezetet csapja bele a tokba. En foleg ezert utalom a quartzot, de pl. egy ilyen Omegat el tudnek kepzelni a gyujtemenybe (ha lenne 2000 felesleges USD-m):

Előzmény: glashuette (3993)
HRM KING GY I Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3995
glashuette

Az 5000 km-t úgy számoltam ki, hogy útbe ejtesz egy nem EU országot, ami nem Magyarország. Ehhez kell az 5 alvás is, nem a Zürichi úthoz. AZ meg se fordult a fejemben, hogy linkre vegyek egy Bukaresti repülőjegyet. Hiába, nekem máshogy jár az agyam.

A kifingást, bár kissé durva és viccesnek szántam, szó szerint is lehet érteni. Mikor utoljára a genfi vásárra mentem, nem foglaltam hotelt, gondoltam úgyis találok szállást. Reggel 8-kor indultam, nem is olyan rossz kocsival, este 5-re voltam Zürichben, de Zürich után 2 órát álltam a dugóban, aztán Bern mellett még egy órát, így fél 11-re értem Genfbe, majd ezek után hajnali fél háromig hotelt kerestem. Ennek során 100 km-es körzetben (nem tévedés!) minden általam megtalált hotelbe és fogadóba bementem, át a francia határon, ott is, majd vissza, végül Montreaux-ben (120 km Genftől) találtam egy hotelt, ahol választhattam két, 270 és egy 430 frankba kerülő szoba közül. Akkor mondták el, hogy a vásáron kívül valami zenei világfesztivál, egy nemzetközi orvoskongresszus meg még mittoménmicsoda volt egyidőben. Ez pl. szó szerint kifingás volt, inkább még több. Soha többé nem is megyek hotel foglalás nélkül :-)

Nem beszélve arról, hogy hazafelé már Innsbruck mellett majdnem elaludtam, végig szakadt az eső, és az utolsó 300 km-ből semmire nem emlékszem, pedig tankoltam is meg a határt is átléptem. Meg ágyba is mentem. Nem érdemes utánozni, azóta még aludni is szoktam (kab: hotelban), ha fáradt vagyok.

Van még egy aspektusa ennek a dolognak, az pedig az, hogy lehet, hogy nem találja meg az ember az első boltban amit keres. Ugyanis Svájcban sincs minden raktáron, mert még ha lenne, akkor is megveheti valaki az orrod előtt. Márpedig ha kiutaztál, nem akarsz óra nélkül hazajönni, ezért inkább elindulsz Basel-be, hátha ott megkapod pont azt amit akarsz. ... Ettől lesz aztán 5000 km az út.

kab

Leszámítva a kissé "fiatalos" stílust, van humorod. Szerintem fején találtad a szöget, mindenben egyetértek.

Mellesleg örülök, hogy még mindig úgy érzed, hogy jól jártál.

mindenkinek

Nálunk 40 % rabatt tényleg nincs, de azért lehet ügyeskedni, van kamatmentes részletfizetés és van tax free csekk. Ez egy kicsit fájdalommentesebb, mint a csempészés. Elég ha van az embernek egy román unokahúga vagy szeretője, vagy egy nagybácsi losziból.

Mellesleg tárgyalok a FC céggel az árakról, hogy esetleg lejjebb tehetnénk-e őket egy hangyányival, mert a német importőr se igazán tartja be az előírásokat, hogy nekünk se kelljen :-)

Ők persze áprilisban megint inkább emelni szeretnének. Izgalmas.

