Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1139

Az utolsó előtti képen nem bánáti van, hanem egy fás szárú, talán lutea vagy delawayi.

Ezt a bánátit a fűvészkertben fotóztam:

Előzmény: ninovarga (1137)
anita.n Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1138

Húúúúú de szééépek!

És hogy irigyellek! Én is akartam Siófokra menni, de nem jött össze. :-(((

Majd megnyugtatásképpen augusztusban rendelek magamnak valamit Angliából. Esetleg egy rózsaszín tenuifoliát?

Én nem tudom mitől van, hogy nem akarnak a bimbók nőni, meg kinyílni! Annyit bosszankodom miattuk.

A lágyszárúak közül sem mindegyik fogja kinevelni.

Talán jövőre!

A múlt év elég jól sikerült, nagyon sok és szép virágom volt. Most meg alig, alig.

Még néhányat kattintgatok, mielőtt a vihar elveri őket.

Az utolsó 2 képen, mintha csak az én virágom lenne. Tök ugyanez a helyzet. :-((

Előzmény: Szottyi (1136)
ninovarga Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1137

Bár itt már ezzel a képpel jellemezhető az általános helyzet, gyűjtő barátom jóvoltából még azért szolgálhatok néhány szezonvégi virággal.

Zárásként pedig egy bánáti és egy hagyományos lágyszárú pünkösdi:

Szottyi Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1136

Előre is bocsi Anita, de hétvégén nem voltam net közelben, nem tudtalak elérni. :( Tudni illik felhívtam a Siófoki urat, és mondta hogy a hétvégén nyíltak a közép szezoniak. A sárgák pedig kb 1- 1,5 hét múlva. Így lerobogtunk 1000el.

3ért mentünk, 4et hoztunk. És 1 nem volt amit szerettem volna, piros/fehét cirmos, de azt mondta az úr, hogy olyan amúgy sincs neki. Most nyílnak: püspöklilák, fehérek, és rózsaszínek.

Íme a szerzemények:

Püspöklila:

Rózsaszín:És a ráadás:És a Citromsárga: Az idő pedig nálam is meg állt. :( A Souvenir 3 bimbójából 2 eltünt, nem nőnek. 1 pedig ugyan kibújt, de most valahogy nem nő. A lágyszírúak, mind látványosan duzzadtak a 4 napban, de ez semmit sem nőt.. :(
Szottyi Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1135

Hát, ez a fekete cucc lehet fagyás is. Bár az utóbbi napokban nem hinném hogy ez jött volna elő. Nekem ez inkább rohadásnak tűnik. Valami rohasztó gomba lesz ez.

Előzmény: Camille88 (1134)
Camille88 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1134

Csináltam képeket, remélem így már többet tudtok mondani!

Előzmény: anita.n (1133)
anita.n Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1133

A bothritis nem csak a szárvég és a bimbó lekonyulásásval jár. Van valami tőrothadás is, meg a fitiphora is.

A pünkösdi nem bírja a túlöntözést sem. A szárazságot könnyebben átvészeli, mint a túl sok vizet.

Az elmúlt napok időjárása meg pusztító volt ( felénk legalábbis) hiába készül a zivatar, ha beszáradtak a bimbókeszdemények. :-((

A gombaölő kombó sem biztos, hogy jót tett neki. És gomba sem múlik el 1 nap alatt.

Ha mégis a bothritis, akkor az el sem múlik, csak kordában tartható. :-((

Előzmény: Camille88 (1131)
Camille88 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1132

Még annyit, hogy naponta 2-szer is locsolom a hőség miatt, szóval könnyen lehet akár gomba is.

Camille88 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1131

Pár napja írtam már a Pünkösdi rózsámról, hogy némelyik hajtás vége elfeketedett és lekonyult. Akkor botritiszre (szürkepenészre) gyanakodott Antisystem, de nem tudom, hogy az-e. Ma felfedeztem 2 hajtást, aminek a szára feketedett meg! Teljesen tönkrementek. Kérlek segítsetek, mi lehet ez? Még tegnap lefújtam Dithane-Orthocid-Zetanil-R keverékkel, mert ez a 3 gombaölő van itthon. De azt se tudom, hogy gomba okozza-e egyáltalán.

ReeDonLee Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1130

Köszi a gyors választ, én is erre gyanakodtam.

Sajnos most így marad, majd ősszel áteszem árnyékosabb helyre.

Kap hálót szegényke.

Előzmény: anita.n (1128)
ZsuR Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1129

Sajnos nem tudom... probalok utana nezni, de azt hiszem nem volt cedulaja... 

Előzmény: Szottyi (1123)
anita.n Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1128

Tűző napot nem bírják.

Mivel most nem szabad átültetni, árnyékold. A zöld színű rashel háló tökéletesen megfelel. A régi kertemben nekem is bevált. Amig nem jött meg az aszalós napsütés, addig háló nélkül voltak, némi kis fás árnyékkal. Aztán a napos oldalról a háló. És nagyon jól érezték magukat.

Lehet, hogy sokkot kaptak az új helyüktől.

Lehet, hogy a Tied is. Ősszel rakd át félárnyékba.

És , mint írtam, nálam is olyan a helyzet, mintha valóban megállt volna az idő. :-((

Előzmény: ReeDonLee (1127)
ReeDonLee Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1127

Sziasztok, tényyleg tőrforgatások lelkemben (képzavar) a feltett képek, csodásak.

