Keresés

Részletes keresés

utazásfüggő Creative Commons License 2017.09.19 0 0 10988

Szia!

Kívánom, hogy jól sikerüljön az utazás, minden rendben legyen az Air Berlinnel!

Nekünk idén márciusban nem volt szerencsénk velük, de még az volt a jó, hogy csak visszafelé jöttek a problémák. Odafelé időben indult és ért is Miamiba, nagyon jó volt a kiszolgálás a gépen, kétszer hoztak meleg ételt és többször italokat és rágcsálnivalót.

Visszafelé viszont kiábrándultam belőlük, mert törölték a reggeli csatlakozó járatunkat, mert sztrájkoltak, és csak 10 óra múlva tudtunk haza indulni az Alitalia gépével, mert egész nap nem indultak a járataik és még a hab a tortán az volt, hogy elkeverték a poggyászunkat is, úgyhogy két napos késéssel kaptuk meg, de legalább sértetlenül.

Emiatt kártérítést nyújtottam be és meg is kaptam.

Nyáron ismét utaztunk velük, akkor is késtek, mert elromlott az egyik gépük és a bécsi reptéren várakoztattak minket 5 órát, majd még egy órát ültünk a másik repülőgépben, amit adtak, úgyhogy 6 órás késéssel érkeztünk meg. Most ismét kártérítést kellett benyújtanom, de többször nem akarok Air Berlinnel utazni.

Előzmény: Engi Mandy (10986)
sjocc Creative Commons License 2017.09.19 0 0 10987

örülök, mi már holnap megyünk. Remélem találkozunk a hajón!

Előzmény: Engi Mandy (10986)
Engi Mandy Creative Commons License 2017.09.18 0 0 10986

Igen, megyünk,csak hazafelél kell +2 napot Miamiban töltenünk! Mi 22-én utazunk Air Berlinnel Miami-ba :-)!

Előzmény: sjocc (10984)
Bogika45 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 10985

Szia Sorozatos!!!

Hát persze,hogy talizunk!!!!

Mi már nagyon várjuk az indulást!!!! :) :)

Előzmény: sorozatos (10937)
sjocc Creative Commons License 2017.09.17 0 0 10984

jaj, mert azok becsődöltek ugye? De tudtok jönni?

Előzmény: Engi Mandy (10983)
Engi Mandy Creative Commons License 2017.09.17 0 0 10983

Szia! Mi mennénk de a légitársasággal (Air Berli) gondjaink akadtak! 

Előzmény: sjocc (10959)
jamanné Creative Commons License 2017.09.17 0 0 10982

Kedves Gabcsika!

Olvasom, hogy az Air France-szal repultetek Martinique-ra. Mi Guadeloupe-ra erkezunk a hajozas elott. A kerdesem a parizsi atszallassal kapcsolatos. A repulojegyunk szerint  repteret kell valtanunk Parizsban: Charles de Gaulle-ra erkezunk Budapestrol es az Orly-rol repulunk tovabb a karib tersegbe. Gondolom nektek is igy volt. Hogy oldottatok meg a transzfert? A legitarsasag biztosit buszt, vagy egyenileg kell ugyeskedni?

Előzmény: Gabcsika52 (10660)
Kiskaticabogár Creative Commons License 2017.09.15 0 0 10981

Brigi! Nagyon köszönöm a gyors választ! :)

Előzmény: jhb (10979)
jhb Creative Commons License 2017.09.15 0 0 10980

Szia! Nekem ez volt a 2. MSC -s hajós utam, mindkettőn ugyanaz a rendszer működik. Nagyon jó utat és jó időt kívánok! Brigi 

Előzmény: capecoral1951 (10978)
jhb Creative Commons License 2017.09.15 0 0 10979

Szia! Nálam volt hajszárító és hajvasaló is, a feladott bőröndben. Nyugodtan vihetsz. Én úgy tudom, csak vasalót nem lehet vinni. Üdv: Brigi

Előzmény: Kiskaticabogár (10977)
capecoral1951 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 10978

Szia!Köszi a beszámolót.Érdekes volt.Úgy látszik az MSC hajók nagyjából egyformák.Én holnap indulok Genovába és vasárnap

hajózunk dél felé.Az útvonal azonos a tiétekkel.Kellemes napokat kívánok!

Előzmény: jhb (10974)
Kiskaticabogár Creative Commons License 2017.09.15 0 0 10977

Sziasztok, SOS kérdésem van!!

