Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1182
Várj egy kicsit, mert most roppantul sajnállom azokat akik bruttó 350000 forintot keresnek.
Előzmény: Tamerlán (1181)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1181

hurkazsírosnápolyi,

ja, még mielőtt te az inflációt emlegeted,

még annyit, hogy:

Például, havi bruttó 350.000,-Ft-ra

2001-ben havi nettó 196.014,-Ft

2002-ben havi nettó 197.406,-Ft

2003-ben havi nettó 191.919,-Ft

2004-ben havi nettó 190.083,-Ft

2005-ben havi nettó 194.750,-Ft.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (1180)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1180
Azért számold hozzá az éves inflációt is. Asszem 2001-ben 9.6%, 2005-ben 3.6%.
Előzmény: Tamerlán (1179)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1179

Állományjavító,

1.)

ebben a topicban én Kenetlegény (1144)-es hozzászólására válaszoltam.

Nézd meg csak miket írt. Ezt még ki is emelte: 

"Ám arra válaszolj: 2005- ben a jövedelmed nagyobb, vagy kisebb részét fizetted adóként az államnak, mint pl. 2001 – ben?"

2.)

Én egy részletes adatsorra (a "Havi NETTÓ jöv. változása 2001-2005" c. topicban közölt számításaimra) hivatkoztam, amelyből jól kitűnik,

hogy (sajnos) igenis

vannak (a munkaviszonyból származó jövedelmeket nézve) olyan bruttók,

amelyek nettója kisebb 2005-ben, mint 2001-ben volt.

Például, havi bruttó 350.000,-Ft-ra

2001-ben havi nettó 196.014,-Ft jutott, de

2005-ben havi nettó 194.750,-Ft-ot fizettek ki rá.

Vagyis, 2005-ben többet vontak el belőle, mint 2001-ben. (Ebben "jótékony" szerepet játszott a nyugdíjplafon drasztikus megemelése a két évet tekintve, 2.197.300,-Ft-ról 6.000.600,-Ft-ra.) 

3.)

Aki meg ilyen sávban van,

az bizony még akkor is rosszul járt,

ha közben "a jól súlyozott statisztikai átlagban a nettó keresetek e kormányzati ciklus alatt eddig több, mint 30%-kal nőttek." 

És ha csak ebből a keresetéből él, akkor most rosszabbul él.

Hát nem ilyeneket keres ez a topic?

Na ugye.

Előzmény: Állományjavító (1166)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1178
Közalkalmazott vagy sima alkalmazott a férjed?
Előzmény: anyabanya (1172)
Roxxx Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1177
Egy szegeny embernek (ha akarod nyomorgonak) meg ha csak egy kicsivel
jobban is el, az is jobb. 1998-2002 negy eve utan rosszabbul eltek.

Szerinted inkabb arra szavazzon valaki, aki allitolag felepiti a "lerombolt" orszagot,
meg naponta tizszer elmondja, hogy a mi negy evunk alatt jobban eltel? Meg ha
tudja, hogy ez nem igy volt? Valaki, akinek nem kell naponta azon gondolkodni,
hogy most egyek vagy melegedjek, az persze, hogy megengedheti maganak, hogy
"magasabb erkolcsi szempontobol" dontson. De egy szegeny csak azt nezi, hogy
ezer forinttal tobb jut-e neki.
Előzmény: nagyész (1174)
apple48 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1176
Ha, ha, ha! Ez nem nevetés, hanem a te jóslásod első szava: ha. Nincs itt semmiféle ha. Kapitalizmust akartunk, megkaptuk. Volt aki jól jött ki belőle, volt (valszeg a többség) aki rosszul. A mi lett volna ha, egy nagy süketelés. OVInak is volt lehetősége, megkapta az országtól, de elbaxta. Semmivel sem lett jobb, legfeljebb neki. Na és természetesen akad még tisztességes ember, aki nem úgy táncol, ahogy OVI fütyül (a többség!). A kérdést persze én is feltehetem: akad még tisztességes ember, aki a levitézlett FIDESZre szavaz?
Előzmény: nagyész (1174)
apple48 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1175
Ezek szerint rosszabbul élsz. No akkor már van 3 (+ Wágner úr), de talán ez sem nagy szám. :-)))
Előzmény: Tamerlán (1173)
nagyész Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1174

