Te még mindig nem tudod, mi a kecske,
persze attól még nem rossz a versecske.
Formája inkább limerick,
ám azt ideát mívelik:
Próbálkozz itt, hogy tartsanak több becsbe'.
Hú, ses, ez a régi színvonal!!! Le a kalappal!!!
Nálam is kezd gyűlni az anyag... Döntsétek el, hogy ez jó, vagy rossz hír :)
laci: visszatérve még a bestofra: nekem 2500-nál köbö 1200 rímem volt, najó, köbö 90%uk selejt, de ettől függetlenül át kéne néznem mindet, azóta már tán túl vagyok a 2000-n is. Hiába selejt abból 1900, akkor is át kéne nyálaznom... szal, ami nálad fél óra lenne, az nekem 2 hét :((( Szal én tuti nem csinálok bestofot, sajna, de ennyi szabadidőm mostanában nem lesz.
Vuru, ses szintén tuti túl vannak az 1000-n, ses tán az 1500-n is. Őtis nehezen tom elképzelni, amint saját kecskéit rostálgatja - bár őneki legalábbb volt esze, és külön fájlba menti őket :)
laci,
2500 környékén én csináltam egy összest, amiből ses-sel, ill. CSABEE-vel megpróbáltunk összehozni egy általunk bestofnak ítélt kivonatot, de félbemaradtak a muinkák.
Viszont: egyetértettünk abban, hogy rendszerint nem azok a rímek kapják a legnagyobb elismeréseket a topikban, amelyek a szerzőjüknek a legjobban teccettek. Szal én ammondó volnék, hogy nyugodtan csináljon mindenki önbestofot - nem fog amúgy, mert aki nem gyűjtötte magának külön fájlban a sajátjait - én sem csináltam - annak ugyancsak nem kis feladat 4000 hozzászólást átböngészni, mert azé vagyunk itt páran, akik gyakorlatilag az elejétől itt vagyunk, és lefogadom, hogy max 2-3 lelkes tag csinálná meg a sajátját.
Szal az ötlet jó, de sztem eleve halálra ítéltetett :(
és tényleg, a komárost már én ellőttem (persze lehet, hogy csak én is... :)) - de ez nem fontos, a lényeg, hogy ez a sorozat nagyon brutál! jók a rímek, de ami (nálam) a fő, hogy nem steril nyelvtani bűvészkedés, hanem van benne jókedv és szellem is. gratula!
Előkerült egy régi füzetem, és asszem néhány jól sikerült kecskét még nem lőttem el. Hát tessék!
A hajósok bosszankodnak, mert beesett a tengerbe az ultiparti zsetonkészlete, és a halak ügyesebek voltak:
Mennyi volt a hering-ette tét?
Nem is kevés - teringette: hét!
A magyar mészárosnő északon még az okosabb jószágokkalis elboldogul:
Meghal minden fókazseni
Kire kését Zsóka feni
Az idősebb színész fiatal kollégáját oktatja a színpadi csók hátulütőiről:
Szertefoszlik szereped bája
Ha partnerednek bereped szája
A sebek gyógyításának új módszerén fellelkesült orvos így kiált:
Elmulaszt a vályog téged
No te beste tályog: véged!
Új mezőgazdasági permetezőeszköz gyomirtáshoz:
Pusztul minden szaros kóró:
Megjelent a karos szóró!
Egy vidéki optikai boltban a vevő kérdi:
Messzelátó
Lesz-e mátó' ?
Tengeri szexkaland (nagyon durv):
A sellőt egy hím rája tépázza
Uszonya öleli, hímtája répázza
Rendőrnők futóversenye:
Most senki se szirénázzon
Lássuk, mit fut Irén százon!
Állatkerti kérdés:
Újabb röpdét mér' csinálunk?
Úgyis sok a csér minálunk!
A természetvédő intése az orchideás réten táncolóknak:
Sokat ront a tangó báján,
Ha taposol a bangó táján
Az énekes esete a luxusétteremben (ez biztos lopás lesz):
Rákdarabok Komár haján:
Csak vesztett a homárkaján
A svéd házaspár hazaérve döbbenten veszi észre, hogy az IKEA sem tökéletes:
Mért van folt a karszék lábán?
Kérdezgették Lars-ék kábán.
Miután a topik ilyen iszonyatos méretűre duzzadt, nem lenne kedvetek összeállítani egy saját "best of" válogatást - mindenki az n legjobb saját művét, ahol n arányos lehet a topiktárs eddigi munkásságával (lehet persze fix is, ahogy akarjátok).
nem tehetségtelen vagy te, csak türelmetlen. én egyelőre még szedegetem magam összefelé a frenetikus kicseng okozta sokk miatt, gratulálni csak utána tudtam volna... ... szóval ezt elszúrtad! :P
Előző életemben, amikor Kaliforniában éltem, ottan úgy vót kiírva, hogy No Checks Accepted. Igaz, nem tudnak angolul (amerikaiul tudnak). (Prágából disszidált barátom ilyenkor mindig ingert érzett arra, hogy újra elsüsse, hogy akkor ő most ide nem mehet be...)
ON
catching/kicsengre reméltem némi vállveregetést, de sebaj. hüp hüp.