Leginkabb olyat vennek ahol van egy kulon zuhany, ami hasznalhato, tagas, es a kezmoso is hasznalhato legyen, rendes meretu kagyloval. A 3az1ben megoldas nem megfelelo, ez amolyan ha nagyon kellnvan ez is fele szukseg megoldas. Aztan van amikor awc es a zuhany van egy helysegben a kezmoso kulon, ez pl mar lehet kompromusszumos megoldas ha tagas es a lako tobbi reszenek az elrendezese is szimpatikus. Ilyen nemeteknel is van tobb is.
Van meg itt ket dolog a komforthoz.
Klima.
Ahogy latom ezekben a kb 15-20 eves (arban kb 3M-ig) lakokban nincs klima. Pedig kene, jo lenne. Draga dolog.
Melegviz.
Ez is inkabb az angolokra jellemzo hogy benne van. Pedig jo lenne. Es draga dolog ez is.
Egyetertek. Neztem nemetet is az angolok mellett. Nemelyek egesz szimpatikusak belso elrendezesre, meg tan elfogadhatobbak is mint az angolok, szamomra.
De igaz amit irsz.
Es tekintsunk el a bontobol visszahozott peldanyoktol.
Nezd, ha megette a para es a sos levego, ha lelaktak, ha torott ha egy... f.s, akkor ott hagyom, nem veszem meg. Elhiszem hogy sok ilyen van a piacon. Voltam tobb nagyobb kereskedesben is, neztem maganszemelyek lakoit is. Hat, mit mondjak, elszomorito a kinalat idehaza. Nem csak angolt neztem.
Angol teren, ha a 7es uton kiertunk pestrol az elso "angol lakos kereskedo" szora sem erdemes, el kell kerulni nyagy ivben. A masodiknal mar esetleg akadhat valami, ami az elvarasoknak megfelel, itt a lakok allapota kb megfelel az evjaratnak, es a hozzaallas korrekt.
A magan angol lakos tapasztalatom a fenti ketto kevereke.
Meg nem lattam olyat (15-20eves angolbol) ami allapotra megfelelne!!! Pedig nemelyekert akar 3M is el akarnanak kerni!
Az eső meg a pára önmagában nem olyan nagy gáz egy lakókocsinál, ami esetleg az élete nagy részét egy helyben tölti Angliában, a magyar utak, a nyári nap, akár 50 fokos hőmérséklet, hó a tetején és akár -20 fok az sokkal durvább.
Nincs igazad! Nem mind1, hogy hol használod. Angol opció: Évi kb 250 nap eső, a maradék meg tengeri sós pára. Vagy Európa belseje, jelesül Magyarország, ahol lassan már évi 30 napot sem esik az eső, pára pedig megint csak alig.
Nem is tudom, de ha 1 nagy méretű lakjót télen nyáron használnak, (sok kilométert mennek vele)( csekklik nyaklik a rossz utakon) (szétrázódik) és nem a fedett garázsban áll puccparádéban, akkor az már 10 éves kora felett várhatóan beázik. Kár ezen vergődni. Úgy vannak tervezve, hogy ennyi idejük legyen. Utána ujjat keljen venni. Teljesen mid 1 ,hogy angol vagy német. Felesleges ezen filozofálni. Az öreg Ford is megmondta: az új autó a jó autó.
Én 15 évesen vettem az enyémet lassan 6 éve, makulátlan állapotban, és még azóta sem ázott be :). A belső elrendezés meg igény kérdése, szeretem a kultúrált fürdőszobát, a körülőre meg nincs szükségünk.
Ha egyedileg te magad kimész érte talán de ha itthon veszed meg biztos, hogy nem. Ha kereskedőtől veszed azért nem, ha magánszemélytől, akkor meg valílószínű, hogy javított, tehát nem gyári állapot. Persze lehet a javított is jó de akkor is már hozzányúltak, bontották.
Az angolok nem nagyon szoktak 15 évet túlélni beázás, javítás nélkül, mig szárazföldi társaik közül sok még 25 évesen is beázás mentes. Ha az állagukat és korukat nézem nem ugyanazt kapod ugyanazért a pénzért.
De ez az én véleményem. Ettől a tiéd még lehet más.
Van benne igazság, de van egy lényeges különbség. Az angol klima akkor is hamarabb vágja haza a szerkezetet ha nem használják. Ráadásul nem csak simán használják, sütnek, főznek folyamatosan, ezért van az angolokban a többieknél nem tapasztalt komoly gázrűzhely. Belul a állandó gőz, kívül az állandó párás sós levegő. Kell ennél több a halálhoz. Persze vannak kivételek de aminek nincs baja és tökéletes állapotban van, azt nem hozza el a kereskedő, mert nem tudja 10szeres áron eladni.
Hollandoknàl is hasonló tendencia, már ha kereskedő is szerepet kap a képletben, de onnan nagyobb eséllyel hozol jó állapotú európai modellt, angol alapbetegségek nélkül.
