Hát sajnos tényleg túl optimista kijelentés volt tőlem az, hogy nyerhetünk Szolnokon......
Ha olvastátok az MNK topicot, a Bazsy már leírta vasárnap, hogy milyen is volt a meccs. Ha nincs a Green akkor talán 30 pontig sem jutunk. Meccs alatt már az is felmerült bennünk, hogy a Farkas Laci már direkt csinálja, hogy:
- nem cseréli be a Konare-t és
- a Gráczer irányit kb 36 percen keresztül.
Egyszerűen még mi sem látjuk azt igazából, hogy a Kestutis milyen játékos, mit tud, hiszen abból, hogy játszik meccsenként 4 percet, abból semmi sem derül ki.
Ugyanez a helyzet a Konare-val is, csak ő még ennyit sem játszik.
Kérdem én, akkor miért vannak itt???
A Sanders-et sajnáltam, semmi nem jött össze neki, szenvedett szegénykém nagyon, pedig ő legalább akart, szerintem. Dehát ennyi sikerült.
A Cziczás meg egyszerűen lesöpörte a pályáról a Maxy-t! Egy ilyen játékos, mint a Cziczás, értitek ezt??
Na meg a másik számomra fájó pont, hogy úgy sem ment, hogy a 3/4-ben abszolút nem fújtak faultot, és a 4/4-ben is a 8. percben kaptuk az elsőt. 18 percig egy faultot sem fújtak ellenünk. Baromira következetesek voltak a bírók mondhatom!
Azon izgultunk, hogy legalább az 50 pontot megdobjuk, hát csak megdobtuk, hurrá....
Viszont finom volt a forralt bor!! :)) Sajnos a Mol-e-kula:Szolnoki vezetőség derbyjének csak az utolsó perceire sikerült odaérnünk!! Ezt sajnálom.
Örülök, hogy találkoztunk Csabesszal és Pependrével!! :))
Sajnálatosan olvasom a Pécsen történteket!És nevetséges, hogy csak a körmendieket kiáltják ki bűnbaknak, azért Stole-t sem kell félteni.
Ja és Lecsó, köszi, hogy válaszoltál a Bazsy sms-ére szombaton.......
Talán az ötödik-hatodik hely is elérhető a KKK számára
Farkas javulást remél
A korábbi kiváló válogatott játékos, Farkas László a nyáron vette át a szakmai munka irányítását a Kaposvári Kosárlabdaklub élvonalbeli férfi együttesénél. A 40 esztendős szakember huszonegy éves, sikeres játékos-pályafutása után, két esztendőn át dolgozott a kaposváriak ifjúsági csapata mellett, néhány hónappal ezelőtt pedig két éves szerződést írt alá a felnőttekhez. Az együttes a bajnokság első részében rapszodikusan szerepelt, az eddigi mérleg hét mérkőzésből három győzelem és négy vereség, ami a kilencedik helyre jó.
Azért vállaltam el, mert úgy érzem, hogy meg tudom oldani ezt a feladatot. Két évtizede vagyok ebbe a sportágban, így jól ismerem, az elmúlt két év pihenője pedig talán még jót is tett. Már játékos koromban is úgy vállaltam el komoly munkát, ha éreztem, hogy menni fog. Agresszív, kemény védekezést várok a fiúktól emberfogásban és zóna ellen is. A cél, hogy minél több labdát tudjunk szerezni, és le tudjuk indítani az ellenfeleket. A közönséget is szeretnénk kiszolgálni látványos játékkal. Mindezt június végén nyilatkozta Farkas László, miután bemutatták, mint a KKK új vezetőedzőjét. Az azóta eltelt öt és fél hónapban sok minden történt, és mindenképpen tanulságos volt ez az időszak. Nem lehetek elégedett az eddigiekkel - kezdte a vezetőedző a keddi bonyhádi győztes Magyar Kupa-mérkőzés után. - Főleg a védekezés az, amivel nem lehetek elégedett, de azon dolgozunk, hogy változzon a helyzet. A játékos keret lényegében összeállt, kezdik a fiúk megismerni egymást. Lassan megtanulják és meg is valósítják a figurákat, így minden remény megvan arra, hogy mérkőzésről mérkőzésre javuljunk. A bajnokságban eddig felemásan teljesítettünk: a rivalizálás, illetve az idegenben aratott diadal értéke miatt fontosnak tartom a dombóvári sikerünket. A Pécs és a ZTE elleni hazai győzelmünkért is sokat tettünk. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy, ha több mérkőzésen is nagyszerűen sikerült a harmadiknegyed, akkor miért nem lehet hosszabb időn át így teljesíteni. Abban bízom, hogy a továbbiakban több labdát szerzünk, és akkor a támadás is eredményesebb lesz. Még mindig várunk egy centerjátékosra, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor szerintem az 5-6. helyre is odaérhetünk a bajnokság végére. A fiúk a hét végén Szolnokon folytatják bajnoki szereplésüket, és a pontvadászat eddigi eredményei alapján a Tisza-partján is bármi megtörténhet. Mi természetesen abban bízunk, hogy a KKK megszerzi negyedik győzelmét!
