Keresés

Részletes keresés

Timna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1976
Mit gondoljunk arrók aki ordibálva idegbetegezik és elvtársozik?
Előzmény: Törölt nick (1971)
Villámcsiga... Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1975

Még valami: a lárifárin még a drága nejem is felnevetett, pedig nem rajong Orbánért.

Nincs annál érdekesebb látvány, mikor mosolyogni próbál(nak). :)

Előzmény: Villámcsiga... (1965)
Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1974
Párszor már én is leírtam, én is úgy látom hogy gyurcsány számára a tegnapi nap volt a fontosabb de majd ma meglátjuk! Mindenesetre orbán az akinek most tekernie kell!
Előzmény: Hello Autobahn (1962)
bajkon úr Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1973

Egyetértek, itt volt az ideje, hogy valaki végre Orbán képébe vágja az igazságot.

Eddig nyilvánosan ezt még senki nem tehette meg, még a parlamentben sem.

Ujságíró meg végképp nem, a szine elé sem kerülhetett, /vagy csak egyszer :-(( /

És OV most is kitért az ütések elől, csak egy- két nagyon kinos kérdés vállalt be.

Ezért választotta az MSZP Gyurcsányt, Kiss Péter, vagy Meggyesi erre nem lett volna képes, gondoljatok bele! 

Előzmény: renegade (1961)
Hello Autobahn Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1972
Így van. A legtöbb, ami tegnap az MSZP programjáról kiderült, hogy nem olyan, mint a Fideszé.
Előzmény: Mago (1966)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1971

FLETO EGY KICSIT FESZÜLT "IDEGBETEG" VOLT-!!! HÁT IGEN ITT A VÉGE ELVTÁRSAK-!
renegade Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1970
Egyébként segédanyagokat nem lehetett használni, erre Gyurcsánynál csak úgy repkedtek PAPÍRRÓL a számok, percek.

Nem segédanyagokat, hanem segédeszközöket nem lehetett használni. (Magyarán: nem lehetett szemléltetni.)
Labor Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1969
a háborúnak még nincs vége, ma is lesz egy ütközet...
Hello Autobahn Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1968
Nem lehet mindenki olyan hiteles, mint a TV2 Napló vagy a Népszabóság.
Előzmény: Alexrose72 (1959)
megfontolt Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1967

Hogy mennyire igazatok van:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20060219alairtak.html

Gy többször is hangoztatta, hogy Ő bezzeg leült az oroszokkal tárgyalni. Ez az egyik tárgyalása - majdnem 1.000.000 DOLLÁR-ba került nekünk. Ennek örülnünk kellene? Én örülök, ha tárgyal, és elér valamit, ami nekünk is jó. Sajnos semmi konkrétum nem hangzott azonban el Gy-tól, hogy mit sikerült elérnie. Önmagában az, hogy leült és beszélgetett Putyinnal, természetesen remek hír, de mi mellett érv ez?

Előzmény: Daikini (1941)
Mago Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1966

Ez "vitaforma" nem ad módot igazi vitára - gondolom Orbán ennek fényében probált beszélni, Gyurcsány pedig konfrontációra próbálta kényszeríteni.

Ahhoz nem ilyen szoros menetrendrendszerű kellett volna, hogy valódi vita alakuljon ki. Szóval ezen szabályok figyelembevételével nem nevezhetjük vitának.

A számok dobálása pedig önmagában nem azt jelenti, hogy valaki felkészült(főleg, ha féligazságokkal illetve "tévedésekkel" teli).

Gyurcsány tulajdonképpen folyamatosan Orbán a személyét támadta. Orbán nem vette fel a kesztyűt, gyakorlatilag egyszer reagált - a 10 helyett 1 autóra.

Nekem tulajdonképpen egyiksem a zsánerem, de Gyurcsány most jobban leszerepelt előttem, a stílusa számomra rendkivül taszító volt.

Előzmény: estikornel (1954)
Villámcsiga... Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1965

jó reggelt,

hát én is azzal bűntettem magam, hogy végignéztem a vitát. Már ha ez vita volt. Gyurcsány tényleg megnyerte a csatát, de a háborút elvesztette.

