Nem tudtam eldönteni, hogy szivatsz, vagy valóban nem vágod, hogy miért gáz az ercsibe nick által említett 4 kép.
Mindenkinek szíve joga megmutatni akár a csiklópiercingjét is - bár ezzel szerintem kapásból kiállít egyfajta bizonyítványt magáról, - csak nem biztos, hogy a Santorinis topik lakóit ez annyira érdekli (különösen nem ezé a hölgyé). Santorini azért nagyságrendekkel szebb annál, mintsem, hogy ilyen képekkel traktáljuk az odautazni vágyókat. Amúgy, ha jól emléxem, van olyan topik is, hogy: "nyaralásunk legjobb képei". Bár ezt a jelzőt én erős túlzásnak találom ebben az esetben, inkább oda illik, mint ahova berakta. Különben sokkal szebb lett a korrigálásod által:)
A 1547-esről: te láttad a képen azt, amit az illető címnek adott? Mert én mikrószkóppal sem.
Attól, hogy Te nem mutatnád meg egy külföldi országban vásárolt ruhádat, attól más még megmutathatja. Ráadásul a helyszínen készített fotón.
Tessék, várom a véleményedet az alábi fotóról. Ugye milyen sokat mondó, izgalmas? (Bocs a kontár munkáért, fél perc alatt szedtem ki a hölgyet a képből)
A felvételen egyébként annyit lehetne javítani, hogy két lépésről előbbről készíti az illető és akkor a korlát helytt több tenger van benne.
Az egyszavas válasz helyett most egy kicsit erőltesd meg magad: miért jó egy ilyen kép? És mire jó?
De Te az új ruhádat hogyan mutatnád meg? Beraksz egy profi képet a Szt. Péter székesegyházról és hosszasan ecsetelnéd a színét, fazonját, vagy beraksz egy képet, aminn rajtad van?
Most őszintén, érdekelne valakit a háttérben látható, ködös, elmosódott domb? :)
Megnéztem újra az általad kiemelt képeket és ismét semmi kivetnivalót nem találok bennük.
Az én fényképezőgépemre 10-500 mm gyt-ú objektíveket tudok rápakolni, ha még az 1,5x-en túl a kétszerezőt is felteszem, akkor a világítótorony tetején ücsörgő kismadár szempilláját is látod. Ellenben az említett képek valószínűleg egy mezei, zoom nélküli digifényképezővel készültek. Csinálhat bármit a tulaj, a messzi tárgyak messze maradnak.
A 1547-es világítótornyos képben mit szeretnél látni? Több hajót, vagy több eget? Mert az a torony nem lesz közelebb attól, hogy a kiránduló kiáll a képből. Kicsit szerencsétlen, hogy pont középen áll, de nehogy átmenjünk sznobba és megkövezzünk egy középkorú turistát, amiért nem használja pl. az aranymetszést.
Új ruhám: mi a gond, hogy nem állítva fotózott? A kép címéből is kitűnik, hogy nem a távoli, homályos domborzatot kívánta bemutatni, hanem a feltehetőleg ott vásárolt, neki tetsző ruhával szeretett volna eldicsekedni. Én is jobban örülnék tőlük a "nagylányom monokinizik" c. képnek, de az egy másik topik.
A képeken az illető belehelyezi magát a tájba. Mosolygása bizonyítja, jól érzi magát. Ha nem lenne a képen, akkor azt mondanám: vacak fotók, de technikailag annyira képes a gép. Így viszont hétköznapi turistaképek, amelyek bizonyítják, hogy az illető ott járt és jól érezte magát.
Biztos vagyok benne, hogy készültek olyan fotók is, ahol a hölgy nincs benne a képben, de számára töbletértékkel bírtak az őt ábrázoló felvételek, azért tett be olyanokat. Szerintem.
pl az új ruhám c kép a santorini topikból? vagy az általam ide feltett világítótorony? Mert a Kréta topikban tavaly (előtt???) pont ez utóbbi stílusban elkattingatott képek voltak a kép címe meg nem látszódott a személytől. Minket ezek a fotók nagyon megihlettek :), ezért készült ez is, és azóta fetrengve a röhögéstől más "híres helyek" kitakart változatai is. de persze ízlések és pofonok :)
Én nem tartom rossznak, ha a kiránduló is szerepel a képen, hiszen ez az egyetlen plusz, amit hozzáadhat. Ha akarom ezerszámra töltök képeket bármelyik kirándulóhelyről. Nekem pl. kiütésem lesz az olyan képes beszámolóktól, amin csak pálmafa, meg ezerszer látott híres épület van, ráadásul az is érdekes nézőpontból. (Hiányzik a teteje, alja, egy oszlopon "keresztül" fotózott stb.