Kedden indulok hajózni MSC hajóval. Azt írják a tájékoztatóban amit az utazási irodától kaptunk, hogy hajsütővasat - (hajvasalóra gondolnak?) illetve fűtőszálas dolgot nem lehet felvinni. Viszont volt ahol olvastam, hogy hajvasalót lehet felvinni. Volt már aki vitt magával hajvasalót vagy elektromos hajkefét? Nem szeretném, ha elvennék tőlem a hajón. 

köszi!

Akoka25 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 10976

Sziasztok!

2017.10.29.-én Genovából induló MSC Meraviglia hajóval utazik valaki a fórumozók közül?

Köszönöm a részletes beszámolót Briginek erről a hajóútról.

A most induló hajózóknak nagyon szép élménydús hajózást kívánok!

Üdv.

jhb Creative Commons License 2017.09.14 0 0 10975

Még van pár nap az indulásig, nagyon jó utat kívánok nektek! A beszámolót már feltettem az oldalra, ha lenne még az út előtt valami kérdés, szívesen válaszolok! 

Előzmény: capecoral1951 (10938)
jhb Creative Commons License 2017.09.14 0 0 10974

Egy kis ízelítő (meg talán segítség) a MSC Meraviglia útjával kapcsolatban, elsősorban azoknak, akik először hajóznak.

Útvonal: Genova – Nápoly – Messina (Szicília) – Valetta (Málta) – Barcelona – Marseille - Genova

Genova: Mi 2 nappal korábban érkeztünk, a nyaralás meghosszabbítása céljából. Genova számomra tipikusan az a hely, ami távolról gyönyörű, az utcán sétálva már kevésbé. A régi kikötő része szép, jókat ettünk, a fagyi isteni, de számomra túl sok a bevándorló, igyekeztünk mindig sötétedés előtt visszaérni a szállodánkba.

A szálloda ahol megszálltunk, a Holiday Inn nevű, 4*-os, nagyon finom reggelivel és tiszta szobákkal, a kikötő utcájában van. Hátha valakinek érdekes lehet, ajánlom.

Ha valakinek van ideje, érdemes megnézni Monacot, kb 150 km-re fekszik Genovától, egész más világ, az utcák tiszták, csillogás-villogás luxus mindenhol.

Check-in: Mivel a szállodát 10-ig kellett elhagyni, mi már fél 11-kor a kikötőben voltunk. A kikötő területén belül a check-in úgy zajlik, hogy először még kint a hídpillérek alatt elveszik a bőröndöket, átirányítanak egy helyre, ahol le kell adni a kocsit. A kulcsot elkérik, írnak egy papírt, amivel majd a hajóút végén visszaadják. A parkolás 90 Euró egy hétre, ezt is a hajón kell fizetni, nem előre, hanem a kártyára feltöltött pénzből levonásra kerül. Ezután be kell menni a terminálba, eltéveszteni sem lehet, mindenhol MSC zászlók vannak, papírokat ellenőriznek, kaptunk egy 2-es sorszámot, majd kis várakozás következett. Először hívták az 1-es, majd a köv. sorszámokat, ütemezetten történik a beszállás. Még itt megkaptuk a plasztik kártyát, ami aztán kell az egész út alatt. Fél 12-kor már a hajón voltunk.

Plasztik kártya: A plasztik kártyán van a szobaszám, mi először felmentünk a szobánkba a kézi poggyászokat lerakni, aztán indultunk felfedezni a hajót. Az 5. emeleti információs pultnál tettünk pénzt a kártyánkra, kabinonként min. 250 Eurót kell először feltölteni. Készpénz forgalom a hajón nincs, mindent a kártyával kell fizetni. A hajóút végén visszaadják a maradék a pénzt természetesen. Érdemes kp-t adni és nem bankkártyát, állítólag a bankkártyára való visszautalás hosszadalmasabb.

Emergency drill: Első este indulás előtt egy „emergency drill” azaz biztonsági oktatás van, a kijelölt gyülekező helyre kell menni, itt egy kb 15 perces előadást tartanak, megmutatják hogy kell felvenni a mentőmellényt ha valami baj van. A kabin ajtóra ragasztott menekülési terven van rajta, hová kell menni 

Kabin: Mi a 13. emeleten voltunk a hajó hátuljában, itt a motor zaj is hallható volt, igaz csak este, mikor lefeküdtünk, de valakinek ez is zavaró lehet, aki csak teljesen csendben tud elaludni, az ne a hajó hátuljába foglaljon kabint.  A hajó imbolygását azért lehet érezni, nem igaz, hogy egyáltalán nem.