Ne keverd össze a szegénységet a nyomorral! Én is szegénységben nőttem fel és most sem vagyok gazdag. Ám sohasem nyomorogtam és ezután sem szeretnék! Vidéken valóban lehet ezt-ezt megtermelve jobban kijönni nevetséges összegekből is, de, hogy emberek élnek az említett jövedelmekből, bizony hatalmas szégyen a "rendszerváltó" társadalomra!

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy teljes komolysággal példának hozzák fel egyesek ezeket a szánandó módon életüket tengető embereket, mint akik jobban élnek az utóbbi négy évben. Ha pedig arra gondolok, hogy a szocializmus kimaradása az életünkből Ausztriáéhoz hasonló életnívót jelentett volna minden magyarnak és ha már kétszer is nem rombolták volna a rendszerváltozás után az országot megakadályozva a közelebb jutást hozzájuk... Szóval, ha erre gondolok, akkor az is hihetetlen a számomra, hogy akad még olyan tisztességes ember ebben az országban, aki rájuk szavaz!

Előzmény: Roxxx (1142)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1173

Kenetlegény,

I. ÁLLÍTÁS

Kenetlegény előzetes és alapos tájékozódás nélkül, alaptalanul vádaskodik. Rágalmaz.

II. BIZONYÍTÁS

1.)

A "Havi NETTÓ jöv. változása 2001-2005" című topicot én nyitottam.

A 2003-as megnyitáskor a címben "2001-2004" szerepelt, de az érdeklődés a topicot tovább éltette. A (625) sz. hsz. (spooler olvtárs) javaslatára a moderátorok "2004-2005"-re módosították a címet. 

(Hasonló módosítás most is jó lenne, mert a topic már 2006-os adatokkal is bővült.)

Tehát HAMIS és ALAPTALAN Kenetlegény állítása és gúnyolódása, miszerint (Tamerlán) "látnok, aki 2003-ban tudta, hogyan alakultak a nettó jövedelmek 2005-ben".

2.)

Ha valaki a vonatkozó törvények szerint kiszámolt összegeket közöl, és a számítása helyes, akkor később is nyugodtan hivatkozhat a saját számításaira. Ebben nincs semmi kifogásolható.

Tehát teljesen ÉRTELMETLEN Kenetlegény azon szövege, hogy "Te sem vagy képes másra hivatkozni, mint a saját beírásodra".

Vajon miért kellene másra hivatkoznom? Az én állításomat a saját számításaim igazolják.

3.)

A "Havi NETTÓ jöv. változása 2001-2005" című topic (790)-es táblázatának adatsorait nem cáfolta senki.

Kenetlegény ezt írta: "a saját beírásodra, ami már akkor is hazugság volt, amikor beírtad!"
Ez csak gyerekes "ráolvasás", mert ezután viszont nem következnek olyan számok, adatsorok, amelyek alátámasztanák Kenetlegény vádját.

Tehát Kenetlegény minden alap nélkül vádaskodik, RÁGALMAZ. 

Kenetlegény,

sértegetés, rágalmazás, hadova helyett

vitázz érvekkel, az általam megadott adatsorok számszerű cáfolatával.

Ha tudsz. 

Eddig nem tudtál.   

Előzmény: Törölt nick (1163)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1172

Figyelj a férjem bére sem nagyon változott, mondjuk elötte sem, de igy a mi reál bérünk nem növekedett, legfeljebb azoknak, akik megkapták az 50%os béremelést 2002-ben...Nem panasz, ez van, a többségnek szintén...

