Mondanám, hogy régen égtünk ekkorát, de nagyon nem lenne igaz. Hihetetlen, hogy nyitott védekezés ellen az egész csapat így leblokkol... Persze nem lehet mindent a nyitott védekezésre fogni, mert attól még a pár méteres passzoknak mennie kéne, és az ordító ziccereket be kellene vágni. A védekezésünk meg... Bizakodik az ember, románia játéka jobban fekszik nekünk, de ezek a hatalmas verések nem a véletlen művei... és az sem, hogy ezen az olimpián igazán jól még nem játszottunk, komoly csapat ellen meg pláne nem. Bízzunk a csodában, hátha a 2. hét jobb lesz mint az első. Mondjuk ennél csak jobb lehet...
nagyon gyorsak a koreaiak, sajnos nem bírtuk őket lábbal követni, megzavartak minket a nyitott védekezéssel... a játékvezetők sem voltak velünk,
de mostmár csak előre nézünk, a legjobb 8 között vagyunk az olimpián, ami azért nem rossz eredmény, a románok stílusa fekszik nekünk, mindent megteszünk hogy továbbjussunk, bár nem mi vagyunk az esélyesek, de egy meccsen bármi lehet...
Még az a szerencse, hogy az oroszokkal meg Koreával csak a végén kellett játszani, két ilyen meccs után nem tudom mit produkáltunk volna a németek ellen. Sajnos már a román meccstől se várok sokat, ha tudunk játszani az 5. helyért az szuper lenne.
Sajnos kedvelt sportágam hanyatlik.Ez a folyamat tart kb 3-4 éve, eddig a múlt hagyományaiból, és az akkor felhalmozott értékekből éltünk.
Amikor nemcsak NB2-be, NB1B-be, de NB1-be is fel kell kérni csapatokat és nem a teljesítmény dönt...amikor ilyen nemzetközi tornán/olimpián nem szerepel magyar játékvezető...amikor gyermek szinten az egyesületi csapatok "a", "b", "c" csapatai szerepelnek, hogy megyei döntőket lehessen szervezni...amikor a sportági szövetség vezetősége úgy dolgozik, hogy a pénzt a szakma elé helyezi...sorvad a sportág...és még a kézilabda ne is szóljon semmit a röplabda, és a kosárlabda helyzetéhez képest...sztem, ha igy megy tovább 6-7 év és nemzetközi szinten sehol sem leszünk-de ez túlmutat egy "egyszerű" olimpián.
bocs, hogy előretekintek, még csinálhatunk csodát a románok ellen, bejuthatunk a 4-be, de az olimpia után semmiképp se kéne Hajduval folytatni. bár ahogy az ő kéthetenkénti lemondásait nézem, ő sem ambicionálja tovább ezt a posztot.
ami a játkosokat illeti: Ferling és Pigniczki a kora, Hornyák és Borbás meg a tudása alapján fog majd kimaradni. Katit jó lenne rábírni a +4 évre, a többiek meg adottak.
Hosszú idő után térek vissza a fórumra, a nyáron nem tudtam igazán írni, pedig korábban ezt rendszeresen megtettem. Elfoglaltságaim miatt az olimpiából sem láttam sokat, konkrétan a kézi meccsekből is maximum összefoglalókat.
A mait lenne szerencsém először végignézni, de a félidőben inkább átkapcsoltam a Premier Leauge közvetítésre...
Így, hogy nem láttam az eddigi meccseket nincs összehasonlítási alapom, nem is formálnék markáns véleményt, az azonban biztos, hogy el vagyok keseredve.
de látod, hogy hiába európa egyik legjobb edzője németh a., vele sem tudtunk nagy eredményt elérni, a vb-bronzérem még ok, de eb.5. vb-8 már nem. Hajdu János sem rossz szakember, itt valami más is probléma lehet, azért -10 koreától, oroszoktól, norvégiától még júliusban, ez azért sok(k)...