Keresés

Részletes keresés

muzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3922
Abszolúte be vagyok kötve mindig, a hasam is jó nagy, mondjuk nyom kicsit az öv ott alul, de eleve a nadrágok is nyomnak, hiába terhesnadrágok, valahogy nekem minden rosszul esik, igazából csak egy lenge nyáriruhában, bugyi nélkül sétálgatva érezném jól magam :) És még csak nem is a császár hegje miatt van ez a kényelmetlen érzésem, mert már az első terhesség alatt is ugyanez volt a bajom... csak akkor még nem vezettem, és ráadásul a nagy hasazás nyáron volt...
De a lényeg, hogy akkor ha alul van és rá tud feszülni a hasamra (igen) akkor oké így is...
Előzmény: Allia (3921)
Allia Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3921
Egyáltalán nem gáz. Ha nem nyom a biztonsági öv, és elég nagy a hasad, hogy erős fékezéskor (vészfék), vagy balesetkor a hasad alsó részén feszüljön az öv, akkor nem tragédia. Mert ugye be vagy kötve? A 2.0 topikban azért voltak cifra megoldások... kezdve ott, hogy nem használja az övet, az alsó részére ráül, és csak átlósan megy megoldáson keresztül addig, hogy a kézifékre tekerte valahogyan, hogy alul ne feszüljön a hasán. Mindegyik helytelen és persze veszélyes is.
Előzmény: muzsa (3920)
muzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3920
Nagy gáz, hogyha nekem nincsen övterelőm?
Előzmény: Törölt nick (3916)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3919
Ha már itt járok... :-) Nálunk egyáltalán nem adtak, én ezért vittem. :-) Ilyen miniszoknya hosszúságú, szoptatósra gombolható, jó bő hálóing, más célra nem is használom. :-D Most belegondoltam, tényleg jobb lenne, ha végig lehetne gombolni...

Vízben nem próbáltam, úgyhogy saját tapasztalat nincs, de pl. a volt szülésznőm szerint, aki a harmadiknál próbálta ki személyesen, tényleg jobb. Ezt is kórháza válogatja, engedik-e végig, elvileg jó arra is. Nekünk felkészítőn reklámozták, hogy jó eséllyel elkerülhető így a gátsérülés, és a babáknak valószínűleg kevesebb stressz, mert nem sírnak. De mint megtudtam, azért ez sincs mindig így. :-)
Előzmény: Noncsi.. (3913)
Allia Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3918
Addig vezethetsz, amíg biztonságosan odaférsz a kormányhoz, és eléggé tudsz figyelni. Ebben persze nyilván szerepe van annak, hogy mióta vezetsz, milyen gyakran és mennyit szoktál. Én a középsővel a terminus napján egyedül mentem kocsival ctg-re. :-)
Előzmény: Törölt nick (3916)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3917
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Előzmény: quilla (3833)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3916

Viszont én az övterelőt csak nadrágban tudtam rendesen használni. Amikor szoknyát vagy hosszabb kabátot vettem fel, akkor meggyűlt vele a bajom. Mert a szoknyát fel kellett húznom a derekamra, a kabátot dettó és az abaromira kényelmetlen volt. De még az is lehet, hogy egész egyszerűen rosszul használtam. Most sem használom, pedig vezetek, jut is eszembe: meddig vezethetek? Valszeg már nem kellene, de még mennem kell ide-oda és a BKV-zás nagyon terhes lenne.

Előzmény: Boribon (3914)
Allia Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3915
Kórháza válogatja. Kérdezd meg a szülésznőt, hogy mit adnak, és neked mit kell vinni magadnak és a gyereknek is.
Előzmény: Noncsi.. (3913)
Boribon Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3914
Huhh, elhűltem ezen az áron. A vaterán sokkal kevesebbért láttam ezeket, meg úgy tűnik bérelni is lehet "ingyen", csak utóbb le kell vásárolni az övterelő teljes árát a boltban. Mindenesetre köszi az infót.
És szerintem ez nem off téma.
Előzmény: Törölt nick (3903)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3913
Lányok külön kell vinni a szüléshez hálóinget? Nekünk azt mondták a kezdetektől a kórházit használjuk. Vagy amíg még nincs meg a pici, kirekesztettek vagyunk a "kórházi jóból"? :)
És mégegy kérdés: tényleg jobb vízben vajúdni? Kb mikor ültetek bele, és meddig lehet benn "áztatni" magunkat?
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3912

Csibe, szorítok neked, hogy minden rendben legyen! Epét hányni nem igazán kellemes, összeszedtél valamilyen gyomorfertőzést vagy gyomorideg miatt?

