Keresés

Részletes keresés

Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.28 0 0 973

Miért kaptunk vagy kellett volna? Nem értem.

Az biztos, hogy dobozos sör helyett papír poharas van.

HAJRÁKÓCZI!!!! HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: IVÓ (970)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.28 0 0 972

Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

Mi fizetünk büntetést?

Hiába, a rendőröknek már az első bedobott széknél be kellett volna menni a szektorba, aztán rendet tenni.

Akkor legalább az okozott kár kevesebb lenne.

Előzmény: Kék skorpió (971)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.28 0 0 971

www.nb1.hu:

Budapest, szeptember 28., 18.00 A Fegyelmi Bizottság délután folytatta ülését.

Mint arról korábban beszámoltunk, a diósgyőri eset tárgyalását az MLL Fegyelmi Bizottsága péntekre halasztotta, döntött azonban más ügyekben: az Arany Ászok Liga 7. fordulójában Kaposvárott történtek után 500 ezer forint pénzbüntetés befizetésére ítélte a Rákóczi FC kft-t, továbbá arra kötelezte, hogy a következő három bajnoki fordulóban duplázza meg a rendezői létszámot.
Az FB az elmúlt fordulóban kiállított játékosokat, Adem Kapicot (FTC), Kalina Tibort (Dunaújváros), Szerovay Mihályt (BKV Előre), egy mérkőzésre tiltotta el, a Fehérvár FC labdarúgócsapatát 20 ezer forint pénzbírsággal büntette.
A dr. Horváth Gábor által képviselt Kovács Béla és Mico Vranjes ügyét is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság. Előbbi kapcsán a szerződésben foglaltakat nem teljesítő Előre FC kft-t a határozat jogerőre emelkedését követő 8. nap után - nem teljesítés esetén - bajnoki fordulónként 1 büntető pont levonásával, valamint az átigazolásokból való kizárással bünteti, míg a Vranjes-PMFC ügy tárgyalását október 5-ére napolta el.

IVÓ Creative Commons License 2004.09.28 0 0 970

Nem kötözködésképpen, de szeretném megkérdezni, hogy a Fradi elleni meccsért milyen büntit kapott a Rákóczi??? 

Ugyanis bárhol keresem, nem találom...

Muntanitz Creative Commons License 2004.09.28 0 0 969

A számítógépem hibája miatt pont ezen a hétvégén nem tudtam hozzászólni a fórumhoz, így a Góltotóhoz sem, úgyhogy elnézést kedves csapattársak, de valószínűleg ebben a fordulóban, mint csapat, nullpontosak lettünk.

A Pécs elleni győzelemnek természetesen nagyon örülök, bár számítottam rá. A szurkolói dolgokra is számítottam, azonban ennek érthetően nem örülök, de mivel nem voltam ott, inkább nem kezdeném ezt kiértékelni. Annyit írnék csak, hogy a Pécs szerintem is elsőrendű rivális, de nem kellene egyik oldalról sem átlépni bizonyos határokat (a mi oldalunkról itt főleg néhány felesleges, és a tényektől meglehetősen távol álló hozzászólásra gondolok, amit az illetők a PMFC honlap fórumaiban követtek el).

Nade nézzünk inkább előre! A megroggyant ZTE ellen szerintem most jó esély van legalább egy pont begyűjtésére, persze, könnyelműsködni nem szabad, mert akkor beleszaladunk egy olyan pofonba, mint Pápán. Bár a Pécs ellen sem Lórira, sem Jovira nem lehetett panasz (bár a 11-est azért jó lett volna berúgni!), lehet, itt az ideje kipróbálni az első csapatban Galgóczit, aki a ligabajnokságban ontja a gólokat. Legalább a kispadra odaférne Karcsi!

A Kupában megint nehéz (értsd alacsonyabb osztályú) csapat jutott nekünk, ráadásul egyes számúvá előavanzsált megyei riválisunk, a Lelle. Még az is lehet, hogy megpróbálok kivenni egy szabadnapot október 27-re, mert nagyon érdekel ez az összecsapás, ahol nincs mese, mindenképpen ki kell vívnunk a továbbjutást!

HAJRÁKÓCZI!!!

norris21 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 968
Több mint háromszázezer forint a kár!