Itt most nem azt kellett volna bizonyítania, hogy milyen agresszív, azt láthattuk a Parlamentben is többször. Itt egyfajta szimpátiát kellett volna ébresztenie irányába. Hát, szerintem ez nem sikerült. A már tuti balos szavazók jót nevethettek, mikor alázni próbálta Orbánt, de ez új szavazókat nemigen hozhatott.

Orbán, szokatlanul visszafogott volt, tán fáradt, mert valami vidéki gyűlésről esett be. Egyébként segédanyagokat nem lehetett használni, erre Gyurcsánynál csak úgy repkedtek PAPÍRRÓL a számok, percek.

Ha akart volna, Orbán is tudott volna mit fikázni a másikon, de nem ez volt a cél. Szépen hagyta túlpörögni Gyurcsányt, aki tényleg mindent jobban tud mindenkinél. :)

Szóval, összességében hasznosabb lehetett Orbán taktikája, még ha nem is volt látványos.

Biga

Timna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1964
Tehát aki lendületesen, offenzíven vitázik legnagyobb ellenfelével, az diktátor? Gratulálok, nyertél egy "hülyevagyok" kitűzőt.
Előzmény: megfontolt (1949)
Hello Autobahn Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1963
A nyolcvanas éveket akarja, mikor Gyurcsány a pécsi Kisz prominense volt.
Előzmény: Evetke007 (1958)
Hello Autobahn Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1962
Én azt gondolom, hogy ma mindketten más stratégiát választanak majd. Amúgy az a véleményem, hogy tegnap Gyurcsány sikeresen megszólította aggresszívitásával a saját keménymagját, de alighanem a bizonytalanokra nem volt jó hatással a pökhendi, lekezelő modora, a szabályokat is néha áthágó viselkedése. Ebből ma nyílván visszavesz, a "támadóék" ma a Kuncze-Dávid páros lesz

Orbán stratégiája jobb volt, ami a hibája volt, hogy talán túlságosan visszafogta magát. Ma ezen nyílván változtatni fog.

Alighanem számokkal jobban felkészült egyébként Gyürcsány, ennek ellenére sok hamisat állított.
Előzmény: estikornel (1954)
renegade Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1961
Sokan írták, hogy Gy nyert, mert földbe döngölte, lealázta O-t. Vajon ez akkor is tetszene Nektek, ha Veletek tenné?

Én fanyalogtam, mert nekem nem tetszett, nekem nem jön be az agresszív stílus. A feleségem viszont, aki sokkal szelídebb lélek a mindennapokban, mint én, azt mondta, hogy ennek éppen itt volt végre az ideje. Hát igen, ebben is van valami. Éppen elégszer volt már arrogáns, hazug bunkó, most megismerte, milyen is az, amikor a fejére olvassák a hazugságait, még ha bunkó módon is teszik azt -- ahogy ő eddig.

Éveken keresztül azt hallottam, hogy O diktátor. A tegnapi vita + a fentiek alapján ez kiről mondható el?