Hálóing: találtam egy pántosat/gombosat és térdig érőt, talán jó lesz. :)

Mindenkinek köszi a tippeket!

Előzmény: franciacsibe (3897)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3911

De. ;)

Mindig eszembe jut ilyenkor Dr. Laufer Gábor USÁ-ban élő szülész-nőgyógyász, aki annó itt "rendelt" egy fórumon. Ő mesélte, hogy volt egy kimama, aki állandóan hányt és nem használt neki semmi. Nagyon félt, hogy egyrészt ki fog száradni és felborul az elektrolit háztartása + elvetél meg minden és azt hiszem végül egy olyan gyógyszert írt fel neki, amiben volt THC. Csak nagyvonalakban emlékszem a sztorira, de tudom, hogy segített az anyának és elmulasztotta a hányást. Ez egyébként azért érdekes, mert hallottam már máskor is, hogy a mariska jó hányás ellen, amit azért fircsállok, mert én egyáltalán nem bírom az illatát. Émelyítőnek tartom. (megnyugtatok mindenkit, nem terem itthon egy dézsában, hanem 1-2 ismerős annó nagy spanglis volt :))

Előzmény: franciacsibe (3909)
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3910
Sway: én eredetileg vittem hosszú pólót, meg hálóinget, hát bevallom őszintén, hogy csak akkor vettem fel, ha ki kellett mennem a folyósora. Egyszerűen irritált ha bármi hozzáért a bőrömhöz egy idő után, pedig elég szégyellős vagyok.

Muzsa: én kádban vajúdtam egy darabig, tényleg jó volt, egy problémám volt vele: nem tudtam miben megkapaszkodni a fájások közben (na jó, a pasimban, meg a dúlámban) Zene nem volt a pakkomban, de valahogy nem is hiányzott, pedig azt hittem fog (mindig csak halasztgattam, hogy csináljak egy "szülős" cd-t, pedig bőven lett volna rá időm)

Boribon övterelős kérdés passz, én eddig csak a BeSafe-ről hallottam.

franciacsibe Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3909
szulesnel lehet bejonne, ez is egy fajdalomcsillapitasi modszer, nem? ;))))
Előzmény: Törölt nick (3905)
Nemlajos Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3908
Tesó? Semmit:)))
Előzmény: adrenka (3900)
Nemlajos Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3907
ha most választanék, Cohent választanám.
Pedig az elsőt zene nélkül szültem (hát igen, ha az ember ügyeletesnél szül, se zenére, se bordásfalra, se semmire nem kérdeznek rá...).
Előzmény: franciacsibe (3898)
Nemlajos Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3906
hát, így utólag visszagondolva, engem csöppet sem zavart, hogy egy póló volt rajtam, és bizony úgy tették rám Dömét, hogy a nyakamban volt az egész. Egyáltalán nem éltem meg ezt rosszul, pedig elég sokat paráztam előtte (meg hát csöpög rendesen a vér, akkor meg inkább a törlőkendőkre, mint a köntösre...).
Előzmény: muzsa (3896)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3905

Off: Óóó, Morcheeba az jó + egy füves cigi... :))) csak vicceltem. Állítólag amikor itt jártak koncerten (voltak többször is), az előző énekesnő a közönségtől kért mindig spanglit.

On:

muzsa, tényleg majd mondd el, mit mondott a dúla.

Előzmény: franciacsibe (3898)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3904

Pocaklakók szeretik a klasszikus zenét, főleg Vivaldit. Anyám mesélte, hogy Amerikában egy nő hülyére kereste magát azzal, hogy összeállított egy klasszikus zenei kollekciót kisdedeknek. Ugyanez kapható képekkel is dvd-n.

Szereted Sadét? Engem mindig megnyugtat a zenéje.

Csak mivel izgága ember vagyok és eléggé idegbajos, valszeg nekem nem válna be a zene hallgatása vajúdás közben.

Kád... Imádtam azt a 1,5 órát, amit a kádban tölthettem, mikor a fiammal vajúdtam. Aztán kizavartak, mondjuk sokat nem is használt, mert nem igazán tágultam.

De jó, hogy álmodtál a babával, én még egyszer sem. Sőt, az utóbbi hónapokban szinten nem is álmodom, azaz nem emlékszem.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3903

Boribon,

én vettem övterelőt és kb. 5ször használtam. 11.990 pénz volt, ha gondolod féláron szívesen odaadom. BeSafe márkájú.

