Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 5563
Szerintem te szerettel volna egy ilyen felallast. Aztan kiderult, tulajdonkeppen senkit nem erdekel, van-e gyereked, vagy sem. :) A te dolgod. Es innentol kezdve talan nem is olyan kulonleges ez az egesz.
Előzmény: missparker (5554)
Aminah Creative Commons License 2008.12.29 0 0 5562
"a környezetemben ilyenkor legyintenek, hogy jajj, majd meglátod,"

hihi...ezt azért mondják, mert sokaknál ez a gyereket akarok dolog úgy jön, mint derült égből villámcsapás. Egyszer csak rád tör a vágy, hogy gyereket akarsz. Van akire 18 évesen, van akire 25 évesen, van akire 35 évesen, van akire 45 évesen, van akire sosem. És van olyan, hogy előtte egy héttel még megőrültél volna, ha egy óránál többet egy gyerek társaságában kell eltöltened, komolyan:-)

Na de az is igaz, hogy ez őrült nagy felelősség, totál megváltozik minden, és szerintem csak az vállalkozzon rá, akiben lassan érlelődve, vagy hirtelen rátörve, de kialakult a vágy egy gyermek után, mert ez a vágy az, ami erőt ad majd később. Akii nem akar gyereket, az ne vállaljon gyereket. Anélkül is lehet teljes életet élni. Ha vágysz rá, de nem sikerül, na az a durva helyzet.
Előzmény: Jack Traven (5558)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.24 0 0 5561
: )))

Bevallom, nem tudom elképzelni se, hogy hogyan lehet leírni a környezetet ebben az esetben... : ))) De kíváncsi vagyok rá. : )))
Előzmény: botsinkai (5560)
botsinkai Creative Commons License 2008.12.24 0 0 5560
A definícióhoz a feltételeket (halmazt) is fel kell(ene) állítani. :-)
Előzmény: szanzaveronika (5559)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.24 0 0 5559
Definíció mellé érvek? : ))) Hogy jön az össze? : )))
Inkább olyan példákra lennék kíváncsi, amikor nem korrekt. : )))
Előzmény: botsinkai (5557)
Jack Traven Creative Commons License 2008.12.24 0 0 5558
Üdv!

Bár még van 5 évem hogy elérjem a topik korhatárát, de lehet, sőt, nem lesz gyerekem 30éves koromra. Jelenlegi állás szerint az unokaöcsémet is elviselem kb. egy óráig aztán nagyon elég. Meg nővéremből kiindulva tudom mennyi áldozattal jár egy gyerek (igen, tudom, sok örömmel is), de olyan áldozatok, amiket nem szeretnék meghozni. Persze sokan a környezetemben ilyenkor legyintenek, hogy jajj, majd meglátod, mintha kötelező lenne a gyerek. Sokan szülnek azért hogy eleget tegyenek a társadalmi nyomásnak. ha együtt élsz valakivel akkor jönnek a kacsintós kérdések: házasság? gyerek? Jajj! Kötelezőből sose, persze vannak akik valóban vágynak a gyerekre és örömüket is lelik benne, ezzel sincsen semmi gond. A büszke-mártír anyukáktól azonban a szőr feláll a hátamon, ha lenne szőr, akkor felállna :D

Mindegy, kicsit zanzásítottam, maradtak még bennem gondolatok, de készülődnöm kell az ünnepre. Lényeg hogy éljük a saját (!!) életünket, ne máséra figyeljünk és kutakodjunk, ne határidőket szabjunk, azok csak bestresszelnek minket.

Békés és Boldog Ünnepeket!
botsinkai Creative Commons License 2008.12.24 0 0 5557
Ha érvekkel meggyőzöl, akkor megkövetlek. :-)
Előzmény: szanzaveronika (5556)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5556
Hát, nem tudom, hogy ez nekem így elég-e.
Előzmény: botsinkai (5552)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5555
Nem azt mondtam, hogy szerintem a topikcím provokatív, csak azt, hogy azért ne menjünk el abba az irányba, hogy a provokáció ténye a közönségtől függ. Az, hogy eredményes-e a provokáció, na, az már tényleg a közönségtől függ. De a provokáció, az maga az akció, már reakció nélkül is.

