Keresés

Részletes keresés

apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 173
Nem is tudtam,h Vad is te vagy. De ha már útról beszélsz, akkor talán a többiről is meg kellene emlékezni (Antall, Boros, Horn, Orbán, Megyo)
Előzmény: zividivi (168)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 172
Bővebben?
Előzmény: Derek (148)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 171
:))))))))
Előzmény: Derek (143)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 170

A dumád:

"Budapesten bölcsész munkanélküliség van. Szakmunkást nem lehet találni."

majdnem pontosan megegyezik a zemeszpéjével:

"Túl sok a jogász, ennyire nincs szükség."

Ez azér van, mert a fideszesek nagyrésze (főleg Orbán) jogi végzettségű (kituggyamér), és ha egy jogász utánanéz a papíroknak, érti, hogy mi van odaírva, ellentétben velem.

Viszont itt, helyben jelentkezem nálad munkára, mindenhez éertek (ez komoly).

Előzmény: eomer (139)
apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 169

"Ki a lófax vette el a hitelét?"

Talán azok, akik azt hangoztatták, h menj egyetemre, tanulj nyelveket és mire észbe kaptunk már mindenki egyetemre akar járni és persze kétkezi munkát nem akar végezni.

"Azon a területen az összes végzőst már egy évvel a diplomázás előtt lábon elvitték a munkáltatók"(mérnököt)

Érdekes. A napokban hallottam egy TV-adásban, h mérnökökkel tele a padlás. Hát....

Előzmény: eomer (164)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 168
Gyurcsány nem is téma, hanem út a topiknyitóig. Emiatt a róla állítottak beleférnek a topikba.

Mielőt még Gyurcsány ténylegesen kizavarná az országból a topiknyitót és társaikat, nem árt figyelmeztetni őt a másféle módszerben jártas, de azonos eredménnyel büszkélkedhető országvezetőkel való hasonlóságára.

Előzmény: apple48 (149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 167

Ezért ingáznak milliók naponta? Ébredj már fel,aztán állj ki reggel pécelen,monoron,maglódon az út mellé...számold a munkába menő autókat..

Méghogy a mérnök lusta dolgozni,ha nem 2sarokra van a gyár...örül ha nem 4órában "szürkén" valami szakmunkásnak is vicces feladatra akarják alkalmazni mint kezdőt..esetleg vállakozásba akarják kényszeríteni..stb.

Előzmény: eomer (164)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 166

"Mielött bárki leugatna:
elektrotechnikus-villanyszerelő vagyok szakma szerint, de gyakorlott lakatos-hegesztő is. Értek a kisebb gipszkartonozáshoz, festéshez, szerkezeti munkákhoz, szóval szinte ezermester"

Akkor miert nem valtod ki valamelyikre az ipart ahogy pl az egyik szomszedom tette ugyanilyen szakmaval es van munkaja maszek eleg.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 165

A bölcsészek semmihez sem értő okoskodó világmegváltó bohócok,persze,hogy nincs rájuk szükség sehol.

A jó szakmunkás sok szakmában ma nívó alatt dolgozik,seper,felmos,gürcöl,8segédmunkás munkáját is végzi,90 esetből 60esetben feketén vagy szürkén..és qssol és örül,hogy van munkája...főleg ha esetleg még érettségije sincs.

Én sem megyek el az érettségizett  műszerész végzetségmmel mondjuk feketén adatot rögzíteni,vagy raktárat kezelni,vagy valami hasonlóan érdekes és változatos és kilátásokkal teli munkakaörbe.

Inkább megyek betont keverni,legalább nem kell sok pénzt kifizetni a kondibérletért.

eomer Creative Commons License 2006.07.16 0 0 164

Ja kérlek, ha a munkásnak, munkának elvették a "hitelét" mire számítasz? Egyre többet hallani arról, h nincs aki dolgozzon, mert nincsenek szakemberek. A jövő a szakmunkásoké, csak erre rá kellene jönnie az ifjúságnak.

Ki a lófax vette el a hitelét? A jövő pedig nem csak a szakmunkásoké. De nélkülük nem nagyon lehet belőle kihozni semmit. A mernökkel ugyanez a helyzet. Egyik ismerősöm kezdő mérnököt keresett azonnali belépéssel. Azon a területen az összes végzőst már egy évvel a diplomázás előtt lábon elvitték a munkáltatók.

