Keresés

Részletes keresés

Pepin Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4598
Biztos a tábla? Én direkt azért mentem arra, mert kiváncsi voltam, mi a helyzet - és nem emlékszem táblára. (Egyébként az iGO is arra vezetett volna - bár ez nem jelent semmit.)
Előzmény: Törölt nick (4597)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4597

Lezárva van csak. Egy db tábla jelzi, hogy behajtani tilos. Ennyi. Föl azért nem szedték az aszfaltot. :)

Nem szabad, de lehet szindróma. Azért egy szlovákul karattyoló csendőrrel nem szívesen polemizálnék ezen. :D

Előzmény: Pepin (4596)
Pepin Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4596
Ezt némileg cáfolnám. Idén tavasszal végigautóztam Podlesoktól az erdei úton, Pila mellett, egészen a 67-es útig.
Előzmény: nyafika11 (4594)
Bombyna Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4595
Kösz akkor arra nem megyek,nemtudod miért van zárva még?
Előzmény: nyafika11 (4594)
nyafika11 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4594
Sziasztok!

Kopanyec és Pila között az út már három éve zárva van. Kocsival csak Hrabusice felől Piláig lehet behajtani.
vizy66 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4593
Üdv fórumozók!
Jövő héten mennénk a Paradicsomba és a tervek között volt eddig a Sólyom völgy. Úgy olvasom a hozzászólásokban, hogy a Tomasovska Bela le van zárva, tehát a terv csak terv marad ezek szerint.
Valami ilyesmi van a LAVINY.sk oldalon is.
Friss infókat, személyes tapasztalatokat kérnék a témában a fórumtársaktól.

Köszönöm.
szubence Creative Commons License 2010.07.17 0 0 4592
Nagyon köszi a tippeket, de sajnos el kellett halasztani a túrát. Remélem jövő hétvégén összejön.

bence
Előzmény: szubence (4587)
cingi Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4591

Nem tudok szlovákul, de a laviny.sk-n ez van:

Sokolia dolina a Tomašovská Belá medzi ústim Kyseža a Klauzami sú až do odvolania naďalej zatvorené. Úsek modrej značky medzi Čingovom a Smižanskou Mašou je kvôli poškodenému mostu preznačkovaný. Modrá ide v tomto úseku súbežne so žltou značkou.
Én ezt ugy fabrikálom ki, hogy a régi Kysel bejáratától a Klauzi tóig a Tomasovska Belá völgye zárva van. Tehát akkor a Sokolia dolina is. 

Előzmény: Nyergelj Szergej (4588)
vittyike Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4590
Szerintem kezdésnek meg lehetne nézni a Sucha belá kanyont, utána meg ha bírjátok idővel meg szusszal, akkor a "Vöröskolostortól le lehet menni a Kysel kiégett részéig, ill. valamelyik látogatható szurdokát (Mály Kysel, Velky Kysel) be lehet járni. A podlesoki kempingben lehet sátorozni, a kocsit ott lehet hagyni.Innen több túraútvonal gyalogszerrel könnyen elérhető.Javaslom megvételre a VKU által szerkesztett "124" Szlovák paradicsom 1:50000-es méretarányú térképét. A legtöbb túraleírás is erre hivatkozik, és sokunk vélleménye alapján is ez a legjobb.
Jó túrázást! Ati
Bombyna Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4589
Valaki tudja mi a helyzet most a Kopanec nyergen átvivő úttal?Tudjátok ott a jégbarlang meg Pila között.Át lehet már menni vagy még mindig behajtani tilos?;)
Nyergelj Szergej Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4588
Podlesok kemping,vagy Hrabusice(háznál) Útvonal:Podlesok parkoló-Hernád áttörés-Klastorisko szurdok-Kolostor-Fehér patak völgye-Sokolia dolina-Podlesok parkoló.Egyik napra elég kalandos....Üdv:Zoli
szubence Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4587
Sziasztok!

