Kijött az új hirdetmény a július 8-tól érvényes betéti kamatokról, illetve szerepel egy a jelenlegi számlacsomagokhoz kapcsolódó hirdetmény is, mely július 8-tól érvényes, csak éppen az a link is a betéti kamatos hirdetményt nyitja meg.
Azért szomorú, a Gránit Bank mennyire hirdeti, hogy ki akarják használni az internet adta lehetőségeket, de általánosak az olyan jellegű hibák, hogy nem sikerül a honlapra feltölteni a megfelelő dokumentumot részükről, vagy éppen a vasárnap éjféltől reggel 6-ig tervezett netbank karbantartás következtében még vasárnap délután sem érhetők el a számlainformációk.
utólag már rájöttem mire írtad a feltételt, azonban ezekkel a tranzakciós díjakkal minden bank rendelkezni fog.
Azaz:
Utalás
Szupernullánál 0,3% lesz feltétellel
Gránit Sztárnál 0,3% feltétel nélkül
Gránit Bajnoknál 0/?% feltétellel
Cib Online-nál 0/?% feltétellel
ATM kp felvét
Szupernullánál 0,6% lesz feltétellel
Gránit Sztárnál 0,6% feltétellel
Gránit Bajnoknál 0/?% feltétellel
Otp Alap-nál 0,3% feltétellel
Eddig ezek az adatok biztosak, mivel az már kiderült hogy az OTP tranzakciós adót ugyan nem nővel, csupán egyéb banki költségeket.
Ezt amit leírtam, attól független hogy még nem nyilatkoztak a bankok (legalábbis a Gránit), szinte biztos, hogy így lesz.
Attól lehet még tartani, hogy az itt leírtak, nem fognak még + költséget felvetni. (pl. gránitnál a kedvezmények kp felvét. (lehet hogy már a 200 ott lesz mindnél, vagy éppen a 3. felvételtől nem 200, hanem 300+adó, vagy pl. számlavezetés, esetleg bankkártyadíj.)
Nem fejtettem ki részletesen az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért.
De most ezt pótolom.
A Gránit Sztárnál nem a számlacsomagnak van feltétele, hanem a 0,3%-os ATM kp felvételi díjnak az a feltétele, hogy havonta kettőnél többször ne vegyél ki pénzt. A harmadik felvételnél már magasab a díj.
Mar miert volna nulla? A tr.adon kivul meg mindig 0 Ft benne minden fo dijtetel. Sok mas bank kulon szamol utalas, KP felvet es hasonlo dijakat szinten a tr. adon felul.
Ha pénzbe kerül az utaztatás, akkor nem éri meg, de ha ingyen utazik, vagy már a Gránitnál van, akkor a továbbiakban nem kell utaztatni, mert itt nincs akciós meg nem akciós kamat, maradhat újra lekötésre ugyanitt.
Egy hozamgarantált bef alap 3,9%-ot hozott az utóbbi egy hónapban, ehez hasonlítottam a "Rugalmas" betét 4,2%-át. Pont arra gondoltam, ezért a különbségért nem érdemes feladni a likviditást. De aztán felfedeztem, hogy a "Felemelő" betét 4,7%-ot fizet, ezért már nagyobb összegnél megérheti. Vagy kisebb összegnél is megérheti elvből.
A pénzpiaci jó lenne a likviditás miatt, viszont most már bizonytalan az állampapírpiac mozgása, hullámzik a pénzpiaci árfolyama is, így nem éri meg bármikor eladni, ami csökkenti a likviditását.
Pont a befalapból jövök át betétbe, mert a kockázatmentes befalapnak kevesebb a hozama, mint a lekötött betétnek. Likviditásban jobb a befalap, de hozamban gyengébb.
A kockázatos befalap, pl hosszú kötvény más téma. Az mehet felfele is lefele is.
A TBSZ nem lenne rossz, de egy bankhoz köt, nem lehet váltani, ha a bank módosítgatja a feltételeket. Nem biztos, csak így tudom.
Ha hosszutavra (3-5 ev) tudod nelkulozni a penzt akkor TBSZ + befalap. Ha rovidtavon kellhet akkor penzpiaci alap. Bankbetet felejtos, barmifele egyeb alacsonyhozamu dolog szinten (rovid kotveny alap ilyesmi).