Keresés

Részletes keresés

Piros Hangszóró Creative Commons License 2009.06.24 0 0 6658
Valamiért nem találom az egyik fontos előterjesztést, az új óvodai férőhelyekről.

Ezek szerint 2009. szeptember 1-től összesen mintegy 135 új óvodai férőhely létesül a Bem téri, Tárnoki úti és Béke téri óvodákban. A munkálatok nyáron folynak.
Előzmény: Piros Hangszóró (6656)
Árpi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 6657
A családi napközikről szóló előterjesztésből:
"2009. évben ez az önkormányzatnak 560.000,-Ft plusz költséget jelent. Ha ezt a 7 gyermeket saját fenntartású bölcsődénkben látnánk el, az önkormányzatnak 1.409.884,-Ft-ba kerülne
(egy bölcsődei férőhely fenntartása évi 542.160,-ba kerül)."

Belekerül negyed órámba, míg megértettem, mi mennyi is.
Ugyanis az az 560 ezer forint csak akkor tekinthető "plusz" költségnek, ha az alternatíva az, hogy az önkormányzat egyáltalán nem gondoskodik azokról a gyerekekről. Ahhoz képest, ha saját erőből akarna gondoskodni, nem plusz költség, hanem gyerekenként és havonta 25180 Ft megtakarítás, ha jól számoltam.
Csak azért írom le, hogy világos legyen, hogy a családi napközik (bölcsik, ovik) üzemeltetése nem plusz költség, hanem megtakarítás. (Már persze ha úgy gondoljuk, hogy az önkormányzatnak ellátási kötelezettsége van.)
Előzmény: Piros Hangszóró (6654)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2009.06.24 0 0 6656
Piros Hangszóró Creative Commons License 2009.06.24 0 0 6655
Piros Hangszóró Creative Commons License 2009.06.24 0 0 6654
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6653
Ez az iparág most kezd igazán népszerű lenni. Régebben is voltak helyi setétlajosok, akik lelkük sérüléseit mások szivatásával vélték kúrálni.
Mostanra ez terjed, mint a cocanátha.
Az idős, beteges krakélerek mellett az épp frissen jogvégzett erők is megjelentek. Országos lefedettséggel szólnak bele mások életébe. Perelni őket reménytelen, pontosan tudjék hol a joggal való visszaélés határa.
Ismerős cégét egy vidéki uszoda építés kapcsán találták meg. Minden helyi érdekelt féllel szembe mentek. A bíróság tutyimutyi módon állt hozzá. Végül másfél év csúszást okoztak, semmi hiba nem volt valós, amivel a jogi lépéseket indokolták. Közben többször felajánlották a peren kívüli megegyezést. Ott nem jött be nekik, csak kárt okoztak mindenkinek. Természetesn egyesületi köpönyegben, úgy, hogy még perköltséget se bukjanak.
Előzmény: vincelléri (6652)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6652
Amikor Budaörsön épült az autópályamenti dobozváros (TECSO, AUCHAN, IKEA stb., stb., stb.), nem pereskedtek a ZÖDEK? Pedig a keserűvízforrásairól híres Budaörsi-medence (amit már szinte teljesen beépítettek) is védett lehetne.
lesliehalasz Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6651

"Évtizedek múlva sem fog így kinézni városunk. Valami hatalmas probléma van itt az újraelosztással."

Nem az újraelosztással van itt hatalmas probléma, hanem véleményem szerint az újraelosztás egy szűk körben alkalmazott speciális formájával, a lenyúlással.
Előzmény: vincelléri (6649)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6650

Majd mikor már hónapokig szivatták a MJV-t, akkor egy kis pénzmagért kiszállnak.

Ezeket hívják megélhetési ződeknek.

Előzmény: vincelléri (6641)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6649

El vagyok képedve.

Nézem a az Érdi Híradó felvételét.

Egy beregi (Kelet-Magyarország legkeletibb része) árvízsújtotta települést, Gulácsot mutatják. Mit lát az ember?

Rendezett utcakép, burkolt utcák, járdák, megfelelő vízelvezetés, gyönyörű park, egységes stílusú házak. Mintha Burgenlandban járnánk.

Hát ehhez képest a mi megyei jogú városunk, a Dunántúlon, Budapest közvetlen közelében, nemzetközi autópályák, főutak, vasútvonalak mellett nem Közép-Magyarország, hanem Közép-Ázsia. Évtizedek múlva sem fog így kinézni városunk. Valami hatalmas probléma van itt az újraelosztással.

Miért kell segíteni, már megint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét? Biztos forrásból tudom, hogy a rendszerváltozás óta hatalmas pénzeket költöttek a térségre. Meg lehet nézni, hogy a beregi térségben hány ember lakik.