A topikcímet nem tartom provokációnak. Sokféle hangulatban születhetett, de nem tartom túl valószínűnek azt, hogy bárki is ide akart volna ugrasztani gyerekeseket. Az már belefér, hogy fikázni őket, de hát tulajdonképpen megértem, hogy a nemgyerekeseknek elegük van a nyúzásból.
Előzmény: missparker (5553)
missparker Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5554
Jelen topik esetében ez úgy van, hogy kiálltunk a beafsteak-kel, a vegák meg néha idejönnek fújjolni :)
Előzmény: botsinkai (5549)
missparker Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5553
És a topikcím kinek az érzékenységét hivatott sérteni? Mert pusztán egy tényt közöl, miszerinte 30 fölött nincs gyerekem. Nagyon érzékenynek kell lenni ahhoz, hogy ez vkit sértsen :)
Előzmény: szanzaveronika (5547)
botsinkai Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5552
Maradjunk annyiban, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén a definíciód korrekt. :-)
Előzmény: szanzaveronika (5551)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5551
Mert arra lehet kihegyezve, hogy az érzékenységüket sértse... De felőlem felsorolhatsz még pár "érzékenységet". : ))) Attól még a definícióm korrekt marad. : )))
Előzmény: botsinkai (5549)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5550
Most nem azért, de miért kellene nekem, gyerekesnek, hogy bárki is igazolja magát, hogy ő márpedig akart volna gyereket, csak nem úgy alakult? Ha valaki megtisztel azzal, hogy beavat abba, hogy ő szeretett volna, csak nem lehetett, akkor az jelenthet egy érzelmi plusszt, pl. lehetek erre tekintettel, és vigyázhatok arra, hogy ne okozzak neki a gyerekezés-ponton feleslegesen fájdalmat. Viszont ha nem akar gyereket valaki, az az ő döntése, ő élete, aki erről bármi negatívat mond, az idióta. Ha nem akar gyereket, ne legyen, és kész, mitől probléma ez bárkinek? Ezt nem tudom felfogni. A másik viszont az, hogy a gyereknevelés is tisztelendő dolog. Ugyanúgy, ahogy azoknak, akiknek nincs gyerekük, van egy csomó tisztelendő dolog az életükben.

(Bocsi az összevisszaságért, csak épp mennem kell, mert a gyerekem mindjárt jön az edzésről... : ))) )
Előzmény: missparker (5530)
botsinkai Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5549
Közönségtől is függ. :-)
Vegák között bifszteket kínálgatni provokatív, italozó vadásztársaságban nem annyira. :-)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5548
Ja, bocs, az előző hszem sztornó, mivel most fogtam fel, hogy odaírtad, hogy "szerintem". Így ugyanis korrekt, nem kell hogy ragaszkodj általános értelemhez, ebben az esetben. : )))
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5547
"Szerintem az a provokatív, amit annak akar látni valaki."

Na, ne. : ))) A provokatív az az, ami szándékosan arra van kihegyezve, hogy mások érzékenységét sértse. Definíció szerint. : )))
szanzaveronika Creative Commons License 2008.12.23 0 0 5546
Nekem tutira nem lenne. : ))) Nem is volt. És majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek, megint nem lesz. : )))
Előzmény: 2hounds (5523)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5545

Puhulsz:D

Gondolj bele, ha neki jó, akkor közvetve lehet neked is jobb lesz. Ennyi még belefér nem?;-))

Előzmény: Firedog (5543)
missparker Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5544
Ha nem érezted a karácsonyi feelinget, akkor valszeg azért nem hiányzik. Majd most, a barátoddal kialakítjátok a saját karácsonyotokat. Nekünk, kettőnknek holnap lesz szenteste, mert 24-én a szülőknél leszünk. Mi így találtuk ki, hogy mindenki elégedett legyen.
Előzmény: Firedog (5543)
Firedog Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5543

Nincs tévém... őszintén szólva nem is hiányzik.

