Biztos a tábla? Én direkt azért mentem arra, mert kiváncsi voltam, mi a helyzet - és nem emlékszem táblára. (Egyébként az iGO is arra vezetett volna - bár ez nem jelent semmit.)
Üdv fórumozók! Jövő héten mennénk a Paradicsomba és a tervek között volt eddig a Sólyom völgy. Úgy olvasom a hozzászólásokban, hogy a Tomasovska Bela le van zárva, tehát a terv csak terv marad ezek szerint. Valami ilyesmi van a LAVINY.sk oldalon is. Friss infókat, személyes tapasztalatokat kérnék a témában a fórumtársaktól.
Sokolia dolina a Tomaovská Belá medzi ústim Kyseža a Klauzami sú a do odvolania naďalej zatvorené. Úsek modrej značky medzi Čingovom a Smianskou Maou je kvôli pokodenému mostu preznačkovaný. Modrá ide v tomto úseku súbene so ltou značkou. Én ezt ugy fabrikálom ki, hogy a régi Kysel bejáratától a Klauzi tóig a Tomasovska Belá völgye zárva van. Tehát akkor a Sokolia dolina is.
Szerintem kezdésnek meg lehetne nézni a Sucha belá kanyont, utána meg ha bírjátok idővel meg szusszal, akkor a "Vöröskolostortól le lehet menni a Kysel kiégett részéig, ill. valamelyik látogatható szurdokát (Mály Kysel, Velky Kysel) be lehet járni. A podlesoki kempingben lehet sátorozni, a kocsit ott lehet hagyni.Innen több túraútvonal gyalogszerrel könnyen elérhető.Javaslom megvételre a VKU által szerkesztett "124" Szlovák paradicsom 1:50000-es méretarányú térképét. A legtöbb túraleírás is erre hivatkozik, és sokunk vélleménye alapján is ez a legjobb. Jó túrázást! Ati
Valaki tudja mi a helyzet most a Kopanec nyergen átvivő úttal?Tudjátok ott a jégbarlang meg Pila között.Át lehet már menni vagy még mindig behajtani tilos?;)
Tudnátok esetleg 2 napra javasolni túrákat? Én kb 6 évesen voltam kinnt, most a párommal mennénk. Fiatal, bevállalós pár vagyunk, szóval minél látványosabb, kalandosabb, izgalmasabb útvonalat szeretnék (mondjuk azért 18-20 km-nél többet nem akarunk gyalogolni 1 nap). Ha minden jól megy akkor holnap (péntek) délután kimennénk autóval a Szlovák Paradicsomba. Szombat-Vasárnapra kéne valami jó túra. Sátraznánk (lehet olyan útvonal is, hogy valahol otthagyjuk a kocsit és csak vasárnap este érünk vissza oda) szóval valami camping is kéne az útvonalba (gondolom nem érdemes megkockáztatni a vadkempinget...). Esetleg a dobsinai jégbarlangot is megnéznénk (bár lehet hogy nem kéne mindent belezsúfolni 2 napba :) ).
Szia! A mellékelt kép szerint: 6 és 15 év között 1,5 euro 15 év felett 2 euro sátor 2 euro auto 2 euro kutya 2 euro idegenforgalmi adó 0,5 euro
Nekem az idegenforgalmi adót a 9 éves lányomra hol számolták, hol nem. A teniszpályáért nemigen kell fizetni, ha visztek tenisz-,ill. tollasütőt. Jó nyaralást!
Helló MINDENKI ! Üdvözlök mindenkit a topikban. Új belépő vagyok, (remélem nem okozok gondot senkinek). Már régóta olvasom hozzászólásaitokat, nagyon tetszik a fórum, néhány ellenségeskedő beszólástól eltekintve. A Parát nem túl régóta, kb.5-6 éve járom, hol barátokkal, hol családommal. Több kanyonját - bár nem mindegyiket- bejártam. Az évi 1-4 alkalom nem sok mindenre elég.Túráim szervezésekor sokat segített a fórum, köszönöm mindenkinek, remélem majd én is tudok valamikor, valakinek viszont segíteni.
A www.slovenskyraj.sk honlapon találsz árakat a podlesoki kemping árairól.
A faházak árai szerintem elég borsosak a színvonalához képest. Mi most jöttünk haza, és Hrabusicében laktunk egy új panzióban. 8,5 euro volt egy éjszaka az idegenforgalmi adóval együtt.
Nekem is hasonló kérdésem lenne, mint az előző hozzászólónak. Ha Podlesokban láttam van autocamping, de csak olyan árakat látok, amik a házakra vonatkoznak. Tudna nekem mondani valaki árat, hogy ha sátorral megyünk, az mennyibe kerülne?! Köszönöm a választ! Minden jót kívánok!
Majd' húsz éve voltam utoljára a Szlovák Paradicsomban, és most már a gyerekeknek szeretném megmutatni! Amiben a tanácsotokat kérném: Augusztus végén mennénk, és a podlesoki kempingben szeretnénk aludni, faházban. E-maileztem a kempingbe angolul, (atcpodlesok@gmmail.com), hogy le lehet-e foglalni erre az időpontra egy faházat, de négy napja semmi válasz. Ti hogyan szoktatok szállást foglalni? Gondolom, sátrazáshoz nem kell, de a faházakból nincs olyan sok. Ha itt már nincs szabad faház, akkor tudnátok ajánlani más olcsó szállást egy 4-fős családnak?
Abszolút. Tálca és létra nincs. Két-három helyen van lánc. Ott sem vészes, csak mondjuk az eredeti út beszűkül és a fele sziklás (tehát a 1,5-2 méter széles útból lesz fele szikla, fele földút), tehát esős időben nem árt a láncba kapaszkodni a csúszós kövön. Száraz időben semmi nem kell. Egy jó meredeken emelkedő magyarországi túristaútnál nem nehezebb.
Sziasztok!
Érdeklődnék a Tamásfalvi kilátó "alatti" Hernád híd és a Klastorisko közötti kék jelzésű út nehézségéről, erről nem találtam leírást.
Csingó - Tamásfalvi k. -Klastorisko - Fehér patak - Geravy fennsík - Dedinky útvonalú túrát tervezünk tériszonyosokkal a csapatban. A leírásokat böngészve ez az útvonal létrák és veszélyesebb tálcák nélkül járható. Jól látom a dolgot?
Minden infót előre is köszönök!
Mit tudtok a sátrazási szabályokról, Podlesok-Csingó-Imrikfalva háromszögön kívül hol van engedélyezett sátorhely. Engem nem zavar a vadkemping sem (a zuhany nem léte) csak az esetleges bírság az, amitől tartok. De pl. Klastoriskón vajon megengedett a sátraz-ás? Egyéb helyen tipp?
Ígéretemhez híven a hétvégi állapotok: vasárnap a Velky Sokol és a Sokolia Dolina szurdokok le voltak zárva, a többi járható volt. A szezonnyitáshoz képest gyanúsan kevés turistával találkoztunk.
9-i infó, hogy a Sokolia Dolina és a Velky Sokol még le van zárva. Most hétvégén megyünk ki, épp ezért a Stredne Piecky-t és a Maly vagy Velky Kysel-t fogjuk bejárni valószínűleg. Ha többet tudok, majd leírom.
Sziasztok! Velky Sokol- Hernád áttörés-Kolostor szakadék útvonal járható? Mi 17-én szeretnénk menni, volt valaki mostanában? Ha levan zárva akkor valaki tudna ajánlani helyette valamit. Köszi..