Egy hat napos, majdnem minden kultúrális igényt kielégítő firenzei utazás megvalósítható terveit szeretnénk bemutatni sok képpel és sok információval.
Később további és egyéb tényekkel gyarapíthatjuk firenzei tudásanyagunkat, de a hat nap maradjon meg művészeti egységként.
Ahhoz képest, hogy 2003-as a cikk, eddig nem sok eredményről hallottunk:-) Volt talán a Discoveryn is hasonló témájú műsor, nagy beharangozással, izgatottan vártam, aztán kb. nagy semmi, de azt megállapították, hogy nem voltak testvér-, meg gyerekgyilkosok, csak volt valami genetikai problémájuk, ezért sok gyerek halt meg a családban.
írok egy kis történelmi "pletykát" is a dómmal kapcsolatban. aki látta a hannibál c. filmet (firenze rajongóknak szvsz kötelező!)az nyilván hallotta.
1478.04.28-án a santa maria del fioreban francesco de' pazzi, IV sixtus "megrendelésére" leszúrta a medici testvérpárt. giuliano de' medici az életét vesztette, lorenzo de' medici pedig megsebesült. a terv nem ez volt, a pápa lorenzot akarta megöletni, mert nem nézte jó szemmel firenze toszkán terjesztkedését, és medici család nagy befolyását, mivel ezt a másik jelentős firenzei bankár család, a pazzik is nehezményezték ezért létrejött a szövetség. francesco de' pazzit és egy papot (ha jól emlékszem a misét celebráló papot, aki szintén benne volt a buliban) a palazzo vecchio ablakába kötötték fel.
Hát ez az, tűvé tettem mindent, de nem tudom!:-( Talán 623, valamiért ez a szám maradt meg bennem, lehet, hogy nem igaz! Különden jósötétet, végre van g(k)épem hozzátok!
Igen, megnéztem a térképen, mi a S. Maria Novella felől a Via d Branchin, majd a Via de Cerretanin keresztül közelítettük meg a Dómot. Tehát nem a Via Román keresztül, ami erre a vonalra merőlegesen fut.