28 pécsi szurkolót állítottak elő, 13 széket törtek össze

Több mint háromszázezer forintos kárt okoztak a Rákóczi-stadionban a pécsi futballszurkolók. A szombat esti Kaposvár - Pécs elsőosztályú mérkőzésen a vendégdrukkerek székeket törtek össze és dobáltak be a pályára, majd összecsaptak a rendőrséggel. A baranyaiak nem csak a pályán, hanem azon kívül is veszítettek: a rendőrök 28 embert állítottak elő és csak reggel engedték őket haza.

Szokatlan módon köszöntött be az ősz a Rákóczi-stadionban: falevelek helyett műanyag székek hullottak a földre... A szombat esti Rákóczi-Pécs labdarúgó mérkőzés második félideje a jól játszó hazai csapat mellett a vendégszurkolókról szólt. A baranyaiak letépték vagy -rúgták, majd bedobálták a székeket a pályára. A rendezők többszöri kérése ellenére tovább folytatódott a rombolás, így ezután már a rendőrök is beavatkoztak. A különmérkőzés mérlege öt sérült volt, 28 személyt pedig előállítottak. Ők a városi kapitányságon töltötték az éjszakát.

A vasárnap délelőttöt a romeltakarításnak és a kárfelmérésnek szentelték a cukorgyári gödörben, és kiderült: a Rákóczi-stadion északi szektorában tönkretették a kerítéseket, és 13 széket teljesen összetörtek. Az első vizsgálatok alapján több mint 300 ezer forint az okozott kár. A rendőrség a térfigyelő kamerák és a televíziós felvételek segítségével szeretné kideríteni, kik a felelősök. Addig is ismeretlen tettesek ellen tesznek feljelentést. A rendőrség hétfőn ad ki hivatalos közleményt a történtekről.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 967
Fiacskám, ti nem Mecsekalja, hanem (ahogy a transzparensen is írtátok) a Mecsek alja vagytok. Lehet, hogy ezalól akár a tábor fele is kivétel volt, de nem úgy nézett ki.
Előzmény: VIOLA_ (958)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 966
Ja, és a teljesség kedvéért: kapja be neked a fogaskerék!
Előzmény: VIOLA_ (956)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 965

Ugyanmár, kisfiam. Ki mert volna a szektorotok közelébe menni? Ha rendőr lennék, és kivezényeltek volna oda, akkor egy széket sem dobáltok le, mert addigra már bevertem volna a pofátokat. Ez ilyen egyszerű.

Amúgy a tető alatt voltam középen, és amíg nem kezdtetek dobálózni, eszembe sem jutott, hogy ott vagytok.

kaposvari Creative Commons License 2004.09.26 0 0 964
A klubot se szeretem, de mindegy ezentúl inkább csak a fociról írok, nem akarom folytatni a gyűlöletkeltést, az nem vezet semmi jóra. Egyébként előre tudtam, hogy ez lesz és ez sajnos még a győzelem örömét is megkeseríti.
Előzmény: szasza_hungary (963)
szasza_hungary Creative Commons License 2004.09.26 0 0 963

köszi a nyugodt pécsiek nevében is. A kárt meg persze azokkal kell kifizettetni akik okozták.

Nem értem, hogy miért a klubot szidod??

Előzmény: kaposvari (962)
kaposvari Creative Commons License 2004.09.26 0 0 962
Első felindulásból elkövetett beírásom, csak a vandál, széktördelő pécsieknek szól, a többiektől utólag is elnézést.
Előzmény: kaposvari (961)
kaposvari Creative Commons License 2004.09.26 0 0 961
Most értem haza külföldről, még nem láttam a meccs felvételét, de a csapatnak küldenék egy óriási gratulációt az ősi rivális elleni győzelemért, Jovinak és Máté Petyának pedig külön az óriási gólokért is. A pécsi mocskos rohadék dögök pedig menjenek a kurva anyjukba és rohadjanak meg! Itt mernek keménykedni. Szar banda. Dögöljetek meg! Remélem kifizettetik a károkat a szar klubjukkal. Most pedig végigolvasom a hozzászólásokat.
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.26 0 0 960

Valószínű, hogy pár embernél csökken a lelkesedés, sajnos általában ez nem a balhézók közt fordul elő.

Ez viszont szvsz nem a rendőrök, hanem a táborotokban lévő vandálok hibája.

Ebből is látszik, hogy milyen felelőtlen egy társaság, hiszen tudhatták, hogy ez lesz és így a saját szurkolótársaikkal szúrtak ki.

Akik ártatlanul kaptak, azoknak jobbulást kívánok, de akik jogosan, azok megérdemelték. Sőt, többet is kaphattak volna.