Viszont azt nem tudom, hogy mi a különbség.

Többiek: bocs az offért.

Előzmény: Boribon (3902)
Boribon Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3902
Sziasztok,
tervezek venni egy övterelőt. Az előző terhességek idején nem volt ilyenem, mivel autónk se volt. Azt kérdezném, hogy mi a különbség a noname övterelők, meg a márkásak között? Az egyik biztonságosabb a másiknál, vagy csak a design okozza az árkülönbséget?
Köszi.
pacsuli Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3901

én egy térdig érő kínai hálóinget vettem fel a kórházban, nem volt alatta bugyi, melltartó viszont volt (szoptatós :))), mert a nagy méretemből kifolyólag engem zavar, ha nincs rajtam, és úgy gondoltam, hogy mindenféle pozíció közben idegesítene, hogy úgy érzem, lóg :)) aztán nem tudom, idegesített volna-e ez, de nagyon jónak bizonyult, hogy volt rajtam, mert az egybefüggő fájások kezdetekor ledobtam a hálóinget, olyan melegem volt, és ha nincs rajtam a melltartó, akkor tök meztelenül kínlódhattam volna végig azt az utolsó 6-8 órát. Így legalább az illúzió más volt :) Szóval én javaslok melltartót mindenkinek, akit nem zavar kifejezetten :))

Aaaa, nekem is volt a héten olyan álmom, hogy fantasztikusan könnyen megszületett a baba, remélem, a jóstehetségem tört ki belőlem :)))))

Zene: a szülésznő tudom, hogy rakott be valamit, nagyon igyekezett, hogy valami ellazítót találjon, de akkor már oda se figyeltem, semmit nem érzékeltem, tőlem keményrock is lehetett volna, vagy lakodalmas, semmit nem számított.

adrenka Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3900
Nemlajos! Grat!!! Tesó mit szól hozzá?

Szülés/ruha: A MÁV-ban én a "szülős" hálóingemben voltam, és amint ágyra kerültem kaptam egy lepedőt. Azzal szépen eltakartak, és csak annyira húzták fel amennyire kellett.
Allia Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3899
Én egy spagetti pántos hálóingben szoktam szülni, mindig ugyanabban a darabban. :-) Az elsőt kórházi hálóingben, akkor még adtak. Jó bő darab, mármint a sajátom, így akár a ctg-re is ráhúzható, bár nekem olyan nem volt szülés közben, vagy nem emlékszem rá. :-) A végén meg jól felhúztam, hogy elférjen a baba, vékony anyag nagyon, és nem foglalt sok helyet.
Előzmény: Törölt nick (3895)
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3898
majd ird be hogy miket mondott, a tippek nekunk is jol johetnek!!

zene: en nem keszulok vele oszinten szolva. Az elso szulesembol kiindulva en annyira beguboztam szuleskor, hogy minden kulso inger zavart, legyen az zene vagy mas szemelyek (ferjet legszivesebben elkuldtem volna a francba, de ugysem hallottam, nem tudtam odafigyelni ha beszelt hozzam, szuleszno hasonloan, es ne erjenek hozzam...). Egyszeruen csak a szulesre meg a kicsire koncentraltam, ugy latszik nekem ez kell (furcsa is, mert amugy nem vagyok magambafordulos tipus).
De ha keszulnek, en valoszinuleg valamilyen softabb rockzenet valasztanek, pl U2-t vagy Eric Claptont vagy Morcheebat, szoval ilyen stilusokban gondolkoznek, es azert jo az is ha ritmusos, onkentelenul mozogsz ra es a csipo mozgatasa segiti a baba utjat lefele.
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3897
doki meg nem tudja, szuleszno latott.
O gorcsoldokat irt fel es pihenest, a gorcsoldokat szedem, viszont a pihenes nehezen jon ossze (vannak akik epp most tudjak - mar bocs - a sz*rt keverni ezerrel, mert ugye nincs alkalmasabb idopont, mint egy kisbaba szuletese elott kozvetlenul :(((
Plusz a gyomrom sincs rendben, ma hajnali 5-tol pl epet hanytam (nem tudok finomabban fogalmazni, bocs :)
de holnap (az en szamitasom szerint) vagy holnaputan (a doki szamitasa szerint) betoltom a 35 hetet, onnantol nem szamit koraszulottnek, ha megvan a 2.5 kilo. Ehhez az kell hogy az elmult 3 hetben fel kilot hizott, ez azert nem kizart :)
Kedden ugyis megyek uh-ra, hogy vajon befordult-e (a farfekves miatt szerencsere nem nyomta a feje a mehszajat eddig), ott meglatjuk mit mondanak.