Mióta a szüleimtől külön költöztem (16 éve) azóta karácsonyfát se eresztettem be a lakásomba. Első év, hogy leszen... de nem értem most se, hogy minek a fenének kell(meg a karácsonyi nyimnyavalya egyáltalában) de a barátomnak úgy tűnik, hiányzik a fíling (gondolom, neki van - ugyanis nekem nincs...)

Előzmény: 2hounds (5528)
botsinkai Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5542
Gond nélkül lehet lassú fényváltásút csinálni, sőt ma már nem kell forgó plexiset barkácsolni, mert 1-2 nagyobb fényű változtatható színű LED átvilágítja az üvegszálköteget, a színváltás sebességét pedig akár egy potméterrel is lehet szabályozni. :-)
Előzmény: 2hounds (5540)
2hounds Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5541
heh, a kis névváltó alakváltó!
Előzmény: _mirasorvino_ (5539)
2hounds Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5540

Ismerős, errefele a verandákon vagy előterekben van ilyen. Ami nem vibrál ezerrel, az még tetszik is, de majdnem mind vibrál, csak 1-2 lassú fényűt láttam, így kezdek kételkedni, hogy van olyan, ami csak simán világít.

Nekünk idén van az első saját fánk, nagyon örülök neki, puccos üvegdíszeket raktam rá és az egész hát karácsonyi fényben úszik. :)

Előzmény: SiriusBlack (5538)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5539
megint nem váltottam nevet az előbb
Előzmény: SiriusBlack (5538)
SiriusBlack Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5538
én ezt régen megoldottam :))) szerintem nekünk van a legviccesebb műkarácsonyfánk. merthogy nemcsak zöld mű-tűlevelei vannak, hanem valami fényszál is bele van fűzve, vékony hajszálszerű átlátszó izék, amik a végükön világítanak. sőt. az egészet egy kis szerkezet vezérli , amiben van egy plexi korong, ami színes. ezen keresztül megy a fény a fényszálakba, és így az ágak végére. tehát lehet különféle korongokat színezni alkoholos filccel, és így mindenféle színes fényjátékokat produkál a fa. zenélni hálistennek nem zenél. 
Előzmény: 2hounds (5537)
2hounds Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5537

Hm...

"Nincs karácsonyfám. És?"

Előzmény: missparker (5531)
2hounds Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5536

Á, ahogy gondolod. Mindenkinek mást jelent a rejtve hordozott jelentéstartalom a szavak mögött.

És ki köpköd? Mert szerintem mindenkit köpködnek. Engem is köpködtek, mert nem volt gyerekem, pedig akartam. Most meg már kezdik, hogy mikor jön a kistesó, és elítélően vagy Háhá, persze, hogyne, majd meglátod módon csóválják a fejüket, mert kategorikusan kijelentettük, hogy NEM tervezzük, és NEM is akarunk tesót. Ha mégis lesz, beletörődünk. Ugyanígy köpködik a sokgyerekest, sőt azért is kaptam már, mert el tudom képzelni, hogy valaki annyira imád egy kutyát, mint egy másik embert. De már leszarom, 30 múltam, és nem érdekel, ha köpködnek, ha nagyon szekálnak, max. visszaköpök.

missparker Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5535
Mittomén. Nem én köpködök, hanem engem köpködnek.
Előzmény: botsinkai (5534)
botsinkai Creative Commons License 2008.12.22 0 0 5534
Általános kérdés volt. :-)

Akkor: gyerekesek (vagy nem gyerekesek) által miért köpködni való? :D
Előzmény: missparker (5533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!