87000 az alapja, 18 éve van ugyanott....

Előzmény: Törölt nick (1149)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1171

Ez röpke néhány generáció után megoldható is, de azért tényleg mi vagyunk az isten marhái is egyben, mert...PL az istennek sem költöüzünk, hiszen nem hagyhatjuk itt a szüleinket, nem szakithatjuk ki a gyerekeinket a környezetükből, stb...Pedig van tényleg amikor jobb lenne. ..

Ez talán müködne is, ha volna több bérház, ha nem ragaszkodnánk annyira a magántulajdonhoz, ami aztán jó mozdithatatlan is egyben, ha a bérházak költsége beállna valami normális piaci szintre, ha a cégek esetleg adnának ilyen célra is, pl lakhatási támogatást....Ha ezek a kirugott emberek valami normális viszonylag alacsony képzetségükhöz is igazodó átképzéssel fejleszthetö munkaerök lennének.

Egyébiránt pl én azt nem értem, hogy miért ragaszkodunk ennyire a városhoz..EGyszerü példa ez itt is. Van kb 10-12 milcsis rozant szar ház, rá kéne költeni még 10-12-öt, de mit csinál a hülye magyar...Tökig eladosodik...Miközben 20 km-en belül van 4-5 falu, ahol kap 5 milcsiért is jó házat és a maradékkal csak kezdhetne valamit. Itt pl a környékünkön is sok ilyen falu van s köztük nem egy, ahol a gyerek iskolába is járhatna, mert szerintem a különbség kb nyugdíjig benzin vagy busz költség...

Előzmény: Állományjavító (1161)
apple48 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1170
Miért, te annyiból élsz? Persze hogy nem! Mások nevében ne nyilatkozz!!
Előzmény: nagyész (1169)
nagyész Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1169
Én nem mondom meg, hanem, kiszámolom, hogy mennyire él jól!
Élj meg te, havi 20000-ből!
Előzmény: apple48 (1137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1168
„Nem értik, nem értik.”
Dehogyisnem! Orbániában ma a trendi az, hogy hazudnak, hazudnak szemrebbenés nélkül, és ők maguk is úgy tesznek, mintha elhinnék a saját hazugságaikat, miközben azt is tudják: mi is tudjuk hogy hazudnak. Ám ez a közmegegyezés csak az Orbán hívőket – és a szélső jobboldalt – jellemzi. Ez tartja össze őket: „…én úgy teszek mintha elhinném neked, te úgy teszel, mintha elhinnéd nekem, miközben mindannyian tudjuk…” Ezt az is mutatja, hogy ezerszer hitelesen megcáfolt hazugságokat mondanak el többezerszer, mintha azt gonolnák: „ha elég sokszor elszajkózunk egy hazugságot, akkor igazzá válik…” egy idő után aztán ők maguknak talán el is hiszik…
Előzmény: apple48 (1164)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1167
Én nem élek rosszabbul. Sőt, 6ározottan jobban élek. Igaz, soha eszembe nem jutott, h az állam oldja meg a gondjaimat, és nem sajnáltam 12-14 órát is dolgozni, ha volt értelme a cél és a zsozsi miatt.
Állományjavító Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1166
Tamerlán, már azt se tudod, mit kompiláltál az idézett 790-es hozzászólásodban... Ott a nettó és bruttó arányáról van szó (azt nem könnyű elenőrizni, hogy miben különbözik a táblázatod a mainstreamtól és hogy ezeket az eltéréseket el kell-e neked hinni), és nem a NETTÓ KERESETEK ABSZOLÚT ÉRTÉKŰ EMELKEDÉSÉRŐL. Itt pedig arról van szó, azaz arról, hogy jól súlyozott statisztikai átlagban a nettó keresetek e kormányzati ciklus alatt eddig több, mint 30%-kal nőttek.
Előzmény: Tamerlán (1160)
qncogi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1165

Nem írok, mert nem ismerem a jelenlegi viszonyaidat. Pld. azt, hogy most hol laksz és mit dolgozol. Enélkül pedig nehéz.