Már ne is haragudj, de ez a kérdésfelvetés így egy baromság. Ne a vitastílusból szűrd le, ki a a diktátor és ki nem, hanem a kormányzásból. Mindkettő kormányzott már, az egyik 4 évet, a másik kettőt. A magam részéről például nem tudok úgy Orbánra és a demokráciára gondolni, hogy ne jusson eszembe a háromhetenkénti parlamenti ülés, az összes parlamenti vizsgálóbizottság felállításának elutasítása (!), az Országimázs Központ, nagyberuházások végrehajtóinak hatalmi szóval történő eldöntése, a két választás között "közkívánatra" naponta kétszer leadott választási nagygyűlései etc. Ezek mellett tökmindegy, milyen arcot vág, milyen beszédstílust vesz elő egyetlen tévészereplésen.
kopaszmercis Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1960
Azert nyugodtan belegondolhatsz, hogy az utak tobbsege, amin az atlagember jar nem a kormany kezeben van, hanem az onkormanyzat kezeben, es sok onkormanyzat a fidesz vezetessel van megaldva, es ott is szarok az utak, hogy is van ez.. arrol nem is beszelve, hogy soha annyit nem romlott a budapesti utak allapota, mint a fidesz 4 eve alatt.. de hala istennek az elmult 4 evben eleg sok utat felujitottak itt pesten, az en kornyekemen (huvosvolgy hidegkut) konkretan a ket bejovo utat (nagykovacsi, hidegkuti) ujitottak fel az elmult evben, sot gazdagreten is tegnap lattam, hogy felujitottak az egyik utat, ami megkeruli a lakotelepet (a masikat nemtom felujitottak e) Szoval lehet, hogy sokba kerul nekunk, es huznak a penzbol, de azert en emlekszem, hogy Viktorrol a hepiendkáefté mennyi utolag titkositott videofelvetelt keszitett az akkori miniszterelnokrol sok penzert, hogy diszdoktori berelt jumbokrol meg egyebekrol ne is beszeljuk... Ha el kell dontsem, hogy 2 milliardet vegyenek kozpenzbol nekem egy cukorkat, vagy 3 foritot koltsenek el hulyen magukra.. nekem nem nehez a valasztas.
Előzmény: lcoder (1945)
Alexrose72 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1959

(HÍR)Inforádió nyugodtan beirhatná a 100 %-t OV neve mellé, azon se csodálkoznék.

Nagyon hiteles..)))))))

Előzmény: Hello Autobahn (1955)
Evetke007 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1958
Egy leheletnyit azért az is különös, hogy hajrá Magyarország, előre nézzünk, meg miegyéb, Orbán roppant haladó - lenne, de Gyurcsányról akkor miért a hatvan évvel ezelőtti történelmet próbálja az eszébe juttatni az embereknek? Egyikük se élt még akkor. Merre akarunk haladni? Vagy csak nem volt Gyurcsányon sapka?
ági anyu Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1957
Orbán képezte Mikoláék ellenpontját, ez nem is volt szerintem rossz taktika.
Ami, szerintem hiba volt, az az, hogy egy vitában nem lehet monologizálni, márpedig folyamatosan azt csinálta. Nem azz ellenfelére nézett, hanem a kamera mögé. Ez nekem azt sugallta, hogy nem vitaképes
Előzmény: Labor (1933)
puma0001 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1956
Most megmutatkozott , hogy miért akarta a FIDESZ ezt a vitát az első forduló után.
A "panel proli" mint FIDESZ-kreáció közismert , Viktor tulajdonkép kinek akar hazudni??
És nálam ne próbáljanak kopogtatni a hívők mert durva leszek.:)

Hello Autobahn Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1955
Nem tudom volt-e már:

Ön szerint melyik kormányfőjelölt volt a meggyőzőbb?

Gyurcsány Ferenc (35%)
Orbán Viktor (58%)
Nem volt különbség köztük (3%)
Nem láttam a vitát (5%)
(inforadio.hu)

estikornel Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1954
Orbán egyértelműen felkészületlenebb volt, mint Gyurcsány. Ritkán vett arról tudomást, hogy tulajdonképpen egy vitában vesz részt, és nem egy választási gyűlésen olvassa fel híveinek a programját. Mondandóját ritkán támasztotta alá számokkal, helyette inkább mindenkinek köszönetet mondott.

Gyurcsány határozott, felkészült volt. Azonban ez a határozottság már átcsapott nagyképűségbe, pökkhendiségbe. Nem tudott váltani a stílusán, így elképzelhető, hogy negatív kép alakul ki róla bizonyos szavazói körben.

A testbeszéd is a fentieket támasztja alá. Orbán egyértelműen zavarban volt, látszott rajta, hogy legszívesebben elhagyná a csatateret. Nem nézett ellenfelére, gyakran igazgatta papírját indokolatlanul. Gyurcsány szinte végig a vitapartnerére koncentrált. Néha már egy ragadozó benyomását keltette. Előfordult egy-egy válaszánál, hogy a tenyerét dörzsölgette, majd miután "jól" elmondta véleményét, mosolygott. Agresszivitásával, koktató stílusával túllőtt a célon.

