Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
...az átlagban eddig 600 ezer kilométert futott Volvókat eredetileg 8 évig akarták használni, de a szerződés módosításával 12 évre tolták ki ezt az időt. A járművek jó műszaki állapota ezt lehetővé teszi.
Itt vesztettem el a "nem szabad röhögni" versenyt :(
Szerintem a busz minőségével, komfortjával nincs problémája itt senkinek. Tényleg kényelmes, jó a fűtése, nem zörög, csattog, csak nem helyijáratra való ezzel a hátsó résszel.
Egy dolog azt hiszem nem volt még megemlítve, hogy elég kevés a nyitható ablak. Nyáron jó lesz, mikor nem fog menni a klíma (persze minden évben behazudják, hogy 26 fok felett be kell kapcsolni, a valóságban meg olyan 30 körül szokták.)
A lényeg az hogy a roham tempoju ALFABUSZ lassan de biztosan eltünek majd az utakrol.am szerintem ha adtak volna sok időt az ALFABUSZNAK szerintem tudtak volna minimum REGIO minőséget tudtak volna hozni.
Ez rendben is van, csak azért az is látszik szerintem, hogy a Reformra úgy 20 fővel kevesebb fér fel, mint egy szóló Alfára. Nem kis problémákat okozna az, ha a jelenlegi járatsűrűség mellett az összes szóló Alfás járat Reformmal közlekedne.
Szerintem nem lesz az összes szólóbusz Reform később. Lesz vagy 10 db, az is felső utasításra.
Hát igen de legalább ősszeszerelés minősége a REFORMnak tökéletes nem ugy mint a ALFABUSZé a LOW ENTRYt nem nézük akkor tökéletes a REFORM.én mindig megvárom a REFORMot mert szeretek velle utazni nem ugy mint a ALFAN.am it alacsony padlos busz max a CONECTO lesz mert a merci nem marha hogy a CONECTOnak riválist állitcsanak.
Én is olvastam a helyi viszonylatokra jönnek újabbak a cikk szerint, nyáron. Valamint lehet majd szavazni, 3 szín közül mert új arculatot szeretnének a buszoknak.
Biztos, hogy azt olvastad :...."....a városban...".....?
Nem azt, hogy a megyében ?
Mert tudtommal (ha azóta változás nem történt) a helyközi változatra valóban van érdeklődés, sőt kormányzati pénz/akarat a vásárlására.
De a helyi változatra - érthető okokból - semmilyen érdeklődés nincs és csak központi parancsra üzemeltetne bárki ilyet (lásd e-modulok Bpesten) ha a parancsot kiadó (Pü.Min.) ki is fizeti a kocsikat.
Ma olvastam a naploban hogy több REFORM 500LE fog majd járni a városban majd ha beindul a gyártása.ez érdekes lesz mivel ezt az egyet is joformán csak 37.esbe adják ki.pedig mehetne 3(43).ba 4(44).be megtán 2(42).be is.nyára érkeznek meg vagy akkortol fognak majd járni a CONECTOk.
Én mielöt élesbe menne be a 19.es egy proba járatal mennék pár kört hogy megnézem gyorsabban haladna e a 19.es vagy mégrosszab lesz a helyzet.mert ha nehezen fordul ki-be a víztoronyra akkor inkább meghagyom a rakovszky utcán.és nem bolygatom meg a járatot.természetesen csúcs időbben tesztelném a fordulási lehetőséget.
Az egyirányúsítás maga nem kudarc, inkább az, hogy nem számítottak rá, hogy aki az Ótemető felől érkezik, az inkább megy a Csapó utcán, mint a Rakovszky-n keresztül a Szent Anna utca felé. Ezt pedig az Árpád tér átépítésével lehetne orvosolni.
Azt el tudom képzelni, hogy ledúlják az Ótemető-Víztorony kereszteződésnél a fákat, hogy legyen hely egy külön balra kanyarodó sávnak és aztán mehet oda a lámpa.