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3994
sukosdg:
A Nomosra szerintem torzsvasarloi kedvezmeny nelkul is benevezhetsz, mert a Tangente Expot, ami Nemeto.-ban 800Euro, a Poen 194eFt-ert adta (legalabbis 2 hete). Ez egy tokeletes ar, foleg ha hozzatesszuk, hogy ez az utolso Expo, amit ujan megvehetsz, mert a Poen szerint az utolso kettot rendeltek meg a 2000-bol Glashuettebol... Szerintem a Poen inkabb a Fortisokat meg a Sinneket arazza tul, de lehet hogy tevedek.
Előzmény: sukosdg (3988)
glashuette Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3993
Rendkívül élveztem a vitát, és néha a könnyeim potyogtak a nevetéstől. Úúúúúútálom az állóvizet, és a továbbiakban is mindent el fogok követni, hogy vitafórum legyen a topic, ne pedig nagyik gyülekezete, akik arról értekeznek, hogy melyik óra mennyibe kerül és az most épp miért nem vesszük meg.

oyster: A Zenithnek jelenleg csak saját szerkezete van, örülnék ha konkrét példával támasztanád alá, melyik szerkezete nem saját fejlesztés. (Nehéz dolgod lesz)
Az Omegának viszont úgy tudom csak 1 saját van, (azt is bérmunkában szerkesztették újra egy ETA bázist alapulvéve)

A röhejt pedig köszönöm, meg voltam győződve, hogy ellipszilonos.

Előzmény: Törölt nick (3990)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3992
Nyilvan a lista azokat tartalmazza, akik egyaltalan hasznalnak sajat werket. Viszont hianyolom az F.P.Journe-t, ugy tudom ok is sajat werket hasznalnak, de lehet, hogy tevedek.
Előzmény: Törölt nick (3990)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3991
És amiről a nagy lendületben majd' mindenki megfeledkezett :

Esbé !

Gratula az új Zenith-edhez !
Ennyiért a mai magyar piacon ez egy jó vétel volt. Ettől kedvezőbben szó szerint a fehér holló ritkaságával vetekszik, ha lelhető egyáltalán. Persze erős felújítási kényszer követné az olyat.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy fehérholló vadászaton magam is vettem már részt.)

Szóval üdvözlet a zenitisták táborában !

Milyen ? Üveghátlapos ? Ha igen, volna némi kérdésem...

Előzmény: Esbé (3963)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3990
Visszatérve a korábbi, manufaktúra gondolatokhoz :

Nagyon tetszett a - Panerai által betett - manufaktúra lista. Érdeklődve fedeztem fel benne a Seiko-t, Poljot-ot, stb. Ez arról árulkodik, hogy a lista összegyűjtői igen tág látókörűek voltak és nem a sznobizmus vezette őket.

Ugyanakkor az is elgondolkodtatott, hogy a felsorolt márkák közül igen sokan (pld. Omega, Poljot, Zenith, ...) alkalmaznak óraépítésükhöz idegen szerkezeteket is. Most ez hogy fér bele a manufakturális jelzőbe ?

Előzmény: panerai (3950)
te_o Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3989
Az, h. tolunk fog fellendulni a magyar orapiac, "kicsit" utopia. De ha vki. kulfoldrol hozza be, csak akkor eri meg, ha nem sajat koltsegen megy ki erte. Vagy mar legalabb elore tudja, hova menjen. Hatranya meg, h. a garit ervenyesiteni szinten ott tudod. Szabadido - a legdragabb dolog, a munkaberedet szamlazhatod ra, hiszen ha nem massal toltened, dolgoznal helyette, tehat annyit nyugodtan er.
A kinai csirke a boltos felelossege. Amig nem tudsz rola, mindenkepp.
Interneten jokat ki lehet fogni, kerdes, h. postakoltseg, vam stb. mennyire terheli a dolgot. Meg mindennek a rizikoja (tf. valahol elkeveredig a tobb szazezres orad, aminel az ertekhatar kis osszegu ajandek volt...).
Nem allambacsit feltem, hanem magamat, a simli az simli, akarhogyan is igazoljuk utolag. Az mas kerdes, hogy odafonn naponta megy, de mi elvegre nem vagyunk politikus veglenyek. (tudom, ez a becsuletesek mentsvara).
A torzsvasarloi konstrukcio szerintem valamikeppen el, lasd. HOT, hivatalosan meg nem hiszem, hogy adnak, mert akkor mindenki ugy menne oda.

