Újonnan biztos hogy nem vennék, de ha jóárasítva tudsz akkor hajrá! Kicsi utólagos tuning után jó lesz. A külső váz felső nyak részét én biztos hogy körbe borítanám 10mm-es lemezzel, plusz a kétkezes biztonsági baromságot is küldeném a kukába... Veszélyesebbnek tartom vállal, melkhasssal igazitani a kés alá a fát (ha nem egyenes a vágás) mint egy kézzel irányítani...
Nálam valahogy, ha az egyiket lerögzitem, akkor a másik emelkedési útja nem elég a vezértömb működtetéséhez.
Közben kiagyaltam egy egyszerűbbet. A jobbos kar végét egy lánccal (na jó, egyelőre csak egy dróttal) összekötöttem a tömb karjával. Sitty-sutty, már össze is vágtam vele egy rakás gyújtóst.
Karra ráhegesztettem egy 12-es anyát, a lemezt átfúrtam, tettem be egy 8-as menetsszárat 2 anyával, ami közrefogja a karon lévő 12-es anyát, így a kar szabadon mozog a menetesszáron, a 2 darab 8-as anyával meg oda fixálom a kart ahova szeretném így be lehet állítani, hogy csak 1 karral menjen. Ezt mindkét oldalon megcsináltam, így választható, hogy jobb vagy balkezes legyen.
van topikja a briketálásnak beleolvastam anno csigát használnak és fűtik a fejet, na hogy ott mennyi a nyomóerő azt ki tudja
én 1x egy darab 5/4-es csőbe a 2t emelővel préseltem bele a fűrészport hát nem jött ki belőle ki kellet fúrni, de hogy ha egybe kijön egybe marad-e na az jó kérdés
No persze marketing videó az más tészta, bár a belinkelt gépet elnézve annak nemigen lenne probléma
semmilyen fa 50 cm alatt . Volt alkalmam dolgozni gyári traktor hajtású emelőhidraulikával felszerelt hasítógéppel , ott sem volt ellenfél . Alapjáraton ment a 80-s MTZ ,de a 60-80 cm ágtuskókat tépte szét
mint a rongyot . A barbár én voltam mert az erdészetnek hasítottunk kb 100 köböt nekem + haza az ágtuskót , akkoriban itthon még nem volt hasítógépem és így volt az egyszerűbb .
Kimentem az erdőbe, / erdőbe???? tarvágás volt, fa sem volt állva a környéken :))/ a legolcsóbb az ágtuskó volt, össze kellett szedegetni, 1 hatos ifa szerelvény magosítóval, megnézte az erdész, na akkor ez 8 köbméter. Jó lesz?
Jó.
Mire itthon volt, fuvarral felpakolással mindennel együtt került az egész 112 ezerbe.
Az idén nem tudták eladni mindet az erdőről, ha mond valamit , Tiszabő térsége, onnan meg gyorsan el kellett hordani, mert 1-2 nap és eltűnik, / sok a illúzionista :) / így behordták tiszaroffra egy telepre, mivel nem akartak bérleti díjat fizetni, így jelentős kedvezményel megvette a telep tulajdonosa.
Múltkor kíváncsiságból megmértem behordás előtt a fát. A ködös, párás idő ellenére sem volt 15 % fölött a külső vége. A kérge nedves volt, de gondolom, az hamar leszárad.
Én is 1-2 napit bekészítek mindig, gondolva egy ónos reggelre. Minden nap beviszek az eltüzelt helyére.
Az én tárolómat k-ny irányból fújja a szél, de észak felől sem tud befújni havat, mert onnan a melléképület eresze védi.
Hát az esőtől is védő fatárolóban van, É-D irányból tudja járni a szél a 3x0,5m-es hasogatott fát.Nekem is lefér a lenti 2 helységbe kb 2em3 hasogatott fa, az lent is van száradni.Itt kb 3 hete óriási páratartalommal párosuló köd van.Vagy már túl száraz a fám(Sztradivári),ezért ilyen látványos a vissza nedvesedése!!!:))) D:DD:DDD
A mai napon hordtam valamennyi tűzifát a kazánházba.Hát ez a ködös idő a kérges fákon úgy néz ki mintha csurom vizes lenne a fa!!Mindenképpen jót fog tenni egy rövid száradás a kazánházban .Persze gondolom a 2 éves bükköm azért jól fog égni ez a kis után száradás végén!Az 1 éves hárs néz a legrosszabbul ki, a vastag kéreg a 3 hetes ködös időben úgy néz ki mintha most lenne vágva,szerencsére annak még van vagy 1,5 éve száradni.