Ételek: Enni szinte non-stop lehet, a 15. emeleti büfé étteremben, önkiszolgálós rendszerrel működik, valamelyik része mindig nyitva van, éhen halni senki nem fog. Innivaló csak a reggelihez jár (gépi üdítő), de gépi tej, tea, kávé mindig van. A vizük borzasztóJ Mi első nap vettünk ital kupon csomagokat, egy üdítőset, és egy „easy” víz-bor csomagot, összesen 118 Euróért. Ebédhez, vacsorához és napközben ha megszomjaztunk, ezeket használtuk.  A csomagban lévő 4 vagy 5 üveg bor szörnyű, mivel „easy” csak bizonyos „gagyi” borok tartoznak bele, szóval ezt a csomagot nem igazán ajánlom. A drágább csomagban már jobb borok vannak, vagy érdemes inkább külön venni. Ebédhez-vacsorához mivel nem jár innivaló, illik venni, a pincérek rögtön mennek, ha nincs előttünk ital. Koktélok 6,75 Euróba kerülnek. Az egyéb innivalók árát pl sör sajnos nem tudom, mert mi nem ittunk.

Ültetéses vacsora: Az ültetéses vacsorára érdemes elmenni, ha nem is minden nap, mert sokkal finomabb és különlegesebb ételeket ehetünk.  A kiszolgálás pazar, a saját asztalhoz saját pincér jár, az asztal az egész az egész úton számunkra van fenntartva, ha megyünk, ha nem. Étlapról lehet választani több előétel/ leves, főétel, és desszert közül. Ide azért ne az aznapi városnéző szettben menjünk, mert szépen felöltözik mindenki. Azt hiszem 4 étterem van, a kártyán rajta van az étterem neve. Ha nincs rajta (a miénken most valamiért nem volt), akkor első este bármelyik étterembe mehetünk, de nem fognak rögtön beengedni, hanem meg kell várni míg a többség bemegy, és valamelyik szabadon maradt asztalhoz ültetnek le aznap. Másnaptól már kaptunk egy külön kártyát, amit rajta volt az éttermünk, és az asztalszámunk.

Programok: A másnapi programot minden este a kabinajtóhoz tűzik, ebben szerepel, hogy pontosan mikor köt ki a hajó, mire kell visszaérni, az időjárás, a hajón a programok helyszínekkel, az esti javasolt öltözék. Ezt érdemes komolyan venni, nehogy alulöltözöttnek érezzük magunkat. Pl. kiöltözős esteken nagyestélyiben, kisestélyiben és öltönyben vonulgatnak (nekem már kicsit sok is volt, egyesek mennyire komolyan veszik magukat ..hheeeehhhhe ) 

A 15. emeleten a medence körül mindig zajlik az élet, animátorok szórakoztatnak, táncoltatnak, játékok vannak, szól a zene.

Az 5. 6. emeleten van a „pláza”, szépséges üzletekkel. Az itt található pub-ok, sushi – bár, fagyizó, fizetősek.  

A szolgáltatások nagy része sajnos fizetős. (színház, spa, játékok, pl F1 szimulátor, bowling pálya) A kalandpark elvileg ingyenes, mi ugyan nem próbáltuk ki, de karszalagot kell kérni kell hozzá.

A hajó minden nap 8 körül megáll, és 18 körül indul. Ekkor le lehet szállni várost nézni, de figyelni kell a visszaérkezésre, mert (elvileg) senkit nem várnak meg. Szicíilában végignéztük, ahogy egy férfi családja nem ért vissza…a hajó pedig nélkülük indult. Az elvileg szót azért írtam, mert Barcelónában viszont vártak egy muszlin családra….és 20 perccel később indultunk…no comment, úgy látszik azért vannak kivételek.

A ki-és beszálláshoz természetesen vinni kell a kártyát, mindig lecsippantják, valamint a beszállásnál csomag ellenőrzés van. A táskákat átvilágítják, italt nem lehet felvinni a hajóra, mert elveszik, és csak a hajóút végén adják vissza, úgyhogy nem érdemes próbálkozni 

Mi egyébként mindenhová egyénileg mentünk, nem fizettünk MSC-s kirándulásokra vagy MSC shuttle buszra. Általában ugyanazokat a kirándulásokat egyénileg jóval olcsóbban meg lehet úszni. A kikötőkben taxik és városnéző buszok várják a hajó érkezését, direkt erre szakosodva

Nápoly: A kikötő közel van a városhoz, gyalog be lehet sétálni a közeli sétálóutcáig. De várnak taxik, hop-on-off buszok is, és Pompei túrára invitálók.