Az viszont igaz, hogy nálunk az emberek nem mozdulnak.

Előzmény: Törölt nick (1158)
apple48 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1164
Nem értik, nem értik. Pedig 15 éve már így van, 1998-2002 között is így volt. Dehát könnyebb a lelküknek előadni, h a Fidesz "idejében" nem ez volt a trendl. Pedig dehogynem! Ja, Gyurcsánynak igaza van a mobilitást illetően. Fájdalmas, nehéz (nem vagyunk hozzászokva), de szükséges.
Előzmény: Állományjavító (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1163
No igen! Orbániában manapság az a szokás, hogy valahová sajátkezűleg beírnak valami hülyeséget, és attól kezdve, mindenütt arra hivatkoznak, mint cáfolhatatlan forrásra!!
Te sem vagy képes másra hivatkozni, mint a saját beírásodra, ami már akkor is hazugság volt, amikor beírtad!

Havi NETTÓ jöv. változása 2001-2005
Hozzáadás a Kedvencekhez | Topikleírás
Új hozzászólás
Nyitotta: Tamerlán, 2003.09.20 14:15
A heti lottósorsolásra kellene egy ilyen látnok, aki már 2003 – ban tudta, hogyan alakultak a nettó jövedelmek 2005 – ben!!!
Hiába no: sohasem tudhatjuk előre, mit hoz a múlt?!
Előzmény: Tamerlán (1160)
Állományjavító Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1162
Mobilizáld magad először a fejedben, ha van benned annyi, hogy új és hasznosítható dolgokat tanulj és csinálj, akkor tedd azt, ha meg nem, akkor bizony szegényház, munkásszállás meg ami vele jár. A társadalomnak nem kell téged eltartania, ha arra a magad erejéből is képes vagy, és, igen, légy mobil, nagyonnagyon mobil, annyira, hogy a magad és a társadalom számára is optimálisan tudd az erőforrásaidat allokálni, és főleg ne idiótázd a miniszterelnököt akkor, amikor a gazdasági tudatosságra kíván rávezetni, tarthatatlan etatista elosztáscentrikus abszurditások helyett. Ha pedig vitában állsz a statisztikai hivatallal, minden nemzetközi elemzővel és minden mértékadó közgazdásszal abban a tekintetben, hogy az elmúlt években mitegy 30%-kal nőttek a REÁLKERESETEK, akkor a helyzeted reménytelen.
Előzmény: Törölt nick (1158)
Állományjavító Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1161
"Megmondanád hogy mozduljon? S mihez kezdjenek a sok sok megszünt munkahelyröl kikerült emberek, mi lenne, ha cinizmus illetve egy egy kormány baszogatása helyett felmérnék az arra hivatottak, hogy van egy áldatlan helyzet és közösen kéne kiatlálni valami olyan megoldást, ami legalább esélyt ad a továbblépésre..." Olyan életstratégiát kell kialakítani, végre tizenöt év kapitalizmus után, amiben benne van a mobilitás, az, hogy utánamegy a munkának, hogy olyasmit tanul, még akkor, amikor dolgozik valami veszélyeztetettnek tűnő munkahelyen, ami jól eladható, hogy nem tekinti szerzett jognak azt, hogy öt kilométeres körzetben örökre lesz baromfipucolói állás, mert nem lesz, esetleg összeszedi magát és vállalkozni próbál, apró, helyi igényeket vesz észre és elégít ki, és nem a családiház-tulajdonban látja élete horgonyát, hanem abban, hogy a kiinduló helyzetéhez képest a legjobb megoldásokat találja meg magának meg a családjának.
Előzmény: anyabanya (1098)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1160

Kenetlegény,

mi is áll ott az (1153)-as 4. pontjában?

Na mi?

Tetszik látni?