Messer!
Az OREX-szel en sem vagyok joban, ha interneten jobbat talalsz, hat jobb, azert piac az piac, normalis lehetoseget en sem hagynek ki.
Ilyen sajatos tulfejlett izlessel szerintem tobben is rendelkezunk. :)))))

te_o
www.teora.inf.hu

sukosdg Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3988
Én sem akarok senkit buzdítani, hogy gyerünk mindenért külföldre, csak érdemes egy kicsit tovább látni az árnyékunknál.
Nekünk , akik egy "kicsit" jobban szeretjük az órákat kellene megfinanszírozni a piac fellendülését???? Na neeeee....
Hogy mi a törvényes? Honnan tudod, hogy a csirke amit boltban veszel nem kinai csempész hozta be? Fizetek éppen elég adót, stb,stb,..... sajnos bányám nincs így sokat számít még 100 e.ft is. Sok esetben, ha befizeted a vámot és az áfát még akkor is jobban jársz. Nem lehet kifogás, hogy boltot kell fenntartani. Pár üzlet kivételével nincsenek is ÓRASZAKÜZLETEK, hát akkor meg....

Szerintem fontos a téma mert sokunk gondolkodig a pénztárcájához mért óra megvételén. Ez is egy alternatíva, vannak előnyei és hátrányai.

Van egy javaslatom: valami törzsvásárlói konstrukcióval érdemes lenne pár óraboltost megkeresni. Több ember, több ór, kevesebb ár!!! (vagy csak ez álom) Egy Nomos-ra rögtön beneveznék!

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3987
Valoban erdemes ezt a "vitat" lezarni, mindenki ugy is azt teszi, amit jonak lat. En bizony, ha lehetoseg van ra, hogy az OREX-nek fizetendo 2MFt helyett az internetrol vammal, afaval, szallitassal egyutt 1,3MFt-ert vehessek meg egy orat, es a maradek 700eFt-bol meg egyet, akkor ezt fogom tenni, es ennek helytelensegerol semmilyen "autos" meg "boros" hasonlat sem fog meggyozni! :))))))

S az sem erdekel kulonosebben hogy a "melosok", "mernokok", "menedzserek", "kiskatonak", "nagymamak" vagy barki mas milyen orakat vesz, nekem sajat, tulfejlett izlesem van! :)))

Előzmény: BREKI (3984)
APT Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3986
Szerintem is lépjünk túl a "szomszéd kertje miért zöldebb" busongáson. A helyzet nálunk olyan, amilyen, ha teszünk érte mi is, akkor lesz jobb is. De ehhez idő kell, sajna nem is kevés!

