Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Csak neked elismétlem, nem szerepelt összeg a kérdésben.
"de jobb ilyenkor hozzátenni, hogy annak azért rendesen megkérik az árát."
Te ilyen hülyének nézed a kérdezőket? Szerinted ha leírom, hogy 3 méterre szerintem kicsi az 50" és nagyobb kellene, akkor hanyatt-homlok rohan a boltba megvenni egy 60"-osat, és ott szembesül a kétségbeejtő ténnyel, hogy ez drága??? :)))
"ha nem ír árlimitet, akkor nyilván összefutottál Az Emberrel, Akinek Nem Számít a Pénz."
Egyrészt ki tudja, lehet (honnan tudod milyen cég főnökéről van szó, és mennyit keres?), másrészt pénztől függetlenül érdemes hangsúlyozni, hogy a leírt 46-50" elég kicsi HD forrás esetén 3 méterre, harmadrészt egyáltalán nem kötelező sok, több pénzt áldozni nagyobb megjelenítőre, elég ha csak az LG, némely 60"-os plazma modellére gondolok.
Csak emiatt nem említem az LG OLED TV-jét mert még nagyon új technológia. (pedig az OLED-et tartják a legjobb tvtechnológiának). Maradjon a jól bevált LCD, de talán ne a kihalófélben levő plazma.
Persze bármi legyen, ha a főnöködnek (vagy a nejének) bármi nem tetszik majd rajta, téged fognak okolni, mert a te javaslatod volt.. :)
OK. Ebben igazad van! Jelen esetben 50 fölé nem lehetett menni.
Viszont ezt a VT fazon elnézegetve... szóval boldogan nézegetném én is otthon. Csak sajnos ez nem az én zsebemnek való a gyerekek meg nem hajlandóak a spórolt pénzükből támogatni! :)))
Azért egy 50ST-t bevállalnék, de úgy látom ennek is vége.
Én nem tudom, de ezek eléggé "parasztvakításnak" látszanak egyelőre! ... No meg olyan TV (kocsit, telefont, etc) nem veszünk ami első sorozatban készül. Legalábbis itthon ez még az első firmware és ilyennel már én is jártam nem túl jól. (Ez egy szép magyar mondat volt ;) )
Hát igen: ez is játszik. Általában mindenki a legjobbat akarja, de akkor már inkább a kisebb top, mint a nagyobb fapados. Meg hát nem mindegy, hogy az esetleges vendég mit lát (szarkazmus nélkül is így van :) )!
Visszakerestem a Pana plazmákról írtakat: értem a lényegét. Sajnos látom, hogy a plazmák lassan kifogynak. Megpróbálok egy TX-P50VT60E-et javasolni (illetve egy TX-P42GT60E-t a kisebb helyre).
Viszont 50-nél nagyobb nem fér el: majd közelebb ülnek.
"A 46-50 coll, pedig a kb. 3 m-es nézési távolság alapján jött ki."
3 méterre kicsi az 50", legfeljebb SD-forráshoz megfelelő, HD-hoz nagyobb kellene. Meg azt sem árt tudni, hogy mennyi a rászánt összeg, meg egy kis leírás sem árt a használatról, a nézési szokásokról.
"3 D-s TV szeretne és magas képfrissítést."
A "magas képfrissítés" ma már ne legyen szempont. A ma kapható LCD-k döntő többsége 100Hz-es, az ettől nagyobb képfrissítés (400-800Hz) interpolált, ami némileg parasztvakítás. A plazmák fixen 100Hz-en futnak, 600-3000hz-es alképpontfrissítés mellett.
"ha Samsung, akkor ebben a méretben mi az amit érdemes?"
Miért pont samsung? Vannak jó plazmái-LCD-i a panának, LG-nek is, csak LCD-gyártókkal meg Dunát lehet rekeszteni.
"erős kétségeim vannak a hajlított vagy UHD iránt!"
Kétségbe vagyok esve: főnökömnek kellene valami 46-50 collos TV-t ajánlanom (hajlított Samsungnak örülne! :D) ami a Digi Smart kártyájával képes működni, meg sok szép képe van.
Segítsetek: ha Samsung, akkor ebben a méretben mi az amit érdemes? Mert erős kétségeim vannak a hajlított vagy UHD iránt!
Köszi, tovább olvastam és látom, hogy más sem ír megoldást. Elég bosszantó mondjuk. Ezek szerint az időzítést meghosszabbítani sem lehet a Pana távirányítóval.