Előzmény: VIOLA_ (958)
the pertő Creative Commons License 2004.09.26 0 0 959

Viola!

Jól forgatod a szót. De! Van-e bármiféle magyarázat arra, hogy minek kell így tombolni?

Tudsz erre valamit mondani?

Nem a rendőrrohamra, nem a bunkó vagy nem bunkó kaposváriakra, hanem az ilyen vandalizmusra?

Mivel mentegeted?

VIOLA_ Creative Commons License 2004.09.26 0 0 958

Ne várd el kérlek, hogy mások nevében nyilatkozzak. A magam nevében azt tudom felidézni, hogy a szépítő gólunk után megpróbáltam jobban tömörülni, a hátralévő percekre egyfajta egységbe kerülni. Hogy akkor többek nem hallgattak Tollerre vagy ő és a figyelmeztetése túl későn érkezett, azt szintén nem tudom megítélni. Utóbbi mellett az szólhat, hogy a jóakaratú klubelnök sem úszta meg sértetlenül.

Még valami. Habár szerep szerint azért voltunk ott, hogy segítsük a csapatot, ez nem azt jelenti, hogy a szóba került tényezőket ki lehet zárni. Aki utazott már néhányszor, hagyott már magában efféle emlékeket, világosan beláthatja, hogy ez képtelenség. Egyszer biztosan eljutunk oda vagy leszünk valamikor azon az úton, hogy bizonyos keretekig kezelni lehessen egymás között dolgokat, kellemetlenségeket. Egyszer biztosan nem erődemonstálnak majd ugyanazoknak a "magas lóról". Ám amíg említettek az alja néppel közösséget felvállalva baranyai cigányoznak, hatalmukkal visszaélve működnek, addig mindez van olyan irreális, mint egy visszafogott légkörben lezajlott derbi. Az egyiken kellő szelektálással változtatni lehet - a börtönőr is egy szép szakma... -, a másikon viszont semmi értelme nincs, mert vele kiölik a velejáró lényeget és vihetjük a popcornt kólával. Lehet-e középút?

És végül. Ha időszakosan jók is voltunk, az számomra múlandó öröm. Ugyanis félek, hogy a történtek után nem egy hangot, nem két lelkesedést veszítettünk...

Előzmény: Kék skorpió (957)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.26 0 0 957

Azért pár kérdés:

a balhét kb. 50 ember csinálta. Ennél jóval többen voltatok.

A többiek miért nem próbálták leállítani a dobálózókat? Tisztán látszott, hogy a rendőrök be fognak menni, erre csak ment a rombolás tovább. A kerítésrázás még nagyjából elmegy, de miért kellett székeket törni?

Már csak azért sem értem ezt a viselkedést, mert a táborotok 1-2 rigmustól eltekintve nem volt rossz.

VIOLA_ Creative Commons License 2004.09.26 0 0 956

A teljesség kedvéért bekaphatod.

Egyetlen esetben foglalhatnál állást ebben a kérdéskörben. Mégpedig ha ott lettél volna a szektorunk közelében. Hmm. Felettébb gyanús vagy. Véletlenül nem neked folyt néhány pohár folyékony nedű a nyakadba odalent sárga mellényben álldogálva, mialatt /kis feladatkörödet betöltve/ végig minket bámultál? Ezesetben méginkább nem menthető fel a visszataszító hazudozásod. Mert hogy gyűlölködsz, átveszel egy bizonyos felfogást, az egy dolog. Csak tedd tényszerűen. Erőlködsz-erőlködsz, azonban ez így sehogy sem akar összeilleni.

Hanem emlékeztetnélek rá, hogy mi az a vandálkodás. Hogy mi tartozik ebbe a kategóriába. Nem más, amit az idióta zöldség-haverjaitok művelnek alkalmanként. Na, az a törés-zúzás. Amit csak érnek. Rombolnak. Annak marad súlyos nyoma úgy anyagilag, mind esztétikailag. Nálatok, ha jól tudom, fél óra alatt helyre került minden.

Mondjuk a "másik" zöldek közül is egy kisebb százalék művel dolgokat. Legalább ezt felfoghatnád két elélvezés között. Régen nem lenne már ott - és hazánkban sem sok - ép stadion, illetve szektorok, ha egy emberként történt volna az, ami... Ugye, mekkora butaságot, felfoghatatlan idiótaságot állítasz be megtörtént eseményként??!

A másik, a lehetséges kiváltó ok. Az ülőről magyarázó testvéreiteket /akiket veled ellentétben nem sorolok ánblokk a rákóczisokhoz/ mikor is látjuk viszont?

