Már tudtam azelőtt, hogy lejátszotta volna első NBA-s meccsét. Nagy történet az övé. Tavaly ő volt a most underrated player, idén már berakják a top10-be az okos szakírók, de még mindig underrated. Nem állítom, hogy máris ő a legjobb játékos az NBA-ben, de jövőre már az lesz (egy kis nyári outside-shooting fejlesztés kell csak hozzá). Nem szeretem ezeket a 'next MJ' dolgokat, de ha valaki a mostani játékosok közül elérheti azt a szintet, az Wade. (LeBron is nagyon jó, alighanem a legtehetségesebb, de a tehetség nem elég.)
Mire menne Shaq nélkül? A Heat ugyanoda, mint tavaly, Wade meg 30ppg.
Nekem viszont nincs. Elvégre mégicsak döntő volt...az idei évhez viszonyítva fantasztikus szezon volt. Ez is lehetett volna szuper, ha nem sérül meg Jeff. Egyébként lehet, hogy érdemes volna RJ-t elcserélni vmi jó kis magasemberre, ám túl nagy a szerződése...
jaja persze, az első szám megis jött (dec. közepén rendeltem és március közepén jött meg az 1.m mondjuk kifutottak a 8-12 weeksből de azért megjött :D) de most már rendesen fog minden hóban jönni.
Egy biztos: Iguodala az egyik legszimpatikusabb újonc az idei felhozatalból. Igazi csapatember, egy munkaló és a zsákolásaitól senki nem képes függetleníteni magát.:)
Igen, a szezon még tart, de minden rosszindulat nélkül úgy gondolom, h a Boston nem hagyja magát kiütni a harmadik pozícióból. Persze nem ez az egyetlen mód a feljebbkerülésre.:)
Ezt meg is említettem, mint ellenérvet a saját véleményem megdöntésére.
A kicsi ember, óriási szívvel kitétellel is egyetértek. Hogyan is tehetném másképp, hisz ugye volt anno Miamiban egy kisember, aki a maga nemében óriás volt.:)
Igen, a Wade-AI csere érdekes lenne, ahogy sokan kiváncsiak egy TD-KG tranzakció hatásaira is. Az én véleményem az, h Iverson nyilvánvalóan komplettebb játékos, viszont Wade mellett szól, hogy azt, amit csinál és amire képes, azt kis túlzással a legmagasabb szinten műveli. No és ott van az a tény, hogy a tavaly is hozott két meccset a rájátszásban (!), holott akkor Shaq még Kobe-val viaskodott. Elsősorban a tempódobásait kell javítania és ezt a hibáját gyakran fel is róják neki, de addig, ameddig a döntő pillanatokban minden lehetséges helyzetből képes betalálni és hirtelen megtalálja a "tempódobó" kezét, addig engem ez a kis hiányosság nem annyira zavar. Majd csiszolódik az évek során.
Ez a többiek impotenáciája már évek óta nyomós érv, ha el kell tusolni AI túlzottan is individuális játékát. Azt elvitatni nem lehet, h idén lényegesen többet passzol, ahogy azt sem, h ezzel sokak szemében már semmissé válnak a 30-35%-kos meccsei. Volt egy ténylegesen jól sikerült évük (meg is kapta a címet megérdemelten), ezt leszámítva AI káprázatos statjaiból sosem profitált igazán a csapata, márpedig a jó játékosok egyik legfőbb ismérve, h ha egyedül nem is nyerik meg a bajnokságot, de képesek többet kihozni a csapatukból, mint amennyi abban első ránézésre leledzik. AI-nak ez nem megy, ahogy Kobe is megbukott idén, mint vezető. Nem tagadom, hogy abszolút nem respektálom a Választ, de nem hiszem, hogy az érveim nagyon gyermetegek.
Igen, lehet, h rossz helyeken olvastad, mert a cikkeket követően több amerikai fórumon is napirendi téma, h Shaq v. Nash. Az nba1.hu-ra sem a saját ujjunkból szoptuk ki a cikket.
Van, hogy feleslegesen dobál, de van, hogy a többiek impotenciája miatt. Kíváncsi vagyok egy Iverson-Wade cserével hogy állna a Heat és a 76ers, de ez csak fantáziálás, ami ráadásul teljesen felesleges.
Nyilvánvaló, hogy fejlődött, egyébként én is kedvelem a srácot. Csak azt jegyeztem meg, hogy Shaq jelenléte könnyíti a helyzetét és dob a teljesítményén.
Szép ez a lista. Pár hónappal ezelőtt még KG, Shaq és Wade is ezer fölött volt, na és persze az ellenőrzőszám segítségével csak a véges kitartás akadályozhatja meg azt, h vki fél óra leforgása alatt ezerszer voksoljon a kedvencére.:D
Én inkább az amerikai szakírók véleményének adok helyet (Nash v. Shaq).
Azt már csak nagyon csendben teszem hozzá, hogy egy kivétellel az idei összes perdöntő Wade-kosár a srác "sara" volt, Shaq mindössze a SAS elleni győzelem alkalmával segített be.
Én szívem szerint Nash-nek adnám Miami fan létemre is, Wade és TD lenne még a dobogón. A statisztika és a józan ész is azt diktálja, hogy rájátszásba jutás ill. nem jutás határán álló gyenge közepes csapatok emberei nem szokták megkapni a címet (magyarán hiába minősül egyéni elismerésnek, mégsem teljesen az).