Annak idején gyerekként az NDK-ban kaptam apámtól egy Beirette SL100-ast, meg egy 10-es pakk Orwo filmet (akkoriban gombokért vásároltuk hozzá a belevalót).
Egyébként nosztalgiából átkergetnék egy tekercset egy ilyen szappantartón, ha valakinek van pici pénzért ilyen gépe érdekelne.
Attol tartok a "rapid kazetta" használatnál fogom megszivni a gyors "jó" vételt...de meglátjuk majd mit lehet kitalálni, először lesz ilyesmivel dolgom, ha valaki tud okosságot, ne rejtegesse!
Tegnap a lelkesedésem belehajtott egy Mamiya Myrapid félformátumu gépbe, nagyon szembejött az árverési oldalon. és az 1,7-es fényerő is szimpatikus volt a 60-as évek kellemesen bumfordi formaterve mellett! Remélem nem csak vitrindarab lesz, mert használni is ohajtom...(napokban érkezik postával)
Tegnap sikerült piacon venni ezt a kis gépet - hihetetlenül koszos állapotban. Az objektiv már tiszta, talán karcmentesnek is mondható, a záridők működnek. A rekesz viszont csak 11-ig nyit. Valakinek van tapasztalata ilyen géppel?
megneztem az itthon levo trip35-on, azon nincs kozdarab es ugyanekkora hezag latszik a gyuru es a plexi kozott. majd ma megnezem a pen-t is de nyilvan azon is hasonloan van megcsinazva.
Valóban nem távmérős, elnézést az OFF-topikért, de régebben írtam, hogy "rendszertanilag" a távmérős oldtimerek állhatnak talán legközelebb a Trip 35-höz a fórum kínálatában, hiszen ez meg egy fénymérős oldtimer.
Azt nem tudom miért emelkedett az utóbbi időben ennyire meg az ára.Én még olcsón vettem, az ékszer-szerű külseje, a kis mérete, és az internetes oldalakon olvasott vélemények miatt.Ja, meg amiért nem kell bele elem, ami hegymászáskor a csúcsfotó elkészítésénél nem utolsó szempont, mert amikor pont ott halt be az elem egy gépemben, azt majdnem ledobtam mérgemben a Triglav csúcsáról.Nekem a mai napig kedvencem a Zorki-10, így biztos érthető, ha a kis Oly is bejön.Az első tekercs elfényképezése után tudtam, hogy nem hibáztam.Ha a fénymérő működik, talán nagy baj már nincs velük.És az még a 66-os évjáratú Zorki 10-en is csak egy kicsit csal.
Igen, tényleg ritka, és talán abból a mennyiségből is eleve kevés lehet a rossz példány (mégis csak Olympus).Az e-bay-es beszerzés eszembe sem jutott, itthoniban gondolkodom.Vidéki vagyok, (Balaton, D-i part) így kevés az esélye, hogy személyesen belefussak egybe, ezért is írtam neked, talán a te lakóhelyed körül élénkebb a piac.2-3 éve aukciós oldalakon 600-1000 Ft között láttam többet is, de akkor a hibátlan gépem miatt nem érdekelt.Most meg nincs olcsón:(
Az előbb említett ár kiugróan magas, ennél azért kevesebbért szoktak menni. Nézegettem egy darabig ezeket, licitben olyan 15-30 font között cserélnek gazdát, erre legyen mondjuk még 10 font postaköltség, egy átlagos darab sacc/kb. legyen 10 ezer mire a postás becsenget vele az ajtón. Egy-egy példány ahol lankad a licitálók figyelme ennél olcsóbb, de arra várni kell, és résen kell lenni. Ha ennyit megér valakinek, akkor meg kell nyomni a gombot, és megvenni. _Nekem_ mondjuk három tekercs jobb film áránál nem érne meg többet a móka.
nem tom miert van igy felertekelodve mostansag, meg csak nem is tavmeros, full automata az is szelenes. par eve 2e-ert vettem a soosnal, hibas volt valami benne (mar nem emlexem mi), de gyorsan meggyogyitottam semmi komoly.