Tudnátok esetleg 2 napra javasolni túrákat? Én kb 6 évesen voltam kinnt, most a párommal mennénk. Fiatal, bevállalós pár vagyunk, szóval minél látványosabb, kalandosabb, izgalmasabb útvonalat szeretnék (mondjuk azért 18-20 km-nél többet nem akarunk gyalogolni 1 nap). Ha minden jól megy akkor holnap (péntek) délután kimennénk autóval a Szlovák Paradicsomba. Szombat-Vasárnapra kéne valami jó túra. Sátraznánk (lehet olyan útvonal is, hogy valahol otthagyjuk a kocsit és csak vasárnap este érünk vissza oda) szóval valami camping is kéne az útvonalba (gondolom nem érdemes megkockáztatni a vadkempinget...). Esetleg a dobsinai jégbarlangot is megnéznénk (bár lehet hogy nem kéne mindent belezsúfolni 2 napba :) ).

Előre is kösz a tippeket!

bence
obsitos66 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 4586
Bocs, de csak Podlesokról nyilatkozhatom. ott úgy van ahogy korábban írtam.
Előzmény: obsitos66 (4585)
obsitos66 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 4585
Üdv néked. Igen lehet tüzet rakni, a sátrak közt látni a "tűzrakó helyeket" de a fagyűjtés is a te dolgod. ( nem egyszerű mutatvány a fagyűjtés)

Minden jót !
Előzmény: klara8 (4584)
klara8 Creative Commons License 2010.07.12 0 0 4584
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és még egy kérdésem lenne. Az ilyen Autóskempingekben lehet tüzet rakni? Mármint úgy értem főzéshez.
vittyike Creative Commons License 2010.07.12 0 0 4583
Bocsi a képért, még nem tudom., hogy működik. Majd most, talán:árlista
Előzmény: vittyike (4582)
vittyike Creative Commons License 2010.07.12 0 0 4582
Szia!
A mellékelt kép szerint: 6 és 15 év között 1,5 euro
15 év felett 2 euro
sátor 2 euro
auto 2 euro
kutya 2 euro
idegenforgalmi adó 0,5 euro

Nekem az idegenforgalmi adót a 9 éves lányomra hol számolták, hol nem. A teniszpályáért nemigen kell fizetni, ha visztek tenisz-,ill. tollasütőt.
Jó nyaralást!
Előzmény: klara8 (4579)
vittyike Creative Commons License 2010.07.12 0 0 4581
Helló MINDENKI !
Üdvözlök mindenkit a topikban. Új belépő vagyok, (remélem nem okozok gondot senkinek). Már régóta olvasom hozzászólásaitokat, nagyon tetszik a fórum, néhány ellenségeskedő beszólástól eltekintve. A Parát nem túl régóta, kb.5-6 éve járom, hol barátokkal, hol családommal. Több kanyonját - bár nem mindegyiket- bejártam. Az évi 1-4 alkalom nem sok mindenre elég.Túráim szervezésekor sokat segített a fórum, köszönöm mindenkinek, remélem majd én is tudok valamikor, valakinek viszont segíteni.
nyafika11 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 4580
Helló!

A www.slovenskyraj.sk honlapon találsz árakat a podlesoki kemping árairól.

A faházak árai szerintem elég borsosak a színvonalához képest. Mi most jöttünk haza, és Hrabusicében laktunk egy új panzióban. 8,5 euro volt egy éjszaka az idegenforgalmi adóval együtt.

Szia
Előzmény: klara8 (4579)
klara8 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 4579
Üdv Mindenkinek!

Nekem is hasonló kérdésem lenne, mint az előző hozzászólónak. Ha Podlesokban láttam van autocamping, de csak olyan árakat látok, amik a házakra vonatkoznak. Tudna nekem mondani valaki árat, hogy ha sátorral megyünk, az mennyibe kerülne?!
Köszönöm a választ!
Minden jót kívánok!
Mák Vilma Creative Commons License 2010.07.11 0 0 4578

Kedves Paradicsom-járók!

