Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Sok hamis apostol támadt, meg hamis próféta is akad manapság bőven.
Főként, hogy pénzt is áldoz erre a fizető kereslet, igen csak megéri ezt a pályát választani, persze csak akinek megy a képmutatás.
Hogy azt mondám néked: láttalak a fügefa alatt, hiszel? Nagyobbakat látsz majd ezeknél.
És monda néki: Bizony, bizony mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok a megnyilt eget, és az Isten angyalait, a mint felszállnak és leszállnak az ember Fiára.
Ján 1,52
Olyan nem létezik, hogy az Úr olyan apostolt vagy prófétát küld ki szolgálatra, akiknek hiányoznak az is mérvei.
Pál például igazi apostol volt:
Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is.
Úgy látszik nem akarsz sem Kérubokat, sem Szeráfokat látni.
Meg még más sok csodálatos dolgot sem, amikről a Biblia beszél.
Szerintem ahhoz, hogy a poklot valaki meglássa, ahhoz nem kell semmi különös erőfeszítés, csak a széles úton kell haladni mindig a fősodrattal kényelmesen haladni és egyszer csak odajut az ember.
Ha a Mennyországot keresed, szóljál!
(Lehet hogy azért nem találtad eddig, mert valószínű rosszfelé mentél vagy megint valami zsákutcában bolyongsz...)
Tegyél ma meg legalább egyetlen lépést (de kivételesen most a jó irányba..)
Rendkívül mértékben köszönöm hogy idézted mondatomat.
Nos sajnos baromságot szóltál.
Mert ha valaki tréfából megkérdezi hogy Istennek van-e anyagcseréje, vagyis eszik-e töltött káposztát, fasírtot, milánói makarónit vagy esetleg hotdogot, nos az nem követ el istenkáromlást.
Leülhetsz, a produkciódra egyes érdemjegyet kaptál.
Ha a zsidók úgy tartották ha valaki még életébentbentbentben szemtől-szemben meglátná az Istent nem élné túl e találkozást, valamint az igaz Jóbhoz is csak forgószélből intézett szózatot Isten, akkor ebből egyenesen az következik, hogy te, ebben a mostani gyarló, tisztátalan állapotodban úgy olvadnál szét előtte mint egy darabka viasz az izzó platnin, amennyiben a közeledbe jönne Ő.
A Pokololban ugyanis nincsen csapoltsör, ha Jézus igazat mondott
(az Úr mindig igazat mond...)
"Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.."
"holmi ismerethiányos és ismeretlen szerzők által kiötölt kitaláció..."
Már mint a Szentírás?
Inkább ezt látom:
És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;
Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.