Írtam egy hosszút , a fórum meg kivágott . Állandóan el kell fogadni a nemtommit' . Tovább sem enged lépni , amíg nem katt az "elfogadom" -ra . Erre meg nincs türelmem .
De Zsú válaszolt neked ... én meg úgyse tudtam volna .
Egyre nehezebben találom ki , mi a nyavalyát főzzek .
Ez a nyamvadék fórum meg szórakozik (ill. a rendszer) .... minden kattintásnál rá kell klikkelni az "elfogadom" szövegre . Há' nem sokáig bírom türelemmel ......
Dettó. Szóval sunny side up tükörtojás, lágytojás, posírozott tojás, benedict stb. mind jöhet. Ha meg rántotta, akkor legyen kolbászos, előre a refluxért! :D Jó, a kaszinótojás meg a keménytojás is jöhet. Nem is tudom, ettem-e már úgy tyúkmenzeszt (by biológiából bukott vegánok), hogy ne ízlett volna. :)
Ezt egész addig fogja Dos papi így csinálni, amíg össze nem szed egy jó kis szalmonellát. ;P Nem mindegy, hogy a bögrét mosogatod, vagy a serpenyőt, amiben tükörtojás sült? :) Miért nem veszel egy pultra rakható mosogatógépet legalább? A candynek van olyanja. És akkor ehetnél normális kajákat. :)
Én meg majd a főtt füstölt csülök sovány maradékából fogok kenyérre valót gyártani .
Felvágottat utoljára évekkel ezelőtt vettem . Max füstölt kolbászért megyek a felvágottas pulthoz , de valamikor asszem' magamon kívül lehettem , mert találtam a fagyóban főző kolbászt , meg 2 pár virslit ...
Én csirkemellsonkát csináltam. Csirkemell a fűszerekkel együtt aprítógéppel pépesít, a pépet kiolajozott alufóliára, beletekertem, kb hengeresre megformáltam, még egy réteg fólia kívülre, 80 perc gőzölés, hagytam a fóliában kihűlni, kicsomagoltam és csirkemell áron van fasza felvágottam.
Ami nem hús benne, az fűszer, nincs benne ízfokozó, E betű meg egyéb nem odavaló.
Az én tükörtojatom : nagy , vastaghúsú piros paprikát (paradicsom paprika , vagy pritamin ?) kisujjnyi vastag karikára vágok (nem sok karika jön ki belőle , mert csak a legnagyobbak megfelelőek) , beleteszem a forró olajba , és a tojást ebbe a karikába öntöm . Sózom , és puff rá a fedő . A paprika karika nem engedi a fehérjét papírvékonyra szétfolyni , így kellő vastagságúra sül , a fedő alatt meg a sárgája is megsül (utálnám ha folyna) , és még guszta is .
Na, erre találtam ki azt, hogy a sütés vége felé ráteszek a serpenyőre egy rozsdamentes födőt egy percre. Ez szépen visszaveri és lent tartja a hőt, gyakorlatilag felülről is egy kicsit sütve a tojást.
Így ugyan a "nap" homályos lesz (de azért a belseje még mindig folyik!), az a takonyszerű fehérje viszont amelyik az istennek nem akart megmerevedni - szép fehér lesz.
így kell(!!) készíteni a profi tükörtojásot! közepébe pici só ...
"Te megfordítod a tükörtojást vagy hagyod tükrösen?"
Nem egyszerű a kérdés! :)
Alapból ugyanis irtózok attól a valamitől, amit a menzán "tüktoj"-nak hívtak: ez a mindkét oldalán meg-, a közepén teljesen átsült, a szélén pedig elégetett tojást jelenti. A "tüktojos" spenóttal ki lehetett volna kergetni a világból!
A tükörtojás szerintem legyen olyan, mint felhők közül tűző Nap!
Tehát nem forgatom. Soha. Már csak azért is, mert ahhoz azért béna vagyok, hogy olyankor ne folyjon szét a sárgája, ami kb. majdnem akkora főbenjáró bűn a tükörtojásnál, mint a keményre sült sárgája.
Igen ám, de a korral előjött valami prücök, mert úgy néz ki, hogy a nyers tojásfehérjétől vacakol a gyomrom. Vagy az epém. Tökmindegy!
Tehát vagy gyönyörködök az én kis tükörtojásomban, mint Hófehérke gonoszdi mostohája és aztán órákig szívok... vagy telivérül átsütöm az egész tojást, hogy a fehérje is fehér legyen.
Na, erre találtam ki azt, hogy a sütés vége felé ráteszek a serpenyőre egy rozsdamentes födőt egy percre. Ez szépen visszaveri és lent tartja a hőt, gyakorlatilag felülről is egy kicsit sütve a tojást.
Így ugyan a "nap" homályos lesz (de azért a belseje még mindig folyik!), az a takonyszerű fehérje viszont amelyik az istennek nem akart megmerevedni - szép fehér lesz.
"Közeleg a tél." Aki nem nézte a Trónok harcát, ez egy szállóige volt a sorozatban. Amiben egyébként méltatlan módon ugyan, de szó se esett a befőzésről.
A fiam ment előadásra, a Nagyvárad téren az Elméleti tömb aljában medence van. Bőrig ázva jutott be a terembe, vizes cipőben. Ernyője volt, de mit sem ért.