Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Bármikor jöhetsz. Kapásból ki is találtam a feladatodat. Van ott néhány jármű, aminek az ajtaját, ablakát az ökör látogató (szerencsére nem mind olyan, sőt) tönkretette. Némelyik a telet is csak leragasztott ablakkal élte át.
Ezeket mindjárt rá is bíznám egy szakemberre. Szerszám van, bár egy komplett autószerelő műhelyre ne számíts.
Szégyenlem, de tényleg nyom nélkül törlődtek egyes nevek az agyamból. Pedig Évával több hónapig egy irodában dolgoztunk, az akkor induló számítógépes részlegnél. Volt ott még két hölgy (az egyik valamilyen Rita) és egy szakállas nagy 'mackó' aki az agytröszt volt. Sajnos az ő nevükre sem emlékszem már. Náluk nagyon jó sorom volt, abszolút kollégaként kezeltek.
Több korabeli képem sajnos nincs, sajnálom is nagyon, hogy akkor nem mertem fotózni.
Nekem mostanában sok egyéb miatt nem jó, de nem szeretnék kimaradni egy kis mázolásból, vagy más egyébből. Fogok jelentkezni, ha máskor nem jön össze, akkor az augusztusi szabadság alatt. E-mailben egyeztetünk egy későbbi időpontot amikor tudok menni és hasznos is lehet. Üdv. Stewe 71
Előkerült otthon még egy kép Börgöndről. 1986-ban készült.
Balról jobbra:
A hölgy nevére sajnos nem emlékszem, polgári alkalmazott volt a CSRP-n, Oroszi József hadnagy, ello. szdpk., Major István örgy, ello.pk, Lakosa József szds, CSRP ello. szolgálat, Furár Zoltán (??) fhdgy, CSRP ruházati szolgálat.
Aktuális a dolog, méghozzá jó darabig. Az van, hogy tegnap kezdték el a Petőfi laktanyából kihordani a hajdani Bólyai Haditechnikai Park eszközeinek jó részét. (Azóta a rakétáink száma 200 százalékkal emelkedett.) Ma is hoztak némi apróságot. Holnap is jön vagy két fuvar. Elég nyögvenyelős a dolog, de remélem, előbb - utóbb minden kiér. Így az időm nagy részét ott töltöm, mindig van valami tennivaló. Az önkéntes segítőimmel viszont leginkább hétvégén tudunk dolgozni, mert ők többnyire akkor érnek rá. Most is az lesz szombaton, egyik segítőm csak délig ér rá, ezért mi ketten már ott leszünk reggel hattól. Dolgozunk, amíg tudunk.
Itt egyébként az a gond, hogy egy magasságmérő lokátor antennái valami 16 méter magasra kerülnek fel összerakáskor. És ha most nem festjük le, az a büdös életben nem lát többet festéket. Egy - egy elemet mindenképpen két főnek kell festenie, mert úgy nem folyik meg a csöveken a festék. Hogy lásd, miről van szó, rakok fel egy képet, amin éppen ilyen elemet festünk.
Egy autószerelőnek egyébként bármikor tudok egy kis babrálni valót adni.
Én szívesen mennék,de most hétvégén kezdődik a nyári szabim és Tiszafüreden leszünk hétfőig. Ha utána is aktuális a dolog, én két hétig szabin vagyok, ha ott leszel rám számíthatsz akár hétközben is. Tibi.
Ide is felteszem a felhívásomat, hátha több helyre eljut.
A hétvégén festegetnénk, és mivel elég tökölős meló, az lenne jó, ha minél többen lennénk. Elkezdtük két lokátor antenna elemeinek festését, hogy mielőtt összerakjuk, előtte még egyszer kapjon egy kis festéket. Egy - egy darabot két főnek kell kenegetnie, és bizony van jó néhány darab. Ha valaki a hétvégén nem tud mit csinálni a rengeteg szabad idejével, akkor segítsen rajtunk. Ha valaki ránk akarja szánni a szabadidejét, akkor mindkét hétvégi nap várjuk. kilenc óra körül kezdenénk.
Bandita Apukája vagyok ! Nagyon szomorú volt látni , hogy így tönkre ment a lakótelepen minden . 13 évig laktunk ott Bandita ott nőtt fel ott járt óvodába ami egy nagyon jó ovi volt, amit szintén a honvédség tartott fenn a dolgozói gyermekei jártak oda. Én a hangárban dolgoztam mint kárpitos , a Gál Józsi hajóját én kárpitoztam. Feleségem pedig az óvodában dolgozott. üdv. mindenkinek Gyuri a kárpitos
A "műsor" eleji fotózásnál hol jártatok ? Egyik csoportképen sem vagytok rajta. Mi újság a lakótelepen ?
Fritz !
Csak itthon tudtam meg Te voltál az olajzöld katonasapkában. Sajnálom, hogy személyesen nem ismerkedtünk meg.
Ki tudja, hol állt 1972-ben a lőszerraktár ? Egyszerűen nem találtam a helyét. Vele szemben volt - a börgöndi vasútállomás irányában - egy focipálya. A focipályától a ruházati raktár felé pedig egy roham (akadály) pálya volt, melyen egy kb. 7 kg-os régi puskával kellett sietve végigcaplatni. Valami szintidőre. A lőszerraktár, biztos, hogy a laktanya kelet-délkelet -i kerítése mellett volt. A műhold kép alapján úgy vélem a most látott szennyvíz derítőtől a vasúti sínpár felé kell keresni. A műholdképen felsejlik az egykor volt focipálya futóköre is.
Klassz a képtár, végignéztem. Börgönd rakétás múltjára már semmi nem emlékeztet, csak a saját emlékezetem. A 188. sz. képen látható egylábu beton "pohártartók" lépcsőkkel, vajon mik lehettek ? 72-ben még nem voltak ott.