nekem egy 128-as sandiskem van, mas kartyakkal eddig nem probalkoztam. kartyanal nem merek kockaztatni, elemnel mar igen (ceruzaelemet lehet barmelyik trafikban kapni, ha veletlenül idö eött kimerül vagy tönkremegy az akksid, kartyanal mar mas a helyzet)
a nat'l geographic fotosuli föleg a filmes fotozashoz erdekes, csomo oldalon taglalja, milyen filmet erdemes venni, stb. Egyebkent nem rossz könyv.
En most rendeltem meg a Digital Photography for Dummies-t nagyon jo kritikaja van az amazon-on.
Ludvig!
DIN 200 nem lehet egy filmerzekenyseg, mert az a Deutsche Industrie Norm, es mas tartomanyban mozog. Amit te emlitesz, az az amerikai szabvany, az ASA, (pl. 100 ASA = 21 DIN) a szabaly meg ugye LY (mert a szabaly az szabaly ugye)
A Digitcam oldalán olvastam h. csak márkás memokártyával működik!Még nem vettem kiegészítésnek a 16os mellé de kell mindenképpen!
Mit javasoltok Occsó húsnak télleg híg lenne a leve?Tuggyátok jól a noname card occsóbb!De megéri kockáztatni?Bár eddig csak jó hozzászólásokat olvastam Noname card ügyben,De mégis repül a question!pliz help!THX!!!
Először is meg kell említenem, hogy sokat lendített előre a fórum, hogy megvegyem én is a fényképezőt, úgyhogy örök hála...
Ha kell valakinek a magyar leírás a régebben felrakottat kicsit kipofoztam, csiszolgattam, így eléggé tűrhető lett, akár még nyomtatható is.
Akinek kell, írjon. 20 MB Ha kell többeknek is, talán felrakom valami weboldalra.
Aksit én is Energizert vettem a Media-ban 8 körül (4+4) a töltő meg a 4 aksi.
Én még az A40-esemmel csináltam 1600x1200-as
képet és azt interpoláltam photoshoppal 20cm x 30cm 300dpi-s képpé! Előhívattam és azóta is kint van a falon, szóval teljesen jó!
próbálkozott már valaki képek interpolálásával?
én egy 1600*1200-as képet acdsee-ben menöveltem a duplájára, és monitoron elég jó eredményt hozott. arra lennék kíváncsi, hogy esetleg hívatott-e már elő valaki hasonló eljárással "nagyított" képet ,s ha igen, akkor milyen eredménnyel?
Akksikat és töltőt a CONRAD-ban vettem,7999Ft-ért.1800MA,a töltő "processoros" vezérlésű,refress meg minden.Adtak hozzá egy szivargyújtóba csatlakoztatható kábelt is.Szerintem elég baráti ár.Ha csak akksit akarsz venni az más.A Média Mark-ban 5-6 fajtából is válogathatsz a Duracellen kersztül minden féle van.
Akkor ez összecseng az én megfigyelésemmel.Mert mikor "hanyatt" kapcsolom ki a gépet akkor az oblyektív saját sújánál fogva másképp záródik,és elmarad a hibajelzés.Ha nagyon szorul malyd kilötyögősödik.....Vagy le WD40-ezem.......
Segítsetek, hol találok olyan boltot, ahol lehet is kapni LA-DC52C előtétadaptert, mert itthon mindenhol csak DC52 vagy DC52B van, ami nem megy rá az A60-ra.
Ha nagyobb optikát szeretnék tenni az A60-ra, akkor milyet érdemes venni? Gondolom a közbetétet 52mm-t lehet esztergáltatni, csak azt nem tudom, hány mm-es optikát érdemes venni.
Hali!
Az E18 hibaüzenethez szeretnék hozzászólni. Nekem szerencsére nem írt még ki ilyet a gépem, de olvastam (a fórumban vagy a Canon hivatalos honlapján), hogy ez egy mechanikai hibára utal. Az objektív nem tud visszahúzódni "akadály" miatt. Ez lehet a visszahúzó mechanika sérülése, vagy pedig az objektív túl szoros beépítése (az illesztésnél nagyon befeszül).
Totya77 és LudvigB! A hibát csak cserével javítják! Más fórumosoknál is, akiknél előfordult a hiba, nem javították, hanem cserélték.
Megkaptam a National Geographic Foto iskola /tippek es trukkok/ c. konyvet.
Nekem ez nagyon hianyzott! Ha valaki tanulni akar es szep kepeket latni, akkor szvsz erdemes megvenni!
Egyre surubben lehet olvasni errol az E-18-rol. Eleg szomoru lennek, ha idovel elojonne. :(
Egy kis segítség, hogy pl. honnan lehet viszonylag olcsón beszerezni tartozékokat: http://www.tar.hu/baranyka_1
Persze ezen kívűl tudom még ajánlani az apronet.hu Foto - Analóg gépek és Foto - Digitális gépek szekcióit is.
Jó keresgélést!