Messina: A városban van a kikötő, érdemes gyalog menni.  

Valetta: Itt is be lehet sétálni a városba, vagy a helyi lovas hintókra fizetni egy kört.

Barcelona: MSC-s shuttle busz 9 euróért visz a városközpontba, de a „cruise bus” nevű helyi busz 4 eurért oda-vissza elvisz a „Colom” megállóig, ahol fel lehet szállni a piros hop-on-off buszra. Térképet és fejhallgatót adnak, 1 napos jegy 29 Euró volt ha jól emlékszem/fő. Nem olcsó, de fél nap alatt esélytelen máshogy bejárni a várost, hiszen hatalmas. A piros vonalról át lehet szállni a kék vonalra, így az egész városból és minden főbb látványosságból kapunk egy kis ízelítőt.

Marseille: A kikötő nagyon nagy, ha valaki egyénileg menne, foghat taxit, de egy zöld színű, a sétálóknak kijelölt útvonalon kb 1 km gyaloglás után ingyenes city busz vár, ami bevisz a városig. Innen a főúton jobbra indulva érhető el gyalog a régi kikötő.

Nyelvtudás: Alap angollal bőven el lehet boldogulni. Németül nem nagyon tudnak. Egyébként a személyzet többsége kedves, mosolygós. Borravalót elvileg nem kell adni, mivel úgyis fizetjük a 10 Euró/fő/nap szervízdíjat, amit szintén a kártyára feltöltött pénzből vonnak le, de lehet adni borravalót, nagyon hálásak érte.

Leszállás: Utolsó este a kabinhoz készítik a poggyászcímkéket. Éjjel 1-ig kell kikészíteni a poggyászokat a kabin elé.  A címkék nagyjából emeletenként más színűek, a programfüzetben pedig le van írva, hogy melyik szín mikor szállhat le. Mire leértünk a hajóról, a bőröndjeink már a terminál kijáratánál vártak, valamint az első napon kapott cetlivel a kocsikulcsot is visszakaptuk. A leszállás zökkenőmentes volt. Mi a kiírt időpontunknál kb fél órával korábban odamentünk, és simán kiengedtek, nem veszik komolyan az időpontot. A kiszállás a 6. emeleten volt, de ez is szerepel a programfüzetben, valamint a medencénél lévő kivetítőn is kivetítik.

Remélem tudtam egy kis segítséget nyújtani. Élménydús nyaralást kívánok mindenkinek! 

Brigi

Akoka25 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 10973

Kedves Gizus170!

Ez az út nekem is a bakancslistámon van, úgyhogy remélem írsz majd egy jó kis beszámolót, ha megjössz.

Sajnos nem igen jártak a fórumosok közül erre-felé, mert ezt a kérdést már én is feltettem kb. fél évvel ezelőtt, de semmi reagálás nem volt rá.

Üdv.

Előzmény: gizus170 (10970)
hlslaszlo Creative Commons License 2017.09.13 0 0 10972

Ha valaki karibra tervez hajozast, vagy ugy altalaban nyaralast, akkor azt erdemes nem szeptemberre-oktoberre tenni. Januartol mar tuti jo az ido, de a december is eleg megbizhato idojaras szempontjabol. Eleg szeles lehet az ido ha kifogja az ember. Ha kicsit jobban szeles, akkor hurrikannak nevezik, tehat erdemes egy kicsit tajekozodni elotte:)

Hunameca Travel Creative Commons License 2017.09.08 0 0 10971

******* Azok akik esetleg a holnapi (Szeptember 9) indulasra van jegyuk az MSC Divina-ra: A hajo elozo utjat megszakitva szombat helyett mar tegnap megerkezett Miami-ba. Az utasok kiszallitasa utan uresen, utasok nelkul azonnal elindult Mexikoba. Az utasoknak egyenileg kell megoldaniuk az eljutast Cancun-ba, ahonnan mar MSC transferekkel lehet eljutni a hajohoz Cozumel-be. A hajo mindaddig Cozumel-ben marad, amig az idojaras miatt a kifutas nem lehetseges. *******

gizus170 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 10970

Utazott már valaki Bangkokból a következő helyeket érintve hajóval Ko Samui,Kuala Lumpur, Penang, Phuket, Langhawi, Szingapur ? Kikötők, kirándulások, lehetőségek érdekelnének! Mi az AidaBellával megyünk december 19.-én. Előre is köszönöm!

