Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Nálam a Ceglédi arany most virágzik, illetve most oltottam egy ismeretlen fajtát ami a Bergeronnal együtt kezd virágozni, de nagyon elnyújtottan még a fagyok után is virágzik.
A bergeronnal sem szokott gond lenni, igaz az éjszaka így nézett kb. ki.
Nálam -4 volt. De most néztem a fákat, és elérhető magasságban a mandulakajszi és a gönci maradt. A többi felejtős. Persze a teteje még maradhatott. Nálunk fél négyig ment a szél, addig-2. Utána esett rendesen. Aztán júniusban meglátjuk. A baj az volt, hogy nagyon elöl voltak fejlődésben. Tavalyhoz képest 1-1,5 hét. Nagyon sok.
-2.51 volt nálunk saját mérés szerint a talajtól 0.7m magasságban. 2 bergeronom van termő állapotban. Elvileg jobban bírja a fagyokat, igaz már szirom hullás után van vagy 5 nappal. Visszanéztem az adatokat és április 5-e környékén tavaly szintén -2.5C° volt éjszaka. Tavaly sok barackom volt, úgyhogy reménykedem.
Nálam ment este 7 körül a Chorus+BB Gabona… felénk -2 körülit mondanak. Damisol Magnust én úgy tudom fagy után pár nappal ajánlatos, fagy előtt Gabona vagy a Frigomax.