Ez alapján nálam egy felnőtt nőstény napi adagja 15 dkg.,egy süldőé kicsi korától kb négy hónapos koráig 7-8dkg.,ötödik hónapól vemhesítésig 10 dkg,vemhesen felnőtt adag.
Bakoknak télen 15dkg.,fagymenes időben 10dkg.
Hangsúlyozom ez napi adag,nem etetésenkénti!Este kapják meg.
A nyúl laktátációja(tejtermelési időszak)kb 42 napig tart,viszont a 21. nap körül a legmagasabb a termelt tej mennyisége.
Az én tapasztalataim szerint már kéthetes korban kimászkálnak a fészekből és már akkor kezdik kóstolgatni a szilárd takarmányt.De ez így is helyes és így van minden emlős állatnál,hogy mire csökken az anya teje majd megszűnik termelni addigra a kicsik már megtanuljanak enni és az emésztőkészülékük is alkalmazkodik a szilárd takarmány emésztéséhez.
Valóban azért kell mérni háromhetesen mert így tudunk következtetni az anya tejtermelő képességére(persze csak minden igényt kielégítő takarmányozás mellett kapunk valós képet az anya teljesítményéről),Ezt hívják ivadékvizsgálatnak.
Mert ugye nem szabad leragadni a külső tulajdonságok mérésénél,gazdasági állatról beszélünk ezért gazdasági értékmérő tulajdonságokat is(sőt) figyelembe kell venni a tenyésztés során.
Igaz,hogy jó geneikai háttér nélkül etethetünk akárhogy nem realizáluk eredményt.
Miért lenne csak én általában kimondom amit gondolok és vigyázok ne sértsek meg vele senkit,egyébként ha nyíltan kérdezel többen is olvassák és nekik is világos lesz a dolog mégha ők nem is merik kérdezni .
Förike!Ha már nyíltan nem lehet megkérdezni akkor ott gond lehet,de szerintem mindenkit ugyanúgy érdekel a dolog mint engem csak vki nem kérdez,én jobban szeretek tisztán látni és tudni mit csinálok,ez inkáb a 20 év nyúlászattal a hátam mögött bizony tény h tudja az egyik kéz mit csinál a másik.Azon vok én is minél előbb és jobban elismerjék a nyulainkat országosan bejegyezve,onnan már a csillagos ég a határ csak tudom h minden kezdet nehéz és ezt Jani érzi legjobban amit csodálok h fáradságot pénzt nem kímélve teljes mellszélességgel állt az élre!