Az angoloknál nagy hagyománya van a lakókocsizásnak. Sokan és sokat hasznàlják. A párás sós levegő rövidebb idő alatt teszi tönkre a szerkezetet mint Európa belsejében. Mivel anyagilag jobban állnak mint mi, ezért hamarabb cserélik vagy viszik bontóba mint mi. Ekkor jelenik meg a jóravaló, segítőkész magyar kereskedő, aki fillérekért tömegével hozza Magyarországra a sok szétrohadt, leharcolt szart és adja tovább a hozzá nem értő, lakókocsira vágyó kispénzű honfitársainknak, mint beázásmentes, megkímélt, tökèletes darabokat. Persze jóval olcsóbban mint európai társait de még mindig sokkal drágábban mint amennyit ér. Atán jönnek a meglepetések.....
Így áll elő az a helyzet, hogy ha megnézzük a honi angol felhozatalt, arra a következtetésre jutunk, hogy minden angol kakó egy rakás szar. Van pár keresjedő, aki természetesen a mi érdekünkben és nagyon segítőkészen sokat tett és ma is tesz ennek a képnek a kialakulásában. Úgyhogy az angolt áruló kereskedőkkel csak nagyon óvatosan! Ha valaki nem ért hozzá, vigyen segítséget a vásárláshoz.
Másik az elrendezés.
Tetszetős az összkép mikor össze van pakolva. Viszont legtöbbnél az elejében lévő oszott àgyon kell aludni és ha nincs hangulat a napi kétszeri pakolàshoz, már nem olyan idilli a látvány ha az élettérben egész nap a vetett ágyat kell nézni.
Létezik közülük 2 helységes de azok meg nehezek, általában B+E jogsit igényel. Persze jóravaló kereskedőink ezt is megoldják. Ami Angliában 1500 kiló, az itthon már csak 1200. Aztán egyszer jön a mérleg ès a horror bünti.
Csak miheztartás végett: 2008-ban a gazdasági válság beszántotta a céget, nem léteznek már 12 éve. Valamelyik angol ilyesmivel foglalkozó cég felvásárolta a maradék raktárkészletüket, azt árusítgatják ki, de 12 év után már nem sok dolog van, ami gyári, eredeti.
Nekem is ilyen a kocsim és imádom, a kempingben villanyra és vízre kötve semmivel nem rosszabb, mint egy szállodai szoba, minden van benne, ami kell.
Az út szélén a rosseb nyitogassa a lakókocsit, ha meg egy parkolóban megállok, kényelmesebb, mint az árokba lépni, kempingben teljesen lényegtelen. Az ár meg akkor nevetséges, ha a hulladékról beszélünk, a jót angolból is meg kell fizetni, a szar meg Dethleffsből is szar és a kutyának se kell.
Az még hagyján, hogy nálunk az úttestre nyílik az ajtaja... de valamilyen oknál fogva, az angol lakókocsi szinte eladhatatlan... vagy csak nevetségesen alacsony áron.
Mivel nagyon kevés az elérhető információ a Tisza-tavi kempingekről, főképpen igaz ez Abádszalók esetében. Így megosztanám az ott tapasztaltakat. Tehát működik a régi Füzes kemping. Egyáltalán nincs zsúfoltság, szépen nyírt hatalmas zöld füves terület fogad, árnyas fák alatt is lehet bőven helyet találni. A kemping talán 2-3 % os kihasználtsággal működik. Érdemes extra hosszúságú hosszabbító kábelt vinni. Van sok áramcsatlakozó, de csak kevés üzemképes, azokban is darabonként csak két aljzatban van áram, ennyi van ellátva FI-relével. A zuhanyzó kissé érdekes, egy csapos rendszer, jobbára inkább csak langyos víz folyik, de épp megfelelő. A kempingben a bejáratnál működik a Füzes étterem,http://abadszalok.kornyeke.hu/fuzes-etterem-all-you-can-eat "Abádszalók egyetlen svédasztalos étterme korlátlan ételfogyasztással! Finom, házias ételek, levesek, főételek, saláták, desszert mindössze 2290 Ft -ért!" Kipróbáltuk, megéri itt ebédelni. Jól főznek, ehetsz annyit ami beléd fér.:)
A kempingtől kapsz egy kártyát, amellyel féláron lehet belépni a strandra. A belépőjeggyel az automata beléptető rendszer által szabadon ki és bemehetsz a strand terültére ahányszor akarsz aznap. 18 órától ingyenes.
A part kulturált tavaly lett felújítva. A büfésoron 5 egység működik. Itt tapasztaltunk némi anomáliát, ártáblázatban barna csapolt sör, amikor kérném kiderült hogy nincs, sőt nem is szokott lenni semmilyen csapolt sörük. :) Ez jó, vajon miért nem unja meg az alkalmazott, hogy naponta több százan ezt megkérdezik? Mellettük egy másik egységnél birkapörkölt, főtt csülök,és más finomságok, öles betűkkel méretes fotókkal illusztrálva. Kértem volna birkapörköltet, a kicsi büfés, felháborodottan közli hogy csak hétvégén főznek, ilyenkor csak a szokásos hamburger és más hasonló akármik vannak. Bammeg, akkor miért nem írod ki? :)
Az enyémmel ugyanez a helyzet. A fagyasztó fagyaszt, a normál hűtőtérben meg nem történik semmi. Néha nekidurálja magát és egy-két napig jó aztán újra semmi...