Lehet, hogy Érd MJV is jobban járna, ha árvízkor itt is átszakadna védgát és a Duna elöntené az alacsonyabban fekvő városrészeket. Az adófizetők pénzzéből rendbe lehetne tenni a fél várost. Mi fizessünk, adózzunk, mint a katonatiszt és majd kapunk valami alamizsnát, persze csak ha jól pályázunk. Érd nem csak Közép-Magyarországtól, hanem az Észak-Alföldtől is fényévekkel van lemaradva.

Próbálok optimista lenni, de komoly kétségeim vannak. Városunk évtizedek alatt felhalmozott elmaradottságát helyi szinten nem lehet megoldani.

vz55 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6648
Bocsánat mindenkitől.
Miskolcon áthaladva láttam egy buszon, hogy Onga.
kösz és bocs.
Szép hétvégét mindenkinek!
sziasztok
Előzmény: Laci-62 (6647)
Laci-62 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 6647
Amit nem tudok, abba én nem szoktam beleszólni. Ez amúgy tényleg csak térképismeret.
Előzmény: Árpi (6646)
Árpi Creative Commons License 2009.06.18 0 0 6646
Valóban nem tudhatsz mindent. De Onga és Miskolc viszonya kb. olyan, mint mondjuk Budapest és Tárnok. Nem is határosak. Nem a VÁTI szerint, hanem a térképen. :o)
Előzmény: vz55 (6645)
vz55 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 6645
Bocs . Tévedtem. Önálló telepulés a VÁTI szerint Borsodban. sziasztok
Előzmény: vz55 (6644)
vz55 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 6644

ha beleszólhatok: Mindent én sem tudhatok. Sztem Onga városrész Miskolcon. Sziasztok.
Előzmény: T9 (6643)
T9 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 6643
Hát, Ongán nem csodálkozom... Ha Onga város lenne, akkor mi lenne a község?
Előzmény: vincelléri (6640)
vz55 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 6642
Nem tudom. Én nem voltam a meghívottak között. Én két másik osztályon dolgoztam egész héten.
Ebédelni pedig a Megyeházán szoktam. Van egy iskolának tankonyhája, diákok főznek, diákok szolgálnak fel. Olcsó és finom.
(mint látható, még élek)
szép hétvégét mindenkinek!!!!
sziasztok
Előzmény: Ladyb (6637)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.17 0 0 6641

Mi van a parkvárosi INTERSPAR fejlesztéssel?

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség honlapján olvasható a következő határozat:

"A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. (a továbbiakban: Környezethasználó; 2060 Bicske, SPAR út) kérelmére lefolytatott előzetes vizsgálat alapján

megállapítom,</P>

hogy az Érd-Parkváros területén megvalósítandó bevásárlóközpont létesítésének és üzemeltetésének

jelentős környezeti hatása nincs...

A Szimbiózis Ifjúsági Környezetvédelmi Szervezet (továbbiakban: Szervezet) ügyfélként bejelentkezett a tárgyi eljárásba. Bejelentkezését elfogadtam, a Szervezet észrevételt az eljárás során nem tett...

A szakhatósági állásfoglalások beérkezését, valamint az előzetes vizsgálati dokumentáció szakmai értékelését követően a Felügyelőség az R. 4. § (2) bekezdése értelmében a hivatalos helyiségében a tevékenységből származható jelentős környezeti hatások tisztázása és az esetleges környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeinek egyeztetése céljából a tárgyalást 2008. április 25. napján megtartotta.

A Felügyelőség KTVF: 3171-19/2008. számú határozatában megállapította, hogy Érd-Parkváros, bevásárlóközpont (InterSPAR) létesítésének jelentős környezeti hatása nincs.

A Szervezet a határozat ellen fellebbezett.

A Szervezet a KTVF: 3171-19/2008. számú határozattal szembeni fellebbezése folytán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (továbbiakban: Főfelügyelőség) 14/4032-5/2008. számon a határozatot felülvizsgálta, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal másodfokú szakhatósági állásfoglalására való tekintettel azt megsemmisítette és a Felügyelőséget új eljárás lefolytatására utasította.

Csak tájékoztatásul:

SZIMBIÓZIS IFJÚSÁGI ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ SZERVEZET

székhelye 1181 Bp., Riesz Frigyes u. 3.

tel.: 266-4498

Ezek miatt nem történik semmi, szív közel 100 ezer ember?

vincelléri Creative Commons License 2009.06.16 0 0 6640

Ellentmondásos hírek az új városokról

A HVG június 5-én megjelent számában közzétett egy listát az idén városi címre aspiráló településekről. Értesülésük szerint az érteklő bizottság már elvégezte munkáját, sőt, a miniszter már továbbította javaslatát a köztársasági elnök felé.