A baj az emberek mentalitásában van. Dolgozna a lelkem, ha a munkahelye öt percre lenne a portája kapujától, ha oda is busszal vinné a munkáltató, etc. Változtatni nem akarnak az emberek az életükön. Csak a sírás megy, tenni nem nagyon akarnak a boldogulásért. Inkább szidják Gyurcsányt/Orbánt (nem kívánt törlendő), meg a rohadt multinacionális tőkét, mert nem a kertjük végébe építi fel a gyárát...

Előzmény: apple48 (156)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 163

"nem látom azon emberi kezdeményezések felsorolását amit ennek a helyzetnek a kialakulása ellen ..és a jelenlegi státus megváltoztatására tett a busongó.."

szavazott.

most pedig ír.

megosztja veled a sorsát.

nem hazudik.

nem "vetít"

nem megy bele olyan politikai huzavonába, mint én veled.

lehet, hogy azért, mert nincs rá pénze (modemes)

OFF:

Szia Feri!

Előzmény: varu2 (135)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 162

Már bocs, de hulyesegeket beszelsz és bizonyara nem ismersz eleg csovest.

Vegyel 1 TV-t aztan a riportokban lathatod , hany lecsuszott ertelmisegio is avn koztuk.

De fizikai is, csak nem gondolkodsz azon, vajon a sajat akaratukbol jutottak-e odaig.

Gondolod ők elvezik azt a létet?

Te mit tennel ha koztuk elnel és nem lenne osszekotetesed sehova?

by horex

Előzmény: Gép-ész (109)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 161

"amikor pedig mindegyik működik, mobiltelefon a hajléktalannál ez is van."

Ja errol jut eszembe, tavalyelott lenn lakott a tiszaparton ket homeless,mindkettonel mobil es satelittanyer a kocsijukon es azon neztek a TV-t

Előzmény: Törölt nick (158)
Z757 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 160
Itt forradalom nemigen lett volna, ugyanis más magyarországon a
túlélési stratégia:

Pofázni hülyeség, hejette simli, kiskapuk, swarcmeló.
Előzmény: Gép-ész (101)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 159
Mi is volt véleményemben a hazugság? Csak nem tán a tőled vett idézet?
Előzmény: Derek (143)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 158
"...Ciánszennyezés, ivóvízelvonás, romlotthúsárú, műkajákok, mezőgazdasági kvótarendszer, bóvliipar, útak-(és egyéb "termékek") minőség, termelésből kivont üzemek sokasága stb.stb. stb...."

Ilyen is van nem vitatom, de épülő lakóparkok, tömött autóparkolók és közutak, hosszú sor a pénzárnál, amikor pedig mindegyik működik, mobiltelefon a hajléktalannál ez is van.

Csak a beállítottságon múlik, hogy mit lát meg az ember.
Előzmény: zividivi (41)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 157
Attol meg hogy valaki a fideszre szavazott attol meg jo erezheti magat a liberalis demokraciaban ,legfeljebb a kormany nem tetszik neki.
Előzmény: zividivi (153)
apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 156
Ja kérlek, ha a munkásnak, munkának elvették a "hitelét" mire számítasz? Egyre többet hallani arról, h nincs aki dolgozzon, mert nincsenek szakemberek. A jövő a szakmunkásoké, csak erre rá kellene jönnie az ifjúságnak.
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 155

MARSCHLAKO !
Egyetertunk.
Valaha, én is azt gondoltam, fiatalos hévvel, h. meghalnék egy harcban a hazamert.
Ma? Szarnék bele!
Ki akarná jobban elfoglalni M.o-got, mint amennyire el van.
Kitol vedjem meg, amikor nem is a hatso ajton, de egyenesen a fobejaraton jott be a kapitalista és aazok nyitottak neki ajtot akikben biztam.
Persze alapjaban nem az a baj hogy bejott, hanem a hazai kapitalistak arusitottak ki az orszagot.

Kiarusitas alatt azt ertem, hogy ára alatt adtak-vették a nemzeti vagyont, olyan ágazatokat is eladtak amibol egy gazd. szakembernek lathato lett volna, h. csak piacszerzésrol szol a buli.és adóságtörlesztesre nem sok jutott.

Jutott viszont annal tobb a mi vezetoink es körének zsebebe.
Még ez sem lenne tul nagy baj /nem a fenét/
de, hogy ezutan a hianyzo egyensulyt velem fizettetik és hivatkoznak barom indokokra, az elviselhetetlen.