bmm2 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 10969

Januárban megyünk a Costaval  Dubaj, Maszkat,Sir Bani Yas,AbuDzabi  útvonalon. Segítség lenne ha valaki ezen útvonalról tapasztalattal rendelkezik és írna, Érdemes-e befizetni kirándulásra vagy  egyénileg menni és a hajótól hogyan lehet bejutni a városokba ,. Mit érdemes megnézni stb..

sjocc Creative Commons License 2017.09.08 0 0 10968

sziasztok, lesz beszámoló ha egyáltalán elindulunk :) 20-án indulnánk Miamiba, 23-án megy (?) a hajó, de a kedvezőtlen időjárás miatt nagyon aggódunk. Van valakinek tapasztalata, az MSC-nél lehet a foglalást átteni egy későbbi időpontra? Nem szeretnénk romokat nézni. A Lufthansa rugalmas, a repjegyet lehet tolni, a szállás most értesített hogy mától 17-ig nem fogadnak senkit, evakuálták a környéket... :( Nem tudom hogy így el lehet-e indulni :(

Előzmény: Esz87 (10963)
monik4 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 10967

Szia! 

Ó, de kár... persze jó utat Nektek is! :) 

Igyekszem majd összefoglalót írni a leglényegesebb dolgokról. Első utatok lesz hajóval? 

Autóval megyünk Hamburgba és itt parkolunk 128 euróért: https://park-and-cruise.de/hamburg/ nem találtunk jobbat :( 

Angliában és Franciaországban is úgy tervezzük, hogy a városba maradunk. Fakultatívra nem nagyon akarunk befizetni, annyira nem megy az angol, hogy élvezzük :( És azt gondolom, hogy minden városban van annyi látnivaló, ami 1 napot kitölt, szóval elnézelődünk... Minden nap nézem, hogy hol köt ki a hajó és addig úgy láttam, hogy nagyon jó helyeken, a városhoz nagyon közel köt ki. Szóval bízok benne, hogy ez holnap is így lesz és akkor csak be kell sétálni a központba.

Köszönjük, Nektek is! 

Móni

Előzmény: Kisá84 (10966)
Kisá84 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 10966

monik4 szia! Én 3 hét múlva megyek, így kérlek szépen írj egy összefoglalót az utadról! :-) Most nekünk nehezített pálya lesz, mert visszük a szüleimet, és a két 10 hónapos porontyunkat. Időnk sincs túl sok készülni, így minden információt szívesen fogadok <3 Különösképp hasznos lenne tudnom, hogy ha esetleg autóval mentek Hamburgba hol parkoltok, és kb mennyiért. Angliában milyen kirándulást tervezel, Amszterdamban hogyan a legcélszerűbb eljutni a belvárosba, és hogy Le Havre-ban autót béreltek-e, illetve ott milyen kirándulást terveztek :-) Előre is nagyon szépen köszönöm! Jó utat kívánok, üdv, Ági

monik4 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 10965

Sziasztok! 

Jön valaki vasárnap Hamburgból MSC Preziosaval? :) 

kriszti65 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 10964

Akkor végül is személyivel, vagy útlevéllel utaztatok? Ugyanerre az útra mennénk, de csak személyink van. Azért érdekel, hogy meg kell-e csináltatni az útlevelet, vagy sem? Köszi.

Előzmény: RPetyás (10817)
Esz87 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 10963

Mi is egy hónapra rá indulunk :) Várjuk mi is majd az élménybeszámolót :)

Előzmény: Ikresanya (10962)
Ikresanya Creative Commons License 2017.08.31 0 0 10962

Szia,

Mi 1 hónapra rá megyünk :)

Mikor visszajöttök akkor egy kis élménybeszámolót szívesen vennénk:)

Melyik útvonalra mentek?

Van már elképzelésetek hol mit akartok és hogyan (szervezetten, egyéni) megnézni?

Előzmény: sjocc (10959)
Ikresanya Creative Commons License 2017.08.31 0 0 10961

Szia,

Igen valóban így van esta kell, én nem használtam a megfelelő kifejezést erre.

Tudom, de megkértem az irodát, hogy csinálják meg nekünk, ők meg azt mondták szíves örömest :)

Előzmény: Hunameca Travel (10960)
Hunameca Travel Creative Commons License 2017.08.29 0 0 10960

Amerikai vizum 2010-tol nem kell magyar allampolgaroknak.

Az esta regisztraciot pedig magadnak kell megcsinalnod Online, magyarul.

Előzmény: Ikresanya (10958)
sjocc Creative Commons License 2017.08.29 0 0 10959

sziasztok, jön valaki szeptember 23-tól Miami-ból MSC DIVINA-val?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!