Ugyan nem engem kérdeztél de ez egy Kispest-Fradi meccsen készült a zsákmánnyal és a kép jobb oldalán van még egy Honvédos drapi is a sexi hamburgers-é volt.
Nem teljesen értem a hozzászólást. Bár tudom, hogy nem voltál itt, de a társaid megemlítették, hogy bizony ellenetek is volt jó kis szurkolás...
YBB él, mindig is élt, csak most jött el az idő, hogy átvegyük a fő helyet a lelátón. Eddig is minden kezdeményezés, próbálkozás a miénk volt. Minden tisztelet a legionak, nem tudok a nevükben nyilatkozni, még léteznek, de jelenleg mi vagyunk a fő csoport.
Annak, hogy vannak a táborban lányok, mi köze a dalhoz? :D
Szerda délelőtt érkeztünk Bonnba. Elfoglalva a szállásunkat, mentünk a csarnokba ahol a csapatunk éppen dobóedzést tartott.
A jegyeket ekkor megvettük, az álló jegy 10 Euroba került, az ülő 24-be. Mivel azt mondta az irodán a hölgy, hogy az ülőhelyeken nem lehet állni, ezért inkább állót vettünk, amivel a legfelsőbb sorokba mehettünk volna. A hölgy aztán már azt is mondta, hogy ad nekünk 10 Euroért ülőt, ha már ennyit utaztunk, de a fenti ok miatt maradtunk az állónál.
19.30-kor kezdődött a meccs úgy beszéltük meg hogy 18.30-kor elfoglaljuk a helyünket a csarnokban. Hát ez kurvára nem jött össze, mert a csarnoknál egy órával a meccs előtt irtózatos tömeg volt. Bedugult a csarnokhoz vezető út. Úgy látszik ez itt szokásos, mert relatíve felkészültek voltak, a parkolást több ember vezényelte. Nos itt tényleg minden a kosárlabdáról szól. A csarnokukat három éve adták át és csak a kosárcsapatnak készült. 6000 fős és úgy csinálták, hogy a hazaiak kispadjához közeli oldal lelátón csak álló helyek voltak, ami 1000 emberrel elég komoly lehet. Bent hatalmas Telekom Basketes shop. Saját tévés stábjuk is volt.
Két német srác mondta, hogy menjünk nyugodtan a "sarki" szektorba, mert ott szoktak a vendégtáborok lenni. Azt mondták, ha vett oda valamelyik német jegyet, az majd illedelemesen arrébb is fog ülni. És tényleg így volt.
A szektorunkban közel huszan voltunk Olaj szurkolók ill. lentebb volt még néhány szolnoki lány és több helyen lehetett még magyar zászlót látni.
A meccs előtt bemutatták részletesen a csapatunkat a nézőknek. Elmondták a röviden a történelmünket és a jelenlegi sikereinket. Majd a kivetítőn a legjobb játékosainkat külön bemutatták. Trottert, Horváth Ákost, Millst és Bádert. A meccs kezdetekor mint az ötezer ember talpon maradt és úgy szurkolt. Elég jól nézett ki. Gondoltam is hogy ez kemény lesz, de aztán kiderült hogy csak az első kosárig szól, aztán leülnek. Ezt eljátszották minden negyedben a nézőtéren. Az első negyedben azért jó sokáig álldogáltak, mert három és fél percig nem tudtak kosarat szerezni. A bonni oldal lelátó szellősen telt volt, de csak egy szűk réteg szurkolt végig. Viszont amikor mindenki bekapcsolódott akkor jó nézett ki. Számomra úgy tűnt hogy nem annyira hangosak, de amikor jöttem a büféből a második félidő elején és fölöttük mentem el, akkor elég jól szóltak.
Nekem nagyon tetszik a csarnokuk és az hogy 5-6000 ember állandóan kint van, annak ellenére hogy nem élcsapatról van szó. Ráadásul a táboruk is komolyabb mint mondjuk volt az Artlandiaké vagy a Gravesliné.Egy-két Euroligás színházról nem is beszélve.
Örömteli, hogy végre volt valami szurkolás alba-falcon.A legio hová lett, újjáéledt a BY brigade?A falco táborban elég feltünők voltak az első sorban a gruppik,hogy fog így a szátokból hangzani a "Minden szolnoki..." kezdetű nóta?:)
Elöször is a próbálkozásért elismerés, tényleg le a kalappal.
Másodszor viszont, Körmenden mostanában csúszósak az utcák, gondolom másra számítottatok. :) Úgy néz ki van amiben a csarnoktáborok VERIK a (top 20fő? uz) a futball szurkolókat. :)
Örülök, hogy végigolvastad a beszámolót és hogy ekkora érdeklődést mutatsz hölgy tagjaink iránt,majd átadom nekik:) Egyébként Sopronban is ott voltak és mint a képen akkor is végigszurkolták a meccset, remélem nem akkora bűn:)
De bizony, annak a társaságnak a tagja vagyok :) Éppen ezért is reagáltam a leírtakra. De szó sincs torok elvágásról és mérhetetlen agresszióról. Ha hiszed, ha nem, nem balhézni járnak ki az emberek.
Nem keménylegénységről van szó, mert mi sem vagyunk azok. Viszont ha kicsit is komolyan vesszük a dolgot, hangerőben, minőségben, megjelenésben, szervezettségben egyszóval mindenben előrébb vagyunk mint ti, ebben talán te is egyetértesz. Ettől függetlenül a szombati fellépést nem vitatom, kellemes megeletés volt. Jót tett, hogy megalakult ez a csoport.