Újabb idegenbeli vereséget szenvedett a Kaposvári KK a férfi kosárlabda-bajnokságban. Gyenge meccsen a Szolnoki Olaj 11 ponttal legyőzte a mieinket, és tovább őrzi helyét a tabella harmadik helyén. A KKK jelenleg a 10. (2005-12-11)
A Gráczer, Green, Maxey, Sanders, Trepák kezdőcsapattal állt fel Szolnokon a Kaposvári KK a bajnokság 8. fordulójában. A hazaiak a harmadik helyről várták a találkozót, ám mivel voltak gyenge meccseik, így a kaposváriaknak lehetett reményük a győzelemre. A hazaikanál Kelley, Cziczás, Jokszimovics, Hartvich és Kurashov kezdte a találkozót, és az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kaposváriaknál csak Green talált be, ő viszont háromszor is a triplavonalon túlról, így az első játékrészben partiban volt a vendégcsapat a hazaiakkal, akiknél a Kurashov helyett pályára lépő Fülöp Gábor volt az egyik legeredményesebb. Mellette a szintén csereként beszálló Soares is jó játékot nyújtott a második negyedben, így a kisszünetbeli egypontos kaposvári előny gyorsan a múlt ködébe vészett. A rengeteg eladott labda és kihagyott dobás egyik csapatnak sem vált becsületére, és a kaposváriaknak voltak gyengébbek a mutatóik a félidőben, nem véletlenül vezetett az Olaj 35-24-re húsz perc játék után. A hazaiak valamivel jobban osztoztak a pontokon, a somogyiaknál viszont többnyire Greenre hárult a kosárszerzés feladata és ez így maradt a második félidőben is. A szolnokiaknál több játékos is tudott lendíteni időnként csapata szekerén, a kékmezes kaposváriaknál viszont a kilences amerikai volt az egyetlen, aki rendszeresen betalált, a többiek még az egyéni próbálkozások végén sem mindig tudtak pontot tenni a közösbe. Mindezek ellenére a harmadik negyed vége előtt a kaposváriak felzárkóztak egy pontra, ám a negyedik negyed ismét hatpontos szolnoki előnnyel indult. A záró periódusban a szolnokiak diktáltak, és nem engedték közel magukhoz a vendégcsapatot, amelyet még Green kisebb sérülése is sújtott. A végére visszatérő amerikai végül a mezőny legeredményesebb dobója lett, ám a kaposváriak így is az utolsó fél percben kerülték el az ötven pontot. A KKK ellen egyébként a játékvezetők a második félidőben 18 percen át nem fújtak személyi hibát, és összesen is csak 30 fault született a találkozón. A végeredmény 62-51 lett, és sokat mond a találkozóról, hogy még a szolnoki nézők is elégedetlenkedtek a kosárterméssel. Összesen 39 labdaeladást láthattunk, ebből 25-öt a kaposváriaktól, a büntetőket 50, illetve 38 %-kal dobták a csapatok, és az összes dobásoknak is mindössze 38 és 36 %-a kötött ki a gyűrűben.
Akkor 21-én bebaszunk a győzelem miatt, vagy max. a szülinapom miatt... teljesen mindegy. :-)) Vagyis akarom mondani dehogyis, elmegyünk a mekibe és széthamburgerezzük az agyunkat. Mert az olyan jó, nem skacok? :-)))
A tippelős fórumban tett kijelentésed( Az új edzővel behúzzuk!), csak szurkolói optimizmus vagy netán tudsz valami infót az edzőkérdéssel kapcsolatban?
Ha bármilyen infód van, amit meg is oszhatsz velünk, akkor azt tedd meg!
Na. azért (sajnos) nem voltak rosszak a megérzéseim a szolnoki meccsel kapcsolatban: a Füli dupla-dupla majdnem meglett (13 pont, 9 lepattanó)... Mondtam én, hogy különb bármelyik mostani centerünknél. Ez mindegyik egy vicc.
Farek, köszönjük! Máshol talán jobban megy majd...
A szolnokiak ajándékozták előbb a szurkolókat Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK 62-51 (16-17, 19-7, 10-15, 17-12) Szolnok
Újabb vereséget szenvedett az NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK együttese, amely a Szolnoki Olaj KK otthonában kapott ki a 8. fordulóban.