Bár, ki tudja mi volt a cél. Előttük van még egy vita, ami után más kép alakulhat ki a szavazókban.
megfontolt Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1953

Gondolom, a Viktor c. könyv a vérnarancsos :-)

Egyetértek, egyik sem független, de ne áltassad magad, aki ez ügyben megnyilvánul, 99%-ban nem független, nyilván mi sem. Azt gondolom, hogy aki megfontoltan akar szavazni, az tanulmányozzon minden forrást és döntsön azok alapján. Egy forrás nekem a tegnapi vita. Ez alapján nekem a képlet egyértelmű.

Előzmény: Powersystem (1950)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1952
én gyurcsánnyal álmodtam, ordított velem meg rázta a mutatóujját fenyegetően. hát basszus, szépen vagyunk. egy idegbeteg, agresszív kisztitkár meg egy körmösöző szingliző nemzetorvos.
Ulrika Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1951
Az EU-ban összességében túltermelés van. A magyar termelők valamit nem jól csinálnak mert sokan a külföldi élelmiszereket veszik. A termelők érdekei hogy visszacsábítsák a magyar vásárlókat, nekik kell tenni érte és nem az államtól várni a megoldást. Piacgazdaság van. Nem kell minden második embernek a földből élni ha nincs rá igény.
A kormány sara hogy még a támogatások kifizetését is késlelteti ezzel helyzetbe hozva akülföldi termelőket. Orbán ezt azért felhozhatta volna, de inkább a párt programját ismételte.
Különben most támogatás után sírunk, de valaki belegondolt már hogy ha 10 év múlva megszünikEU-ban az agrártámogatás akkor hogyan lesz versenyképes a hazai áru a távolkeletivel szemben? Akkor lesz ám igazán ok az aggódásra. Most még előny a termelőknek azEU-val szemben az alacsony munkabér de ez sem lesz ám így a végtelenségig.
Előzmény: anyabanya (1913)
Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1950
Legalább valamilyen független oldalt hoznál fel és nem egy ilyen vérnarancsos lapot meg egy fikaoldalt!
megfontolt Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1949

Sokan írták, hogy Gy nyert, mert földbe döngölte, lealázta O-t. Vajon ez akkor is tetszene Nektek, ha Veletek tenné? Sajnos Gy-nek ez a stílusa, nem csak O-val volt ilyen, néhány link a figyelmetekbe:

http://nappal.hu/page/cikk/d/10/382/1

http://www.magamert.com/index.php?site=videok&videoi=4

Ez utóbbi szerintem megdöbbentő, már csak a témája okán is. Éveken keresztül azt hallottam, hogy O diktátor. A tegnapi vita + a fentiek alapján ez kiről mondható el? Az állampárti múltról nem is beszélve.

Valaki felhozta a http://www.box.hu/ honlapot, más erre válaszként azt, hogy olvassuk el a Viktor c. könyvet. Én pedig azt mondom, hogy mindkettőt tanulmányozzatok, majd a tegnapi vita fényében döntön mindenki, hogy melyik forrás számára a hitelesebb. Nekem egyértelmű, hogy az egyik (könyv) hitelessége erősen megkérdőjelezhető, míg a másik (film) állításai a tegnapi vita fényében hihetőbbek lettek.

Powersystem Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1948
Csak azt a taktikát alkalmazta amit a múltkor áder jankó csinált! (Nem vetíthették ki az adatokat)Szerencsétlen kóka belement a kisded játékaikba aztán nem is jött ki belőle túl jól. De gondolom szerinted az rendjén volt. ha már a hamisításnál tartunk akkor a fidesz sem különb végig csak adatokkal és számokkal dobálóztak, orbán meg elkövette azt a hibát hogy kampánybeszédet akart nyomni de elfelejtette hogy vitára hivatalos!
Előzmény: profikám (1943)
lcoder Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1947
Én nem is arra céloztam hogy akarna, csak arra hogy egyesek ezt a döntését is kritikátlanul elfogadnák.
Előzmény: Daikini (1944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!