BREKI: Egy-két éves neves óráknak szinte nincs hozzáférhetősége. Ilyeneket leginkább eladni lehet, venni nem. Az ok prózai: nagyon kevés ilyen van, valóban színvonalasnak számító új órából (és ez nálunk a 200-250 ezernél drágább svájci mechanikus órát jelenti) az egész országban pár százas darabszám kerül egy évben mindössze forgalomba. Ennek jelentéktelen töredékétől kíván a tulajdonosuk megválni. Az eredmény nyilvánvaló. Hozzáférni inkább már "antik" jellegű darabokhoz lehet, abból van, ha nem is sok. Szerencsére ez pont az én ízlésem, de aki új, sportos órára vágyik, annak nem túl fényesek az esélyei. (Talán épp ez a fórum az egyik olyan hely, ahol ilyen gazdát cserélhet.) De "dögös", 70-es évekbeli Omega, Breitling nem esélytelen, ráadásul ezek nem is rossz befektetések, annyit mindig fognak érni, amennyiért megveszed őket (lásd pár hozzászólással korábban ESBÉ-t)!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: BREKI (3985)
BREKI Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3985
Viszont eleg ertetlenul allok egy kulonos dolog elott.
Amikor orat akartam venni, sehol nem tudtam hasznalt Omega, Fortis, Breitling stb orat venni. Itt az egy-keteves komolyabb orakra gondolok amikrol az elozoekben olyan hozzaszolast olvastam, hogy akar felaron meg lehetne venni. Most, hogy meg el akarnam adni az egyiket nem tudom hol tudnam ezt megtenni. Az kulon pech, hopgy itt videken a kereslet is kisebb az ilyasmire. Szinte minden teruleten igen elenk hasznalt kereskedelem folyik, amit leginkabb az ertekesitesi pontok vegeznek. Lasd auto, szamitogep stb. Vajon miert nincs igy az oraknal?
BREKI Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3984
Hi
Hat elegge kezd elfajulni a dolog. Szerintem harom dolgot kell szem elott tartani.
1. Ez itt szerintem az orszeretet nem fugg sem munkahelytol, sem keresettol. En akkor is szerettem az orakat amikor autoszerelokent a casio databankokat vasarolgattam, es valoszinuleg idegesitett volna ha ekkor bunko melosnak mondtak volna aki annyira primitiv, hogy nem kepes felfogni mi is az ora valojaban. Egy baratom egyszer ugy fogalmazott az allapot kozott, hogy nincs egyaltalan autod vagy van valamid sokkal nagyobb kulonbseg, mint hogy milyen autod van. Es igaza volt.
2. Az ora egy hasznalati targy ami az idot mutatja. Sok munka fejlesztes szeret es meg sok minden van benne, de ezt elmondhatjuk sok mas hasonlo hasznalati targyunkrol. Ez a topic viszont kifejezetten azoknak szol akik eziranyu erdeklodesuek. Szoval megvedeni es bizonygatni eziranyu elkotelezettsegunket felesleges, de legalabb ugyanolyan felesleges lenezni a tobbi mas erdeklodesi kuru "melost" akit nem erdekel ez a dolog ugyanugy ahogy minket nem erdekel egy jo horgaszbot, antik ezust ekszer stb. A mi "dolgunk", hogy tapasztalatainkat velemenyeinket itt megosztva bovitsuk ezen kornek a taborat, ekozben szem elott tartva mennyire szubjektiv dologrol beszelunk. Csak ismetelni tudom magam. Mindenkinek tiszteljuk bogarat.
3. Az orakon kivul ezer mas dolgot lehet masutt olcsobban megvenni. megsem rohangalunk osszevissza. Ha olyan helyzetben van valaki hat kihasznalja. Ez nem bun es nem ereny. De az sem ha csak ezert orulten kering a vilagban valaki.
BREKI
panerai Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3983
Barátaim szépen beszkenneltem a nomos werket, de dunsztom sincs hogyan rakjam fel a fórumra, plíz help me! köszönöm
te_o Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3982
Messerschmitt!

Mit tudsz csinalni? Nyissal olcso oradiszkontot, hogy leverd az arakat, mint az autoklubos benzikutasok. :) Szivesen beternek hozzad.
Szerinted az logikus, h. Mo.-on, ahol az adoterhek nyugati szintuek, a keresetek a lengyel-roman tengely menten alakulnak? Csorok vagyunk es kesz. Kevesen veszik a dragat, hat azok is fizetik meg az arat. Plusz amit meg allambacsi ratesz. De ha egyszer raszan annyit, akkor meg ez sem szabad, h. gondot okozzon! Ezzel jar, ha luxus a kategoria! Hogy a szomszed varosban mas az onkormanyzat es mas a vizdij, attol te meg a sajatod fizeted, hogy elvont hasonlat is legyen. De ha onnan hozod a vizet, elfaradsz. Ha meg vki. csal a vamon, lelke rajta, kockazat nelkul nincsen haszon. Viszont nagyot lehet bukni! Adocsalni szoktatok? Aki torvenyen felulinek erzi magat, az tegye, nekem nincsen hozza kedvem. De ezt mar megtargyaltuk. Csak ha vki. pl. markas bort iszik, nem fog a betetdijon fennakadni, erre akartam ramutatni. A felhaborodas akkor jogos, amikor a puszta letfenntartas kerul veszelybe. Es ebben az orszagban sajna sok ember meg mindig a kotelen tancol, megtakaritasa 0 vagy minusz.
Szerintem tultargyaltuk, lepjunk tovabb.

