Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Egyik kaszámhoz vettem egy damilfejet. Nekem újdonság volt, hogy úgy meg lehet megtekerni damillal ezt a fejet hogy szét sem kell szedni. Tudok venni ilyent a kínai kaszához is?
Igaz stihlből csak fűrész van de én simán után gyártott javítókészletet vettem,talán 4éve azóta is ok gép és karbi típusa alapján a kertmotortól rendeltem. Most talán 2hete szintén a kertmotortól rendeltem az 543-as husi/koma kaszába
Melyik oldalon van ez ,vagy lehet olyat még nem láttam ? A tűszelepet szokta üzemeltetni egy membrán a közepén egy lemezzel ,a másik oldalon meg egy vékony békaszelepes műanyag lap van ,onnan én még nem láttam kiesni semmit sem . Hacsak a Sthil másféléket nem használ . Mindent nem ismerek sajnos .
Ja, reggel leakasztottam az ősszel elrakott, tavalyi 95-ös benzinnel félig teli tankkal, bejáratás nélkül használatba vett kínai fűkaszát, és harmadik rántásra beindult... délután megkezdődik az aprítás!
Saját időmet nem számolom, mert azt nem kell kifizetni :D)
Ezért javítom az autót is magam ha csak tehetem, tavaly pl. egy 18 eFt-os vízcsőcsere 150-160 ezerbe került volna a szervízben, mert a motor mögött volt, és mindent ki kellett bontani... 2 napra ennyi az óradíj... hát két napot szereltem...
Egyébként tökmindegy mennyi az óradíj, ha a kínai szöghajtását szétverem, mert nem szoktam finomkodni, meg cserélgetni a kést meg a damilt, hanem a 3-as damillal ütök vágok gazat, bodzát, szőlőt, mindent... szóval nekem egy szöghajtás 2-3 ezer forintba kerül, a sógorom sógorának a Stihl-jén meg 80 ezerért javították!
Túl sok benzint kap és melegen megöli ,be kell állítani a karburátort ! Vagy a légszűrő olyan koszos nem kap levegőt ,vagy a benzin tank lélegzője eldugult .
Meg még kell a vágóhoz két tányér szerű alátét ,olyan bordás középpel . Egy bordás közepű tányér -vágólap -bordás közepű tányér -aza anagy lemez csúszó ami a linkeden van és az anya a közepére ,így jönnek sorra .
Ez a csúszótányérja a vágólapnak az anya meg a közepére való ,de jár hozzá még két ricnis belsejű tányér is ! Sokan aláteszik a damilfejnek a ricnis tányérokat ,pedig nem oda való .
Sziasztok. Vettem egy benzines fukaszat, de ez az alkatresz valahogy kimaradt. Nem tudom hova tenni. Vagy ez nem is kell bele mert ez nem is a damilfejhez van hanem a vagokeshez? Meg meg volt egy anya is ami kimaradt. https://kepkuldes.com/image/UWXXdY
Nagyon nagyok a szórások az alkatrészekben ,nem lehet tudni mit veszel ,működik-e egyáltalán ! Vagy a megfizethetetlen kategória ! Egy csillagkerék 10000 forint környékén ,karburátor javító készlet 5-6 ezerért ,majd csak aranyból is lehetnének ! Egy 65 mm átmérőjű szín arany érme 10000 forint és 96% tisztaságú arany ! Valami nagyon nagy baj van a kereskedelemben ! Mindig csak a szemetet generálja a világ !