Nekem természetesen problémám van.

Kaptam tavaly ősszel egy nagy bokorról tőosztással egy kis tövet.

Tavasszal megindult a 3 szárból egy, a másik éppen, a harmadik semmi.

Aztán egyszerűen magállt, 6-8 kis levél, egy kis cseresznyényi bimbó.

Így áll 1 hónapja legalább.

Nem szárad, nem látok semmi károsodást rajta, mintha megállt volna az idő felette. Locsolom, de tűző napra tettem. Mi a baj(a) velem?

anita.n Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1126

Gyönyörűek!

Nálam a sárgák még nagyon nagy lemaradásban vannak. :-(

Néhány másik azért nyílogat. Még egyet megvárok (estig tuti kinyílik ) és rakom fel a képeket.

Idén nagyon rosszul állok, nem sok dicsekedni valóm van. Remélem "csak" a szar időjárás volt az oka!

Egyiken 15 bimbóból csak 1 szem virág lett. :-((

Előzmény: sirrra (1124)
anita.n Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1125

Nagyon szép!!!

Előzmény: lychnis (1122)
sirrra Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1124

Szottyi Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1123

Szia Zsur,

Ez a rózsaszín milyen fajta? Mert én most hasonlót vettem.

Üdv

Előzmény: ZsuR (1047)
lychnis Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1122

Nem tudom,ebben a hőségben meddig tartanak

lychnis Creative Commons License 2012.04.29 0 0 1121

Elkezdett nyílni a teltvirágú

Camille88 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1120

Nálam még el se kezdődött... Borsónyi bimbókat látok csak.

Előzmény: ZsuR (1119)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1119

...napjai meg vannak szamlalva... veget ert a szezonja...

Camille88 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1118

Köszi, ez lesz az! Botritisz.

Az angol oldal csak annyit ír, hogy le kell szedni a beteg részeket, permetszer pedig nincs rá.  Az egyik magyar oldal szerint jó rá a bordói lé, habár arról már lekéstem, mert azzal lemosózni kellett volna kora tavasszal.

Akkor még ma leszedem és kukába dobom a beteg részeket. Valamilyen gombaölővel lefújjam? Van itthon Dithane, Orthocid (ezek kontakt szerek) + Zetanil-R, ami kontakt + felszívódó egyben.

Előzmény: agicza (1117)
agicza Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1117

A klemátiszokból kiindulva semmi jó... Ha ilyenné válnak a hajtások egy-két hét elteltével, akkor ezt kaptad ki: http://apps.rhs.org.uk/advicesearch/Profile.aspx?pid=243

Előzmény: Camille88 (1116)
Camille88 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1116

Segítsetek légyszíves! Az egyik Pünkösdi rózsámon (sima fajta, nem fás szárú) valamilyen betegség jelent meg. A lényeg annyi, hogy némelyik hajtás vége (utolsó 5 cm) egyszerűen lekonyult és elszáradt. A többi része a növénynek szép. Mi lehet a baja?:(

agicza Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1115

Nem az első és szerintem nem az utolsó eset, hogy ügyeskedők az emberi tudatlanságot használják ki nyerészkedési célzattal...

Miért pont növényi fronton lennének kivételek?

Miért terítik minden évben a kertészetek a csak savanyü talajon megtartható növényeket Mo-n?

Miért hoznak be az országban nem vagy csak igen előnyös szegleteiben téltűrő növényeket az olaszoktól? Miért?

Naugye.

Előzmény: anita.n (1111)
agicza Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1114

Ha a kertünkből pl. 100 métert gyalogolsz a Duna felé eső domb felé, akkor kb. 1 zónányit ugrik a klíma. Érdemesebb azt nézni, mi marad meg adott kertben, mert a mikroklímához egy csomó minden hozzáadódik még, ami fél-egy zónányit változtathat a helyi átlaghoz képest...

Előzmény: ZsuR (1113)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1113

Előzmény: agicza (1109)
ninovarga Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1112

Ez nem az én gyűjteményem, hanem az egyik barátomé. Van egy másik ilyen hasonló gyűjtő barátom is, hozzá el sem jutottam, meg a szíveteket sem akarom teljesen megszakítani. :)))

A többit jártamban-keltemben fotóztam 300 méteres körzetben. Én sajnos helyhiányban szenvedek, mindenem tele van haszonnövényekkel. De amikor megtudtam, hogy van paeonia-topic, gondoltam elgyönyörködtetem egy kicsit a látogatóit a környékem virágaival, különösen azt látva, hogy Magyarország többi része még "szunnyad".

(Egy bokrot én is találtam, amin volt még néhány bimbó.)

Előzmény: artamira (1107)
anita.n Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1111

Lehet, hogy nálam van a hiba, de felfordul a gyomrom attól, hogy a vaterán fás bazsarózsa magokat árulnak egyesével, horror áron, és már nem csak "kék" hanem "fekete" és "arany" színben is.  :-((

Csak nem tudom, mit lehetne tenni, hogy ne csapják be az embereket.

Bár lehet, hogy a vásárlóknak kellene kicsit utána nézni a dolgoknak a neten.

De akkor is, ez mocskos átvágás!

lychnis Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1110

Elkezdett fesleni a bimbó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!