Szules: nem tudom en sme, itt haloinget irnak, de olyanom nincsen, talan a zuram valamelyik poloja, de az meg rovid :-oooo
a fiammal ugye az utolso percben estem be, ugyhogy meztelenul szultem :))) mert epp csak arra volt ido hogy lerangassak a bugyimat es a nadragomat es elkapjak a babat ropteben :)))) de arra mar nem emlekszem hogy akkor mit csomagoltam be, regen volt.
muzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 3896
Reggeli szófosás on: :)))))

Hát ezt a pőreséget nem tudom, hogy lehet elkerülni... most én is gondolkodóba estem... Egy ponton túl sehogy, gondolom... De talán hogyha felveszel egy vékony köntöst is, akkor azt oldalról magadra "húzhatod", ha rajtad van épp a ctg... Akkor jó a hosszabb póló és a köntös kombó. Viszont ha szülés után közvetlenül mellre akarod tenni a babát, akkor olyan póló vagy hálóing kell, aminek elég mélyen van a kivágása vagy méginkább hosszan gombolódik- Sőt, leginkább végig... Mert az egészet feltűrni, hogy hozzádférjen a kisbaba, az nekem macerásnak tűnik nagyon...

Ha már hálóing, a dúla azt is mondta, hogy majd elsorolja, miket vigyek a szülésre. Azt hittem, hogy tudom nagyjából, de valahogy mégis az az érzésem, fogok még jó tippeket kapni...

Én ma azt álmodtam, hogy a kádban voltam egész szülés alatt, ott is ctg-ztek, és ott is jött ki a baba... az utóbbi napokban azon gondolkoztam, amit a dúla mondott fél szóval, hogy mi csillapítja a fájdalmamat úgy általában. A meleg fürdő az jót szokott tenni, de más nem jutott eszembe egyelőre...

A másik, ami eszembe jutott, az a zene. A múltkor nem volt rá mód, hogy zenét hallgassunk vajúdás alatt, merthogy nem volt vajúdás, meg össze se gyűjtöttünk semmit, hiszen hetek óta a kórházban voltam. De most meg tanácstalan vagyok. Azt gondolnám, valami lágyat hallgatnak ilyenkor általában szívesen a nők, de nekem csak ilyen menetelős harci indulók járnak a fejemben :))) Vagy esetleg komolyzene fronton az olyanok, mint Ravel Bolerója, nem pont az, de az egyre hangosodó, egyre intenzívebb volta miatt mégis valami ilyesmi. De kérdés, hogy mit szeretne a kismuki odabent? Tegnap - 2007 óta először - este "kimaradtam". Teljesen felfoghatatlan még nekem is, de mióta megszületett a fiam, még moziban se voltam. Vagy egyet vacsorázni... Jó, barátoknál igen, de ott mindig Ivánnak. És most anyuval koncerten voltunk a MÜPÁ-ban. Érdekes élmény volt a kisfiamnak egy egész szimfonikus zenekar élőben :))) De az első "félidőben" való ugrándozás vajon mit jelentett? Hogy szereti Nielsent? Vagy hogy utálja? És hogy később elcsendesett? Hogy Mozartra elalszik? :))) Talán az se lenne jó, ha épp születése közben bóbiskol el :))

Nektek van már valami zene a pakkotokban?

Reggeli szófosás off
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 3895

Félcenti és még 6 hét? Korainak tűnik, mit mond a doki? Pihensz eleget?

Én hétfőn leszek 37. hetes, tehát még van 3 hetem.

Most azon dilemmázok (készítem a pakkot), hogy miben szüljek. Egy hosszabb pólóra gondoltam, de ha rámteszik a ctg-t, akkor ott fogok ülni pőrén, ha meg magamra húzok egy boxer alsót, akkor minden egyes alkalommal, amikor megvizsgálnak, húzkodhatom le-fel, annyira meg nem vagyok most hogyismondjam ... plasztikus. Van valakinek ötlete?

Előzmény: franciacsibe (3892)
Nemlajos Creative Commons License 2010.03.20 0 0 3894
No, hoztam fotót is, meglepő, hogy a képen teljesen másképp mutatott az arca, ennyire "élőnek" csak a fényképező hozta ki:O
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.20 0 0 3893
gratula a fiuhoz es ez tenyleg jo eredmeny :)
Előzmény: Nemlajos (3888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!