Nekem ezzel nem is az a bajom, hogy 7 hónapja nyomoznak utána, de pont a tour első pihenőnapján fogták el. Hanem az, hogy az egész világ a profi bringásokba törli a lábát. Volt a franciáknak egy nagyszerű műkorcsolyázója Olivier Schoenfelder. Bár különösebben nem vagyok oda a műkorcsolyáért, Oliviert kedveltem, mert nagyon jól nézett ki, és volt egy zseniális kűrjük a Zongoralecke zenéjére. Nos, a korcsolyázónak volt egy úszó haverja, aki épp olyan karcsú volt mint ő. Aztán, hogy-hogy nem az úszó egyik évről a másikára kétszer olyan izmos lett, mint Schoenfelder, aki mégiscsak abból élt, hogy egy 50 kilós szép hölgyet dobált korcsolyázás közben a jégen. Szóval nem volt egy nyeszlett ürge. Nem nagyon látom, hogy ezután az újsüttetű izomkolosszus ellen is fenekedne az ügyészség, meg a sünségL
Egy nagy körverseny - pláne a Tour - első pihenőnapja hagyományosan a razziákról és a letartóztatásokról szól.
Idén sem szakad meg ez a kedves hagyomány, mert a zsandármarik rajtaütöttek a Cofidis szállodáján és elvitték Rémy di Gregoriót. És sajnos nem gyorshajtás vagy a szobalányok hajkurászása okán.
Ez önmagában még nem lenne ON téma itt, de a vizsgálóbírók még tavaly kezdtek nyomozni Rémy viselt dolgai urtán mikor is bőven az Astana versenyzője volt. Szóval fog jutni a csapatnak is a jóból.
Egyénként ez a letartóztatás érdekes megvilágításba helyezi azt is, hogy a Tour előtt a Cofidis kirúgta az addigi csapatvezető Eric Boyert és azt az Yvonne Sanquert tették a helyére, aki 2010-ben egy évig az Astana vezetője volt.
Nem biztos, hogy van összefüggés, de minden esetre szép kis összeesküvés-elméletet lehetne belőle rittyenteni...
Jani 14. helye még szo-szo, de a 6 és fél perce nagyon sok.
Innen már a 10-be kerülés is komoly feladat, a dobogó pedig szerintem jóval messzebb van, mint Párizs.
A pihenőnapon át kellene tekinteni a terveket, mert a hegyi pontok begyűjtésére még van ember és erő, szerintem inkább azzal kellene foglalkozni, mint a veszett fejsze dobogó után futkosni.
Ahogy ki is tárgyaltuk, Szása munkaideje lényegében a vacsora után kezdődik, amikor a szerződéstervezettel és és tollal a hóna alatt portyára indul a szállodában:-)