A szolnokiak egész napos rendezvénnyel köszöntötték szurkolóikat, melynek fő eseménye természetesen az Olaj KK-Kaposvári KK összecsapás volt. A délután a juniorok meccsével indult, majd a Szolnoki szurkolók-Szolnoki edzők-vezetők találkozót láthatták az érdeklődők. Előbbiek végül 13 pontos hátrányt ledolgozva 47-46-ra nyertek. Olyan egyéniségeket láthattunk kosárlabdázni, mint Tóth Zoltán, Nyerges Zsolt, Rezák László, vagy éppen a jelenlegi felnőtt csapat vezetőedzője Pór Péter. Az élvonalbeli csapatok találkozója előtt aztán már komolyodtak az arcok. Farkas László tűnt gondterheltebbnek, ami nem csoda, hiszen a vendégek a héten csak csonka csapattal készülhettek az edzéseken. A sok beteg és sérült játékos miatt csak közvetlenül az összecsapás előtt döntött a kezdő ötösről a somogyiak trénere. Bár az Olaj szerezte a találkozó első pontjait, utána sikerült Kurashov próbálkozásait meghiúsítani. Green három triplával nyitott, aztán Maxey és Trepák is eredményes volt. Az első játékrészt egy egységgel nyerték a kaposváriak, ám a folytatásban Kelley betörései és Soarez ziccerei a hazaiak malmára hajtották a vizet. Hiába jöttek a sorozatos cserék a somogyiaknál, a temérdek kimaradó dobás és Fülöp jó teljesítménye miatt az olajosok megérdemelt vezetéssel vonulhattak pihenőre a félidőben. Kurashov visszatértével ismét több lepattanóhoz jutott a hazai alakulat, igaz a játék többi elemében sokat hibázott az orosz. Greennel kezdte meg a felzárkózást a Kaposvár, amely ekkor jól használta ki a piros-feketék megtorpanását. A zárószakaszt 6 pont előnnyel kezdhette az Olaj, ráadásul 4 perccel a vége előtt Green megsérült. Visszaállt ugyan, de így sem volt kétséges melyik csapat nyeri a találkozót. Szolnok, Tisza-ligeti Sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Benczur, Hegedűs, Szilas. Szolnoki Olaj KK: Cziczás (3/3), Kelley (10), Jokszimovics (9/9), Hartvich (5), Kurashov (4). Csere: Fülöp (13), Soares (14/3), Puskás (4), Harazin (-). Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Tasnádi Zoltán. Kaposvári Kosárlabda Klub: Gráczer (-), Green (25/15), Maxey (9/3), Sanders (6), Trepák (6). Csere: Marciulionis (2), Szőke (1), Hendlein (2), Filipovics (-). Vezetőedző: Farkas László. Edző: Puska Zoltán. Az eredmény alakulása: 6. p.: 9-9, 12. p.: 22-19, 17. p.: 30-21, 28. p.: 40-36, 34. p.: 49-41, 38. p.: 58-47. Kipontozódott: Gráczer (39. p.). Jók: Fülöp, Cziczás, Soares, Kelley, ill. Green. Pór Péter: - A kellemetlen stílusú Kaposvár ellen a jobb védekezésünk döntött a javunkra. Farkas László: - Amikor hullámvölgybe kerülünk, nem tudunk kilábalni belőle. Többször is felzárkóztunk, de egy bekapott kosár azonnal demoralizált bennünket. A junior mérkőzésen: Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK 89-80 (28-17, 19-19, 19-20, 23-24) Legjobb kaposvári dobók: Kasza (21/9), Vojvoda (14/9), Fodor (13), Márkus (11).
Igazából én sem értem, hogy a Konare miért játszik ennyire keveset. Dehát ez az edző szive-joga eldönteni, hogy kit mennyi ideig játszat. Hát lehet, hogy túl optimista vagyok, de én látok egy kis esélyt a holnapi győzelemre. Majd meglátjuk, a Bazsyval mi megyünk az biztos és megnézzük a topictornagyőztes szolnoki szurkolói kosárlabdacsapat összecsapását a szolnoki vezetőséggel.
Arra a képekre már én is igazán kiváncsi vagyok...
Viszont én már láttam a dombesz meccset felvételről, és sajnos nem annyira jön át a szurek, mint számítottam. Rendesen le halkították sajnos, pedig mindkét oldal kibaszott nagyot szurkolt!!! Nekem a legnagyobb elismerés az volt, amikor Ultra1 a meccs után odajött hozzánk, és az volt első mondata, hogy "Mekkorra hangottok volt...!"