Kedves Kónyupapa, Fantasztikusak a képek! Mi csak szeptemberben megyünk, de már nagyon várjuk!
Kérdésem lenne: milyen árban lehet arany ékszereket venni, érdemes egyáltalán? Még valami, biciklit is lehet bérelni, vagy csak robogó és autoféleségeket?
Ha sztorizni kell, szívesen írok, de ha más topikból kell idézni, hát az már nehezemre esik, mert az amolyan köcsög dolog kritizálni mást, de ami mosolyt csal az arcomra -többek közt - azok a nyaralásról feltett képek. Pedig imádok képeket nézegetni utazós topikokon. A Santorini topikba tett fel egy nőci képeket.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9071958 Ajánlom a 1522-es hsz-ben a "Kilátás a teraszról képet", a 1544-es hszben a "Naplemete", a 1547-es "Világítótorony" és a kedvenc: 1532-es "új ruhám" című képeket. :))
Tavaly a Kréta topikban volt egy csajszi, aki tett fel képeket, csak a kép címét totál kitakarta maga a kedves hozzászóló. Ez minket is megihletett és az alábbi képet készítettük ennek hatására. Férjem be is akarta rakni válaszul, csak aztán győzött a humanitás.
Ajánlani kéne neki a Mariahilferstrassét, meg Bécs előtt két bevásárlóközpont is van (az egyik részemről elég ontopik, szerintem már le is írtam a történetet :-) ), ezzel el is megy az a pár nap.
Mivel ti csak a Sarti, meg Gorogbe topicokokat olvassatok, egy gyongyszem az Ausztria topicbol:
Hello !
Ibolya vagyok, ezen a fórumon még új. A barátommal tervezünk, augusztus közepe felé, egy osztrák hétvégét. Talán a 18 – 19 – 20 napokra gondoltunk. Még nem voltunk egyedül, errefelé. Abban szeretnék segítséget kérni, mit , merre menyünk, mit érdemes megnézni. Ami tervbe van, szombaton a Shopping City Süd (SCS) központot látogatnánk, és hogy onnan merre tovább, semmi ötlet. Ötletet, javaslatot, nagyon várnék. E-mail.: ti-by@freemail.hu Köszönettel: Téglási Ibolya
Hosszu evekkel ezelott (azota tobbszor is) bejartuk a nyugatot British Columbiatol Texas-ig, meg keresztul kasul. A legjobban az izlet amikor a kipufogo manifoldjan megmelegitettuk a babkonzervet 30-40 km alatt es a kaktusz sivatagban hagymaval "feljavitva" koveken ulve pleh-tanyerbol megettuk. Kozben szemmel kellett tartani a csuszo-maszo nepseget mert volt beloluk eleg. Azota is jobban szeretek a termeszetben enni, meg akkor is ha egy elhagyatott parkolo.
Nem tudom miért furcsa ez. Különösen a balkánon divat, hogy útközben megállnak, kicsomagolják a magukkal hozott elemózsit és eszegetnek, iszogatnak, kávét főznek, teljesen normális kép. Számtalan helyen láttam tőlünk délre bárhol, de még az EUs görögöknél is benépesülnek a parkolók és az árnyas fák aljai piknikező vagy épp alvó emberekkel. Én is gyakran csinálom ezt, hosszú utakon jól esik, ha le lehet ülni csak a kocsi mellé a kisszékre, rotyogtatni a jó cukros zaccos török kávét vagy csinálni egy zacskós levest. De sütöttünk már palacsintát és tikka masalát is kuszkusszal az út mellett:-) Szóval nem csak az újsütetű fogyasztói társadalom korlátai léteznek, ahol a kávé az automatából folyik és kaja csak a fóliában kapható a benzinkutas hűtőből, ettől ne érezd magad rosszabbul, ha meglátsz a multiplám mellett főzögetni. Az osztrák ismerőseim ugyanezt csinálják:-)
Én is hamut szórok a fejemre: az elmúlt vasárnap az alföld közepén kávét főztem egy parkolóban. Pedig: - volt nálam forint - volt a közelben benzinkút, csárda, büfé - időm is lett volna - kényes sem vagyok a kévé minőségére
Csak úgy, hirtelen felindulásból (ez mentőkörülmény?) főztem egy kávét.