A szolnokiakkal egyáltalán nem vagyunk jóban. De nincs is komoly ellentét. Inkább mondanám semlegesnek, mindkét félnek vannak komolyabb riválisai. Hogy ők hogyan vélekednek ezügyben, azt nem tudom.
Keller pedig a maga sorsát alakította, mert volt több idegbeteg megmozdulása. Nem véletlen, hogy jópáran szidták, nem csak az említett csoport.
A Boldizsáros dologgal kapcsolatban, a rokonoknak átadott jókívánságok rész arra engedett következtetni amit én is írtam.Nem az volt a bajom, hogy ilyen elhangzott, mert egy meccsen előfordul 100-szor. Hanem az, hogy két sorral alatta mit írt a beszámoló készítője. Hülyén jött le.
Szégyenkeznivalótok abszolút nincs a szombattal kapcsolatban, lényeges előrelépés a korábbi évekhez képest. Örülnék, ha minden meccsen legalább ennyi vendég szurkoló lenne! Beleértve magunkat is.
Az viszont nem fedi a valóságot, hogy a szurkolás csak Keller és Simon szidásából áll. Még akkor sem, ha valóban nem eröltettük meg magunkat és leginkább csak az SKC-SKC rigmus szólt.
Először is értékelem, hogy méltattad annyira az oldalunkat, hogy elolvastad a cikket. Továbbá azt is, hogy korrekt hangnemben reagáltál,ebből gondolom, hogy nem az „elvágom a torkodat” mutogató, a cikkben szereplő társaság tagja vagy.
Azalatt mit értesz, hogy nem egy súlycsoportban van a két társaság? Mert ha azt, hogy nem vagyunk akkora kemény legények mint ti, akkor ül az állításod. Ha viszont a szombati szurkolói produkciót nézzük illetve az utóbbi jó néhány évben Fehérváron megfordult létszámotokat, akkor egy kissé sántít.
Nem tudtam, hogy ekkora barátság van a szolnoki és a ti táborotok között, hogy megtárgyaljátok, ki mikor hullat könnyet értünk. A kultúra, kultúra rigmus nem Simi gyalázása miatt volt, ahogy ez egyébként le is van írva, hanem hogy egy, a faulthoz közel sem lévő játékost kezdtetek el szidni ( ok értem nehezen felejtetek)majd eszmélve erre elővettétek Ákost. Mindezt a saját csapatotok akciója közben.
Boldizsár megszólítása pedig nem feltétlenül a k…. anyázásban merült ki, ahogy ez nem is szerepel a cikkben, nyilván volt közte az is.
Végül, a kosárszurkolói tradíciók. Tény, nem vagyunk egy nagy létszámú csoport, de azt kivesézni, hogy melyik csapat lelátóján jelentek meg először szurkolók, felesleges, úgysem kerülne pont a végére. Szerintem te egy törzsgyökeres szurkoló lehetsz (cáfolj meg, ha nem így van), aki úgy véli, hogy ezzel a fehérváriak számára készített beszámolóval tradíciók lettek sértve. Erről szó sincsen. A cikkben említettek azokra vonatkoztak, akik a meccs hajrájáig ültek a B középben és szurkolásuk a mi játékosaink szidásáig terjedt.
Tudjuk, hol a helyünk, de szerintem nem kellett szégyenkeznünk szombaton. Bármekkora létszámban is, de elkísérjük Zalaegerszegtől Debrecenig a csapatot és nem célunk mérce állítása egy szolnoki, körmendi táborhoz, hanem csupán csapatunk bíztatása.
Még egyszer köszönöm a korrekt hozzászólásod, az ilyeneknek van értelme.
"A hazai „B közép” talán az eső miatt fedett részt keresve beesett a kezdésre, hiszen a soproni foci hanyatlása miatt más sportágat kereső, ám azt közelről sem ismerő alakulatról van szó."
Rendkívül vicces és jól informált a beszámoló írója. Azt azért jelezném, hogy a két társulat továbbra sincs egy súlycsoportban így érthetetlen ez a kóstolgatás. Nem elég nektek ha a szolnokiak sírnak rajtatok a röhögéstől? Nos, mi nem tudtuk eldönteni sírjunk-e vagy nevessünk.
Egyébként örülök, hogy van szervezett szurkolás fehérváron és kellemes meglepetés, hogy ennyi ember volt a szektorban.
Viszont egy jó tanács. Ha már beszámolót írtok és belekerül az is, hogy "kultúra, kultúra" rigmust kiabáltok simon szidására, akkor ne írjátok bele két sorral korábban, hogy Boldizsárt elküldtük a k... anyjába. Gondolom érted miért.
Az előzmények ismeretében pedig ne lepődjetek meg azon, hogy akkor is simont szidjuk ha épp nem ő szabálytalankodik. Vannak dolgok amiket nehezen felejt az ember.
u.i.: A hazai "kemény mag" kosárszurkolói pályafutása még mindig hosszabb mint a tiétek. Ezt pedig illik tiszteletben tartani. Ugyanúgy ahogy mi sem vitatjuk a nálunk nagyobb tradícióval és létszámmal rendelkező táborok erejét.
Nem árt, ha tudjátok hol a helyetek. Ezzel elkerülhettek nem egy kellemetlen szituációt a jövőben.