Majd' húsz éve voltam utoljára a Szlovák Paradicsomban, és most már a gyerekeknek szeretném megmutatni! Amiben a tanácsotokat kérném: Augusztus végén mennénk, és a podlesoki kempingben szeretnénk aludni, faházban. E-maileztem a kempingbe angolul, (atcpodlesok@gmmail.com), hogy le lehet-e foglalni erre az időpontra egy faházat, de négy napja semmi válasz. Ti hogyan szoktatok szállást foglalni? Gondolom, sátrazáshoz nem kell, de a faházakból nincs olyan sok. Ha itt már nincs szabad faház, akkor tudnátok ajánlani más olcsó szállást egy 4-fős családnak? 

Előre is köszönöm!

Vilma

mozoo Creative Commons License 2010.07.03 0 0 4577
Nagyon jó a túraleírás, a hasamat fogtam a nevetéstől egy-egy fordulat után.
Előzmény: Pepin (4559)
laevis Creative Commons License 2010.06.29 0 0 4576
Köszönöm a megerősítést, remélem az idő is jó lesz.
Előzmény: Törölt nick (4575)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.29 0 0 4575
Abszolút. Tálca és létra nincs. Két-három helyen van lánc. Ott sem vészes, csak mondjuk az eredeti út beszűkül és a fele sziklás (tehát a 1,5-2 méter széles útból lesz fele szikla, fele földút), tehát esős időben nem árt a láncba kapaszkodni a csúszós kövön. Száraz időben semmi nem kell.
Egy jó meredeken emelkedő magyarországi túristaútnál nem nehezebb.
Előzmény: laevis (4574)
laevis Creative Commons License 2010.06.29 0 0 4574
Sziasztok! Érdeklődnék a Tamásfalvi kilátó "alatti" Hernád híd és a Klastorisko közötti kék jelzésű út nehézségéről, erről nem találtam leírást. Csingó - Tamásfalvi k. -Klastorisko - Fehér patak - Geravy fennsík - Dedinky útvonalú túrát tervezünk tériszonyosokkal a csapatban. A leírásokat böngészve ez az útvonal létrák és veszélyesebb tálcák nélkül járható. Jól látom a dolgot? Minden infót előre is köszönök!
Műhód Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4573
Csak az általad felsorolt helyeken verhetsz sátrat, Klastoriskon csak faházat bérelhetsz.
Előzmény: tgabor433 (4572)
tgabor433 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 4572
Mit tudtok a sátrazási szabályokról, Podlesok-Csingó-Imrikfalva háromszögön kívül hol van engedélyezett sátorhely. Engem nem zavar a vadkemping sem (a zuhany nem léte) csak az esetleges bírság az, amitől tartok. De pl. Klastoriskón vajon megengedett a sátraz-ás? Egyéb helyen tipp?

Köszönöm,
Gábor
turazzvelunk Creative Commons License 2010.06.14 0 0 4571
Ígéretemhez híven a hétvégi állapotok: vasárnap a Velky Sokol és a Sokolia Dolina szurdokok le voltak zárva, a többi járható volt. A szezonnyitáshoz képest gyanúsan kevés turistával találkoztunk.
turazzvelunk Creative Commons License 2010.06.11 0 0 4570
Sziasztok!

9-i infó, hogy a Sokolia Dolina és a Velky Sokol még le van zárva. Most hétvégén megyünk ki, épp ezért a Stredne Piecky-t és a Maly vagy Velky Kysel-t fogjuk bejárni valószínűleg. Ha többet tudok, majd leírom.
Előzmény: martha20 (4569)
martha20 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 4569
Sziasztok! Velky Sokol- Hernád áttörés-Kolostor szakadék útvonal járható? Mi 17-én szeretnénk menni, volt valaki mostanában? Ha levan zárva akkor valaki tudna ajánlani helyette valamit. Köszi..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!