A minden eddiginél több, 31 pályázó már előrevetítette, hogy sok új várost avathatnak 2009-ben is. A szakbizottság a hetilap értesülése szerint idén is három kategóriát állított fel az alábbiak szerint:

Támogatott: Balatonkenese, Beled, Budakalász, Csákvár, Igal, Rácalmás, Zsámbék.

Feltételesen támogatott: Gyönk, Kerepes, Mágocs, Medgyesegyháza, Mezőkeresztes, Mélykút, Nagymányok, Pacsa, Sajóbábony, Sülysáp, Vép.

Nem támogatott: Csanádpalota, Jászkisér, Kölcse, Nyírmada, Onga, Rákóczifalva, Tápóiszele, Tát, Tiszaalpár, Szászvár, Újkígyós, Vaja, Verpelét.

A miniszter azonban, a szokásosnál talán jelentősebb mértékben is felülbírálva a bizottság álláspontját, úgy döntött, hogy a félkövérrel kiemelt nagyközségek várossá nyilvánítását javasolja (összesen húsz település). Különösen meglepő és szakmai érvekkel nem indokolható Budakalász vagy Kerepes - talán az egész mezőny két legerősebb pályázója - "kihúzása" a listáról.

vincelléri Creative Commons License 2009.06.16 0 0 6639

A Heti Világgazdaság június 5-én megjelent számában közzétett egy listát az idén városi címre aspiráló településekről. Értesülésük szerint az érteklő bizottság már elvégezte munkáját, sőt, a miniszter már továbbította javaslatát a köztársasági elnök felé.

A minden eddiginél több, 31 pályázó már előrevetítette, hogy sok új várost avathatnak 2009-ben is. A szakbizottság a hetilap értesülése szerint idén is három kategóriát állított fel az alábbiak szerint:

</P>

A miniszter azonban, a szokásosnál talán jelentősebb mértékben is felülbírálva a bizottság álláspontját, úgy döntött, hogy a félkövérrel kiemelt nagyközségek várossá nyilvánítását javasolja (összesen húsz település). Különösen meglepő és szakmai érvekkel nem indokolható Budakalász vagy Kerepes - talán az egész mezőny két legerősebb pályázója - "kihúzása" a listáról.

vincelléri Creative Commons License 2009.06.16 0 0 6638

</P>

Gyönk, Mágocs, Pacsa, Csanádpalota, Mélykút...

Hol vannak egyáltalán ezek a tanyaközpontok?

Stílusosan. Lehet ennél mélyebbre süllyedni?

Ladyb Creative Commons License 2009.06.12 0 0 6637

Gondolom, a svédasztal volt vonzó különösképpen. :)

Ladybird

Előzmény: vz55 (6636)
vz55 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 6636
Egerben tegnap  láttam, hogy a Városháza disztermében a MJ városok oktatási és művelődési osztályainak találkozója volt. Meg svédasztal, buli, stb. Nem tudjátok, Érdet ki képviselte???
sziasztok.
vz55 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 6635
De jó, hogy utólag tudok róla.........
Előzmény: vincelléri (6634)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.11 0 0 6634

Érd Megyei Jogú Város Főépítészi Iroda Építész-fórumot szervezett.

Témája: A készülő Települészerkezeti Terv

Helye: Polgárok Háza

Időpontja: 2009. június 11. (csütörtök) 18.00

Árpi Creative Commons License 2009.06.09 0 0 6633
Ha a szomszéd háza kigyullad, és azzal az autóval eloltják, így az enyém nem ég le, akkor bizony több évi munkám eredményét nyerem a dolgon! Nemcsak attól vagy gazdagabb, amiből el lehet menni sörözni. :o)
Előzmény: Törölt nick (6632)
Árpi Creative Commons License 2009.06.09 0 0 6631
És ha a hivatal gazdagszik, az nem a város gazdagodása? Miért rossz az, ha a városnak valami jobban megy?
Előzmény: Törölt nick (6630)
Árpi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 6629
Pedig már épp kezdtem aggódni.
Előzmény: vz55 (6628)
vz55 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 6628
A miniszter az engedélyem nélkül viseli a nevemet.
Nem vagyok azonos vele.
sziasztok
Előzmény: vincelléri (6626)
Who111 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 6627

Pedig az ilyen hírektől, nekem legalábbis, kicsit jobb lenne a hangulatom.

Most is kicsit feldobódtam. (Mondjuk inkább a kamerák miatt, de ez is jól jött.)

Előzmény: vincelléri (6626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!