Ez:

"Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a "Havi NETTÓ jöv. változása, 2001-2005" című topic (790)-es beírásának táblázatát."

Nagyobb betűkkel is? Jó:

"Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a "Havi NETTÓ jöv. változása, 2001-2005" című topic (790)-es beírásának táblázatát."

Látod?

OTT vannak a számok.

És még te írsz "Ködös, hagymázas lilafingos szövegvirágok"-ról?

Előzmény: Törölt nick (1155)
tuutu Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1159

Affelett mindegy hogy öt centis vagy egy méter.

Azért ezt gondold át..:}}

Persze, ha szar nyílászárók vannak, van optimum. De az nem öt centi.

Előzmény: goldnadel (1143)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1158
Aztán hova mobilizáljam magam? Borsodba? Vigyem az asszonyt meg a gyereket is, vagy csak úgy vándorbotosan menjek? Munkásszálló, vagy albérlet ?Na írj valami bölcset .
Előzmény: qncogi (1157)
qncogi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1157
Igaza is van/volt.
Előzmény: Törölt nick (1156)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1156
,,..válts munkahelyet."Ja,meg nem vagyok elég mobil.Ezt már hallottam attól az idióta Gyurcsánytól.
Előzmény: Törölt nick (1149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1155
„ A "hazudozás"-ról szóló hadovát, Rákosi emlegetését kéretik mellőzni.
Kösz.”

Mellőzni? Kéretik cáfolni! Kösz!?
Ami a nettókat és bruttókat illeti: számokat kérünk! Azt majd cáfoljuk. Ködös, hagymázas lilafingos szövegvirágokkal nem lehet érdemben vitatkozni!
Előzmény: Tamerlán (1153)
easydor Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1154
Ez a "rosszabul élek" kampány a létező legidiótább ötlet. Nem tudom ki tudta bemesélni Viktoárnak, hogy egy gyomorfájósan neurotikus zenei aláfestéssel kísért abszolut pesszimista és borongós hírdetésfolyam a Fideszre való szavazásra késztetné az embereket. Legfeljebb felakasztják magukat néhányan a hatására.
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1153

Kenetlegény

és

Geo,

tévedtek.

1.)

Magyarországon nincs általános (minden munkaviszonyban állóra vonatkozó), kötelező fizetésemelés.

Teljesen mindegy, hogy nektek "elég nehéz elhinni", vagy sem, de vannak, akiknek évek óta nem változott a bruttó fizetése.

2.)

Változatlan bruttó mellett a nettó viszont évről évre változott. Merthogy megváltoztatták a nettóra kiható tényezőket.

3.)

Mostanában ügyesen elfelejtik, hogy a nettóra viszont nemcsak az szja hat, hanem 

(ha csak a minden munkaviszonyban állóra vonatkozó tényezőket nézzük, akkor)

a nyugdíjjárulék, az egészégbizt. járulék, a munkavállalói járulék, meg a nyugdíjjárulék fizetésének felső határa (nyugdíjplafon). 

4.)

Ezek alapján bizony, vannak olyanok, akiknek változatlan bruttó mellett többször is csökkent a nettója. Vannak olyanok, akik havonta ezrekkel kapnak kevesebbet, mint 2002-ben.

Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a "Havi NETTÓ jöv. változása, 2001-2005" című topic (790)-es beírásának táblázatát.  

5.)

A "ha nem emelik a bruttódat, változtass munkahelyet" szöveget azok emlegetik, akik nincsenek tisztában azzal, hogy bizonyos kor felett, bizonyos szakmákban az embernek örülnie kell, ha megtarthatja a munkáját.

6.)

A tények, adatok ismerete lényeges.

Nemcsak az általános pénzügyi adatokból visszaszámolt átlagoké, hanem a ténylegeseké is.

A "hazudozás"-ról szóló hadovát, Rákosi emlegetését kéretik mellőzni.

Kösz.

Előzmény: Törölt nick (1144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!