azokat a hullámos lemezeket mi is megnéztük, de a szakemberem szerint nincs jelentôssége. a mai ragasztók megtartják nélküle is. merev lesz, mint állat :-)
ápr.25 Fáklya Klub 20.00: a holland Lefties Soul Connection zenekar lép fel, előtte Qualitons koncert. Mindkét együttes Hammond orgonás funk-beat zene.
ápr.29 Take5: sajnos Fassang Lacival egy időpontban lesz a következő Kéknyúl koncert, ami a hammmond kvartettem fedőneve. Saját számok jazz és funk stílusban plussz néhány feldolgozás...Aki siet, még eléheti a második félidőt nálunk, ha a nyitott műhelyben vége a shownak....
Kíváncsi vagyok hogy hogyan rakod össze. Úgy láttam hogy enyv plusz valami ferde hullámlemez van beverve. Meg facsomagok a nút mellett a deréxögű erősítéshez.
Az egy nagy kaland és tapasztalat lesz. Spacesound mechanika Leslie házban! Biztos dob rajta, de a végeredményre nagyon kíváncsi vagyok.
az én dobozom már "ikeabútor" állapotban van, csak össze kell illeszteni a kész lapokat, de a politúr még nincsen kész, az kb egy hét múlva lesz meg.
csinálunk mégegy dobozt, az egy öszvér megoldás lesz: egy echolette MEII dobrotorja, tölcsére, motorjai, és az ex-760-asom erősítője. ezen sokat kellett imrovizálni... olyan béna megoldások vannak ezekben az európai lesliekben... ha már a koncepciót lekoppuntották, egy-két ötletet az építéshez is átvehettek volna.
jövő kedden lesz még egy jelenésem a restaurátor srácnál, ezen az ecolette-142 öszvér dobozon van még egy kis faragnivaló.
pár mozzanattal ma is közelebb kerültem az új lesliemhez! az összes tökölődős lépésen túljutottunk, már csak össze kell rakni a dobozt, és belepakolni a technikát.
Elnézést hogy megint ide írok, de hová máshová tehetném!
XB-2 tulajdonosokat keresek akiknek 1-es oprendszer van a hangszerén és esetleg érdekelné őket a módosított 2-es verzió. A Goff professional oldalán meg lehetne rendelni az upgarde kit-et, de egyedül nem éri meg. Ha esetleg öszefognánk akkor gazdaságosabb lenne.
Rengeteg hasznos plussz van benne, pl:
- az 1'-es regiszter némítása a percussion-al,
- full 2 manuál, (külön midi csatora az upper illetve a lower manuálhoz)
- percussion hangerejének csökkenése magasabb oktávokon,
- 16 fokozatban állítható percussion hangerő
- állítható lesli sebesség, gyorsulás, lassulás
- szelektív chorus/vibrátó,
- hangosabbra vehető keyclick
hogy csak a fontosabbakat említsem. Állítólag igen sokat javít a hangzásán és használhatóságán.
Igen, köszi, én is igy éreztem a feljáték után.... megpróbálom korrigálni, istenigazából úgyis a felvételnél dől el, hisz a gitárnak is másnak kell lenni igy, ahogy mondod...
Nagyszerű, máris nekem jobban tetszik, de a kevesebb az több.
Kifejezetten csak az én véleményem - mi más?- de:
Túl sok. Eddás. Éles a sound és egy oktávval magasabb, ráadásul túl soxor vált sebességet.
Továbbra is a 848 000 000-t javaslom és inkább a When a Blind Man Cries modorában nagyon egyszerűen a DX7 kigyomlálásával. Elég ha a gitár ritmizál, bontogat.
Ahogy ismétlem ez csak az én véleményem, de ha kérdezted, nekem ez jött be elsőnek.
Még nem láttam hogy használták is volna élőben a régi E modellt. Kb. 37-42 közt gyártották, szelektív tremolója volt és két hangerőpedálja. Meg 32-es lábbasszusa. Az Rt3 elődje, szép gótikus faragással az ldalán.
Nagyon hasonlít az álatlános Mac-es kis kockagéphez ez a VST hardver, amelyet láttam már Asus PC formában is. Miben különbözhet valójában? Én a drága hangkártyára gondolok.
Házilagos felvétel? Nem ez, az előző. Ha igen, nem csoda hogy bezárnak a stúdiók, kíváló. Ennél a másodiknál meg hadd beszéljek haza. Ha a DX7 zongora bontogatások helyett egy 848 szőnyeg lenne csak úgy egyszerűen, nekem sokkal jobban bejönne. Én mindent ebből a szemszögből látok :-)