Remélem, az est fénypontjára, a lóval támadó attakra még büszkék is vagytok!!!! Mert az, hogy bent a stadionban egy rövid szakaszban rendet kellett tenni és esetleg megfékezni indulatokat, aláírom. A bevatkozás mértékét éreztem túlzásnak, hiszen ártatlanokon, rendes szurkolókon is csattant az ostor. Hanem azt az ostoba és indulattal teli viselkedést, amit a hazaúton tettleg és verbálisan megengedett magának a szolgálunk is verünk munkavégzés címén, az a legsötétebb balkánt idézte, amelynél borzasztó kevés hiányzott, hogy középkori csatákba torkolljon. Erre jön egy ilyen egyszerű pára, mint te magad, és még tapsolgat is neki. Aztán fel lesz háborodva, miután továbbáll a zöldséges szerelésével, és holnap a vandálokkal egy kategóriába veszik. Holott ő csak rosszkor volt rossz helyen. Csak hát a szájában ragadt a kapanyél.

Előzmény: Törölt nick (953)
szasza_hungary Creative Commons License 2004.09.26 0 0 955
Azért remélem hamarosan Pécsett is ilyen körülmények lesznek és addigra a szurkolók is megváltoznak és elsősorban a csapatot fogják biztatni és nem a stadionban keresni a hibát.
Előzmény: NB2 (954)
NB2 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 954
Nah, ezt viszont én is elismerem. Európai stadionban voltunk, Pécsen fele sem ilyen normálisak a körülmények. Annyi negatívum volt csak, hogy a vendégszektor alatt egy kis sártenger volt, de azon kívül szép volt a stadion! Amíg szét nem verték:))
Előzmény: szasza_hungary (952)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 953
A teljesség kedvéért: megérdemelték! Az mondjuk nem igaz (sajnos), hogy bárkit is bevittek volna. A vandál mecseki aljanép egy emberként rohant törni-zúzni, akárki kapott a gumibottal, jó helyre ment!
Előzmény: Törölt nick (925)
szasza_hungary Creative Commons License 2004.09.26 0 0 952

megnéztem a stadiont és a kiszolgáló léteszitményeket. Nagyon szép, tetszik a klubépület és az öltözők is. A pálya talaját is jól rendbehoztátok. Gratulálok hozzá.

És az eredményhez is.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 951

"...nekünk ellenség..."

No comment.

Inkább tényleg nem mondok(írok) semmit.

Előzmény: NB2 (950)
NB2 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 950

Nektek csak egy csapat és nem is ellenfél a ti mércétekhez képest a tábor, nekünk ellenség, de a tábor nekünk sem ellenfél ez kiderült. A rendőrök kellettek, de nem így, mi a francért kellett végig verni az egész szektort? A kifeléjövet meg a lovasrendőrök akciózgattak.

A meccs nem volt jó (nem azért mert kikaptunk), volt az első félidőben egy jó 15 percünk, akkor kellett volna gólt lőnünk.

Előzmény: Törölt nick (932)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.25 0 0 949

Persze, ehhez hozzájön még a mutatott játék, a labdarúgásunkat körülvevő vezetői közeg stb.

De ahogy te is mondtad, "ez is benne van a pakliban."

Előzmény: Törölt nick (947)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.25 0 0 948

A lerántásra gondolsz?

Szerintem a bíró nem ítélte meg egyértelmű gólhelyzetnek.

Előzmény: fepa (945)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 947

Ez sokkal összetettebb annál mint sem csak a balhékra fogja az ember.

Igaz ez is benne van a pakliban.

Előzmény: Kék skorpió (946)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.09.25 0 0 946

Az biztos, hogy nincs felkészülve.

Csak tudod, a sérüléseken kívül az is gond, hogy ez megint nézőrisztó egy dolog volt.

Álltak ott kissrácok, akik rémülten figyelték a balhét, majd utánna a pécsieket verő rendőröket. Aztán csodálkozunk, hogy egyre kevesebb a nézőszám.

Előzmény: Törölt nick (944)
fepa Creative Commons License 2004.09.25 0 0 945
Amúgy Bajuszt vajon miért nem állították ki? Hasonló eset történt a Vasas elleni meccsünkön, ott a Vasas úszott meg egy kiállítást.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 944
A magyar jogalkalmazás nincs erre felkészülve. Jogszabáylok vannak, jól kell alkalmazni őket.
Előzmény: Kék skorpió (942)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!