Mit tudtok, az uj Nomos verk csak az aranyvaltozatban lesz?

APT!
A boros hasonlat is jo volt, ubereli az autost!

te_o
www.teora.inf.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3981
teo:
"Az ora luxuscikk, ezert draga. Hogy itthon dragabb, hat legyen."

:)))) Reg nevettem ilyen jot! Itthon dragabb, hat legyen? Hol vagyunk, a Beverly Hills-en? Nekem nem ugy tunik. Az amerikai piac ugy mukodik, ahogy kell: amire nagy a kereslet, kisebb a kinalat, ott kisebb az engedmeny a listaarbol (amit a svajci orakartell mestersegesen tart magasan), a kevesbe keresettekre nagyobb. Pl. a Panerainal, ami nagyon megy most (figyelem, Breitlingesek, most ez az uj khiraly!), vagy a Pateknal/Rolexnel, amelyek befektetesnek is jok, minimalis a discount, az IWC-nel, JLC-nel, Zenith-nel joval nagyobb. Szerinted az logikus, hogy Magyarorszagon, ahol kb. 50-ed resze a fizetokepes kereslet az amerikainak, az oranak joval dragabbnak kell lennie?

"A hasznalt ora tenyleg szep alternativa lehet, mar akinek tetszik. Teny, h. kevesse lehet vele villogni, mert nincsen kinn az ara a boltban."

Ehhez nem tudok hozzaszolni, nem forgok olyan korokben, ahol ez szamit.

Előzmény: te_o (3977)
panerai Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3980
Sinn 656 ára:
bőrszíjjal - 490, fémmel 585 euró
APT Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3979
KAB: Nem azért mondtam, hogy mentegetőzni kényszerülj! Sőt, nagyon jól ült a dolog! Az viszont tényleg szomorú, hogy az üzletekben lámpással kell keresni a szakértelmet. Sajnos ugyanakkor a piac láthatóan nem bír el komoly eladókat, hisz ők nem fogják magukat áron alul "prostituálni". A POEN-ban sem igen tudnak az eladó hölgyek sokat hozzányögni a témához, de ott legalább kérésre előkerül a "gépházból" igazi szakember is, és helyreteszi a dolgokat. Valószínűleg ez a maximum, amit ma a témában idehaza nyújtani lehet, és ez bizony az OREX-nél hibádzik. De az OREX főleg ékszerből, és a turistáknak eladott áruból él, és láthatóan elvan - valahogy.

TE_O: Egyetértek, bár nálunk talán kicsit drágák az (új) órák, de viszont olcsóak a használtak, és hát akinek nem futja újra, az vegyen régit. Az óra amúgy sem autó, sőt, ikább olyan, mint a bor, ha gyenge, csak vacakabb, ecetesebb lesz az időtől, de ha igazán jó minőségű, akor csak nemesedik a korral!

ORAGYUJTEMENY

kab Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3978
Messerschmitt!

Hát végülis az analfabéta eladók tényleg nem indokolják még akár 1 Ft-nak az ott való elköltését sem. Sőt a legidegesítőbb szerintem ez. Hogy egy 1 milliós termék mellett ott áll egy orosz-könyvtár szakos (munkanélküliből eladóvá átképzett) tanárnő, s még az árát sem meri kiejteni a száján... Tárgyi tudás <=0, ez velem pont nem órával esett meg, de el tudom képzelni, hiszen mindenhol ez dívik.

APT!

Én csak azért sarkítok néha, hogy a szélsőséges hozzászólások esetén legyen már egy másik szélsőség is és akkor az olvasó kb. középre tudja helyezni magát és értékítéletét.

Glashuette!

Az előbbi Neked is szól, tehát nem veszekedni akartam, csak a mondottak ellenkezőjének kisarkításával rávilágítani arra, hogy a mondottakban nincs teljesen igazad.