Az 73-ban kulfoldre tántorgott baratom '87-'88 korul itthon járt és reszegen mondta a magaet:
"Megveszünk titeket kilóra" és felvázolta a kesobbi rendszervaltas koruli idoket és okokat.
El is kuldtem a picsaba :)

Más.
Feketemunka:
Ha ne vonulok illegalitasba, alapitok egy bt.-t, jutalekos szerzodest kotok a kormanyzatal és elkezdem jarni a cegeket.
Elsosorban az utcakat, epitkezeseket de nem hagyom ki a boltokat butikokat sem.
Több mint 15 éve vagyok munkanélkuli, de nem talaltam még olyan céget vallalkozot aki bejelentett volna. Persze a munkam kell.
Van egy rendszer, ha 50 év feletti munkanelkulit alkalmaznak, akkor a TB. vagy a bér egy reszet, vagy egeszet kifizeti a munkaugyi miniszetrium.
És nem jelentenek be!
Én hoznék egy törvényt, hogy nincs mellébeszeles, mindenkinek azonnal bemutathato szerzodesének kell lenni.
És ellenőriznék rendesen.
Mit mondanak?
Ellenőrzünk, de nincs eleg ember rá.
Na, nekem lenne.

by horex

Előzmény: Törölt nick (70)
eomer Creative Commons License 2006.07.16 0 0 154
Már miért hozzam fel őket? Jöjjenek maguktól, ha dolgozni akarnak. vagy talán nem is akarnakl annyira dolgozni? De tudod, teleszórtam hirdetésekkel a keleti hirdetési ujságokat is. Redes, bejelentett munkahelyet kínálok, nem is minimálbérrel. 0 érdeklődő volt...
Előzmény: zividivi (151)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 153
//"...En ugy latom a magyarok tobbsege is jol erzi magat benne.."//

Mit nem mondasz! Máris többség lenne 2,5 millió, rátok szavazó ember? Hová tettétek a többit? Nem volt ez egy kicsit túl népes liqvidálás az országban?
Előzmény: Derek (140)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 152
Viszont azér tetszik, hogy közvetve embernek nevezted.
Előzmény: Vad (150)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 151
Hozz fel magadnak Zalából, Somogyból, B.A.Z-ból. Sopronban is nő a munkanélküliség. Kaphatsz elég értelmes, szorgalmas, megbízható embert, ha nem várod ki a népvándorlás korának végét. Ha kivárod, hát legfeljebb a megapoliszok munkakerülő aljából tudsz majd válogatni.
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 150

Te viszont tök simán kötekedsz.

Jusson eszedbe néha a topiknyitó.

Előzmény: Derek (134)
apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 149

Kár hogy gyurcsányozol, mert ez a topik nem erről szól. De ha már......

"Ezt akarod, akarja a GyF megetetni velünk, hogy ha az emberek hülyén választanak..."

Olvasva a jobbos olvtársakat és nézve a fideszi propagandát talán éppen fordítva van. Ti sikoltoztok, h ha hülyén választottunk együk meg amit főztünk. Ugyhogy talán tisztességesen, ha kérhetnélek.

"...ott fogjon kezet miloseviccsel meg hitlerrel meg gyurcsánnyal."

Szerinted.Szerintem viszont orbánnal. :-)))

Előzmény: Vad (138)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 148
Elkepeszto butasagokat irsz.
Előzmény: Vad (145)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 147

Zivi nem hazudozik, hanem beszélget szerintem.

Aki hazudozik, azt utol lehet érni.

Előzmény: Derek (132)
eomer Creative Commons License 2006.07.16 0 0 146
No, küldöd a gyárkapu előtt már hiába ténfergő munkásokat? 4-5 embernek azonnal tudnék munkát adni a kezébe... Sőt. Ha annyira szíveden viseled a sorsukat, próbálkozhatnál hasonlóval te is...
Előzmény: zividivi (144)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 145

A feudalizmus egy rendszer, és nem egy kor.

Ma jobban működne, mint akkor.

Elárulom:

Működik is, az utcán, vagy mi.

Szal a szerb meg ukrán maffia tökéletesen megvalósítja, és a mi demokratikus kormányunk be is hódol neki.

(a hódol jelen esetben nem azt jelenti, hogy kirágja a fát)

Előzmény: Derek (132)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 144
//"....Hogy te leertekelodtel az nem lep meg,mihez ertesz?.."///

Legkevésbé a "liberális" fikázáshoz, pedig ez kellene az észfitogtatáshoz, mint tapasztalom nálad.
Előzmény: Derek (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!