Nem tudok szombaton menni, mert mostmeg Pécsen leszek, de megpróbálom eljuttatni valakivel. (Egyébként még én sem láttam videón... :-(
Én is csak a dombóvári honlapon láttam képeket, de ott is jobbára a meccsről és nem a lelátóról. Szerintem képek nem nagyon lesznek.
Apropó erről jut eszembe, amikor tavaly megcsináltuk a "Szurkolók vagyunk, nem bűnözők. Soha többé Kommandót" arról készült csomó fotó aztán máig nem láttam őket, pedig durván méretes lett a cucc, egész álló nap csináltuk Norris-szal...
De Farek miért csak 3 percig játszatja Konarét? Ennyi idő alatt semmit nem lehet nyújtani! Vagy ennyre szar, hogy csak 3 perc játékra(néha 5 meg 10 perc játékra) alkalmas? Akkor meg minek tartjuk, ha szar?
Ez minden várakozást alulmúl... Konare 2 pont !? 96 kapott pont???? Hát ha nincs Gordan, kikapunk, vagy mi??? Kestutisban bíztam, hogy feljavul, de ezek szerint ez a faszi ez ennyit tud. 7/3. Turcsán Zsolt volt olyan, hogy meccs előtt be lehetett volna írni neki a 7/3-t, mindig annyit dobott.
Komolyan mondom, nagyon félek a szolnoki meccstől. Attól félek, az lesz majd csak a pici örömöm az ürömben, hogy akár Trepák kezd, akár Konare, Füli dupla-duplát fog csinálni...
Ahogy elnézem, ismét remekelhetett a zónavédekezésünk, 14 kapott tripla... Ha az ifivel játszottunk volna, akkor se kaphattunk volna ennyi pontot. Remek... :((
Lelkes csapatot vert meg a Magyar Kupában a Kaposvári KK Bonyhádi KSE-Kaposvári KK 96-107 (27-22, 19-34, 22-32, 28-19) Bonyhád
Rengeteg hibával tarkított mérkőzésen jutott a legjobb 16 közé a férfi kosárlabda Magyar Kupában a Bonyhádon pályára lépő Kaposvári KK együttese.
A korábban hiányzó Szőke mellett Trepák és Tömösváry is lebetegedett és az amerikai Sanders sem volt bevethető. Az NB I/B Nyugati-csoportjában nyolc meccs után (3 győzelemmel és 5 vereséggel) 7. helyen álló tolnaiak már két fordulón vannak túl a Magyar Kupában. A kezdeti kaposvári találatokat követően átvette a vezetést a lelkesen küzdő Bonyhád. A hazaiaknál Bartha és Lukács volt eredményes, így meglepetésre nyerték is a szakaszt. A folytatásban a nagy kedvvel kosarazó Hendlein gyűjtögette szorgalmasan a pontokat, ám a több hármast is bekapó vendégek nem tudtak elszakadni a távolról is jól dobó bonyhádiaktól. A szünet előtt Szili szenvedett sajnálatos sérülést, akit társai letámogattak a pályáról. A harmadik játékrészben több labdát szereztek a somogyiak, így növelhették előnyüket. A zárószakaszban Turóczi és Lukács révén ismét nyílttá tette a mérkőzést a Bonyhád, de hátrányát nem tudta ledolgozni. Bonyhád, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Márton, Kollár. Bonyhádi KSE: Vörös (7/3), Lukács (24/12), Kovács B. (8/3), Bartha (23/8), Turóczi (16/6). Csere: Rutkai (12/3), Mitterstiller (3/3), Szili (3/3), Puha (-). Vezetőedző: Mészáros András. Kaposvári Kosárlabda Klub: Marciulionis (7/3), Green (35/12), Maxey (19), Hendlein (21/9), Konare (2). Csere: Filipovics (15), Gráczer (8/6), Varga R. (-). Vezetőedző: Farkas László. Edző: Puska Zoltán. Az eredmény alakulása: 3. p.: 0-6, 8. p.: 20-18, 12. p.: 27-27, 17. p.: 36-41, 23. p.: 53-65, 28. p.: 63-85, 33. p.: 70-88, 35. p.: 80-91. Kipontozódott: Rutkai (36. p.), Turóczi (39. p.), ill. Gráczer (39. p.). Jók: Lukács, Bartha, Rutkai, ill. Green, Maxey, Hendlein. Mészáros András: - Minden várakozást felülmúlt csaptunk teljesítménye, boldog vagyok, hogy örömet tudtunk okozni szurkolóinknak. Farkas László: - Védekezésünk gyatra volt, húsz pontos előnyünk után pedig könnyelműsködtünk.