A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Úgy látszik, hogy a japánok már teljesen magukénak érzik a nevet ami alá behúzzák az őrült áraikat, és még őrültebb irányvonalukat. Persze biztosan nem volt olcsó megvenni a legendát, ergó, mindent drágán kínálnak.
A Leica márkaképviseletek és a márkaszervizek még a háború után is nyújtottak olyan szolgáltatást, hogy a korábbi kiadású példányokra rá/beépítik az újabb módosításokat, pl. a vakucsatlakozást. Sok darabnál lehet látni, hogy a gyári szám szerint eredetileg nem volt vakucsati, vagy a visszatekerőn emlékeztető tárcsa, de később rákerült mondhatni "gyárilag" a szervizben.
A III-as széria hosszú ideig volt a palettán, a gerincét képezte a kínálatnak még az 50' évek végén is. Ez az a márka, amelyikről a legtöbb érdekes legendát lehet fellelni, valós/valótlan tartalommal, bár igazából csak fotómasina...
2012-ben jár náluk egy jóbarátom egy Leica III-al (1935, ha jól emlékszem). A géphez tok, 2 db objektív (50/1.5 summarit + nem emlékszem a másikra, az is Leitz), a váz működőképes, de évtizedek óta egy gardróbban állt tehát kis kosz volt rajta. Valaki beleépített egy vakucsatit, sajnos. Amúgy príma, gyönyörű darab.
Adtak volna 15ezeret érte, és amikor a tulaj mondta hogy eladni nem, csak tisztíttatni szeretné, elhajtották. Talán egyedi eset és ma nem ez van, de sajnos nem felejti el az ember.
Nekem más a tapasztalatom, a márkának inkább a korai darabjait jól ismerik, eléggé képben vannak. Az árképzés más dolog, hiszen kereskedésről van szó. Ha az eladó mond árat, azt mérlegeli, vagy elfogadja vagy nem. Én egyszer adtam el nála két obit. Megnézték, és papírra írva mutatta az ajánlott árat.
Az orosz darabok elérhető áron forognak náluk, persze van is belőlük kínálat.
nem lattam az eredeti hirdetest de sztem soos nem nagyon van kepben leicailag. biztos fed meg zorkij az megy neki de en ugy tapasztaltam hogy a leica az nem erosseguk. leginkabb ugy kerul ki hozzajuk hogy az elado mond arat es ok rateszik a szazalekot de amugy nem nagyon vannak kepben.
Bocs, de az értékét megbecsülni javasoltam az említett intézménynél. A Soós van annyira korrekt (nem beszélve a naprakész infóiról), hogy egy nem eladásra behozott darab értékét reálisan meghatározza.
Itt hiába kérdez akárki-akárkitől ráadásban fénykép alapján, reális árat nem lehet ajánlani.
Élőben derül ki, hogy milyen állapotú. Lehet a korához mérten jó, vagy menthetetlen állapotú, a kettő között vastag a különbség. A kép annyit azért enged látni, hogy érdemes vele foglalkozni a kora okán, de az is nyilvánvaló, hogy az esztétikai állapota miatt nem egy igazi gyűjtői darab. A mechanika/optika rendbetétele után használható lehet, de igencsak kopottas marad a kinézete ami erősen csökkenti az értékét. Valamint ebből a korból, a harmincas évek közepe-végéről eléggé sok szép példány maradt meg, tehát nem extra ritka darab.
szeretném elcserélni az ősrégi fotós dolgaimat valami értelmes fotós eszközre persze nem nagy értékben ugyanis kidobni sajnálom őket
-3db 750W/110v tungsram vetítőízzó
-1db 1000W/110v tungsram vetítőízzó
-19db pentacon diatár
-Hosszú diatár 2db műanyag tárolódobozban+1
-1db krómlapos Fényképszárító (kb.:A3) vasalózsinórral működik, a gumihenger megvan hozzá de a gumit cserélni kell benne(a gép nagyon régi)
rengeteg üveges diakeret
3csomag igazi retró salgótarjáni diaüveg olyan retró hogy már a salgótarjáni síküvegyárat is lebontották
van egy rakás fotós irodamam ami szintén csak a helyet foglalja :több évfolyam fotó art magazin több évfolyam Fotómozaik, fotósorozat darabjai , könyvek a diázásról,filmezésről,szinesfényképezésről stb kb 10kg
félreértés ne essék, ez nem ajánlat volt, nekem nincs szükségem ilyen gépre. Ha lenne, ennél többet biztosan nem adnék ki érte. Ez csak egy köztes ár volt amiért elmehet ha valaki pont ilyenre vágyik, vagy szeretne ilye na gyűjteménybe a töbib közé.