Én hasonló "minőségben" láttam Woodland gitárt,de azok jobban hasonlítottak mérteiben a Selmerhez, ezt csak nagyjából hasonlít! Játszogtni jó ez! :) Ha meg nagyon rákattansz a Django feelingre,akkor veszel egy jobbat! :)
Papír nincs benne? Vagy bármi felirat? Mert így kép után valami kínai próbálkozás, vagy pedig amatőr (esetleg profi, ehhez közelről kéne látni) házi építés.
Egy kis segítséget kérnék; Van egy nagyon szép django szerű gitárom, de sehogyan sem sikerül beazonosítanom. Az oldalain gyöngyházcsíkok vannak, a húrtartójában egy nagy C betú. Elég formás darab. Tudna valaki segíteni? Megpróbálok egy képet feltenni róla. üdv. Laci
Az 51-es széria nekem is fura volt, mert nem szeretem a cédrus tetjű gitárokat!
Aztán ahogy a Cigano gitárnak is jót tett hangilag a lakktalanság a Sagánál, úgy itt is! A D lukas belógó része nekem sem tetszik, viszont akkorát szól az a gitár hogy besz..sz! :)
De, reális. Nem tetszik a külseje az 51-eseknek: a faanyagok, a lakkozás, a színösszeállítás, a mintázat, a D-lyukas fogólapjának a belógó része, stb. Ennyi. Márpedig ezt kép alapján meg lehet állapítani. Én is kíváncsi voltam, milyenek lesznek a Furch Django-k, de a képek alapján nem érzek ellenállhatatlan kényszert, hogy kipróbáljam. És, elismétlem utoljára: nincs értelme vitatkozni rajta, ez igen szubjektív dolog.
Nem csináltatok az Aylwarddal, nekem van már olyan gitárom, ami tökéletesen megfelel, de ismerve az árait, ha már 375-öt ki tudnék fizetni egy gitárért, ami nem custom, akkor egy kicsit többet is ki tudok olyanért, ami custom.
Amúgy kijött az AER-nek egy vintage sorozata, na, olyat se vennék, az is ronda szerintem, meg drága is (100 eu plusz a csúf külsőért). Pedig nyilván ugyanaz a Compact 60 és Alpha van benne, mint a régi design-ban.
Szerintem meg nagyon nem olyan mintha megrendeled!
Ezt ingyen kipróbálod és eldöntötd akarod-e! A neten meg akár kaphatsz egy szart esetleg és akkor gáz van, mert postázhatsz vissza, ha kicserélik egyáltalán, jó sok macerával jár, vagy javíttathatsz rajta! :(
Nekem speciel a drágábbik élőben az egyik legszebb Django-s gitár amit valaha láttam, de persze nem kell ebben egyetértenünk! :) Talán ezért védtem meg! :)
Aylward jókat, szépeket készít, de az nem ez az árkategória lesz! De remélem mihamarabb elkészül! ;)))
Nem mondtam, hogy veszek ilyet, nem mondtam hogy nem lehet máson játszani, vagy nem lehetsz elégedett olcsóbb gitárral, csak arról beszéltem hogy egy kép alapján alkotsz véleményt és talán ez nem reális, nem korrekt!
Az ár/érték arányt a többi gitárra írtam, azokat meg ismerem.
A hangról nem mondtam véleményt. A külsőről mondtam, ami nem késztet arra, hogy rohanjak a boltba kipróbálni, még a drágábbik is csak az egész jó kategóriába fér bele nálam. Itt is csak egyet lehet kipróbálni,, úgyhogy kb. olyan, mintha megrendelnéd interneten
Nagy valószínűséggel soha nem fogok ilyet venni, ha ennyi pénzt költök rá, akkor inkább ráteszek még, és csináltatok egyet Aylwarddal.
Nekem speciel a tulajdonomban van 2 db kínai termék, 120 és 250000 forint értékűek. Mindkettő tökéletes, a drágábbik faanyagban is megfelel az említetteknek. Utóbbi tengerentúlról jött, és keménytokkal jött ki ennyiből.
Persze ez egy meddő vita. Neked tetszik, nekem nem. Én soha nem veszek ilyet, te vehetsz, ha akarsz, ettől szép a világ.
Majd szólok, hogy legyen a drágábbik 425.000 Ft, hogy megvedd! :))))
Most jutott eszembe, hogy a Furch gitárok papírján belül Gitane név van, szóval Frantisek bácsi erre is gondolt! :D:D
Azért olyan rengeteg gitárt nem mondasz! A Sagaból ha kifogsz egy jót, akkor olcsóbban is megúszhatod, megfelelő hanggal!
Én pl. hallottam olyan soundot ezekben amit egy Sanseverino lemezen és az nem szar egy 2 napos gitártól!:)
Ráadásul az "olcsó, de jó gitárjaidnál" ha pl. beleszámolnád az útiköltségedet, hogy olyat próbálj boltban, esetleg le is vámoltatnád, vagy kifizetnéd a szállítását tengerentúlról, akkor máris nincs miről beszélni! Ráadásul azt említsük meg hogy azok kínai gyári cuccok, ez meg nem! És te sem csinánál gitárt kínai stílusú gyárban, kínai fizetésért!
Az ár/értéket még mindig hasraütésszerűen emlegeted, mert nem is láttad még közelről ezeket, nem is próbáltad! Egy hangszert én pl nem a külsejéért, nevéért veszek, pl a hangja, a kényelme nekem sokkal fontosabb! Ezek is az érték kategóriába tartoznak nálam és ezek ismeretében lehet véleményt alkotni jogosan, bár szubjektíven! :)
Persze mindenki örülne, ha olcsóbb lenne minden, de mostanában nem olyan korszak van!
Senki nem állított ilyet! Nem tudom hol olvastad!?
Csak oda van írva, hogy Selmer/Maccaferri , ennyi! Semmi egyéb! Ha tudsz értelmesebb, pontosabb megjelölést ezekre a gitárokra,akkor hajrá! Én nem tudtam, meg Stageshopék sem jobban, ügyesebben behatárolni milyen típusú gitárok közé sorolják ezeket!
Amúgy meg akusztikus gitárban (fém, vagy nylon húrosban is) rengeteg különböző bordázás van, mégis mindet egy kalap alá vesszük! Szerintem ez szörszálhasogatás csak , főleg, hogy senki nem mondta, írta, hogy ezek egy az egyben copyk!
Amúgy, ha mondjuk 100000 különbség lenne a két típus között, akkor azt mondanám, rendben van. De ezzel az árképzéssel Frantisek bácsi kicsit elgaloppírozta magát, ugyanis ennyiért számtalan jó hangszer közül lehet választani (meg olcsóbbért is), és így pont a Furch egyik nagy vonzereje veszett el: az ár/érték arány pozitívsága.