Üdv,

kab

Előzmény: Törölt nick (3974)
te_o Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3977
Messerschmitt!

Az atlag melos legfeljebb fennmaradni szeretne, akirol ti beszeltek, az nem ugy melozik... De nem is eredetit fog venni. Bar lehet, h. Bretling lesz rairva.

Aki meg nem tudja megvenni az orat boltban, az ne vegyen! Az ora luxuscikk, ezert draga. Hogy itthon dragabb, hat legyen. Nem is kulfoldon hordod. Aki occson akar ilyet venni, az kb. olyan, mint aki Rollsot vesz, de a sofort inkabb vendegmunkast alkalmaz feketen.

A hasznalt ora tenyleg szep alternativa lehet, mar akinek tetszik. Teny, h. kevesse lehet vele villogni, mert nincsen kinn az ara a boltban.

te_o

öccse Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3976
Bocs Glashuette,de a röhej az így röhej.Egyébként tényleg röhej,hogy ezen kell vitázni egy ilyen fórumon,ahelyett hogy jobbnál jobb óráinkkal dicsekednénk egymásnak,amit a fizetésünkből vettünk itthon.
Tud valaki arról ,hogy mennyi lehet euróban a Sinn 656-os modell?A Poen-nál még nem tudnak róla semmit.
APT,jb: kösz a múlt heti ismertetést.
Előzmény: glashuette (3970)
APT Creative Commons License 2002.02.18 0 0 3975
KAB: Te ugyan nálam jóval élesebben fogalmazol, de nagyon jólesett amit írtál. Tényleg méltatlan dolognak tartom az árak körüli túlzásbavitt polémiát. Akinek nincs pénze egy új El-Primeróra, az vegyen egy régi El-Primerót! Öröme így is sok lesz benne, és nem megy tönkre anyagilag. Fél európát körbetekeregni 1-200 ezer forint megtakarításának reményében pedig elég "szánalmas" dolog. Ráadásul tuti, hogy nem is lesz rentábilis. Az egész macerás voltát meg "GYULA KIRÁLY" szerintem kiválóan megvilágította. Na bumm, nem stimmelt a kilométer, de akkor is igaza van!

ESBÉ: Szerintem rendben volt a bolt. Nem fogtad meg az isten lábát, de nem is adtál többet a kelleténél.

GLSHUETTE: Gonoszkodsz! Úgy tekinted a dolgot, mintha a Trabi és a Rolls Royce Silver Spur között nem is lenne semmi, csak a kietlen puszta mezők. Azért ez nem így van! A nyugati bevásárlókörútról a véleményemet meg egyrészt elmondta KAB, másrészt tény, hogy sokan - a jelek szerint Te is - hivatalból és nem saját költségén és a szabadságod terhére utaztok nyugatra. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg helyismeretetek is van. Így természetesen nagyon is megérheti kinnt venni órát! De a nagy többségnek komoly költség kijutni, és akkor még kereshet beszerzési forrást, stb... Nem hiszem, hogy ennek sok értelme lenne, még akár milliós beszerzés esetén sem. Akkor már inkább 20eFt-ért alakítson az illető egy órakereskedelmi BT-t, vegye meg az órát mintadarabnak nagyker áron (vagy ami engedményt kap), igényelje vissza az ÁFÁ-ját, és mindjárt jobban érezheti magát. Ez is "simlis" dolog, de legalább teljesen legális... Az adók-járulékok és a jövedelmek aránytalanságáról meg nincs mit mondani. Teljesen igazad van, a helyzet kétségbeejtő.

BTS: A kvarc szerkezet általában könnyebb, mint a mechanikus werk. Természetesen kivételek minden irányba vannak, de a mechanikus, automata kronó werkek biztos, hogy nehezebbek, bármely kvarcnál. De az óra súlyának általában legfeljebb 20-25%-a a szerkezet, egy acéltokos-acélszíjas sportóránál ez esetleg nem több, mint 5%!

ORAGYUJTEMENY

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!